Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:00
misa00
Abone

Biyografi için hazırlanacak soru örnekleri

Biyografi için hazırlanacak soru örnekleri

Kayıtsız Üye
biyografi için hazırlanacak soru örnekleri


Cevap: biyografi için hazırlanacak soru örnekleri

Desert Rose
Biyografi:
Sanat, edebiyat, politika gibi çeşitli alanlarda ünlenmiş kişilerin hayat hikayelerini anlatan yazılara biyografi (yaşamöyküsü) deniz. Kişinin kendi yaşamını anlattığı yazılara otobiyografi (özyaşamöyküsü) denir.
Aslında biyografinin nasıl yazılacağını örnek biyografilere bakarak yazabilirsiniz. Genellikle insanlar tarafından yazılan biyografiler normal bir şekilde yazılır. Yani yazdıkları biyografi içerisinde: "doğduğu yeri, okuduğu okulları, başarılarını” vb gibi faaliyetlerini paylaşmaktadır. Aslında normal bir biyografi hazırlanışı böyledir. Mesela Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün biyografisine bakabilirsiniz. Ayrıca biyografinizi yazarken sanki bir başkasını anlatır gibi yani bir başkası sizi anlatır gibi bir biyografi hazırlarsanız kişiler tarafından daha çok beğenilir ve daha düzgün bir biyografi yazmış olabilirsiniz.
Mesela örnek bir biyografi yazalım;
1980 yılında doğdu. Eğitim yaşamı boyuca çeşitli okullarda okudu ve normal eğitim bittikten sonra Uludağ Üniversitesinde ABCD bölümünde okudu. Üniversiteyi bitirdikten sonra XX gibi faaliyetlerde (projelerde) bulundu.
Son olarak xx işinde büyük bir başarı elde ederek tarihe geçti.
Gibi yazılabilir. Normalde her insan farklı olduğundan dolayı, kişiden kişiye göre biyografisi uzun veya kısa çıkabilir.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde kunut okumak farzmıdır

biyografi örnekleri, biyografi soru örnekleri, biyografi soruları

Bu kategoride yer alan İnat ve İnatcılıkla ilgili Ayet ve Hadis verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Biyografi için hazırlanacak soru örnekleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.