Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Evli bir kadının kocası için evde süslenip…

Evli bir kadının kocası için evde süslenip…

DangeR
Soru: Bir hanımefendi:
Evli bir kadının kocası için evde süslenip açık giyinmesi caiz midir? diye sormuş.
Cevap: Kocası için olduğu zaman hiçbir mahsuru yoktur.


Cevap: Evli bir kadının kocası için evde süslenip…

AKBİLE
eşler arasındaki yaşanan şeyler sadece onların arasında oluyorsa normaldir önemli olan başka kişilerin görmemesidir ayrıca budurmdan kocanında rızası olmalıdr

Okudunuz mu?  Makyajlı Yüzle Abdest Alınabilir Mi?

Evlilik

Kayıtsızz Üye
Hocam ben evli bir erkeğim eşim de tesettürlü. Eşimden göz zevkime göre süslenmesini talep ediyorum. Mesela saçını sarıya boyatmasını, evin içinde makyaj yapmasını(ruj sürmesi gözüne far sürmesi vb.) talep ediyorum. O da bu isteklerimi ayrıntılı buluyor ve başka kadınlardan gördüğümü, onları beğendiğimi düşünüyor. Böylece evde biraz huzursuzluk oluşuyor. Çözüm olarak ne önerirsiniz?Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Tuana ismi İslama uygunmudur? Kullanilmasinda sakinca var mi? Çocuklara isim verirken

Yorum: Evli bir kadının kocası için evde süslenip…

mum
< başka kadınlardan gördüğümü, onları beğendiğimi düşünüyor. >
Olabilir 🙂 Efendimiz (sav) dışarda birilerini görüp şehvetiniz harekete geçtiğinde hemen eve gidin karınızla şehvetinizi dindirin buyuruyor.
Bu insanidir. Tabi gidin harama bakın demek değildir ama birilerini görüp etkilenirsek bu gayet normaldir.

Okudunuz mu?  Sakala jilet vurmak haram mı?

vel Fecr
< Hocam ben evli bir erkeğim eşim de tesettürlü. Eşimden göz zevkime göre süslenmesini talep ediyorum. Mesela saçını sarıya boyatmasını, evin içinde makyaj yapmasını(ruj sürmesi gözüne far sürmesi vb.) talep ediyorum. O da bu isteklerimi ayrıntılı buluyor ve başka kadınlardan gördüğümü, onları beğendiğimi düşünüyor. Böylece evde biraz huzursuzluk oluşuyor. Çözüm olarak ne önerirsiniz?Allah razı olsun. >
eşinizden süslenmesini telep edebilirsiniz ama bu ruj falan içinde nahoş maddeler olabilir dikkat edin. süslenmesini isterken günaha girmeyin.

Okudunuz mu?  Türkçe Kuran okumak günah mı?

ama islamda bir kadın eşi istiyor diye süslenmesi hoştur. hatta eşine itaat etmek zorunda ve yapmalıdır. ( islami konuları içinde)
erkek bunu talep edebilir. çünkü yaratılış bu şekildedir. sen dışarda nefsine hoş gelen şeylere bakmayacaksın, evinde hanımından isteyeceksin o da yapmayınca fitnen eksik olmaz.

Okudunuz mu?  Mirac olayı peygamberliğin kaçıncı senesinde vuku oldu?

size tavsiyem eşinize bunun yaratılış gereği olduğunu, kendinizinde ihtiyaçları olduğunu güzel bir dilde anlatın.
eğer hala kabul etmezse çokta üstüne gitmeyin, sonuçta yuvan, eşinden falan diğer konulardan razı olduysan bunu sindirmeye çalış. Rabbim diler eşinin kalbi bu konuda size yumşar ve eviniz daha huzurlu olur inş.

Okudunuz mu?  Gayrimüslimler camiye girebilir mi

Kayıtsız Üye
Süslenmesini isteyebilirsin ve kendisini bakımlı görmek isteyebilirsin ama makyaj yap demen biraz yanlış bana göre çünkü kendisini beğenmediğini düşünebilir ve dışarıdaki kadınlara baktığını düşünebilir. Makyaj yapmak bence tamamen kendi isteğine bağlı bir şey sonuçta nereye kadar makyaj yapmasını isteyebilirsin ki kendi istemiyorsa ?

Okudunuz mu?  Oyundan para kazanmak haram mı ?

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim eşin seninle başbaşa iken, ikiniz dışında kimse görmüyorken senin istediğin (haram olan anal ilişki hariç) herşeyi yapmak zorundadır. Eğer bunu yapmıyorsa, yalnız haram işlemiyor sizin de gözünüz harama bakarsa onun da haramını yükleniyor demektir.

Sizin de bu durumda aynı şekilde eşinize karşı sorumluluğunuz var. Temiz, bakımlı, arzu ettiğinde onun cinsel ihtiyaçlarını karşılamak… gibi…

Okudunuz mu?  Metin ismi çocuklara konulabilir mi? Anlamı nedir

Nikah’ın esası erkeği ve kadını haram olan zina ilişkisinden korumak ve geleceğin mü’min evlatlarını yetiştirmektir. Kadınlığını erkekten saklayan kadın nikahı ve islamı anlamamış demektir.

Çağımızda bu kadar görsel zina aracı varken bir kadının eşinin helal isteklerine "fazla" diye karşı çıkması aile saadetini bozar. Rabbim gönlünüze ve yatağınıza huzur versin. Mü’minleri basiretli ve mutlu kılsın.

Bu kategoride yer alan Diş teli gusle mani midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli bir kadının kocası için evde süslenip… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.