Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Devlette işe girerken referans

Devlette işe girerken referans

Desert Rose
SORU: Hocam sorum devlette işe girişlerde kullanılan referanslarla (yada torpil) ilgili Şimdi ben KPSS’ye girdim ve her kurumca kabul gören bir puan aldım. Benden çok puan alanlar olduğu gibi az alanlarda var.Herhangi bir kurum alım yaparken şunları söylüyor. En az örneğin 60 puan almak, a, b, c, d bölümlerinden mezun olmak ve diyor ki 10 kişi alacağım başvuranlardan 20 kişiyi puan sırasına göre çağırıp mülakata tabi tutup 10 kişiyi öyle işe alacağım. Ve buralarda (devlet kurumlarında) referanssız iş görmek gerçekten imkansıza yakın zorlukta.bu şartlar altında eğer ki o 20 kişi içine girilebilmiş ise diğer şartlarıda sağladığımızdan da hareketle referans olabiliecek insanları araya sokmak caiz midir?
CEVAP: Sizin açınızdan bakıldığında referans kullanmanızda bir sakınca yoktur. Zira siz, kimsenin hakkının gaspına neden olmuş değilsiniz. İdareci durumndakilerin, o referansı neden ve nasıl istediği, nasıl değerlendireceği ise ayrı bir konudur. Siz, inşaAllah mesul olmayacak şekilde işe girmiş olursunuz. Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Adak etinden kardeş yiyebilir mi?

Nureddin Yıldız


Cevap: Devlette işe girerken referans

AKBİLE
yasa dışı bir iş yoksa ortada kimsenin hakkına girilmiyorsa yalan dolan ortada yoksa hakkı ile alınan referans la işine girilebilir


referans günah mı, referansla işe girmek günahmı, referansla girilen iş helal midir

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken ayağıma kramp girdi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Devlette işe girerken referans Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.