Anasayfa
3 Ekim 2023, 12:55

Dinimizde kadın sünneti var mıdır…

Dinimizde kadın sünneti var mıdır…

DangeR
Soru: Bir kardeşimiz:
Dinimizde kadın sünneti var mıdır? Bunun kadınlara bir yararı var mıdır? diye sormuş.
Cevap: Evet, dinimizde kadınların sünnet olmaları vardır. Çünkü Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in zamanında kadınlarda sünnet oluyorlardı.
Bazı âlimler şöyle diyorlar:
Kadınların sünnet olması, erkeklerin sünnet olması kadar kuvvetli bir sünnet değilse de, müstehap ve hoş bir davranıştır.
Bazı âlimlerde şöyle diyorlar:
Kadının sünnet olması da, erkeğin sünnet olması gibi gereklidir.
Ama işin aslı, kadının sünnet olması tamamıyla yöreseldir. Yani sıcak memleketlerde olan kadınların ferc (vajina) girişinin üstündeki hurma çekirdeği, ya da horoz ibiği gibi olan çıkıntının (klitoris) normalinden daha uzun olduğu için kadınlar sünnet oluyorlar. Bizim ülkemizde kadının sünnet olması bilinen bir şey değildir.
Erkeklerin sünnet olmasının faydalarından biride, kabuk içinde biriken mikropların sebep olacağı, özellikle tehlikeli kadın hastalıklarından kurtulmaktır. Bunun cinselliğin fıtratıyla ilgili ilginç bir faydası daha vardır.
Sünnetsiz erkek, aslında cinsel ilişkilerde daha çok zevk alır. Yani sünnetsiz erkek, cinsel ilişkide hemen tahrik olup, erken boşalır. Ama erkeğin çabuk tahrik olup, çabuk boşalması istenen bir şey değildir. Bu, kadının tatmin (orgazm) olmasını zorlaştırır. Hâlbuki cinsel ilişkide tatmine ulaşmak (orgazm olmak) kadının da en doğal hakkıdır.
Diğer yönden kadının sünnet olması ise, erkekteki durumun tersine, onun daha fazla zevk almasını ve daha çabuk tatmin (orgazm) olmasını sağlar. Böylece kadınında, erkeğinde sünnet olmasının diğer yararları yanında, fıtratı destekleyen ve cinselliği ayarlayan çok önemli bir yararı daha ortaya çıkmış oluyor.
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in şu hadisi yukarıdaki sözlerimizi doğrulamaktadır.
Ümmü Atiyye el-Ensârî (RadiyAllahu Anha) şöyle dedi:
Medine’de kadınları sünnet eden bir kadın sünnetçi vardı. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) o sünnetçi kadına:
−’Fazla derinden kesme! Çünkü bu, kadın için daha çok tat (orgazm) almasını sağlar. Kocası içinde daha sevimlidir’ buyurdu.
Ebu Davud 5271
Hadiste geçen, kocası için daha sevimli olmasına gelince; Kocasının kolları arasında kadının doyuma (orgazma) ulaşmasıdır.
Erkeğin sünnetinin nasıl olduğu, bilinen bir şeydir. Kadının sünnetine gelince, ferc (vajina) girişinin üstündeki hurma çekirdeği, ya da horoz ibiği gibi olan çıkıntı (klitoris) derinin kesilmesiyle olur.
Dikkat edilmesi gereken husus şudur; Kadın sünnet olurken çok derinden kesilmemesi gerekiyor. Eğer çok derinden kesilirse kadın cinsel ilişkiden zevk alamaz hale gelir.
Buda evliliği kötü yönde etkiler. Çünkü kadının cinsel ilişkiden kaçınıp kocasıyla cinsel ilişkiye girmemesinin sebeplerinden biride kadının cinsel ilişkide tatmin (orgazm) olamamasıdır.
Not: Erkek sünnet olurken, erkeklik uzvunun üzerindeki derinin tamamının kesilmesi gerekiyor.
Kadın sünnet olurken ferc (vajina) girişinin üstündeki hurma çekirdeği, ya da horoz ibiği gibi olan çıkıntı (klitoris) derinin fazla derinden kesilmemesi gerekiyor.
Şah Velilullah Dehlevî 1/182
Doktorlar kadının sünnet olmasını şöyle açıklıyorlar:
Ferc (vajina) girişinin üstündeki hurma çekirdeği, ya da horoz ibiği gibi olan klitoris cerrahisi hormonal nedenlere bağlı olarak büyümüş olan klitorisin erkeklik hormonunun aşırı salgılanmasıyla seyreden bazı doğumsal hastalıklarda klitoris adeta bir erişkin erkeklik organı penisi büyüklüğüne ulaşabilir! Kısmen kesilerek ufaltılması şeklinde uygulanan bir müdahaledir.
Cinsel ilişkide tatmin olamayan yani orgazm olamayan kadınlara şikâyeti nedeniyle bazı doktorlar klitorisi dışarıdan saran derinin kısaltılması yani klitorisin soyulması şeklinde bir operasyon önermektedirler. Burada amaç klitorisin cinsel ilişki esnasında penisle direkt temasının sağlanmaya çalışılmasıdır.
Orgazm oluşumunda klitoris üzerindeki derinin ilişki esnasında klitorisi direkt uyarmasının önemi göz önüne alındığında bu operasyonun yalnızca çok dikkatli bir değerlendirme sonrasında yapılması gerektiği anlaşılabilir.


Cevap: Dinimizde kadın sünneti var mıdır…

Kayıtsız Üye
Verdiğiniz bilgiler için Allah razı olsun. Peki biz yetişkin kadınlar da sünnet olabilir miyiz? Bazıları sünnet olmamızın vacip olduğunu söylemekteler. Bu doğru mudur acaba? Bazıları da büluğa ermiş olan kızların artık sünnet olamayacağını söylüyor. Hangi görüş dinimize daha uygundur acaba?
Fatma/Istanbul

Okudunuz mu?  Ben 7 yıl evli kaldım. Kocam akıl hastası olduğu ve kayın validemden çok şiddet gördüğüm için boşandım.

Cevap: Dinimizde kadın sünneti var mıdır…

Kayıtsız Üye
Merhaba Fatma Hanım,

Bildiğim kadarıyla sünnet olmanızda bir sakınca yoktur. Ben 25 yaşında sünnet oldum.
Ayşe.


Cevap: Dinimizde kadın sünneti var mıdır…

Kayıtsız Üye
Ayşe Hanım,

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Siz nerede sünnet oldunuz acaba?
Bana da sünnet olabileceğim bir yer önerebilir misiniz?
Allah razı olsun.
Fatma

Okudunuz mu?  İslamda piercing yaptırmak hakkında hüküm nedir?

Kayıtsız Üye
Merhaba Fatma Hanım,

Ben Mısır’da kaynanamı ziyaret ettiğim sırada sünnet oldum.Sünnet olmak kaynanamlar için çok önemli bir adet ve dini gereklilik. Türkiye’de sünnet olabileceğiniz bir yer var mıdır bilemiyorum maalesef. Sünnet olmayı düşünüyorsanız estetik merkezlerini de bir araştırın belki onların birinde sünnet olabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Üvey kardeşe nikâh düşer mi?

Kayıtsız Üye
Merhaba,

Sünnet olmak isteyen hanımlara yardımcı olacağını söyleyen kardeşimiz aşağıdaki emailden bana ulaşabilirse çok sevinirim. Allah razı olsun.


Kayıtsız Üye
Kafayı mi yediniz ya Allah askina farz değil kadin sünneti diye bisey yok bu dinin değil farkli ülkelerde kültürün bir etkisi


Kayıtsız Üye
Biz hanımların sünnet olmasındaki amaç şehvetin normalleşmesidir. Hanımların sünnet olması güzelliktir ve müstehaptır.
İbni Kudame der ki; Sünnet olmak erkekler için vacip, hanımlar için güzelliktir. Bir çok alimin de kanaati bu yöndedir. (İbni Kudame, el-Muğni,1/85)

Hanımların sünnet olmasının meşruluğuna dair deliller;

Peygamber (sav) buyurdu ki; Erkek, hanımın dört uzvu arasına oturduğu zaman, sünnet yerleri birbirine temas ederse gusül farz olur. (Sahihi Müslim,349)

İki sünnet yeri, erkek ve kadının cinsel organlarından alınan parçaların bulunduğu bölgedir. Bu hadiste, hanımların da sünnet olduğu belirtilmiştir.

Hadislerin sünnet olmasıyla ilgili birçok hadis ve söz vardır. Bunlardan biri Ümmü Atiyye (r.a) hadisidir.

Okudunuz mu?  Kaşın ortasını almak sünnet mi?

Ümmü Atiyye (r.a) anlatıyor; ‘Medine’de hanımları sünnet eden bir kadın vardı. Peygamber (sav) ona; çok derinden kesme. Çünkü bu hanımlara daha fazla haz, eşlerine daha fazla mutluluk verir. buyurdu. ‘(Ebu Davud, 5271 nolu hadis olarak rivayet etmiş ve ‘zayıf’ olduğunu belirtmiştir.)

Bir başka rivayette, ‘Sünnet ettiğin zaman, kökünden ve derinden kesme. Kuşkusuz o, yüz akıdır ve eş yanında haz duymasıdır.’ buyuruldu. (Münker hadistir. El-Hatip, Tarih, 5/327)


Kayıtsız Üye
Bu dinimize farz veya vacip bilinen bir davranış değildir. Yani sıra Yahudiler de törenlerle uygulanmaktadır. Bu uygulamayı Müslümanlık bağdaşmayan bir davranistir ve dinimize zarar verir, yanlış görünmesini sağlar. Bu durum daha çok Doğu Afrika da Mısır da ve Nijerya’da uygulanır ve sebebi Afrika geleneklerine yanı sıra Endonezya’da malezya da ve Hindistan’da kan arıtma şeklinde uygulanır. Hindistanlilar ve Yahudiler tarafindan uygulanan davranış ne kadar Müslümanlıkla bagdastirilmali siz düşünün.


Şema
< Hindistanlilar ve Yahudiler tarafindan uygulanan davranış ne kadar Müslümanlıkla bagdastirilmali siz düşünün. >
Yahudiler erkek çocuklarını da sünnet ederler buna ne dersin?


Kayıtsız Üye
Ben sünnet olmak istiyorum eşimin isteği üzerine, yardımcı olabilecek var mıdır ?


Şema
Kadın sünneti şart değildir ve evlendikten sonra zaten bir anlamı yoktur


Kayıtsız Üye
Yahu aklımızı kullanın,böyle bişiy islamda varmı yokmu belli bile değil.öyle her alimim diyenin lafina bakarsak yandık !

Okudunuz mu?  Büyük tuvaleti yaptıktan sonra temizlik elle mi yapılmalıdır ya da tuvalet kâğıdıyla mı

Molla_Efdal
Kardeşim böyle bir şey belli olmadığını nereden biliyorsun? İslam’da Kadın sünneti vardır. Fakat bu zorunluluk değildir. İsteyen yapar isteyen yapmaz.


Kayıtsız Üye
klitoris estetiği adı altında yapılıyormuş


Kayıtsız Üye
Ablalarım bacılarım lütfen şu sünnet fikrini beyninizden atın kadın sünneti güzel dinimizde yoktur kadın sünneti çok acı vermekle birlikte insan vucuduna zararlıdır da ve bizim dinimiz bize zararlı olan ve acı çektiren şeyleri yasaklamıştır.Dediklerinize göre hoş olur erkek için falan denirse bu mantıkla dövme de farz olsun dövmede hoş gözükür erkeğin hoşuna gider peki dövme niye yasak?Bize zarar verip canımızı yaktığı için lütfen biraz mantıklı düşünün bizim dinimiz ilim dinidir alimlerin dediğini ben katiyen dinlemem benim referans aldığım şey Kur’an-ı Kerim’dir.Lütfen sizde kutsal kitabımızı referans alın ona bakın alimlere falan değil ve unutmayın bazı hadislerde doğru değildir kaynağı söyleyeni çok derin bir şekilde araştırılmalıdır bu yüzden önceliğiniz Kur’an-ı Kerim olsun hadisler değil.


Santrafor
Yahu cahil arkadaşlar çok. Ben anlayacaklaıı çekilde yardımcı olayım. Hala anlamayana davul zurna az diyorum
Dinimizde zayıf hadislerle mevcut. Farz ve vacip değil. Bilimsel olarak ve inanış olarak fazla derinin kesilmesi sakıncalı değil tam tersi faydalıdır. Pislik ve sürtünmenin çok olması malum bölgede ilişki sırasında hazzı azaltır ve hastalıklarıda beraberinde getirir(çok temiz tutanlar istisna) kısaca kadın erkek evliliğinde ilişkinin devamı için uygun görüşmüştür. Fazla kesilmesi zarar verilmesi gibi saçmalıkları kimse istemez yapmazda(kazalar hariç) buna müsade etmezde. Amaç kadının daha sağlıklı eşiyle ilişkide daha tatminkar ve daha mutlu bir yaşam sunmak. Farz vacip değil ülkemizde yaygınlaşmış değil ama gördüğünüz gibi kadınların pek çoğu bunu istiyor aslında. erkek sünneti gibi acı verir basta ama akibeti hayırdır.
Bir arkadaş saçmalamış dövme vücudumuza zarar verdiği için haram demiş hiç alakası yok dövme deriyi kapatır abdest farzlarını yerine getirmeni engeller bu yüzden haramdır. Bu arada vucuda zarar vermek (durduk yere psikopat davranış olarak) elbette haramdır ama iğne yemek nasılki başı acı sonrası ferahlıksa bu davranışta öyledir. Anlamayk istemeyen varsa davul çalsalarda vız.. dicek laf bitmiştir.

Okudunuz mu?  İbrahim aleyhisselam hangi oğlunu kurban etmek istedi?

Kayıtsız Üye
sonuçta erkek çocuklar da sünnet olmak istemiyor başta ama bu da onların hayrına. erkek çocuklarınki gibi küçükken yaptırılmasa da reşit olduktan sonra olmak isteyen olabilse keşke. internette bir blog var bununla ilgili Türkçe. insanlar genital sakatlamayla sünneti karıştırıyor. kadın sünneti bızırı örten derinin kesilmesi, genital sakatlama komple bızırın kesilmesi ki korkunç bir şey. sünnet olmak isteyen bir çok hanıma da bağnaz gözüyle bakıyorlar bu yüzden biraz daha araştırın kötülemeden önce.


Kayıtsız Üye
Ne ? sünnet mi oldunuz ? kardeşim siz delirdiniz mi ? ben sağlık okuyorum kadın sünneti zevki falan da arttırmaz aksine azaltır. Sen ordaki sinirleri ve uyaranları etkisiz hale getiriyorsun dokuya hasar veriyorsun nasıl zevk alacaksın pardon ? Kim diyor daha çok zevk verir diye ? Bunun bilimde de tıpta da dinde de yeri yok. Saçma saçma işler yapmayın kendinize gelin.

Okudunuz mu?  Kişi kendi nikahını kıyabilir mi?

Kardeşim ne diyorsun ? Ne hazzı-zevki arttırmasından bahsediyorsun sen ya ? Sen hiç bir tıp kitabını eline alıp da şöyle bir okudun mu ? Bizim hocalar sizi duysa yemin ediyorum sizi parçalar. Kendinize gelin. Zevki falan arttırmaz. Klitoris haz için çok önemlidir. Sen o dokuya kafana göre nasıl cerrahi işlem uygularsın ya ? Cerrahi işlem sonucu verdiğin hasarla uyaranlar ölür , his ve sinir dokusu travmaya maruz kalır. Nasıl zevk alır dersiniz ? İnsanları kandırmayın. Böyle birşeyin yeri yoktur. Tıp’ı buna alet etmeyin.


Kayıtsız Üye
Çok ilginç bir konu. Bu konunun dayanakları çok zayıf. Bu kadarı ile bile uygun olmadığını görebiliyor ve anlayabiliyorum.

Osmanlı’da bile uygulanmamıș bir konu için çok yorum var. Yazanlar da ilginç. Basit bir sayım yaptım. Lehte yorum yapanların sadece 3 adedi kadın. 1 adedi tam anlaşılmıyor. Kalan 10 adedi ayan beyan erkek. Kadınmış gibi yazmışlar çok belli.

Madem sorun yok, gazetelere reklam versinler. Kadın sünnetinde kampanya gibi. Yemez!..

Aslında ilk cümlemi değiştiriyorum. "Çok saçma bir konu." Hadi hayırlı işler.

Okudunuz mu?  Erkek Hoca. Bayanlara Ders verebilir mi?

Kayıtsız Üye
Bu uygulama afrikanın bazı yerlerinde bir kültürdür.örnek getirdiğiniz hadislerin hiçbiri sahih değildir.bazı yerlerin kültürünü dinin gereği gibi sunmanın vebalide büyüktür.sağlık açısından zararlıdır kadının cinsel isteğini bitirir,bu uygulama nedeniyle ölenlerde çok olmuştur.kadın sünnetinin yapıldığı bazı ülkelerde zararlarından dolayı bu uygulama yasaklanmıştır.dine bidat sokmayın biraz araştırın!!!!


Kayıtsız Üye
Okulda niyeryamıydı yada başka bir afrika ülkesimi yada hindistanmi tam hatırlamıyorum orda kadınların alt tarafını yani cinsel organının dikildiğinin videosumuydu fotoğrafımydı ne(emin değilim vardı. Ve buna iğrenç veya beğenmeyip kötü bir söz söylemişsem.

Soru: Ben islamda kadın sünnetini bilmiyordum. Şu an bunu yazarken bile acaba biliyorumuydum acaba diye düşünüyorum.
Sorum:1 ben kadın sünnet olmaz dediysem? Bu günahmıdır ve nasıl tövbe edeyim
2 Ve şimdi ben yukardaki konu düşünerek acaba kadın sünnetinimi neğenmedim kötü sözmü söyledim diye düşünüyorum. Şimdi ben nasıl tövbe edeyim? Yani kadın sünneti vardır ben buna inanıyorum bunu inkar etmeme sebebep olacak bir söz veya bir iş yaptıysam (güldüysem,..) tövbe ediyorum diyerekmş tövbe edeyim?


Kayıtsız Üye
Merhaba, cevap kısmında hangi kaynaklara dayandınız? Ona daha fazla hazz verir, şunu mikropdan korur falan. İşte sizin bakış açınız. Mantık, bilim her şeyden önce gelir, dinden bile. Okuyun araştırın kendinize nasıl bir zarar verdiğinizin farkına varın


Kayıtsız Üye
"Mantık ve bilim herşeyden önce gelir dinden bile" diyen arkadaş. Sana o mantığı ve bilimi kim verdi? O bilimi anlayacak akıl ötesi beyin kimin tasarımı? Bunu ve dahi pek çok yazılanı mantık ile tartmana sebep olan AKIL kim tarafından sana bahşedildi? Hesap günü o aklını ve mantığını nerede kullandın diye kim soracak acaba? Pegamber efendimizin veya tüm peygamberlerin herhangi bir mucizesini mantık ve bilimle açıklamaya çalışana denk geldin mi hiç veya sen denedin mi? Mantığını kullan, mantık ve bilimden sonramı yaratılmıştır din. Ve yine mantığını kullan böyle tehlikeli ve hesabı zor lafların önüne serildiğinde bilim ve mantık yanında olamayacak

Okudunuz mu?  Âmâ Hadisi ve Onun Allah Rasûlü (sav) ile Tevessülü

Kayıtsız Üye
Bu çağda kadın sünneti BARBARLIKTIR. Tıbben hiçbir faydası olmadığı gibi çokça zararı olduğu KANITLANMIŞTIR. Peygamberimizin zamanında uygulanıyor olması, 2018 ve devamında uygulanması gerektiği anlamına GELMEZ. O zamanlar tıp bugünkü kadar ilerlememişti. Eğer ilerlemiş olsaydı peygamberimiz de kesinlikle karşı çıkardı. Bunu hala savunan cahillerin de kadın sünneti yüzünden ölümlerde ve zarar görmede payı vardır. İslam barbarlık dini değildir. Bunu en çok bizlerin göstermesi lazım!


Kayıtsız Üye
Merhaba lar efendim kız arkadaşım endonezyalı idi.bana neden türkiye de kadınlar sünnet olmuyor dedi.sonra ben onun yardımı ile bu konuyu araştırdım.aslında temel karıştırılan şey genital sakatlama ve sünnetin birbirine karıştırılması ve bence batılı ulkelerin Islam dinini barbar gösterme karalama kampanyası.mesala endonezyada yapılan sünnet batıda hoodectomy olarak yapılıyor ve çok yaygın işlem aynı klitorisi saran derinin kesilmesi ve klitorisi ortaya çıkarmak .bu kadında hazzı artırıyor malezya da yapılmış bilimsel çalışmalar var ve amerika da aynı işlem hoodectomy yani sünnet olarak yapılıyor .yani batıda kadın sünneti yaygın zaten.gelelim karalama kampanyasına nijerya afrika gibi ülkelerde klitoris i çıkarıp dikme işlemi aslında bu sünnet değil genital mutilation ve ıslamda bu yasak zaten.Ama gel gelelim batı bunu sünnet olarak dünya sağlık örgütü tanımlıyor ve islam da olmayan bir şey den din zarar görüyor.yani batı ıslam dininde olan bir uygulamayı kadın sünnetini hoodectomy adı altında uyguluyor genital sakatlamayida ıslam a mal ediyor.sonra bizde meseleyi anlamayinca ıslamda kadın sünneti yok diyoruz.Tüm mesele burda

Okudunuz mu?  Bir kimsenin, hanımının sütünü içmesi haram mıdır, nikahına zarar verir mi?

Medine8080
Eşim İran lı ve bana kadınların sünnet olduğunu söylüyor doğru mu


islamda kadın sünneti, kadınlar sünnet olur mu, kadinlar sünnet olur mu

Bu kategoride yer alan Diş beyazlatmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde kadın sünneti var mıdır… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.