Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:06
kandil
Yönetici

Kutlu Doğum Programından Bir Örnek…

Kutlu Doğum Programından Bir Örnek…

Kayıtsız Üye
Kutlu Doğum Programndan Bir Örnek verirmisiniz?… Kutlu Doğum haftası etkinliğine örnek verir misiniz ?


Cevap: Kutlu Doğum Programından Bir Örnek…

Desert Rose
1-ÖĞDER Genel Merkezince Peygamber Efendimizin doğumu yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programda, hayatı ve örnek kişiliği anlatıldı. ESAM Genel Merkezi’nde düzenlenen programda Eğitimci İbrahim Halil Er, ‘Bir Eğitimci Olarak Peygamber Efendimiz’ konulu sunumda bulunurken, Eğitimci Hüseyin Kazan ise ‘Peygamberimizden Hatıralar ve Yabancıların Dilinden Peygamber Efendimiz’ konulu bir sunum yaptı.
Peygamber Efendimizin güzel ve etkili bir konuşmacı olduğunu belirten İbrahim Halil Er, eğitimde şiddete karşı olduğunu vurguladı. Peygamberimizin ilim öğretmede ve ilim öğrenmede ciddi ve samimi olunmasını istediğini örneklerle ortaya koyan Er, Efendimizin anlatmak istediği her konuya soru sorarak başladığını dile getirdi. Olayların hikayeştirilerek, örnekler verilip benzetmeler yapılarak anlatılmasının öğrenmede çok etkili bir metot olduğunu peygamberimizin uygulamalarıyla ortaya çıktığına dikkat çeken Er, "Peygamber Efendimiz ilim öğrenmede ve öğretmede; kolaydan zora doğru bir yol izlenmesini tavsiye eder ve öyle yapardı. Sorulan sorulara bıkmadan cevap verirdi. Soru soran kişinin ihtiyaçlarına göre çözümler önerir ve kişinin seviyesine göre cümleler kurardı. Anlatımlarında beden dilini de kullanan Peygamber Efendimiz, karşısındakinin yüzüne bakarak konuşurdu" diye konuştu.
Eğitimci Hüseyin Kazan ise yaptığı sunumda, Peygamber Efendimizin örnek yaşantısına ilişkin hatıraları anlattı. Başta sahabe olmak üzere yabancıların da yüce Efendimizin örnek yaşantısına ilişkin nakillerde bulunan Kazan, "O, yaşayan bir Kur’an, örnek bir şahsiyetti. Tatlı dilli ve güler yüzlü idi. Her konuda son derece kararlı olurdu ve zaman zaman sözlerini yeminle pekiştirirdi. Müjdeleyiciydi ve nefret ettirilmesini asla istemezdi" şeklinde konuştu.

Okudunuz mu?  Şaban Ayı İle İlgili Kıssadan Hisse Hikaye

______________

2-İRFAN SIRDAŞ AEV İLKÖĞRETİM OKULU
KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI
Sayın müdürüm,öğretmenlerim,değerli veliler ve sevgili arkadaşlar
Peygamber Efendimizin(s.a.v) dünyaya teşriflerinin 1440.yılı münasebetiyle hazırlan Kutlu Doğum Haftası kutlama programa hoş geldiniz.
 1989 yılından beri kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası fikri nasıl doğdu?
Sizin de bildiğiniz gibi Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevi, asırlardır milletimiz tarafından ‘Mevlid Kandili’ olarak kutlanmaktadır. Mevlid Kandili ilk defa 13. asırda Erbil Atabeği Muzafferüddin Gökbörü tarafından iki ay süreyle kutlanmaya başlandı. Mevlid Kandili münasebetiyle ilim adamları bir araya gelip ilmi, fikri sohbetler yapıyor, halk sokaklarda mevlidi bir bayram havasında kutluyordu.
Süleyman Çelebi’nin kaleme aldığı Vesiletü’n Necat isimli şiirin, Mevlid adıyla, yüzyıllardır sevinçte, tasada, doğumda, ölümde okunagelmesi ve bu geleneğin bugün de canlı bir şekilde devam etmesi, Peygamber sevgisi etrafında teşekkül eden milli ruhun ifadesidir.Yüce dinimiz, huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağıdır. Bu noktadan hareketle dini tefekkürü cami dışına taşırmak, değerli ilim adamlarımızın araştırmalarını ve düşüncelerini halka aktarabilmek için mevlid kandilini hayırlı bir vesile telakki eden Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamıştır. Bu düşünce ile Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı, "Kutlu Doğum
Haftası” olarak ilan etmiştir.

Okudunuz mu?  Kutlu Doğum ile ilgili şiirler

 Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Bünyamin KURT öğretmenimizi buraya davet ediyorum.
 Peygamber Efendimizin örnek hayatını kendine örnek almış,yaşam felsefesini bunun etrafında oluşturmuş ve sergilemiş nadir insanlardan biri de üstad M.Akif Ersoy’du.Benliğini peygamber sevgisiyle donatmış Akif’in yazdığı Bir Gece şiirini 8/A sınıfı öğrencilerinden Zeynep Doğan’dan dinliyoruz.

Okudunuz mu?  Çocuğumun ismini berat koymak istiyorum kuranda ismi geçiyormu bilgilerdirirseniz sevinirim?

 Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu videoyu izliyoruz.
 Şimdi de yine bir peygamber aşığı tarafından yazılan Medine’nin Gülü şiirini 7/A sınıfı öğrencilerinden Derviş Can DİKENOVA tarafından dinliyoruz.

 Okulumuz 5/A sınıfı ve 4/A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlan ilahileri dinleyeceğiz. Öncellikle 5/A sınıfı öğrencilerini buraya davet ediyorum.
Şimdi de 4/A sınıfı öğrencilerini dinliyoruz.

Okudunuz mu?  Kutlu Doğum Haftası ile İlgili Yazı

 Peygamber efendimizin örnek yaşamının bizlere aktarıldığı hadislerden oluşturulmuş
40 Hadis slaytını izliyoruz.

 8/A sınıfı öğrencilerinden Büşra …………….. seslendireceği sözleri Dursun Ali ERZİNCANLI’ya ait olan Kırk Yaşındasın şiirini dinliyoruz.

 Programımız burada sona ermiştir.Allah bizleri Mahşer gününde peygamberimizin şefaatine nail eylesin Amin

Okudunuz mu?  Regaip kandili ile ilgili ayetlerin arapça ve mealleri

kutlu doğum programı örneği, kutlu doğum program örnekleri, kutlu doğum haftası kutlama programı örneği

Bu kategoride yer alan Mirac Gecesi Duası arapça türkçe başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kutlu Doğum Programından Bir Örnek… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.