Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:36
Sizden
Yönetici

İbadetin amacı nedir?…

İbadetin amacı nedir?…

EsaSLı
Hakli olarak insan her seyi merak eder,kimim ben , niçin yaratildim, yaratan kim yaradilan kim, yaradan niçin yaratmis,deneme tahtasimiyim ben, yaradan kendini tanimlamasi için beni,test etmesine niçin ihtiyac duyar,yaradan kendini isbat etmesine neden ihtiyac duyar diye felsefe yapariz, sorular sorariz vs vb.
Yaradan kim yaradilan kim, yaradani kim var etti.

Iste burada dinler dogmustur, yani dogmatiktir, insan düsüncesidir, her din birbirinin inkari ile etkilesimi ile zuhur olmustur.
Islamda böyle gelismistir, aciniz eski ahdilere bir bakiniz dinler tarihini bir inceleyiniz,yaradan yaz boz tahtasinami her seyi dönstürmüs vs vb.
Sürekli peyganberler göndermis, hatta melekler gönder mis vs vb.
Kendisi müdahale etme gücüne sahip değil midir.?o kudreti yokmu.?
Iteatkar olmamizi niçin ister,buna ihtiyacimi var,?
daha iyi anlamaniz için soru soran insandir, insan tek fark edenide fark eden düsüne sahiptir.
Her seye kadir olan Allah. nasıl olurda Allahin kudretini alt ederek şeytan cennete girerek havaya elma vererek Ademi kandirmasina vesile olmustur.? bunlara cvp veriseniz aydınlanıcam. tsk.ler


Cevap: İbadetin amacı nedir?…

_Kul
Esaslı öncelikle merhaba;
Yazdığın sorular aslında çok basit sorular.Senin sorunun yeterince araştırma yapmaman.Kendin yanıtını bulamadığın için kafanda bir takım çelişkiler olmuş.Öncelikle ifadelerin net değil onları düzeltip sorursan daha fazla yardımcı olabiliriz.
< Sürekli peyganberler göndermis, hatta melekler gönder mis vs vb.
Kendisi müdahale etme gücüne sahip değil midir.?o kudreti yokmu.? >

Neye müdahale etme gücüne sahip değil midir?
< Iteatkar olmamizi niçin ister,buna ihtiyacimi var,? >
Haşa Allah’ın hiçbirşeye veya kimseye ihtiyacı yokdur.İbadet etmemize Allah’ın hiç bir ihtiyacı yokdur.İtaat etmemize de Allah’ın hiç bir ihtiyacı yokdur.Burda ihtiyacı olan insandır.Çünkü Allah yarattığı düzen içerisinde en doğru yolu ve hakikatı insanlara elçiler vesilesiyle bildirir.Bunlara uyan insan bu hayatıda en doğru ve güzel şekilde yaşamış olur.Allah’ın helallerinin haramlarının her birinin biyolojik,sosyolojik veya farklı hikmetleri vardır.Biz bunları bilmesekde bunlara uyarız.Fakat bugün bize bilim dalının her alanı gösteriyor ki bu yasaklar ardında insana yarar vardır.Bu itaatler ardında insana yarar vardır.Yaradana değil.Ayrıca bu itaatler asıl ebedi dünyaya açılan kapıda bizim yardımcımızdır.
< Her seye kadir olan Allah. nasıl olurda Allahin kudretini alt ederek şeytan cennete girerek havaya elma vererek Ademi kandirmasina vesile olmustur.? >

Allah’ın izni olmadan hiçbirşey gerçekleşmez.Senin şu anda benim yazdıklarımı okuman Allah’ın izniyledir.Yaratanı yaradılan gibi gördüğün gibi bu hataya düşüyosun.Bu kaderin sırrıdır.Allah böyle murad etmiş bu olayda böyle gerçekleşmiştir.Nitekim cennetten kovulma olayından önce Allah meleklerinde Kur’anda geçtiği üzre

< "Ben yeryüzünde kendime bir halife yaratacağım”(Bakara, 2/30) >
Buyurmuştur.Yani anlıcağın bu işler senin düşündüğün kadar basit değil.
Ayrıca şeytana cennetden kovulduğu halde vesvese verebilme yeteğini verende Allah’tır.Tüm fiileri ”bazılarına razı olmasa dahi” yaratanda Allah’tır.Yani şeytanın elini kaldırması bile Allah’ın izniyle o fiili yaratmasıyla olur.Anlıcağın burda kaderin sırrı vardır.
Sana tavsiyem akaid kitabı okuyup önce Allah’ı tanımaya çalışman.Ezeliyet nedir zamandan mekandan,noksan sıfatlardan münezzeh olma nedir öğrenmen.Bunları anladın mı,sorularının yüzde 99 u uçar gider.Gene anlamadığın yer olursa buyur sor.Fakat düzgün anlaşılır birşekilde.

Okudunuz mu?  Yabancı dizi izleyip dinden çıkılır mı ?

Cevap: İbadetin amacı nedir?…

EsaSLı
-KUL, sen beni anlamamışsın, ve anlamış gibi yapıyorsun,
madem öyle biz neden dünyadayız, madem neden cennette deyiliz, neden sınava geldik, Allah bizi istese düzene sokamazmı, neden sınavla alıyor cennete,yada cehenneme, herşeye kadir olan Allah, her şeye gücü yeterken neden biz kullarını böyle bir denemeye sokmuştur, ”zaten bizi kendi nurundan yaratmamışmıdır”.( bu göreceli olabilir).istese iyiliği, güzelliği bizim kalbimize işleyemezmi? neden bizden bunları bekler, bizim Allah’a yani kendisine kulluk etmemizi neden ister, (ve sanırım bu cvplara senin yaşın biraz küçük kalır)


Cevap: İbadetin amacı nedir?…

ehli-sunnet
Armut piş ağzıma düş .
Neden seni imtihan etmeden cennete alsın ?

Okudunuz mu?  Namazdaki hatalar

EsaSLı
ehli-sunnet, Çok güzel yanıtlamşssın Allah senden razı gelsin. anlamadan cvplamışsınız, biz kullar nerdeydikte dünyaya geldik, (hangi alemdeydik,cennet,cehennem,yada başka bir alem, ne işimiz var bizim burda.) neden bizi imtihan etsin, istese bütün güzellikleri bize ”kalbimize” işleyemezmi.?


ehli-sunnet
🙂 35 yaşınıza gelmişsiniz hiçmi merak edip araştırmadınız dostum ?

NEDEN YARATILDIK. (#210)

Allah insanları neden yarattı? Bunu rabbim Kuranda şu ayetlerle açıklıyor:
BEN CİNLERİ VE İNSANLARI ANCAK BANA İBADET ETSİNLER DİYE YARATTIM.
Zariyat-56
Eğer biz dilemiş olsaydık her nefse hidâyetini verirdik. Fakat benden: "Bütün insanlar ve cinlerden cehennemi elbette dolduracağım." sözü hak olmuştur.
Secde-13
Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.
Araf-179
–Allah bir çok ayette insanları denemek için yarattığını söylüyor:
O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır.
Mülk-2
Biz yeryüzündeki şeyleri kendisine süs olsun diye yarattık ki, insanların hangisinin daha güzel amel edeceğini deneyelim.
Kehf-7
Şüphesiz biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bundan dolayı onu işiten ve gören yaptık.
İnsan-2
Sizi yeryüzünün halifeleri yapan, size verdiği şeylerde, sizi denemek için, kiminizi kiminizden derecelerle üstün kılan O’dur.
Enam-165
Andolsun ki, biz içinizden cihad edenlerle sabredenleri ortaya çıkarıncaya ve yaptıklarınızla ilgili haberlerinizi açıklayıncaya kadar sizi deneyeceğiz.
Muhammed-31
Yoksa siz, Allah içinizden cihad edenleri belli etmeden, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete girivereceğinizi mi sandınız?
Ali imran-142
Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur’ân)ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah’ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah’adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir.
Maide-48
Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri! Onlar başlarına bir musibet geldiği zaman: "Biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz." derler. İşte onlar var ya, Rablerinden, mağfiretler ve rahmet onlaradır. İşte hidayete erenler de onlardır.
Bakara-155/157


_Kul
Esaslı
Öncelikle biz dünyadayız.Çünkü senin ve beni yoktan var eden ezeli Rabbimiz böyle murad etmiştir.Yani hesap soramayız ama hikmetini anlamaya çalışabiliriz.
Allah’ın zaten masum kulları olan melekleri var.Sende biliyosun ki melekler kötü bir şey yapamazlar.İradeleri vardır ama iradelerini kötü yönde kullanamazlar.Emirlere bire bir uyarlar kulluk ederler.Ama cinlerle,insanlar öyle değildir.Biz bize verilen iradeyle,akılla iyiyi de seçebiliriz kötüyü de,doğruyu da bulabiliriz,veya heveslerimize uyup gerçeği görmek istemeyebiliriz.

Okudunuz mu?  Olmayacağını bile bile hayal kurmak günahmıdır ?

İşte biz meleklerden farklı olarak kendi irademizi doğru yönde kullanarak Allah’ı bilmeye tanımaya emirlerine ulaşmaya çalışırız.Bu dünyada bir nevi Allah’ın isimlerinin tecellileri bu vesileyle bizim üzerimizde görülmektedir.Allah tabiki de iyiliği kalbize işleyebilir herkes iman edip iyi amellerde bulunabilirdik.Ama Allah bunu kendi irademizle hakederek yapmamızı murad etmiş bişey diyebilir miyiz?Aksi taktirde bunları yapan kulları zaten var.Melekler gibi veya cennette olacak olan huriler gibi.
Şimdi sen neden öss var diyebiliyo musun?Hayır çünkü mevkileri hakedenlerin sınavla girebilceğini biliyosun(çok adil olmasa da).Dünya imtihanında da nasıl oluyoda direk cennete girmeyi düşünebiliyosun.Öncelikle haket.Sonra sana fazlasıyla verilecek emin ol Allah’ın imtihanı ösym nin yaptığına benzemez.
Kısacası Allah dileseydi Kuranda da buyurduğu gibi herkes iman ederdi.Allah dileseydi herkesi direk cennetine alırdı.Fakat Allah kendi irademizi kullanarak doğruyu bulmamızı ona kulluk etmemizi onu tanımamızı istemiş,murad etmiş.
Buna bişey diyebilir misin?
Diyemezsen zaman kaybetme çünkü küçük bu kardeşin Cahit Sıtkı Tarancının şiirinden sana ne diyor;
< Yaş otuz beş! yolun yarısı eder.
Dante gibi ortasındayız ömrün. >

Gerisini sen tamamla.
Selametle.

Okudunuz mu?  Mabeyni hümayun ne demek

Desert Rose
< BEN CİNLERİ VE İNSANLARI ANCAK BANA İBADET ETSİNLER DİYE YARATTIM. >
EsaSlı kardeşim sorunun cevabı kısa ve öz ihtivası için bu Ayet yeterli…
Geriye üzerinde düşünmek kalıyor nasıl bir kulluğumuz var die..


EsaSLı
Sn: ehli- sünnet ve _kul, şuna emin olabilirsinizki, ben bu işin taaa derinlerindeyim. (inanmak yada inanmamak size kalmış) bu bilgileri hepiniz, sanırım kitaplardan,hadislerden, biliyorsunuz, kullar Allah’ın nur’undan yaratılmıştır, Allah kendi nur’undan üflemiştir, (bunda hemffikirmiyiz bilmiyorum sizce.?) insan görünümündeki ruh’lar Allah’ın birer nur’udur.ama diyemeyizki biz tanrıyız. (_kul arkadaş dünyalık işlerle, ahir işler farklıdır,) insanlar 4 büyük kitap ve sizlerin göremediği nur’lu yaratıklardan çok daha üstündür. Allah istemedikçe yada kul’un kendi elinde hiç bir etken kula zarar veremez.buda kulun herşeyden üstün oldugunu gösterir.çünki tanrıya aittir. basit olucak biraz ama söyle düşünebilirsiniz, siz çocugunuza, seni imtihan edicem, ondan sonra benim çocugum olucaksın diyebilirmisiniz.? siz öğrendiklerini kitaplardan hadislerden, yada kulaktan öğrniyorsunuz. bunların farkındamısınız.? tartışılır uzar gider.

_____________________

Sn: Desert rose, onu pek tabiki bende biliyorum, bu ‘kur’anda yazıyor, ben sebebini öğrenmek istiyorum, siz konuyu nerelere getirdiniz. insan zihni akıl almaz sonuçlara varabilir,sonsuzdur,neden bu sinava tabiyim, ben tanrı’nın kötü bir kulumuyum, neden sınavdayım, benim öğrenmek istediğim bu bilen varsa yazsın,


ehli-sunnet
Allah c.c ben cinleri ve insanları bana ibadet etsinler diye yarattım diyor
"Bana ibadet etsinler" Allahın c.c bu emrine samimi olarak uyanlar içinde Mevla Teala cennetini vermiştir burda anlamıyacak bir şey yoktur.. dolayısıyla Kur’an bunu emrediyor "Allah’ın c.c emirlerine uyun" "Kurtulanlardan" olun buyuruyor c.c

Okudunuz mu?  Hrisriyan bir erkeği beğenmek caiz midir?

Kısa ve kabaca anlatmak gerekirse

Allah c.c bütün varlıkları ona ibadet etsinler diye yarattı Şeytanın yandaşı olmayın diyede ikazda buyurdu bu Rabbimizin c.c kullarına Kıyamete kadar süre verdiği anlamına geliyor

Verdiğiniz şeytan örneği ise ayrıca tebessüm etmeme vesile oldu 🙂

Yane diyorsunuzki Allah şeytana neden izin verdi yok etseydi ya onu
biraz saçma olduğunu sanırım sizde kabul etmelisiniz şöyle ki;
Dünyayı, mahlukatı, ini cini yaratan Allah c.c -hâşa- bir şeytanı yok etmeye gücü yetmiyormuydu. Hadi diyelim şeytanı yok etti israilide yok etti abd’yide yok etti bütün kafirleri yok etti peki yaratılış gayesinin ne önemi kaldı imtihan dünyasının ne önemi kaldı ?
Selam almanın bile parayla olduğu bir dünyada Koskoca bir cenneti neden nasıl, ve neden ? hak ediyorsunuz ?


EsaSLı
tamam söylediklerin çok Güzel ben bunları biliyorum aynı fikirdeyiz, okudum, duydum, ama bu sorumun cevabını bulamadım.kullar nerden geldi cennetenmi.? eğer öyleyse nden buraya geldik, zaten ordaysak.. Cehennemdenmi, neden cehennemde bulunuyorduk, dünya ya gelmeden. Allah kendi nurunu neden cehenneme yolladı,yada başk-a bir alem mi vardı, sanırım biraz farklı düşünmek gerekir. zihin olayı 🙂


ehli-sunnet
Kulların cenneten felan geldiği yok Mü’minun suresinde İnsanın yaratılışı

"Andolsun biz insanı çamurdan (süzülmüş) bir hülasadan yarattık. Sonra onu (Hz. Adem’in nesli olan) insanı sarp ve metin bir karargahta (rahimde) bir nutfe (zigot) yaptık. Sonra o nutfeyi alaka (yapışan şey) haline getirdik, derken o alakayı mudga (bir çiğnem et) yaptık, o bir çiğnem eti kemik(lere) çevirdik (ve) o kemiklere de et (kaslar) giydirdik. Sonra onu başka yaratılışla inşa ettik (can verdik, konuşma verdik)…" (Mü’minun, 12-14).


_Kul
< 29. "Onu güzelce düzenleyip insan şekline koyduğum ve ona ruhumdan üflediğim(5) zaman, karşısında secdeye kapanın."
(5) Ruhun Allah’a nispet edilmesi, Ona ait oluşu yönüyledir: Allah’ın kulu, Allah’ın işi, Allah’ın eseri gibi. Yoksa Ondan bir parça anlamına gelmez. Nitekim başka bir âyette
85. Hem sana ruhdan soruyorlar. De ki: "Ruh Rabbimin emrindendir;23
Buyrulmuştur. >

Yani asla parçalara bölünme olayı yoktur.Yani biz Allah’tan bir parça değiliz.
Başka bir açıklamada
< 7. Burada geçen "(yarattığım) rûhumdan” ta‘bîri, insanın şerefini yükseltmek makāmında söylenmiştir. Kâ‘be’ye "Beytullah” (Allah’ın evi) denilmesi gibi. (Celâleyn Şerhi, c. 4, 181) >
Şeklinde geçiyor.Allah parçalardan cüzlerden oluşmaz.İş gene itikada geldi.Bunların hepsinin delilleri kitaplarda mevcut.
< basit olucak biraz ama söyle düşünebilirsiniz, siz çocugunuza, seni imtihan edicem, ondan sonra benim çocugum olucaksın diyebilirmisiniz >
Bu ifade de çok çok yanlış yukarıda da açıkladığım gibi.Böyle bir benzetme zaten yapamazsın.Kaldıki imtihanda başarılı olan olmayan her insan Allah’ın kuludur.
< insan zihni akıl almaz sonuçlara varabilir,sonsuzdur >
Zihnin sonsuz olduğu ifadesi kesinlikle yanlış bir ifade.
< başk-a bir alem mi vardı, >
Evet ruhlar alemi denilen bir alem var.En başta anne karnındayken sadece bir et parçasıyken belli bir zamanda ruh bedene veriliyor.Anlıcağın cennette veya cehennemde değildi ruhlarımız.
Ruhlar hakkında ve o alem hakkında çok bilgimiz yok nitekim ayettte de geçiyor.

< bu bilgileri hepiniz, sanırım kitaplardan,hadislerden, biliyorsunuz, >
Başka nasıl öğrenebiliriz.Filozoflar gibi nakilsiz düşünüp dalalete mi düşelim.Kur’an ,hadisler,alimlerin kitapları bunlardan dolayı var.
İş gene itikada dönüyor.Bu tür yorumlar çok sakat yorumlar.Size tavsiyem gene söylüyorum akaid kitaplarını okumanız.Her ne kadar derinlere insenizde bir mana teşkil etmez.Zira bunlar temel konular.Ve çok önemli konular yanlış affetmiyor.

Okudunuz mu?  Müzik Bağımlılığından Kurtulmak

Desert Rose
< tamam söylediklerin çok Güzel ben bunları biliyorum aynı fikirdeyiz, okudum, duydum, ama bu sorumun cevabını bulamadım.kullar nerden geldi cennetenmi.? eğer öyleyse nden buraya geldik, zaten ordaysak.. Cehennemdenmi, neden cehennemde bulunuyorduk, dünya ya gelmeden. Allah kendi nurunu neden cehenneme yolladı,yada başk-a bir alem mi vardı, sanırım biraz farklı düşünmek gerekir. zihin olayı 🙂
>

Kardeşim fazla üstelemene gerek yok,çünkü gaybın bilgisi
yalnızca Allah c.c da dır biz bilmemiz gerekenleri bilelim
hayatımızı ona göre tanzim edelim.Önemli olan nereden geldiğimiz değil
nereye gideceğimizdir bunuda amellerimize göre yine sadece Allah c.c nun
külli iradesindedir.Biz aciz kulların cüzi iradesiyle bunları bilmemiz mümkün değil,
ancak bildirildiği kadar bilebiliriz…
Gerekenleri kardeşlerim zaten yazmışlar
aç Kur’anı Kerimi oku…Aydınlanırsın İnşaAllah…
Selametle.

Okudunuz mu?  Üzerimde Nazar Mı Var?

leventtanju
Goze girmektir….


Galus
< bu bilgileri hepiniz, sanırım kitaplardan,hadislerden, biliyorsunuz, kullar Allah’ın nur’undan yaratılmıştır, Allah kendi nur’undan üflemiştir, (bunda hemffikirmiyiz bilmiyorum sizce.?) insan görünümündeki ruh’lar Allah’ın birer nur’udur.ama diyemeyizki biz tanrıyız. (_kul arkadaş dünyalık işlerle, ahir işler farklıdır,) insanlar 4 büyük kitap ve sizlerin göremediği nur’lu yaratıklardan çok daha üstündür. Allah istemedikçe yada kul’un kendi elinde hiç bir etken kula zarar veremez.buda kulun herşeyden üstün oldugunu gösterir.çünki tanrıya aittir. basit olucak biraz ama söyle düşünebilirsiniz, siz çocugunuza, seni imtihan edicem, ondan sonra benim çocugum olucaksın diyebilirmisiniz.? siz öğrendiklerini kitaplardan hadislerden, yada kulaktan öğrniyorsunuz. bunların farkındamısınız.? tartışılır uzar gider. >
PEKİ ESAS KARDEŞ NERDEN ÖĞRENMEYİ BEKLİYORSUNUZ BİLGİLERİ… BANA AÇIKLARMISINIZ kişileri yattıkları yerden kaldırıp öğrenemeyeceğinize göre…
bilgiler kişilerden kişilere aktarılmış değilmi sence..

Esaslı kardeşim konuyu o kadar dolandırdınızki seni anlamak zor
insanın aklı herşeye güç yetiremez zaten gaybıda bilemeyiz. akıl durur kalır.
fincan kadar beyinle baş kaldırmaya çalışıyorsunuz.
Allah kimi hidayete erdirirse onu kimse saptıramaz kimide saptırırsa onu doğru yola kimse iletemez.Tavsiyem Allah cc nün kitabına bir bak istersen.
umarım yaratılış gayesini bulabilir ve öğrene bilirsin..

Okudunuz mu?  İdrar necis midir

EsaSLı
Ben insanı okudum, (Kur’an ı elbette) topraktan geldi dediginiz. et parcasıdır. sizin aç kitapları oku dediğiniz, ( yazılar insanlar tarafında yazılmıştır, ) kur’an dan esinlenerek yazılmıştır, insaların doğru yolu bulmaları için bir yardımcıdır. siz kur’an ı anlayarak okuyunuz, kendinizi yetiştiriniz, Sn: _kul öyle yazmışsınızki bunlar. affetmiyor, sakat, yorumlar vs. asıl sizin yazdıklarınız yanlıştır, Allah’tan korkmayınız, Allah’ı seviniz, ona tapınınız, Allah korkulacak bir varlık deyildir, siz belki başka tğrlü inanmış oalabilirsiniz. ama, tanrıdan gelindi ona geri dönülür. Allah kendi ruhundan üfürerek yaratmıştır insan ruhunu,(et’ini deyil.), geniş düşünelim, saplantıda kalmayalım.


Galus
< siz kur’an ı anlayarak okuyunuz, kendinizi yetiştiriniz >
elhamdulilleh ku’ranı okurken anlamaya vede o yolda ilerliyorum.
ama sizi bilemem.
< kendinizi yetiştiriniz >
siz çok iyimi yetişmişsinizki başkasına kendinizi yetiştirin demek kadar dil uztmaya cürret ediyorsunuz eğer kendinizi iyi şekilde yetiştirdiğinize inanıyorsan yanılıyor olmayasınız…bir sorun isterseniz kendinize…


EsaSLı
Sn: Galus, estagfurullah kimseyi rencide etmek deyil amacım, her kişinin bir bilgi kaynağı vardır, ben onlardan aktardım, elbette insanlar, insanların yazdıklarından bilgi edinir, lakin zihnimize baktıgımız zaman, zaten yazılanların orda oldugunu görüyoruz, aslında bunları öğrenmektan ötesi, hatırımıza getirilmiş olması gerçeği vardır.Allah insana o aklı zaten ahir zaman farkıyla milyonlarca yıl ötesinden vermiştir.insan dünya’ya gelmeden çok zaman önceden hesapları Allah tarafından yapılmıştır.o fikirleri insanların zihnine yerleştirmiştir.bizim dersimiz bu verileri bulup dışarı çıkarmaktır, benim düşüncelerim belki farklı,düşündürücü veya kimilerine göre itici gelebilir. ama düşünmekten kendinizi almazsanız, beni anlıyacagınızı ümit edyorum.eyvAllah. benim amacım değişik fikirleri öğrenmektir. kimseyi kırmak gibi bir niyetim asla yoktur, herkişiye saygım sonsuzdur.


Galus
< bizim dersimiz bu verileri bulup dışarı çıkarmaktır >
veriler apaçık ortada zaten dışarıya çıkarılacak bir şey yok…
< düşünmekten kendinizi almazsanız, beni anlıyacagınızı ümit edyorum >
ben sizi gayet iyi anladım fakat siz halen diretmekte ısrarcısınız.
selametle…

Okudunuz mu?  Büyük günahlar içinkölenin efendisinden kaçması diye bir günah gördüm bu nedemektir ?

EsaSLı
Kusura bakmayın, Verdiğiniz cevaptan bana yetmediğinizi düşünüyorum, ileride beni anlıyacagınızı umut ediyorum. sizin açınızdan kırıcı kelimelerim olduysa özür dilerim. eyvAllah evvel Allah.


Galus
< Verdiğiniz cevaptan bana yetmediğinizi düşünüyorum >
vay vay kardeş bunu siz hangi mantığınıza dayatarak söylersiniz bilmemki sanki siz çok yetmiş birisiniz.Allah katında en üstününüz takvadır sakın bunu aklından çıkarmayın sizin için yetmeye bilirim.söylediğim umarım size küpe olur.
yok eğer insanlarla alay etmekse işiniz onu bilemem.
bunada burda izin verilmez…


EsaSLı
Sn: Galus dünya’ya dünya Gözüyle bakarsanız takva pek tabiki insan oglu için gereklidir. Benim amacım saygı çerçevesi içinde, değişik bilgiler edinmek, değişik fikirleri görmektir. sizin bana verdiğiniz cevap’ta, kabaca ( sen laftan anlamıyorsun) gibi düşünceye sahib oldugunuzu farkettim.oysaki ben tartışmak için yazıyorum, insanları küçümsemek haşa, günahtır, elindeki yetkiyi kullanarak insanlara bilge görünmek, onları incitmek te ayrı bir günahtır.benim işim alay etmek deyil, bilakis alaycı tavırlardan, alaycı kestirilip atılan muhabbetlerden kaçınmaktır. ben bilgi alışverişi için burdayım. düşüncelerim size ters gelebilir, bu düşüncelerimi terslemek yerine anlamaya çalışmanız size bir şey kaybettirmez, aksine farklı yorumların sahibi olmanızı sağlar. benimle saygı çerçevesi içerisinde tartışmak sizin elinizde oldugu gibi beni bu siteden uzaklaştırmakta sizin elinizde, her iki davranışınızdan ayrı fikirler edinecegimden emin olabilirsiniz.(1. insana deger verip, konuları anlayarak tartışmak, unutmayınız islamiyet kardeşliktir, 2. benim fikirlerimi anlıyamamak ve cesaretsizlikten dolayı beni bu siteden uzaklaştırmak olucaktır. eyvAllah.


EsaSLı
bilgisine güvenemeyen arkadaşlar benim bazı erişimlerimi kısıtlayıp ne kadar aciz oldugunu göztermiş. bende öğrenmiş oldum ona teşekkür ederim. ben buna korkup kaçtı derim.


Galus
< bilgisine güvenemeyen arkadaşlar benim bazı erişimlerimi kısıtlayıp ne kadar aciz oldugunu göztermiş. bende öğrenmiş oldum ona teşekkür ederim. ben buna korkup kaçtı derim. >
elhamdulilleh ben bilgime güveniyrum seninle de atışmaya girecek yani uğraşacak vaktim bile yok esaslı… sizin bilgiler iyise ne mutlu sana ama insanları küçümseyerek senin nasıl bir bilgin olduğunu görüyorum…

Okudunuz mu?  Ahiret gününde çağımız musevi ve hristiyanların durumu ne olacak?

Yetim
< oysaki ben tartışmak için yazıyorum, >
Burası tartışma yeri değildir.Tartışmak istiyorsan başka siteye git. Bir sürü tartışma siteleri var.Banlanma sebebin olur bunu da sen istemezsin.Eğer aklına bir soru takılmışsa forumda onun yeri var sorabilirsin.Ama tartışma konusu açarsan fazla gitmez banlanırsın Esaslı!…


MaxiMilyan
Esaslı Baştan beri konudakı yorumları okudum ve sen bir şeyin mucadelesini veriyorsun bilginin çok olduğundan idda ediyorsun.. Benlik taslayan, İnsanların ameli Yüzlerine Vurulup, onlara melekler lanet etmiyormu!! Bilgin Çok senin eminim Sen bu sözü neye dayanarak söyliyorsun dicen.. Benlik taslayan Kimsenın ameli yüzüne dünyadayken vurulur”ve ona melekler lanet eder !sen Çok bilgilisin benden kaynak isteme senin bilgilerin arasında yer alır bu hadis… amacın ne bilmiyorum ama belliki tartışmayı seven bir insansın.. eğer amacın birilerinden bir şey öğrenmekse soru sorabilirsin, eğer bilgin varsa biliyorsanda bizi deneme bir zahmet konu aç okuyalım aydınlanalım tartışmadan güzel bir şekilde, Yok amacın tartışmaksa kendine biliyorum diyip benlik taslamak ve kendini göstermekse bu amacına ulaşamazsın. En büyük cahil bir şey sorduğu zaman cevabını aldığında Ben bunu Biliyorum diyendir…..

Allah Bizi Riyadan Şirkten Ve haset etmekten Korusun. Amin


ibadetin amacı nedir, ibadetin amacı, ibadet etmemizin asıl amacı nedir

Bu kategoride yer alan Cariyeler ile evlenmeden ilişkiye giriliyormu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbadetin amacı nedir?… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.