Anasayfa
17 Mart 2023, 0:54
missa01
Abone

Günümüze kadar gelen müceddidler kimlerdir?

Günümüze kadar gelen müceddidler kimlerdir?

Kayıtsız Üye
Günümüze kadar gelen müceddidler kimlerdir? Günümüzde müceddidler hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: Günümüze kadar gelen müceddidler kimlerdir?

imam
Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadır: "Şüphesiz ki, Allah her yüzyılın başında bu ümmete dinî işlerini yenileyecek bir müceddid gönderecektir" (Ebu Davud, Melahim, 1)

Sırasyla mücedditler:

1- Ömer bn. Abdülaziz(17) (H. /17–102 / M. 638–720)

2- İmam-ı Şafii(18) (H. 150–204 / M. 767–819)

3- Ebu’l-Hasan Ali El- Eş’ari (H.260–324 / M.873–936)

4- Ebu Bekir Bakıllani (v. 403/1013)

5- İmam-ı Gazali (H. 450–505/M. 1058–1111)

Okudunuz mu?  Müslüman kadın deist erkek evliliği

6- Fahreddin-i Razi (H. 544–606 / M.1149–1209)

7- Mevlana Celalettin-i Rumî (H. 604–672/ M.1207–1273)

8- Zeynüddin-i Irakî (v.H. 805/ M. 1402)

9- İmam-ı Sahavi(19) (v. H. 902)

10- Celaleddin-i Suyutî (H.849–911/ M.1445–1505)

11- İmam-ı Rabbani Müceddid-i Elf-i Sani(20) (H. 971- 1033 / M. 1563-1624)

12- Şah Veliyullah Dehlevi (H.1114–1176 / M. 1702–1762)

13- Mevlana Halid-i Bağdadi(21) (H.1193–1242 / M. 1779–1826)

14- Bediüzzaman Said Nursi. (H.1293 – 1380 / M. 1876–1960)


Cevap: Günümüze kadar gelen müceddidler kimlerdir?

Kayıtsız Üye
15. Asrınki mahmut efendi hazretleri

Okudunuz mu?  Rabbena firli duası

15.asrın Müceddidi Efendi hazretlerimizdir

Kayıtsız Üye
42 ülkeden kendi alanlarında uzman yaklaşık 350 alimin 15.hicri asrın Müceddidi Mahmut Usta Osmanoğlu(ks) hazretleri diye ittifak ettiği bir konuda laf söylemek bize düşmez inanmayan youtube dan baksınlar


Kayıtsız Üye
Sponsoru dolandırıcı Fadıl Akgündüz olan toplantıdan bahsediyorsun sanırım.
350 alim diyorsun lakin araştırmak lazım. En baştaki isim Yusuf Kardavi’nin ehl-i sünnete aykırı söylemi var.
Diğerlerini hiç söylemeye gerek yok. Aralarında mahmut efendi’den haberi olmayan mı dersin, milletvekili olan mı dersin vs.
Büyük tiyatro oynandı özetle. Ben de sonradan uyandım. Allah uyanmayı cümlemize nasip etsin..

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili özdeyişler

Kayıtsız Üye
Müceddid ben müceddidim demez.
Hatta o hayatta iken çokları onun müceddid olduğunu dahi bilmez.
Müceddid olmak başka popüler olmak başka şeydir.
Ayrıca müceddid sadece dinini müstakil olarak dört dörtlük yaşayan kimse değil aynı zamanda manevi ilhamlarla yazdıkları ve söyledikleri ile geride dini arındıracak eserler bırakan bedenen ve kavlen küfre karşı savaşan iman ve itikad olarak müslümanlara ufuk açan zaatlardır.
Allah hakiki müceddidleri bulabilmeyi tanıyabilmeyi ve tabi olabilmeyi nasip etsin.


Kayıtsız Üye
15. Müceddid diye bir şey yok az biraz bu konuda ilmi olan bilir ki 14. Müceddid Mehdiyi Azam olacaktır.. bu mevzu henüz 13. Asırda biliniyordu. Peygamber kendilerinden çıkmadığı için inkar eden yahudiler gibi olmayın Allah kimi dilerse o olur.

Okudunuz mu?  Kurân-ı Kerîm ve Cilt Sanatı

Kayıtsız Üye
Var kardesim. Evet dedigin gibi 14.asrin muceddidi hem mehdi azam hemde muceddid ‘tir. 15 asrin muceddidi ise hz.mesihtir. hadisdede gectigi gibi hz.mehdinin arkasinda namaz kilacak yani manasi hz.mehdiye uyacak onun izinden gidecektir. Hz.mesihi ise sadece islam aleminde aramak yanlis olur.


Kayıtsız Üye
Mahmut efendi muceddid deil tarikat seyhidir .

Okudunuz mu?  Evli bir erkeğin,imam nikahı ile dul bir bayanla evlenmesi uygunmudur.?

Kayıtsız Üye
Birçok hadisi Şerifte hz mehdi nin 1980 lerde geldiği söyleniyor. .Demek ki hz mehdi şu an dünyada. İşlerini yapıyor. Belki ileride bilinir herkes tarafından. .Tabi onu Allah bilir..


Kayıtsız Üye
bir kere mücedditliğin ne olduğunu iyi anlamak lazım, bu listedekilerin çoğu kanaattir. mahmud efendi bir kutub olabilir evet ama müceddit olmak farklı birşeydir., topluma maal olur yaptıkları dünyada madden ve manen ses getirir. örneğin mevlana, gazali ve bediüzzaman ve bağdadi bunun çok güzel örnekleridir. listede yer alması gereken Ahmed yesevi hzlerine bakın hayatıno inceleyin anadoluyu ihya edecek velileri nasıl yetiştirdiğini ve Türklerin islam ruhuyla bütünleşmesinin biricik sebebi olduğunu gördüğünüz zaman bu listede yer almayı en çok hakeden kişilerden biri olması gerekirken yok. Çünkü sadece arap ekolü baz alarak değerlendiriliyor ve bu da bazen eksik görüşlere yol açabiliyor.

Okudunuz mu?  Vergisi ödenmemiş ürünleri almak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Mahmut efendi hz tabikide muceddiddir. Sadece Şeyh değildir. dini de yenilenmiştir. ilmi her yönüyle yaymistir. buna inanmayan sadece nasipsiz olabilir. imami Rabbani gb halidi bagdadi gb hem zahiri hemde batını ilimde zirve olmuştur


Kayıtsız Üye
Muhiddin Arabide olması gerek, ve sizin verdiğiniz isimlerin doğum tarihleri tutmuyor, Muhiddin Arabi, imamı rabbani, mevlana halid, said nursi, tutuyor

Okudunuz mu?  Küçükken tutulmayan oruçların fidyesi ve kazası

misafir4
müceddid listeleri, alim sıralaması veya mukayesesi değildir. tecdidde yenilemek değildir. anlamını veya işlevini kaybetmeye yüz tutan kavramların, yeniden bilinç seviyesine taşınmaları ve yeniden işlevlerini kazanmalarıdır. birisi daha fazla ilim sahibi olabilir veya daha fazla emek verebilir ancak bir diğeri bir şeyi ümmetin bilincine yeniden taşımışdır. farklı coğrafyalarda farklı müceddidler de olabilir. dışarıdan bakdığın zaman bunlar görülebilir ancak şu kimse mücediddir bu kimse mücediddir filan bunlar uygun değildir. birisi de çıkar seyyid kutubun müceddid olduğunu söyler. bunu allame olduğu için söylemez. kendisini ipe götürülürken kendisine kelime i şehadet getirmesini telkin eden görevliye, bre ahmak beni zaten kelime i şehadet getirdiğim için asıyorlar dediği için söyler. yoksa söylediğim gibi bunun ilim mukayesiyle alim tutmayla bir alakası yokdur.

Okudunuz mu?  Hazreti Mehdi bekar mı olacak?

zekeriya
Allahım bütün alemleri bir anda var etme bir anda yok etme qüçlerinle bütün dünyayı mücedditler ile doldur peyqamberimiz aleyhisselama Allahın yaptıqı yapacaqı salavetler kadar salatü selam alsun sAllahü aleyhi vessellam fil evveline vel ahirin adede ma alimAllahü teala vezinete ma alimAllahü teala ve mila ma alimAllahü teala vehuve ale külli şeyin qadir esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve beraketühü ve daimen ebeden daimen dünya ve ahiret Allahın yedi kudretine emanet olalım inşaAllahü teala amin amin amin

Okudunuz mu?  Pazarlık yapmak sünnet mi?

zekeriya
Allah mahmud usta osman oqluna saqlık sıhhat afiyetler versin ömrünü hayırlı bereketli uzun etsin peyqamberimiz aleyhisselama Allahın yaptıqı yapacaqı salü selamlar kadar salatü selam olsun sAllahü aleyhi vessellam esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve bersketühü ve daimen ebeden daimen dünya ve ahiret Allahın yedi kudretine emanet olalım inşaAllahü teala amin amin amin

Okudunuz mu?  Birbirinden habersiz yaşayınca nikah düşer mi

müceddidler, müceddidler kimlerdir, muceddidler

Bu kategoride yer alan Mumsema ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günümüze kadar gelen müceddidler kimlerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.