Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

Vefk ve Tılsım nedir? Gerçekliği var mıdır? Bunları yapmak günah mıdır?

Vefk de ruhani varlıklar(cinler)mı kullanılıyor? onları dünya işlerinde kullanmak dinen uygun mudur?

Kayıtsız Üye
vefk de ruhani varlıklar(cinler)mı kullanılıyor? onları dünya işlerinde kullanmak dinen uygun mudur?


Vefk ve Tılsım nedir? Gerçekliği var mıdır? Bunları yapmak günah mıdır?

samiyusuf
Ayetlerden ve Allah’ın isimlerinden yapılan vefklerin şifalı olduğuna inanıyoruz. Ancak vefkler konusunda doğruları yanlışlardan ayırmak çok zor olduğu gibi, daima istismara müsait bir konudur. Bu açıdan böyle şeylerle meşgul olunmasını asla tavsiye etmiyoruz.

Okudunuz mu?  Salat-ı tefriciye abdestli, kıbleye yönelerek ve baş kapalı olarak mı okunmalıdır?

Nitekim, İmam Nevevî, İbn hacer el-Heytemî, manası anlaşılmayan vefklerin kullanılmasının caiz olmadığını ifade etmişlerdir.


Cevap: Vefk ve Tılsım nedir? Gerçekliği var mıdır? Bunları yapmak günah mıdır?

ASUDE
vefk bir ilimdir fakat herkes onu kullanamaz zaten kullanılmasıda doğru bulunmamıştır tılsım da aynen uygulanması inanılması doğru bulunmayan bir şeydir

Okudunuz mu?  Domuz yağı büyüsü

tilsim yapmak gunaxmi, tılsım günah mıdır, daima istismara müsait bir konudur. Bu açıdan böyle şeylerle meşgul olunmasını asla tavsiye etmiyoruz.

Bu kategoride yer alan El-Fatiha dendiği zaman salevat okunur mu, okunursa evvelinde mi yoksa sonunda mı okunmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vefk ve Tılsım nedir? Gerçekliği var mıdır? Bunları yapmak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.