Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:36
Sizden
Yönetici

Cariyeler ile evlenmeden ilişkiye giriliyormu?

Cariyeler ile evlenmeden ilişkiye giriliyormu?

Qusai
Cariyeler ile evlenmeden iliskiye giriliyormu.Bide iki karısı olanlar hanımlarınla aynı anda ilişkiye girmesi günah mı.Bunları çok merak ediyorum.İnşAllah benim gibi bilmeyenlere faydalı olur.


Cevap: cariyeler ile evlenmeden ilişkiye giriliyormu.

imamhatipli42
Cariyelik dönemi kalktığına göre bu sorunun da cevabı olmayacaktır.

Aynı anda iki kadınla ilşkiye girmenin dinen bir engeli yoktur. Ama sünnet olan hergün ayrı ayrı eşlerle tek başlarına birlikte olmaktır.


Cevap: cariyeler ile evlenmeden ilişkiye giriliyormu.

Desert Rose
Kardeşim bu Ayetler soruna yeterli cevaplar veriyor.
İkinci soruna gelince iki eşle aynı anda olmaz
böyle bir şey hem insanlığın onuruna yakışmaz
hemde kişinin eşleri kişiye helaldir ama hemcinsleride
olsa kadınlar birbirlerine haramdır.Mahrem sınırlarını aşmamak gerek.

Okudunuz mu?  Hile yapmak kul hakkımı


Bakara(221) İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah’a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mü’min bir cariye Allah’a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de, iman eden bir köle, Allah’a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler.

Okudunuz mu?  Namazda sureyi yanlış okumak sehiv secdesi gerektirir mi

Müminun(6) Ancak eşleri ve ellerinin altında bulunan cariyeleri bunun dışındadır. Onlarla ilişkilerinden dolayı kınanmazlar.

Nur(32) Sizden bekar olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden durumu uygun olanları evlendirin. Eğer bunlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.

Nur(33) Evlenmeye güçleri yetmeyenler de, Allah kendilerini lütfuyla zengin edinceye kadar iffetlerini korusunlar. Sahip olduğunuz kölelerden "mükâtebe" yapmak isteyenlere gelince, eğer onlarda bir hayır görürseniz onlarla mükâtebe yapın. Allah’ın size verdiği maldan onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.

Okudunuz mu?  Alafranga Tuvalet Büyük Abest Konusunda. Birçoğumuz Aynı Sorunu Yaşıyor Olabilir...

Ahzab(50) Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Okudunuz mu?  Evli çiftlerin yatak odası duvarında ayeti kerime yazılı panolar

Ahzab(52) Bundan sonra, güzellikleri hoşuna gitse bile, başka kadınlarla evlenmek, eşlerini boşayıp başka eşler almak sana helal değildir. Ancak sahip olduğun cariyeler başka. Şüphesiz Allah her şeyi gözetleyendir.

Ahzab(55) Peygamberin hanımlarına, babalarından, oğullarından, erkek kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, mümin kadınlardan ve sahip oldukları cariyelerden ötürü bir günah yoktur. Ey Peygamber hanımları! Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah her şeye hakkıyla şahittir.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre ticaretle geçimini sağlıyor Nisap miktarı ne kadar olmalı ki zekât verebilsin?

Mearic(30) Ancak eşleri, yahut sahip oldukları cariyeleri başka. Çünkü onlar (eşleri ve cariyeleri ile olan ilişkileri konusunda) kınanmazlar.

< Aynı anda iki kadınla ilşkiye girmenin dinen bir engeli yoktur. Ama sünnet olan hergün ayrı ayrı eşlerle tek başlarına birlikte olmaktır.
>

Hocam bu kardeş aynı anda diye sormuş böyle bir şey nasıl olurki
yanlış anlaşılmamı var acaba?

Okudunuz mu?  Namazda duaları ve ayetleri yarım bırakmak namazı bozar mı?

Cevap: cariyeler ile evlenmeden ilişkiye giriliyormu?

imam
< Cariyeler ile evlenmeden iliskiye giriliyormu.Bide iki karısı olanlar hanımlarınla aynı anda ilişkiye girmesi günah mı.Bunları çok merak ediyorum.İnşAllah benim gibi bilmeyenlere faydalı olur. >
Emin ol ne sana ne başkasına bir faydası olmaz bu konunun.
Kölelik-cariyelik devri kalkmıştır.

Okudunuz mu?  Eşim sürekli bana hakaret ediyor

_Kul
Evlense nikahlı karısı olur zaten.Evlenmeden cariye ile ilişkiye girilebiliyordu anlıcağın ama tefarruatlı iş şartları falan da var.Sen kafanı pek fazla karıştırma.O dönemki dünyada köleliği ve koşullarını bugün biraz zor anlarsın.


imamhatipli42
< Hocam bu kardeş aynı anda diye sormuş böyle bir şey nasıl olurki
yanlış anlaşılmamı var acaba? >

İki karısı olsa ve aynı anda olsa diye sormuş. Dinen bir engeli yoktur edebe aykırıdır. Fetva ile takva arasında seçim yapmak kendilerine düşer.

Okudunuz mu?  Bir şey için sürekli dua etmek ve rüya

Desert Rose
< İki karısı olsa ve aynı anda olsa diye sormuş. Dinen bir engeli yoktur edebe aykırıdır. Fetva ile takva arasında seçim yapmak kendilerine düşer.
>

Bilgi için Allah c.c razı olsun imamhatipli hocam.
Bu hükmü bende öğrenmiş oldum.
Aslında bu tür sorular sanki biraz amaç dışı soruluyor
gibime geliyor…

Okudunuz mu?  Meleklerde acıma acıkma sinirlenme gülme ağlama gibi duygular var mı

imamhatipli42
< Bilgi için Allah c.c razı olsun imamhatipli hocam.
Bu hükmü bende öğrenmiş oldum.
Aslında bu tür sorular sanki biraz amaç dışı soruluyor
gibime geliyor…
>

amin ecmain Rose. Elimizde kesin kanıt olmadığı sürece öğrenme amaçlı olduğunu düşünmekten başka bir seçeneğimiz yok. Her soruyu öğrenme amaçlı görmek zorundayız. Niyeti fitne olan illaki biryerde bir hata yapıp niyetini belli edecektir.

Okudunuz mu?  Defalarca boşadım seni demek Allah katında bosanmış olur mu?

cariyeler, iki e

Bu kategoride yer alan Dini oyunlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cariyeler ile evlenmeden ilişkiye giriliyormu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.