Anasayfa
18 Ağustos 2021, 23:46

Suda boğularak ölmek yatakta ölmekten daha hayırlı mıdır?

Suda boğularak ölmek yatakta ölmekten daha hayırlı mıdır?

imam
Soru

Suda boğularak ölmek yatakta ölmekten daha hayırlı mıdır?

Allah bir kişi hakkında nasıl bir ölüm takdir etmişse onun hakkında en hayırlı ölümün o olduğuna kanaat etmek gerekir.Suda ölen kişi ahirette manevi şehit hükmünde olacağından bu ölüm onun hakkında daha hayırlıdır denilebilir.

Okudunuz mu?  Kadir gecesinde nasıl tövbe edilir?

Cevap: Suda boğularak ölmek yatakta ölmekten daha hayırlı mıdır?

Mürid74
Bu konuyu biraz daha arastiran kardeslerimiz varsa, lütfen paylassinlar.
Nitekim Hz.Aziz Mahmud Hüdai (k.s.) duasında " "Yâ Rabbî! Kıyâmete kadar bizim yolumuza katılan, bizi sevenler ve ömründe bir kere türbemize gelip rûhumuza fâtiha okuyanlar bizimdir. Bize talebe olanlar denizde boğulmasınlar. Ömürlerinin sonlarında fakîrlik görmesinler. Îmânlarını kurtararak gitsinler ve öleceklerini bilip haber versinler." demis.
Bunu acaba degisik bir anlamda mi yoksa birebir olarak suda bogulmamalarini dilemis.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!

Okudunuz mu?  Karınca duasının İslamdaki yeri nedir?


Cevap: Suda boğularak ölmek yatakta ölmekten daha hayırlı mıdır?

imamhatipli42
Ebu Hureyre(ra)’dan şöyle dediği rivayet edilmiştir:Rasulullah(sav) şöyle buyurmuştur:"Aranızda kimleri şehid sayıyorsunuz?" Ashab:Ey Allah’ın Rasulü! Allah younda ölen kimse şehittir,deyince şöyle buyurdu:"O taktirde ümmetimin şehitleri gerçekten az olacaktır." Ashab:O halde kimlerdir,ey Allah’ın Rasulü,deyince şöyle buyurdu:"Allah yolunda öldürülen kimse şehittir.Allah yolunda ölen kimse de şehittir.Ta’un hastalığından ölen şehittir.Karın hastalığı sebebiyle ölen de şehittir."İbn Miksem dedi ki: Ben,senin babanın-kast ettiği Ebu Salihtir-şöyle dediğini şahitlik ederim:"Suda boğulan da şehittir." Bir rivayette de şöyle denilmektedir:"Şehitler beş türlüdür.Ta’un hastalığından ölen,Karın hastalığından ölen,Suda boğularak ölen ve Yıkık altında kalarak ölen."(BuhariVI,42;Müslim III,1521

Okudunuz mu?  Gelinin Kayınpederle Halveti-Gelini ile kayınpeder tek başlarına bir odada kalabilirl

Yorum: Suda boğularak ölmek yatakta ölmekten daha hayırlı mıdır?

Kayıtsız Üye
Onu bunu bimemde yuzmeyi bir turlu ogrenemedim artik psikolojik oldu ben Nur talebesiyim aczmedi Ehl-i Sünnet biriyim ne zaman bogulma ile karsilassam su beni yukari atar bende tutunacak yer bulurum nedenini bilmiyorum şehadet getiriyorum bir anda su fırlatıyo 3 metrelik havuzda bir bogulma tehlikesi olmustu dedim bogulurken demekki sonumuz gelmis dedim şehadet getiriyordum su firlatti bu 4 kere oldu sanirim ona gore dusun güzel bir duygu suda bogulmak zor ama 7 kere ruh çıkıp girer bu esnada çok acı çekersin zor bir olum uzun ve meşakkatli Allah bizi eğer gunahimiz azsa oyle bir olumle karsilastirmasin Amin.

Okudunuz mu?  Kayınpeder ve kayınvalideyle gelinin karşılıklı görevleri nelerdir?

boğularak ölmek, denizde boğularak ölmek, suda boğularak ölmek

Bu kategoride yer alan Kına kokusu cennet kokusu mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Suda boğularak ölmek yatakta ölmekten daha hayırlı mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.