Anasayfa
17 Şubat 2022, 12:57
Rüya Yorumu
Yönetici

Evlilik için istihareye yatmak

Evlilik için istihareye yatmak

yasinist
evlilik için istişareye yattım
1gün sarayda otururken rahatlık vardı gezmeye çağırdılar büyük sarayda koltukta oturuyordum
2çi gün define buldum 1altın kutçe 3 gümüş kutçe 3 kiloluklar aşsaya doğru bayağı altın vardı toprakta üzerini kapattım seyehat edip geldim 3 erkek 1kız kız define basında bekliyor 3 umuzde gidip geldik kızda nerdeydiniz dedi
3cu günde kız hiç rüya görmemiş hiçbir maddi gücüm yok nedir rüyanın hikmeti

evlilik için yattım 1.ci gün
sarayda çekyatta oturuyorum çok rahatım canım sıkıldı beni gezmeye çağırmışlar gibi çıktım dışarı koca sarayda tektim
2çi gün 3kiloluk altın kutçe gümüş kutçe
define bulduk 4 kişi 3 erkek 1 kız 3 gümüş 1 altın kutçe üzerini örttük toprağın altında çokça vardı tahmin ettik 3erkek seyahate gittik 1kız başında bıraktık geldiğimizde dokunmamış bizde napiçaz diye düşünürken uyandım
2çi gün kız hiç rüya görmemiş

evlilik için istişareye yattım
1gün sarayda otururken rahatlık vardı gezmeye çağırdılar büyük sarayda koltukta oturuyordum
2çi gün define buldum 1altın kutçe 3 gümüş kutçe 3kiloluklar aşsaya doğru bayağı altın vardı toprakta üzerini kapattım seyehat edip geldim 3erkek 1kız kız define basında bekliyor 3umuzde gidip geldik kızda nerdeydiniz dedi
3cu günde kız hiç rüya görmemiş hiçbir maddi gücüm yok nedir rüyanın hikmeti


Yorum: Evlilik için istihareye yatmak

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. İstiharede ilk alınan işarete itibar edilir ve daha yapmaya gerek yoktur. Bu gördüğün hem ilk hemde diğer rüyaların olumlu manaya işaret eder. Ancak istihare için asıl önemli olan senin içine gelen olumlu yada olumsuz istek en açık işaret olur.


Kayıtsız Üye
merhaba,ben evliliğim de bazı problemler yaşıyorum,hayatımın dönüm noktası olacak bir karar vermek zorundayım fakat hayırlı mı hayırsız mı olduğunu Rabbimin hissettirmesi için istihare namazına yattım rüyamda bembeyaz bir mutfaktaydım dolapların rengi bembeyazdı ve bana birisinin sarımsak verdiğini gördüm sarımsağa baktım tabirlerden kötü gözüküyor ama uykudan uyanınca çok rahat uyandım içim çok rahattı,sizce gördüğüm rüya olumlu mu


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüyan ayrılmam hayırlı mı yoksa değil mi diye yapmışsın anlaşılmıyor. Artık niyetin hangisi ise bilmiyorum ancak rüyan olumlu manaya işarettir. Yinede boşanma gibi çok ciddi ve çok önemli konularda sadece bir rüya veya his ile hareket etmek doğru olmaz mutlaka danışarak ve fikir alarak hareket etmek gerekir.


Kayıtsız Üye
Benim istediğim şartlara sahip (namazını kılan cemaati olan ) bir kişi var. Bana evlilik niyetiyle kim geldiyse önce istihare ye yattım hepsinde ya siyah ya da kırmızi gördüm bazıları namaz kılmıyor diye istihare ye bile yatmadım. Bu çocuk için yattığımda herhangi bir renk görmedim. Ama çocuğun en ufak bir işi olduğunda arkadan ona yardım ediyorlardi. Mesela bir bardağı alacaktı bardağı ona yaklastirdilar daha kolay aldı. Sandalye değiştirecekti sandalyesini yaklastirdilar. Ve yemek yiyecekti yemeği o istemeden getirdiler. Nasıl yorumlayacagimi bilemedim yardımcı olursanız sevinirim ismim Fatma.

Okudunuz mu?  Rüyada Hz Yusuf'u görmek

arifselim
Değerli hanım kardeşim. Evlilik için en önemli şey araştırmak ve danışmaktır. Buna rağmen kararsız kalırsan istihare yaparsın. Eğer danıştığın kimselere olumlu diyorlarsa bu durumda zaten bu rüyan hayırlı bir işaret sayılır. Ayrıca içine doğan huzur yada huzursuzluk hissi de en doğru işaret sayılır.


Kayıtsız Üye
Ben istihare yaptım bir kadını gördüm kadın bana dedi kızım günü gelince geliriz seni isteriz


arifselim
Bu rüya istihare için yeterli ve açık bir işaret değildir. Evlilik için mutlaka danışmalı ve fikir alarak bir karar verilmelidir. Yinede kararsızlık devam ederse istihareni tekrar yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda yeşillik arazinin içinde evde yemekler yaparken kendimi ver yakın çevremdeki insanı gördüm ama uyuduktan sonra 1 kere uyandim tekrar daldiktan sonra bunu gördüm


arifselim
Uyanıp tekrar uykuya dalmak istihareye bir zararı yoktur. Bu rüyan ise istihare için olumludur ancak senin içine gelen his sana en açık işaret olarak kabul edilir. Bu şekilde hareket etmen gerekir.


Kayıtsız Üye

Sevdiğim ve ciddi düşündüğüm bir çocuk var istiare yaptım rüyamda arkadaşlarımla ferah aydınlık bir odadaydım.Beyaz yataklar vardı dikkatimi çekti onlar uyuyorlardı bende yatağa girip uyudum.Sonrasında arkadaşımla sınava gircekmişiz ev tutuyoruz.Benim tuttuğum ev 5.katta asansöre binmiyorum korkuyorum.Merdivenlerle hızlıca çıkıyorum 5.kata geldiğimde merdiven kırık oluyor çıkamıyorum odayı görüyorum birine kapısını açtırıyorum güya eşyalarım ordaymış alıyorum ve rahatlıyorum.Sizce bu olumlu mu?


arifselim
Selamun aleykum. İstiharede rüya görüldüğü zaman uyanınca hayırlı olup olmadığı hemen insanın içine doğar. Bu rüyan istihare için olumlu manaya tabir edilmez. Evlilik konularında mutlaka danışarak hareket etmek gerekir.


Kayıtsız Üye
Ben istihareye yattım 4 yıllık bir ilişkim vardı hep tartışmalı kavgalıydı . Rüyada atlar vardı biri kahverengi ve çok hırçındı yanina yaklaşma ya çalışıp ipini almayı deniyorum ama çok hırçın yaklaştırmıyor du.


arifselim
Rüyada at hayırlıdır ancak kendisine yaklaştırmaması olumlu manaya yorumlanmaz. Bu durumlarda aslında en doğrusu istihareden çok danışarak ve düşünerek hareket etmektir.


Kayıtsız Üye
S.A.Bir kişinin benim için hayırlı olup olmadığını öğrenmek için istihare namazını kıldıktan sonra yattım.Ve rüya boyunca sadece parlak beyaz bir renk gördüm.Ondan sonra emin olmak için birkaç gün aralıkla birkaç kez istihare yaptım ama hiç bir şey göremedim.Acaba Allah ilk rüyanın yeterli olduğunu bildiği için mi artık bir şey göremiyorum diye düşünüyorum.Bir de sonra yaptığım istiharelerde ilkindeki samimiyeti her nedense bulamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Sürekli başkalarının rüyasına girmek

arifselim
Aleykum selam. İstiharede ilk alınan işarete itibar alınır. Eğer uyandıktan sonra da içine bir ferahlık ve huzur hissi doğmuşsa bu hayırlı bir işaret olarak kabul edilir. Bunu bir işaret olarak kabul edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba istihareye yattım dün gece bir çok rüya gördüm net hatırladığım i yazayım uzun süredir gorusmedigim arkadaşım geliyordu ona kahve yapıyordum ama uzun sürüyordu kahveyi yapmam bunu aciklayabilir misiniz


arifselim
Merhaba kardeşim istihare için bu rüya hayırlıdır ve evliliğe delalet eder. Ayrıca istihare ile ilgili senin içine gelen is en doğru işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
İstiareye yatmak istiyorum fakat korkuyorum.olumsuz bir sonuç olursa kötü bir rüya görürsem vazmıgeçmeliyim istediğim şeyden bilmiyorum korkuyorum lütfen yardımcı olun


arifselim
İstihareye yatmak zorunda değilsin. Hem istihare yüzde yüz gerçek çıkar diye bir kaide yoktur. Bu bir hayır görmek için Allah’tan bir istektir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben istihareye yattım benim sevdiğim birisi var onun haberi yok rüyamda onu gördüm inanılmaz bir mutluluk vardi anlatamam uyandığımda içimde mükemmel bir his vardı bir kat daha sevdim sanki.. sizce olumlu mu olumsuz mu yada evlenir miyiz sizce


arifselim
Merhaba kardeşim. İstiharede esas önemli olan insanın içine gelen hissidir bu ona en doğru işaret sayılır. Evlenip evlenemeyeceği hakkında ise istihare olmaz. Evliliğe karar verilmiş ve bir kararsızlık varsa o zaman istihare yapılır. Yoksa ortada evlilik için bir şey yokken istiharenin de bir manası olmaz.


Kayıtsız Üye
Evlenmek istedigim kişi hayırlı mi değil mi diye istihareye yattim piknik sepeti gördüm acik kahverengi ( krem gibi) ve koyu kahverengiydi. Bu rüyaya göre bu kişi hayırlı oluyor mu?

Evlilk için istihareye yattım akşam üzeri bir hava vardi ya da güneşin doğuşu gibi bir vakitti. Şahin ya da kartal gördüm. Başı beyaz diğer kısımları siyahti. Sinirliydi kuş. Sizce hayırlı bir rüya mi?

Sevdiğim kişi benim için hayırlı mi diye istihareye yattım. Rüyamda beyaz koltuk masa ve üzerlerine serpilmiş kırmızı gül yapraklari gördüm. Hem beyaz hem kırmızı gördüğüm için net bir yorum yapamadım. Siz nasıl yorumlarsiniz ?


arifselim
– Evlenmek için kesinlikle danışmak, araştırmak ve güvenilir kimselere sorarak hareket edilmelidir. İlk önce bunu iyice bilmek gerekir. Çok kararsız kalırsa istiharede yapılabilir. Bu rüya ise renge göre değil genel manada yorumlanır ve olumlu bir rüyadır.

– Bu rüya istihare için net bir işaret değildir. Asıl önemli olan zaten insanın içine gelen hissidir bu en doğru işaret olarak kabul edilir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında gelinlik giydiğini görmek

– Bu rüyada da renklere göre değil, rüyanın tümüne bakılmalıdır. Bu rüya hayırlı manada yorumlanır.

Ayrıca bir konuda istihare yapınca alınan ilk işaret kabul edilir ve devam istihare yapılmaz.

bilir Allah senin için belkide bu durumu hayırlı kılmış olabilir onuda bilemeyiz.


Kayıtsız Üye
Ben istihare rüyamda elimde iki beyaz sayfa tutuyordum.üstünde çok küçük iki satır siyah yazı vardı.yazılar okunmuyordu.aglıyordum.elimd ki evraklarla gittiğim kişi eşin bana iki çuval kum getirsin sonra gidebilirsin dedi


arifselim
Değerli kardeşim. Rüyanı diğer bölümde de sordun ve cevaplandı. Lütfen öyle tekrar tekrar sormayalım. Tek bir yere sorsak yinede cevaplanacak Allah’ın izniyle.


Kayıtsız Üye
sevdiğim ancak arada bir şiddetli kavgalar ettiğimiz erkek arkadaşımla evliliğimiz hayırlı mı değil mi diye istihareye yatmıştım. Rüyamda düğünümüzü ve beyaz gelinlikli halimi gördüm.ama düğün devam ederken yağmur başlıyor elektrikler kesiliyor ve kocam dahil herkes gidiyordu. Dans pistinde tek başıma kalmıştım.çok mutsuz uyandım.rüyamı hayra yordum ve evlendim. Şuan Bebek istiyoruz ama şiddetli ve boşanma tehditli kavgalarımız oluyor yine arada sırada. çocuk yapmamız ve evliliğimizin devamı hayırlı olacak mı diye hayatımda 2.kez istihareye yattım. Rüyamda çok yakın arkadaşımı hamile gördüm çok güzel olmuşsun diyordum. Onun adına kendimi Mutlu hissettim ama kendimle ilgili bişey göremedim. Tekrar mı yatmalıyım istihareye?


arifselim
Hayır olduğu zaten belli olan bir şey için istihare yapılmaz. Yani çocuk sahibi olmak hayırlı olduğu zaten bellidir. Ama şiddetli bir geçimsizlik varsa ilk önce bu durumu büyüklerine veya güvenilir akıllı kimselerle konuşmalı ve öyle hareket etmelisin. Allah sana hayırlı olana uymayı nasip etsin.


duygu1212
selamaleyküm hocam bir haftadır istihareye yatıyorum beraber olduğum kişinin hayırlımı değilmi değilmi ve rüyamda yüksek bir yerde yeşil bahçeli cami beyaz ayakkabı bahçede hamur açan kadınlar gibi güzel şeyler gördüm fakat bir akşamda teyzemin birinden borç olarak altın ve para aldığını görüyorum parave altının şer olduğunu okumuştum rüyalarım olumlumu değilmi ve istihareyi kalbe doğan olarak bilmekteyiz fakat benim kalbime her ikiside doğuyo yani hem devam etmek istiyorum hemde bitirmek yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim


arifselim
Aleykum selam.
– İstiharede ilk alınan işaretten sonra istihareye devam edilmez.
– Evlilik konusunda ilk önce danışmak ve araştırmak gerekir.
– Ancak çok kararsız kalınınca sonra istiharede yapılır.
– İstihare için bu rüyaların kesinlikle net bir işaret olmaz. Madem aklında karışık bu durumda mutlaka sizi bilen ve tanıyan güvenilir kimselere danışman gerekir bu en doğru hareket olur.


Johndonne
kadir gecesi görülen rüyamdır ki biriyle nikahımız kıyılıyordu eveet diye bağırdım ama yanımdaki kişi erkek arkadaşım değildi bu başka birisiydi tanıdığım ama çok mutlu bir şekilde evet dedim

Okudunuz mu?  Dinimizde Rüyanın yeri nedir?

arifselim
Bu rüya eğer istihare için yatıldığında görülmüş ise hayırlıdır. Yok istihare için değilde normal bir rüya gibi görülmüşse, bilinçaltına yerleşen düşüncelerden dolayı görülebilir. Bunun dışında ise kısmetin açık olması anlamında tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba sevdiğim biri var hayırlı mı değil mi diye istihareye yattım rüyamda yol boyu giden atlar gördüm sonra bir arabaya bindik giderken öpüşüyoduk ama gördüğüm kişinin yüzünü hatırlamıyorum sevdiğim kişinin ismiyle hitap ediyodum ona rüyam hayr mı şer mi teşekkür ederim


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüya hayırlı manaya işarettir ve istihare için olumludur. Ancak istihare için en doğru işaret insanın içine gelen hissidir buna göre bir işaret kabul edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. arkadaşım benim erkek arkadaşımla hayırlımı hayrısızmı diye istihareye yattı. rüyasında bana kırmızı güller verildİğini ve kırmızı güllerin üstünde beyaz gül görmüş bu ne demek oluyor nasıl yorumlayabilirim


arifselim
Merhabalar kardeşim. Rüyada gül görülmesi hayırlı manayadır ancak senin kendi meselen için istihare yapman gerekir ve bu istihare evlilik için olmalıdır.


Kayıtsız Üye
Boşanmam benim için hayırlı mi diye istihare yaptım ve neticede beyaz ve yeşili çoğunluk kırmızı yi az ölçüde gördüm ne anlam ifade eder sizce ?


arifselim
Bu şekilde bir şeyle boşanmaya karar verilemez mutlaka danışarak hareket edilmelidir. Rüyalarla insanın yanılması her zaman mümkündür. Bu rüyan ise açık bir işaret değildir.


Kayıtsız Üye
Erkek arkadaşımla ayrıyız bu sürekli istihareye yatan bir tanıdığımız var benim için yattı beni beyaz gelinlikle erkek arkadaşımı da siyah damatlıkla görmüş sizce ne demek ? Yorumunu pek yapamadı


arifselim
Arkadaşlığımız hayırlı mıdır diye istihare yapılmayacağı gibi evlilik için bir gelişme olmadıkça da istihare olmaz. Bu durumda bu rüyanda bir anlam ifade etmiyor.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm hocam . Rüyamda devasa büyüklükte bir balina gördüm benim evime doğru yaklaşıyor ve ben onu izliyordum. Sonra denizden inekler zıplamaya başladı . Balina bir ineği ağzına atıp gitti.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu rüyan istihare içinse bu önündeki zorluklara işaret eder ve net bir manası yoktur. Balina kısmettir ama bu kısmeti aşmak için büyük engelleri aşmak gerekir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda ablam bosanacagi eşinden 5 aylık kız çocuğuna hamile olduğu için kürtaj olduğunu gördüm. Hastanede çok ağladığımı görüyorum. (Gerçek hayatta ablam şuan boşanma aşamasında ve evli başka bir adamla görüşüyor ve onun boşanmasını bekliyor)


arifselim
Bu ablan için bir ikazdır ve kendisine çeki düzen vermesi gerekir. Rüya sahibinin yanlış seçimler yaparak hiç olmadık kimselerle hareket edip, başını belaya sokacağına tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada kadın cisminde bir cin benimle uğraşıyordu yorumu nedir?

Kayıtsız Üye
bende istiharede hayatımdaki kişi ve onun bir kaç akrabasıyla yolda yürürken birden telefon çalıyor ve amcası arıyor sonra amcası bana kızgın bir şekilde konuşuyor ben telefonu kapatınca yine bunun akrabalarından bir kız bununla ilgili yorumlar yapıyor ama iyi olmayan yorumlar bir tartışma ortamı vardı ve güya bunun beni kandırdığını yada evlenmeye niyeti olmadığı söyleniyordu ayrıca o kişi de yanımızda duruyor ama hiç konuşmuyor.sonra bende eve geliyorum anneme anlatıyorum annemde boş ver diyor sonra ben dolabımı açıyorum beyaz bluzumu askıya asıyorum …sizce bu nasıl yorumlanır


arifselim
Tartışmalar ve olumsuz konuşmalar tersi olarak yorumlanır ve bu rüya istihare için hayırlı ve olumlu manaya işarettir. Yinede mutlaka danışarak hareket edilmelidir ve sadece bir rüyaya itibar edilmemelidir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bekarim ilerde hayırlı bır evlilik yapcak miyim diye istihare ye yatıyorum ama hep rüya da yeşil ve beyaz renkleri çok görüyorum dun ise kendimi dağın eteğinde iken dağın başında yeşil neşe ağaçlarının arasında çıkan bana doğru geln at üstünde Insanlar gördüm bunun anlamı ne


arifselim
Merhaba kardeşim. Şu iş şöyle olacak mı diye istihare yapılmaz. Ancak bir gelişme halinde şu iş hakkımda hayırlı mı değil mi diye istihare yapılabilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba size ben mesaj atmıştım bekarim ama gelecekte evlilik için istihareye yattigimi sizde olmayan bişey için istihare olmaz demişsiniz gelecekte hayırlı bir yuva kuracağı mı rüyada goremem mi yani.


arifselim
Merhaba kardeşim. Evet istihare demek bir işe koyulurken o iş hakkında kararsız kaldığında yapılır. Gelecekte acaba mutlu olur muyum yada hayırlı bir evlilik yapacak mıyım diye istihare yapılmaz.


Kayıtsız Üye
Üç gündür istihare namazı kılıyorum. Gördüğüm rüya abimi görüyorum sonra gece karanlığını ve telefon görüyorum.


arifselim
Bu şekilde istihareye işaret olmaz. En doğru işaret içine ve kalbine o konuda gelen his ve istektir. Bu sana rüyadan doğru bir işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Ben konuştuğum biri var onun için istihareye yattım hayırlı mıdır diye rüyamda gördüm ki bir kız çocuğu vardı salıncakta ben onu sallıyordum tanımadığım sırtı dönük biri salıncağın demirine yaslanmıştı siyah giyinmişti salıncakta kırmızıydı etrafta topraktı hiçbir şey yoktu bende kızı salıyorum ve diyordum ki aa evlenmişiz çocuğumuz bile olmuş bunu konuştuğum kişiyi düşünerek diyordum acaba ne anlama geliyor rüyadan uyandığımda çok mutluydum hemde çok ama renklerde önemliymiş ne anlamı acaba rüyamın


arifselim
İstihare ancak bir iş konusunda bir adım atılır, bilenlere danışılır, düşünülür ve buna rağmen bir kararsızlık içerisinde kalınırsa o zaman istihare yapılır. Senin bu durumun henüz istihare için geçerli bir durum değildir. İstihare için bu rüya ise olumlu manaya işaret etmez.

Okudunuz mu?  Rüyaların En Doğru Çıktığı Zaman

Kayıtsız Üye
S.a benim sevdiğim biri var evlenmemiz hayırlı mı diye istihare yaptım ama gece uyandım hiçbişey görmemiştim sabah namazını kılıp uyudum rüyamda gördüm ki bizim komşumuzın kızının kınası vardı diyordu 3 ay önce konuşmaya başladık geçen çarşamba nişanlandık bugün kınamız var evleneceği kişi görüyorum oralarda dolanıyor düğünü için de bakıyorum ki evimizin karşındaki bahçe her yer yemyeşil masalar var bembeyaz çok güzel olmuştu acaba bu rüyam benimle alakalı değil ama istihare rüyam mı ve yorumu nedir


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyan sana açık bir işaret olmaz. Aslında istihare yapan kişi için en önemli şey rüya değil senin içine doğan huzur yada huzursuzluk hissidir. Bu his en doğru işarettir. Eğer bunu hissetmediysen istihareni tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda sol yüzük parmağım tamamiyle simsiyahtı ve yangı hissi vardı sonra bir bardah su alıyorum ve içine elimi sokuyorum ve parmağım düzeliyo ten rengine geliyor bu ne demek acaba


arifselim
Rüyada parmak genellikle evlatlar olarak yorumlanır. Rüyada parmağın yanması kişinin yapacağı bir yanlışa işaret eder. Hayırlısını dilemek gerekir. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar
Evlilik için istihare yaptım. Niyet ettiğim kişi ile yüz yüze gelmiş şiddetli şekilde kavga ediyorduk. Etrafımız duvarlarla örtülüydü ve duvarların rengi kahverengiydi. Kumlama tekniğiyle boyanmıştı.
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Teşekkürler


arifselim
Merhabalar kardeşim. Kavga etmek ve tartışmak tamamen tersi ile yorumlanır ve çok hayırlıdır. Eğer içine de huzur hissi gelmişse bu rüya hayırlı manada yorumlanır.


Kayıtsız Üye
S.a hocam oglumun okulu için istihareye yattım ve büyük beyaz turp gördüm üzerinde cillenmis gibi beyaz turpcuklar vardı biraz da çamur vardı yorumlarsaniz sevinirim


arifselim
Alykum selam. Bu rüya hayırlıdır. Ancak okul ve benzeri işler için istihare değil danışmak bilenlere sormak yani istişare yapmak esastır.


Kayıtsız Üye
Daha öğrenciyim fakat ileride benim için hayırlı olabileceğini düşündüğüm biri için istihareye yattım.Rüyamda köyümde komşuma toz şeker götürüyordum ve komsumun üzerinde beyaz desenleri olan bir gecelik vardı ve köyüzde yeşillik bir yer yani. Kısacası ben bu rüyayı neye yorumlayayım..


arifselim
Değerli öğrenci kardeşim. İlk önce evlilik için bir adım bir karar gibi bir şeylerin olması gerekir. Örneğin o kimsenin uygun olup olmadığını anlamak için bir araştırma yapılması gerekir. Bir olumlu yada olumsuz sonuç elde edemeyen biri o zaman istihare ile bir işaret dileyebilir. Bu durumda istiharenin bir anlamı yoktur.

Okudunuz mu?  Rüyada kuran okumak ne demek

Kayıtsız Üye
Ben o insanla evlenebileceğimi düşündüğüm bana uygun olduğunu düşündüğüm için istihareye yattım.Benim istihareye yatmaktaki niyetim günümüzdeki gibi gelip geçici uygunsuz bir ilişki olmasını istemediğim içindi.Sevgili falan degiliz ama bana evlenme teklifi de etti zamanında yani okulumuz biterse olabilir anlamında . Dua ederken dedimki benim ömrüme hayırlı olacaksa bana beklemem için sabır ver ama hayırsız ise beni haram bu ilişkiden uzak tut ve dediğim gibi rüyamda beyaz bir gecelik vardı komşumun üzerinde.


arifselim
Böyle bir rüya istiharede bir işaret için yeterli bir işaret olmaz. Ya rüya çok açık bir işaret içermelidir yada içine o konuda bir huzur hissi gelmelidir. Ayrıca istihare en son çare olmalıdır. İlk önce istişare edilmeli yani araştırılmalıdır.


Kayıtsız Üye
Ben de biriyle evliliğimin hayırlı olup olmadığını öğrenmek için istihareye yattım. Rüyamda gece vakti gibi karanlık bir vakitte beyaz elbiseli bir kadın gördüm. Sizce neye işarettir


arifselim
– İstiharede karanlık bir vakitte beyaz elbiseli kadın görmek bir işaret için yeterli olmaz. Ancak senin içine o konuda gelen his en doğru işaret olur. İçine gelen huzur yada huzursuzluk hissi en doğru işarettir. Bunlara rağmen için rahat etmemişse istihareyi bir daha yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
Bende evlenecek olduğum kişi için istihareye yattım ve; bir yol vardı sağı solu ve önümüzde dağlar vardı ama yemyeşil ağaçlarla kaplıydı ve bir arabada gidiyorduk acaba yorumlar mısınız


arifselim
Eğer istihare için gerekli olan her şey yapıldıktan sonra bu rüya görülmüşse bu hayırlı ve güzel bir işaret olarak kabul edilir. Ayrıca içine doğan hissede dikkat etmelisin. Çünkü rüya ile yanılmak daha kolaydır ama his istihare için daha sağlam olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
merhaba içimde garip bir huzursuzluk vardı . hayatımı nasıl ilerleteceğim konusunda Allah tan yardım almak istedim . Hayatımdaki insanların bana yaklaşmak isteyen insanların hayırlı olup olmadığı konusunda şüphelerim vardı . bunun için istihareye yattım . rüyamda yanımda bir kişiyle beraber gölde kayıkla gezintiye çıkıyoruz. o kişin yüzünü hatırlamıyorum ama etraf o kadar güzeldi ki yemyeşil ağaçlar göl gerçekten çok güzeldi. sonra kayığın içinde bitane küçük bir akrep gördüm sonra yanımdaki kişi onu göle attı. rüyamı yorumlar mısınız ?


arifselim
Merhaba kardeşim. Rüyan hayırlı bir rüyadır. Ancak genel bir şekilde edilen niyetlerle istihare yapmanın bir anlamı yoktur. Ancak istihare için geçerli bir neden olmalı ve istihareden önce gerekli istişareler edildikten sonra kararsız kalınırsa yapılabilir.


Univo
Selamın Aleyküm,

Aynı gece köyde(kendi köyümde) biri ölüyor cenaze namazı kılınıyor.

Okudunuz mu?  Rüyada kızının düştüğünü görmek

İstiharenin ikinci gününde gördüğüm yukarıdaki rüyalar tabiri konusunda yardımcı olur musunuz birde bu rüyalar şeytani olabilir mi?

Allah razı olsun.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Eğer istişarelerin olumlu yönde ise zaten istihare yapmanın hiç bir gereği de ve anlamı da yoktur çünkü asıl olan istişaredir. Görmüş olduğun rüyaların genel bir tabiri olumlu olarak yorumlanmazlar. Ancak sonuçta bunlar birer rüyadır ve şeytani olmaları her zaman mümkündür yani rüya garanti olmaz. İstihare esnasında ve uyanınca içine doğan his rüyadan daha açık bir işaret olarak kabul edilebilir.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm, kısa bir süredir evlenmek niyetiyle görüştüğüm birisi var bunun hayırlı olup olmadığı konusunda istihareye yattım rüyamda beyaz bir odada birkaç arkadaşımla tek sıra halinde duruyoruz benim üzerimde pembe uzun bir elbise var uzun zamn önce aramızın bozulduğu bir arkadaşım var yanımda onun da üzerinde yeşil bir elbise var, normalde benden uzun olmalarına rağmen ben arkadaşlarımdan uzunum ama ayağımda topuklu ayakkabı var, çıkar boynumuza bakalım diyorlar özellikle o aramın bozuk olduğu arkadaşımla boy ölçüyoruz ben ayakkabıları çıkarmak istemiyorum, acaba rüyam ne anlama geliyor.


arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Bu rüyan istihare açısından net bir işareti ve yorumu yoktur. En doğrusu içine gelen ferahlık hissidir. Eğer için rahat ise bu olumlu manaya işarettir denilebilir. Ancak şunu unutma, mutlaka ilk önce istişare edilmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ayrı olduğum nişan arifesinden döndüğüm erkek arkadaşımla evliliğimizin hayırlı olup olmaması için istihareye yattığımda rüyamda deprem gördüm. Çok kısa bir anda deprem oldu ve Birand uyandım. Renklere dair hiçbirşey hatırlamıyorum. Karanlık gibiydi sanki diyorum sonra beyaz vardı sanki diyorum.. Sonra beyazın üzerinde siyah benekler mi vardı diye düşünüyorum. Renklere dair hiçbir şey hatırlamıyorum. Bu rüya Allah tarafından uyarıcı bir rüya mıdır yoksa tekrar mı etmeliyim istihareyi? Lütfen cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler


arifselim
Merhabalar. Eğer ayrılmışsan ve ortada evlilik için tekrar atılan bir adım yoksa zaten istihareye yatmanın bir anlamı yoktur. Ayrıca istihare etmeden mutlaka istişare ile hareket edilmesi gerekir. Bu gördüğün rüya ise istihare için açık bir işaret değildir. Eğer bütün şartlar yerinde ve yinede kararsızım diyorsan istihareyi tekrar edebilrisin.


Kayıtsız Üye
Cıktığım bir çocuk vardı onla ciddi düşünüyorduk o beni seviyordu ama ben onu sevemiyordum ama ailem istediği için konuştum daha sonra onun niyetiyle istihare namazı kıldım yattim iki rüya gördüm ilk rüya m çeşme de du içiyordum yesillige doğru gittim sonrası yok ikinci si ise bir elinde yani sol elim de yılan sağ elim de at vardı yılan in boğazını sıkıyordum sag elim de ki at da boynun da zincir vardızinciri giriyordum zinciri tuttu kaçtı ama ben onu tüm yakaladım kendime doğru çektim at elim de ki yılan dan kaçıyordu ….bu ne anlama geliyor acaba acaba at kim yılan mi o anlamadım..

Okudunuz mu?  Rüyada savaş görmek

arifselim
İstiharede görülen ilk açık işarete itibar edilir ve istihareye devam edilmez. İlk gördüğün rüya hayırlıdır ve olumludur. Kalbinin rahat etmediği ve sevemediği biri ile evlenmek zaten doğru değildir. Ayrıca istihare dışında o kişi hakkında araştırma yapılmalıdır ve kararsız kalırsa o zaman istihare yapılabilir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Daha önce evlilik maksadıyla görüştüğüm kişinin hakkımda hayırlı olup olmadığını öğrenmek için istihare yaptım ve rüyamda o kişinin ailesini gördüm. Annesini ve kız kardeşini başka kimselerde vardı. Arkadaşımla o kişinin evine misafir olarak gidiyoruz ve annesi kız kardeşi hep beraber yemek yemek için bir araya oturuyoruz. Ben ekmek yiyorum. Onlarla konuşmak istiyorum ama hiç konuşmadım.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya beklediğin ve olmasını dilediğin şeylerin olmasına alamet eden ve istihare için hayırlı olarak tabir edilen güzel bir rüyadır. İstiharede içinin huzur ve ferahlık ile dolması da buna daha doğru işaret olur. Ona göre kendine bir işaret olarak kabul edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Evlilik için istihareye yattım hakkımda düşündüğüm kişinin hayırlı olup olmaması için ilk hetapta beyaz bir araba sürüyodum sonrada sarı ticari bir taksi sürüyodum bunun anlamı nedir?


arifselim
Bu gördüğün rüya istihare için genel olarak hayırlı olarak yorumlanır. Ancak asıl işareti istihareye yatan kişi hisseder. Bu his ile o konuda en doğru işareti alır. Buna göre eğer için rahat etmemişse istihareyi tekrar yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
Ben isteyen biri için hayirlimi de.ğilmiş niyeti ile yattim rüyamda annesi ben o marketteyiz annesi nar aliyor kesiyor ama narlarin içi beyaz acaba ne anlama geliyor ?? .


arifselim
Nar görmenin en açık işareti evliliktir. İçinin beyaz olması da hayırlı olarak yorumlanır. Bu rüya istihare açısından olumlu olarak yorumlanır. Bunun dışında ise içine doğan hissin önemi çok büyüktür ona göre bir işaret alınmalıdır.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm.
Evlilik istiharesine yattım. İstişarelerin %90 ı olumlu ve çocukta benim gibi ehl-i sünnet yaşamaya çok özen gösteren birisi. Onun gibi birisini bulabilir miyim bilmiyorum
ama ben yinede bazı çocuğun annesinden kaynaklı bir tereddütden dolayı istihareye yatmak istedim ve yattım.
her rüyada ben yorum yapma ilmini bilmediğim için yorumlama yapmadım. 7 gün yatayım dedim ve ancak 6 gün yatabildim. Tek tek yazacağım rüyaları ne olur yardım edin. birde siz bu konuda işlin ehli misiniz?
2.görmedim
3.Minik çok minik minyatür kahverengi tonlarında duvara asılı tesbihler görüyorum.
4.Beyaz büyük bir araba sürüyorum. Şöfor koltuğunda oturmaktan mutluyum Trafikte Önümde başka bir araba var sürerken bir frenle toslamaktan zor kurtarıyorum arabayı. Bir yerde de bir kanalizasyon deliğinden kıyafet alıp arabaya koyuyorum kanalizasyon deliğinin kapağından.
5.görmedim
Renk olarak iyi mi ? sevgi konusunda pek şüphem yok ama Rabbim istiharede ne derse onu yapacağım. İşimi sağlama alacağım dedim en başında yinede kader bu ama şuan bu istihareye göre adım atıcam umarım mesajımı görür ve yorumlarsınız Allah razı olduğu kullarından yazsın saygılar.

Okudunuz mu?  Rüyada kendi resmini görmek

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Elimizden geldiği kadar sana yardımcı olmaya çalışalım.

– İstihareye 7 gün yapma şartı yoktur. İlk aldığın işaret sana bir işaret olarak yeterlidir.
– İstiharede renk ve rüya önemlidir ama şart değildir. İstiharede en sağlam işaret senin içine o konuda gelen olumlu yada olumsuz olan hislerindir.
– İlk gördüğün rüya ve diğer rüyalarında hayırlı olarak yorumlanır.
– Şunu da unutmamalısın; sonuçta bunlar bir rüya veya histir. İstihare Allah’ın bir emri veya farz ve vacip değildir.
– His ve rüya ile yanılmak her zaman mümkündür ve garantisi yoktur.
– İstihare, büyün istişarelerine rağmen bir karar veremeyen kararsız kalan kimse yapar.
– Bu işaretlerle birlikte güvenilir kimselere bu kişi hakkında danış sonra bir karar ver ve Allah’a tevekkül et.

Allah şimdiden mesut ve bahtiyar olacağın bir evlilik ihsan eylesin.


Kayıtsız Üye
amin hocam. İstiharenin ne olduğunu anlatmışsınız ama hayırlı mı hayırsız mı tam anlamadım ben gıda mühendisliği okuduğum için ilk rüyada beyaz görmeme rağmen dünyevi bilinçaltı rüyamı acaba diye düşündüm o yüzden sonrakilere yattım. Rüyada bir his değil hep iki hisle uyanıyorum.Anlattığım gibi başı normal giderken bir heyecan telaş mutlaka giriyor rüyaya.

– İlk gördüğün rüya ve diğer rüyalarında hayırlı olarak yorumlanır. BU CÜMLENİZİ YANLIŞ ANLAMIŞIM YORUMLAMIŞSINIZ TEŞEKKÜR EDERİM


arifselim
Allah mesut eylesin. Bize düşen tedbir almaktır. Tedbirini aldıktan sonra bize düşen Allah’a havale etmektir.


istihareye yatmak ne demek, istihareye yatmak nedir, evlilik için istihareye yatmak

Bu kategoride yer alan Buluğa ermeden önce rüyada ayıp şeyler görünce gusül abdesti alınması gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik için istihareye yatmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.