Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:16
sizden96
Abone

Vatan Hainlerini Öldürmek ?

Vatan Hainlerini Öldürmek ?

AydınlığaBak
SelamunAleyküm

Son zamanlarda bölücülerin iyice azması şimdi devlet bunlara göz yumuyorsa biz bunlara karşı gelmemizde Dinen bir sakınca varmı vatan bölünmeye kadar gidiyor.Devletin bekası için önlemler alınmasında bir sakınca varmı gerekirse adam öldürmek mesela o göstericilere ateş falan açılsa bir sakınca varmı

Okudunuz mu?  Timur taş hoca hakkında

Cevap: Vatan Hainlerini Öldürmek ?

_Kul
Ferdi olarak mı öldürceksin?Ben yanlış anladım herhalde.
Devletin sorumluluğu altında konular bunlar.Bizim yapabilceğimiz fazla bişey yok.Ayrıca gösteri yapanları öldürmenin çözüm olcağını da hiç sanmıyorum.


Cevap: Vatan Hainlerini Öldürmek ?

sevim yalçın

Her müslüman üzerine düşen görevi yapmakla sorumludur. Bir insanın toplumda bulunduğu konum ona bazı sorumluluklar yükler. Her müslüman da o kunumuna göre sorumlu olur. Bu konuya bir hadisi şerifle bakabiliriz: "Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” buyuruluyor.

Okudunuz mu?  Namaz esnasında duaları karıştırmak

Herkes her durumda bu hadisi kendine göre yorumlayamaz. Mesela, yolda bir kötülük görsek, onu elimizle düzeltmeye kalksak ve dayak atsak, o adam da davacı olsa, bu durumda bize de ceza tatbik edilir. Öyleyse hadisi şerifin manasını nasıl anlamalıyız?

El ile düzeltmek vazifeli insanların, yani devletin ve emniyetin görevi, dil ile düzeltmek alimlerin vazifesi, kalben buğz etmek ise diğerlerinindir.

Okudunuz mu?  Ailem dindar değil.

Buna göre devlete ihanet eden insanların cezasını vermek devleti yönetenlere aittir. Yetkili olmayan birisinin bunu yapması doğru değildir.

Selam ve dua ile…


Cevap: Vatan Hainlerini Öldürmek ?

AydınlığaBak
Aslında elime silah alıpta hainleri vurmak niyetinde değilim mesela devlette önemli bir yerde olsam ve polis asker herneyse ateş emrini verse ozaman günah olurmu

Okudunuz mu?  Kim bana salavat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur hadisi doğru mu

mum
vatan hainlerini öldürmek günah mı?

Vatan hainlerinin cezasını devlet verir, kişiler öldüremez/cezalandıramaz.


beyazulgar
Vatan hainlerini devlet öldürmediği için insanlar burda bunu soruyor. Yapmayın. Devlet bu güne kadar kürde ite ermeniye , bölücü herkeze bir yaptırım uyguladımı? Evet başkanımız ne mutlu kürdüm diyene diyor. Terör orgütütünün yoneticilerini basinin taci yapiyor. Kuvay-ı milliye’deki herkez günahkar, cehennemlikmiydi. Devlet ingiliz,fransizlara ne yapti ?

Okudunuz mu?  Süt kardeşi olabilmek için çocuğun ne kadar süt emmesi gerek ?

Kayıtsız Üye
düşman silahlı veya silahsızken onu arkasından haberi olmadan öldürmek İslamda nasıl karşılanır? caiz midir değil midir?


arifselim
Bir savaş halinin devamında olan bir durumda düşmanı öldürmek öldürmek caiz olur. Arada olan anlaşmalara devlet karar verir şahıs karar veremez.

Okudunuz mu?  2 Doğu 2 batını açıklaması ...

vatan hainlerini öldürmek günah mı, vatan haini öldürmek günah mıdır, rüyada vatan haini öldürmek

Bu kategoride yer alan Bazı İnsanlara Kafir Olarak Ölmeler İçin Beddua Etmek Doğru mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vatan Hainlerini Öldürmek ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.