Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:11

Kuran-ı Kerim okurken başörtüsü takmak gerekir mi?

Kur’an-ı Kerim okurken başörtüsü takmak gerekir mi?

DangeR
Soru: Kadınlar Kur’an okuyacakları zaman başlarını örtmek zorundalar mı? Yani Kur’an-ı Kerim başı açık olarak okunur mu?

Cevap:
Müslüman bir kadın kendisine dinen yabancı olan erkeklerin yanında başını örter. Kadınların arasında veya evde babasının, erkek kardeşlerinin, amca veya dayısının, kayınpederinin yanında başını örtmek zorunda değildir. Kur’an okurken de başı açık olabilir.
Allah Teâlâ Nur Suresinin 31. ayetinde şöyle buyurur:
Mümin kadınlara söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, iffetlerini korusunlar, kendiliğinden görünen kısım dışında süslerini göstermesinler; başörtülerini yakalarının üzerini de kapayacak şekilde salsınlar. Babaları, kayınpederleri, oğulları, kocalarının oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), cariyeler, erkekliği kalmamış tabiler (yani yardıma muhtaç hale gelmiş ve erkekliği kalmamış yoksul ve düşkünler) ya da kadınların mahrem yerlerini henüz anlayacak çağa gelmemiş çocuklardan başkasına süslerini göstermesinler. Gizli güzelliklerinin belli olması için ayaklarını vurmasınlar.
Kur’an okunacağı zaman ne yapılması gerektiği ile alakalı olarak Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
Kur’an okuyacağın zaman; taşlanmış şeytandan Allah’a sığın. (Nahl, 16/98)
Bunun dışında herhangi bir emir bulunmamaktadır.

Okudunuz mu?  Karanlıkta namaz kılmak mekruh mudur?

Cevap: Kur’an-ı Kerim okurken başörtüsü takmak gerekir mi?

Hud112
Değerli kardeşim. Bu cevaplar size mi ait yoksa alıntı mı? Eğer alıntı ise kaynak belirtir misiniz?


kuran okunurken neden basortusu

Bu kategoride yer alan Ailem maddi sıkıntı korkusuyla beni evlendirmiyor. Ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran-ı Kerim okurken başörtüsü takmak gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.