Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:35
Kuran Meali
Yönetici

Şeytanın kötülüğünden korunma konusunda Kur’an ayetlerinin meali

Şeytanın kötülüğünden korunma konusunda Kur’an ayetlerinin meali

Kayıtsız Üye
şeytanın kötülüğünden korunma konusunda kuan ayetlerinin meali hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: şeytanın kötülüğünden korunma konusunda kuan ayetlerinin meali

imam
KURAN`DA GEÇEN ŞEYTAN İLE İLGİLİ AYETLER

Ey insanlar, yeryüzünde olan şeyleri helal ve temiz olarak yiyin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Gerçekte o, sizin için apaçık bir düşmandır. (2/168)

Okudunuz mu?  Peygamberlere itaat ile ilgili ayetler

Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve güvenliğe (Silm’e, İslam’a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır. (2/208)

Şeytan, sizi fakirlikle korkutuyor ve size çirkin -hayasızlığı emrediyor. Allah ise, size kendisinden bağışlama ve bol ihsan (fazl) vadediyor. Allah (rahmetiyle) geniş olandır, bilendir. (2/268)

Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: "Alım-satım da ancak faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faize) bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah’a aittir. Kim (faize) geri dönerse, artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. (2/275)

Okudunuz mu?  Bedir Savaşı ile ilgili ayetler

Ve meleklere: "Adem’e secde edin" dedik. İblis hariç (hepsi) secde ettiler. O ise, diretti ve kibirlendi, (böylece) kafirlerden oldu. (2/34)

Fakat Şeytan, oradan ikisinin ayağını kaydırdı ve böylece onları içinde bulundukları (durum)dan çıkardı. Biz de: "Kiminiz kiminize düşman olarak inin, sizin için yeryüzünde belli bir vakte kadar bir yerleşim ve meta vardır" dedik. (2/36)

Okudunuz mu?  Ve fütihatis semaü fekanet ebvaba ne demek?

İki topluluğun karşı karşıya geldikleri gün, sizden geri dönenleri, kazandıkları bazı şeyler dolayısıyla şeytan onların ayağını kaydırmak istemişti. Ama andolsun ki, Allah onları affetti. Şüphesiz Allah, bağışlayandır, yumuşak olandır. (3/155)

İşte bu şeytan, ancak kendi dostlarını korkutur. Siz onlardan korkmayın, eğer mü’minlerseniz, Ben’den korkun. (3/175)

Okudunuz mu?  Fatiha süresi ingilizce meali

Fakat onu doğurduğunda -Allah onun ne doğurduğunu daha iyi bilirken- dedi ki: "Rabbim, doğrusu bir kız (çocuğu) doğurdum. Erkek ise, kız gibi değildir. Ona Meryem adını koydum. Ben onu ve soyunu o taşa tutulmuş (kovulmuş) şeytandan Sana sığındırırım." (3/36)

Onlar, O’nu bırakıp da (birtakım) dişilere taparlar. Onlar o her türlü hayırla ilişkisi kesilmiş şeytandan başkasına tapmazlar. (4/117)
Ve onlar, mallarını insanlara gösteriş olsun diye infak ederler, Allah’a ve ahiret gününe de inanmazlar. Şeytan, kime arkadaş olursa, artık ne kötü bir arkadaştır o. (4/38)

Okudunuz mu?  Tevekkül ayetleri (arapça ve türkçe mealli)

Sana indirilene ve senden önce indirilene gerçekten inandıklarını öne sürenleri görmedin mi? Bunlar, tağut’un önünde muhakeme olmayı istemektedirler; oysa onlar onu reddetmekle emrolunmuşlardır. Şeytan da onları uzak bir sapıklıkla sapıtmak ister. (4/60)

İman edenler Allah yolunda savaşırlar; inkar edenler ise tağut yolunda savaşırlar öyleyse şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç şüphesiz, şeytanın hileli-düzeni pek zayıftır. (4/76)

Okudunuz mu?  Şiir ve şairler ile ilgili ayetler

Andolsun, Biz en yakın olan göğü (dünya göğünü) kandillerle süsleyip-donattık ve bunları, şeytanlar için taşlama-birimleri (rücum) kıldık. Onlar için çılgınca yanan ateşin azabını hazırladık. (67/5)

O (Kur’an) da kovulmuş şeytanın sözü değildir. (81/25)


Cevap: şeytanın kötülüğünden korunma konusunda Kur’an ayetlerinin meali

Kayıtsız Üye
çok sagalun ya performans ödevime yardımcı oldu

Okudunuz mu?  Sınanma ile ilgili ayetler

Cevap: şeytanın kötülüğünden korunma konusunda Kur’an ayetlerinin meali

Kayıtsız Üye
çok teşekkürler ödevime çok yardımcı oldu Allah sizden razı olsun


cihan
Cok tesekurler odevime çok yardımcı oldu


Kayıtsız Üye
ellerinize sağlık performans ödevime yardımcı oldunuz


Kayıtsız Üyer
Allah razı olsun işime yaradı inşAllah bazı arkadaşlarında işine yaramıştı

Okudunuz mu?  Bağışlamak (Affetmek) ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Cok teşekkür ederim odevime yardımcı oldu sagolun Allah razı olsun.


Kayıtsız Üye
yatARKEN DUA EDİP YATMALIYIZ


Kayıtsız Üye
çokk teşekür ederimm ödevime yardımcı oldu


Kayıtsız Üye
Kur’an ödevimi burdan yaptım bu sayfayı açana Allah razı olsun …


şeytanın kötülüğünden korunma konusunda kuran ayetlerinin mealleri, şeytanın kötülüğünden korunma konusunda kuranın öğütleri ve kuran ayetlerinin mealleri, şeytanın kötülüğünden korunma konusunda kuranın mealleri

Bu kategoride yer alan Dirayet ve rivayet tefsirleri ne demektir kısaca açıklayıp örnek verebilir misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın kötülüğünden korunma konusunda Kur’an ayetlerinin meali Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.