Anasayfa
10 Haziran 2023, 0:29
sizden2
Abone

İnternetten Tanışıp Evlenmek Doğru Mu?

İnternetten Tanışıp Evlenmek Doğru Mu?

eyvahh
ben yaklaşık 3 yıldır netten biriyle tanıştım dini bir siteden iyi biri her konuşmamızda Allah’ı anıyoruz dini konulardna konuşuyoruz mahremiyet içeren konuşmalar olmadı şuana kadar ama şöyle ki birbirmzi hiç görmedik yüzyüze konuşmadık yani sadece facebooktan msnden resim gördük ben onu kamerada gördüm o beni görmedi sadece resimlerimi gördü sorunum şu netten tanışıp evlenmek doğru ciddi düşünüyoruz korkuyorum 🙁 başörtülüyüm yaptıgım belki de yanlış ama kalbime söz geçiremiyorm 🙁


Cevap: İnternetten Tanışıp Evlenmek Doğru Mu?

-UGUR-
bende netten tanışmıştım. şuanda 1 yıldır evliyim. Çok şükür eşim namazında niyazında. Bilmiyorum dinime baglı olmama belki o vesile oldu. eskiden dinimi biliyordum ama öyle sıradan ama pek bilgim yoktu. 1 yıldır okudugum kitapların haddi hesabı yok. daha iyi ilim öğrendim.. ev kütüphaneye döndü 🙂 ama soracaksan netten tanışıp evlenmek yanlış derim.. bir hocadan öyle dinlemiştim. ama günahmı Harammı onu bilemem. kendime görede hüküm cıkaramam. elbette bilen arkadaşlar vardır sitede..

Okudunuz mu?  İntihar eden birinin afolma ihtimali var mı?

Cevap: İnternetten Tanışıp Evlenmek Doğru Mu?

EarthQuake®
Karşındaki insana bağlı. Kalbinle karar verme bu hususta. Ve evlenme niyetiyle gerçekte görüştüğünüzde (ki bu görüşme caizdir) kararını tekrar gözden geçir. Hayırlısı olsun inşAllah. Selametle.


Cevap: İnternetten Tanışıp Evlenmek Doğru Mu?

Sergen Osman
ne olursa olsun eğer aile nizden habersiz ya internet uzerinden olsun yada normal olsun bikere ailesiz bir dialoga girmissiniz bu caiz degildir eğer aileniz biliyorsa o baska ama bilmiyorsa kotu is yapmissiniz demekdir bu boyledir!

Okudunuz mu?  Yalan söylemenin kefareti

Altundal
< İnternetten Tanışıp Evlenmek Doğru Mu?

ben yaklaşık 3 yıldır netten biriyle tanıştım dini bir siteden iyi biri her konuşmamızda Allah’ı anıyoruz dini konulardna konuşuyoruz mahremiyet içeren konuşmalar olmadı şuana kadar ama şöyle ki birbirmzi hiç görmedik yüzyüze konuşmadık yani sadece facebooktan msnden resim gördük ben onu kamerada gördüm o beni görmedi sadece resimlerimi gördü sorunum şu netten tanışıp evlenmek doğru ciddi düşünüyoruz korkuyorum 🙁 başörtülüyüm yaptıgım belki de yanlış ama kalbime söz geçiremiyorm 🙁 >
Temeli çürük bina her an yıkılmaya mahkumdur.
Evlilik işi ciddidir öyle sokakta her bulduğunuza gönül bağlarsanız vay halinize!
Gerçi sokakta eş bulmaya çalışmak, nete bulmaktan hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken secdeden birşey çekmek

ehli-sunnet
Allah c.c nasıl bir evliliktir bu ?
Sizin onu gördüğünüzü ama onun sizi görmediğini söylüyorsunuz nasıl evlenmeye karar verdiniz karşı taraf nasıl bir insan duymadığı görmediği tanımadığı biri için evlenme teklif ediyor belki karşı taraf erkektir veya başka bir şeydir sanal alemde bu tür rezillikleri okuyoruz
Nette evlilik asla doğru değildir evlenen kişiler yarın diğer gün tekrar nette dolanmaya başlarlar buda ailenin yıkılması anlamına geliyor .
Eğer gerçekten ciddi ise alır ailesini gelir ailenizden ister ..

Okudunuz mu?  Allah affeder mi?

eyvahh
ben aileme söyleyemem netten tanıştığımı nasıl bulduğumuzu birbirmizi evlenme teklif etmedi ama ciddi düşünüyoruz sadece ileriye dönük.


haci
< ben aileme söyleyemem netten tanıştığımı nasıl bulduğumuzu birbirmizi evlenme teklif etmedi ama ciddi düşünüyoruz sadece ileriye dönük >
babamın meşhur bir lafı var kendi düşen aglamaz.
bak kardeş eğer ciddi isen bence büyükllerine danış.istişarede bereket vardır.sen bize danıştın arkadaşlarda fikrini söyledi bence ince ele sık dokuı bu evlilik hassas bır konu

Okudunuz mu?  Seni veren ALLAHA da sana da kurban olayım sözü şirke girer mi?

Star
Ailene söylemezsen çok büyük yanlış yapmış olursun.Asıl yanlış işte buradadır.Şimdi fetva vermek istemiyorum ancak böyle bir şeyin caiz olduğunu sanmıyorum..


EarthQuake®
Aileye danışmadan evliliği düşünmemelisin zaten. Netten tanıştığınla netten evlenmeyeceksin sonuçta. Ciddi düşünülüyorsa yine aileler görüşür anlaşır, sonuca varır.


eyvahh
korkuyorum 🙁 aileme söylemekten değil yani keşke bu sanal ortamdan değil de birileri aracılığyla tanışsaydık yani onunda benim de ortak tanıdıklarımız olsaydı keşke ama evlenemem çok seviyorum ama evlenemem 🙁 korkuyorum


EarthQuake®
Yolunuz evliliğe uzanmıyorsa nereye uzanıyor?


eyvahh
evliliğe uzanıyor işte ama ben korkuyorum ne yapmam lazım ona karşı ne demem lazım bilmiyorum

Okudunuz mu?  Tesettür Sadece Çarşafla mı Olur?

Muhasibi
Sen yolun başında hata yapmışsın senin ne işin var sanal ortamlarda…


eyvahh
sanal ortam olabilir ama ben onu dini bir siteden tanıdım


sevim yalçın
slm kardeşim kalbinizi değil daha çok aklınızla hareket edin.İnternet ortamında tanışma ve ben ciddiyim deyip kandırılmış çok örnek görüyoruz.bana da ciddiyim evlilik amaçlı mesaj geliyordu ama kimseyle sohbet amaçlı chat yapmadım kendi elimizle kendimizi ateşe atıyoruz bazen Allahtan hayırlısını isteyin İnternet ortamında görüşürken bir edep ve erkan içinde olun, his ve heveslerinize uymayın, vicdanen rahatsız şeyler yapmayın.Rabbim doğru yol gösterir inşAllah.ecmain


imamhatipli42
< sanal ortam olabilir ama ben onu dini bir siteden tanıdım >
İnternette kaç kişi dolandırılıyor, kaçırılıyor, şantaja maruz kalıyor hiç haberiniz var mı arkadaşlar. Sizinle evlenmek isteyen kişiye söyleyin en kısa zamanda gelip istesin sizi madem niyeti ciddiyse. İnternette ne kadar ciddi olunabilir ki.
Konuyu uzatmaya gerek yok konu kilitli.

Okudunuz mu?  Allah'ın her bir peygamberine kabul edileceği kesin olan bir dua hakkı verdiği doğru mudur?

Son tavsiye söyleyin sizi ailenizden gelip istesin.


Muhasibi
< İnternette kaç kişi dolandırılıyor, kaçırılıyor, şantaja maruz kalıyor hiç haberiniz var mı arkadaşlar. Sizinle evlenmek isteyen kişiye söyleyin en kısa zamanda gelip istesin sizi madem niyeti ciddiyse. İnternette ne kadar ciddi olunabilir ki.
Konuyu uzatmaya gerek yok
>

Aynen katılıyorum madem o kadar ciddi gelsin sizi istesin sonra hayal kırıklığı yaşamayasın.

Okudunuz mu?  Başka evlerde namaz kılmıyorum

Kayıtsız Üye
Sizi anlayayabiliyorum. Benimde benzer bir sıkıntım var. Bunun için vicdan azabı cektigimizden buraya yazma gereği hissettiniz. Çok zor bir durum. Insan kaderinin o olduğunu hissediyor bazen ama sonuç itibariyle doğru olmayan bir konuşma ben de bilmiyorum olarak konuşuyorukonuşuyoruz ama yazmayınca kötü hissediyorum. Sanki yıllardır tanıyorum hissi.


Kayıtsız Üye
Allahtan başka korkacağın bir şey olmaması ile beraber, seni gelip evinde istesinler ve sende onu ailene danış. Tövbe edin yaptığınız şeylerden, şuan bile töbe gerektiren bir durumun içerisindesin. Pis su ile abdest alınmaz. Karşına çıkan her kiö olursa bu bir kaderdir. Allah Kuran-ı Kerim’de de, ""biz her şeyi bir kader ve ölçü içerisinde yarattık" ama tercih kullarınındır. Allah tövbe edenleri sever. Pişmanlık duyup yaptığın şeyin yanlış olduğunu bilerek tövbe et. Ve sonrasında ise hak olan şeyi yap. Şunuda unutma, Bilal r.a taşlar altında eziyet görürken peygamberi ve Allahı için. Peygamber efendimiz s.a.v ona demedi Bilal bir kerede olsa dediklerini yap eziyet görme diye. Ona dediği ve bütün ümmete seslendiği şeyi dedi. Allah sabredenlerle beraberdir. Allah kalbine ve sana temizlik İhsan etsin hepimizi günahlardan ıslah etsin inşAllah.

Okudunuz mu?  Yazı tura ve santranç caizmidir?

internette tanışmak doğrumu, internetten tanışıp evlenmek, internetten evlenmek doğru mu

Bu kategoride yer alan Tesbih Namazı Büyük Günahları Siler Mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnternetten Tanışıp Evlenmek Doğru Mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.