Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

İğdiş edilmiş yani hadım edilmiş kısırlaştırılmış hayvanı kurban etmek caiz midir?

İğdiş edilmiş yani hadım edilmiş kısırlaştırılmış hayvanı kurban etmek caiz midir?

Fetva Meclisi
İğdiş edilmiş yani hadım edilmiş kısırlaştırılmış hayvanı kurban etmek caiz midir?

Bazı yörelerde kurbanlık hayvanlar besiden önce cinsel faaliyetleri olmasın diye özellikle tekelerde cinsel kokuları olmasın diye besi öncesi kastre edilmektedir. Bu şekilde kastrasyon işlemi görmüş hayvankurban olur mu?

Okudunuz mu?  3 sene önce dördüzlerim oldu. İsimleri Bekir, Ömer, Osman ve Ali. Ömerim bir hafta sonra öldü.

İğdiş edilmiş hayvan kurban edilebilir.
Nitekim Hz. Câbir (r.a.) anlatıyor: Rasûlullah (s.a.v) kurban günü alacalı, boynuzlu ve iğdiş edilmiş iki koç kesti. Koçları kesmek üzere (yatırıp kıbleye) yöneltince:
"Şüphesiz ki İbrahim’in dini üzere bir muvahhid (Allah’ı bir tanıyıcı) olarak yüzümü o gökleri ve yeri yaratmış olan Allah’a yönelttim. Ben müşriklerden değilim." ve "Şüphesiz benim namazım da, ibadetlerim de, hayatım da, ölümüm de hiçbir ölümüm de hiçbir ortağı olmayan, Âlemlerin Rabbi Allah içindir. Ben bununla emrolundum. Ben Müslümanların ilkiyim." (el-En’âm, 162,163) (âyetlerini okudu ve Ey Rabbim! (Bu kurban bize) Sen’dendir, Sen’in rızan için (kesiyoruz) ve Sana (ulaşacak)tır. Ey Rabbim! Muhammed ve ümmetinden bunu kabul buyur. Bismillâhi vallâhu ekber!" deyip koçu kesti. (Ebû Dâvûd, Dahâya 4, 2795) Tirmizî, Edâhî 21, (1520); İbnu Mâce, Edâhî 1, (3121).

Okudunuz mu?  Kanser hastalığından ölen kişi şehit olur mu veya şehitlik sevabı alır mı

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Cevap: İğdiş edilmiş yani hadım edilmiş kısırlaştırılmış hayvanı kurban etmek caiz midir?

AKBİLE
kurban edilecek hayvanın sakat olmaması sağlıklı olması ve kurban edilme şartlarına uygun olması gerekir bu arada butür hayvanların kesilmeside caiz görülmüştür

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken ayağıma kramp girdi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İğdiş edilmiş yani hadım edilmiş kısırlaştırılmış hayvanı kurban etmek caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.