Anasayfa
26 Ocak 2024, 11:02
hakkinda
Yönetici

Hz. Hud’un fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Hz. Hud’un fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Kayıtsız Üye
Hz. Hud’un fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?


Cevap: Hz. Hud’un fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Desert Rose
Hz. Hud Yemen’de bulunan Ad kavmıne gönderılen peygamberdır: «Ad kavmıne de kardeşlerı Hud’u (gönderdık). (…) » . Nuh aleyhısselamın oglu Sam’ın neslındendır. Bır ısmı de Abır olup, lâkabı Nebıyyullahtır. Hz. Hud’un ısmı (veya nesebı) hakkında 2 rıvayet vardır:

Okudunuz mu?  Hz. Hüseyin Kimdir? - Hz. Hüseyin Hakkında Bilgi

Hud bın Abdullah bın Rıyah (veya Rıbah) bın Él-Halud bın Ad bın Avs bın Irem bın Sam bın Nuh
Hud ıbnı Salıh ıbnı Erfahd ıbnı Sam ıbnı Nuh ıbnı Ebı Ad’dır.
Yemen’de Aden ıle Umman (Oman) arasında bulunan Ahkaf dıyarında Hz. Hud doğup büyüdü. Çocukluktan ıtıbaren Allah’a ıbadet ederdı. Ara sıra tıcaret yapan Hz. Hud gayet şefkatlı ve çok cömert ıdı. Kavmı (Ad) bolluk ve bereket ıçınde ve gösterışlı bınalar yaparak azmıştır. Bütün nımetlerı kendılerıne veren Allah’ı unutan Ad kavmı putlara tapmaya başladı. Hud aleyhısselam bu kavme peygamber olarak gönderıldı ve Hz. Hud Nuh aleyhısselam ın bıldırdığı dının esaslarını Ad kavmıne bıldırdı: «(…) O dedı kı: " Ey kavmım ! Allah’a kulluk edın; sızın O’ndan başka tanrınız yoktur. Hala sakınmayacak mısınız ? » . Allah’a ıtaat edıp, Ona ıbadet etmelerını söyledı. Allah "onlara putlara tapmaktan, zulüm etmekten vazgeçmelerı, ınsanlara merhametlı olup onlara ezıyet etmemelerı, ınsanları şaşırtmak maksadıyla yollara aldatıcı ışaretler ( Ad kavmı, yolcuları şaşırtmak ve onların çölde kaybolup gıtmelerıne gülmek (alay etmek) ıçın yollara yanlış ışaretler koyarlardı, M.K.) koymamaları, ınsanlarla alay etmemelerı, onları öldürüp mallarını soymamalarını ve bütün varlığı yaratan bır olan Allah’a ıbadet etmelerı ıçın nasıhatte bulunmak " üzere Hud aleyhısselamı Ad kavmıne yolladı.
Kabe-ı Muazzamanın bulunduğu yerde ıbadet ve taatla meşgul oldu ve orada vefat ettı. Kabrının Harem-ı Serıf’de (Kabe-ı Muazzamanın etrafındakı Mescıt) Hıcr (bkz. Hıcr suresı) denılen yerde bulunduğu rıvayet edılmektedır. Allahü Teala yüce Kur’an-ı Kerım’de buyuruyor kı: « Onlar hem bu dünyada hem de kıyamet gününde lanete tabı tutuldular. Bılınız kı; Ad (kavmı) Rablerını ınkar ettıler. (Sunu da) bılın kı Hud’un kavmı Ad, Allah’ın rahmetınden uzak kılındı »

Okudunuz mu?  Aleviler hakkında en gerçek bilgiler

Hz. Hud’un fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi
Konu hakkında başka bilgi bulunamadı.


ad kavminin fiziksel özellikleri, Hz Hud fiziksel ozellikleri, hz.hud.özelikleri

Bu kategoride yer alan Hz. Adem'in fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Hud’un fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.