Anasayfa
30 Kasım 2023, 3:12
misa00
Abone

Hazreti Mehdi bekar mı olacak?

Hazreti Mehdi bekar mı olacak?

Kayıtsız Üye
mehdi bekar mı olacak?


Cevap: Hazreti Mehdi bekar mı olacak?

Hasret Rüzgarı
Hz. Mehdi ortaya çıktığında ahir zamanın en şiddetli dönemi olacak, kıyamette çok yakın olacak. Bu yüzden Hz. Mehdi İslam ahlakını tüm dünyaya yaymak için çok yoğun bir faaliyet içine girecek. Bu yüzden de evlenmeyecek ve çocuk sahibi olamayacaktır.

Okudunuz mu?  Akrabalık ve komşuluk ile ilgili hadisler

Bediüzaman Said Nursi de, üstlendiği büyük vazifeleri ve faaliyetlerinin yoğunluğundan dolayı, Hz. Mehdi’nin vaktinin müsait olmayacağına dikkat çekmiştir:

Ehl-i imanı dalaletten muhafaza etmek (iman edenlerin doğru yoldan sapmalarını engellemek) ve bu vazife HEM DÜNYA, HEM HERŞEYİ BIRAKMAKLA, çok zaman tedkikat (araştırma ve doğruyu ortaya çıkarma) ile meşguliyeti iktiza ettiğinden (çok zaman gerektireceğinden), HAZRET-İ HZ. MEHDİ’NİN O VAZİFESİNİ BİZZÂT KENDİSİ GÖRMEĞE VAKİT VE HAL MÜSAADE EDEMEZ. Çünkü hilafet-i Muhammediye (A.S.M.) cihetindeki saltanatı (yani Peygamberimiz (sav)’in Müslümanlara emaneti olan hak din İslam’ı yaymak için gösterdiği muhteşem gayret), ONUN İLE İŞTİGALE (meşgul olmaya) VAKİT BIRAKMIYOR. (Emirdağ Lahikası, s. 259)

Okudunuz mu?  Sonradan müslüman olan biriyle evlilik

Bediüzaman’ın bu açıklamalarına göre, Hz. Mehdi hem dünyasından hem de her şeyden geçecek, sadece Allah’ın rızasına yönelecek; bütün hayatını Allah’a adayacaktır. Nitekim Kuran’da da Müslümanların, Hz. Mehdi’de de tecelli eden bu ahlakı bir yönüyle işari manada şöyle haber verilmiştir:

Rabbinin ismini zikret ve HERŞEYDEN KENDİNİ ÇEKEREK yalnızca O’na yönel. (Müzemmil Suresi, 8)

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin İlim Hakkındaki Hadisleri

hz mehdinin evliliği, hz mehdi neden evlenmeyecek, hz mehdi evlenecek mi

Bu kategoride yer alan Cenabetlik hakkında vesvese - gusüllü olduğum şüphesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hazreti Mehdi bekar mı olacak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.