Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:45
missa92
Abone

Hoşgörü ile ilgili kompozisyon

Hoşgörü ile ilgili kompozisyon

Kayıtsız Üye
hoşgörü ile ilgili kompozisyon


Cevap: hoşgörü ile ilgili kompozisyon

Muhasibi
Hoşgörü kompozisyon

Hoşgörü birbirimize tolerans göstermemiz,birbirimizi anlamamız,sevmemiz ve saymamızdır.Maalesef yaşadığımız dönemde hoşgörüye olduğundan fazla ihtiyacımız var.Malum ırkçılığın ve şiddetin en üst seviyeye çıktığı zamandayız.
Beyazın siyaha,sarışının çekik gözlüye gösterdiği tavırlar oldukça aşağılayıcı..

Okudunuz mu?  Mezarlıkta selam nasıl verilir Verilip tekrar alınmalıdırmı?

Toplumumuzda da hoşgörüsüzlük üst seviyede.Omuz attı diye,küfür etti diye birbirimizi öldürüyoruz.Türk-Kürt çatışması oluyor.Türkler kürtleri sevmiyor,hor görüyor.Oysa eskiden böyle bir durum yoktu.İnsanlar huzur ve refah içinde yaşıyorlardı.Nitekim Kurtluluş savaşında Türküyle,Kürdüyle,Arabıyla,Çerkeziyle hep birlikte kurtuluşumuz için,bağımsızlığımız için savaşmışız.

Savaşların,hor görmenin,aşağılamanın hepsinin nedeni tabii ki hoşgörüsüzlük.İnsanlar biraz alttan alırsa,biraz empati kurarsa bunlar ortaya çıkar mı? Yol ortasında acımasızca bir grup insan tek bir kişiyi dövüyor..Eğer içlerinden bir Allah’ın kulu ‘Ulan acaba ben bu adamın yerinde olsaydım ne yapardım,nasıl yerin dibine girerdim’ derse ne olur? Acaba bu kavga son mu bulur,yoksa devam mı eder?

Okudunuz mu?  İslam hukukuna göre miras paylaşımı

Bildiğiniz gibi dinimizde,peygamberimiz de hoşgörüyü emretmiştir.Peygamberimiz ‘ Arabın arap olmayana,arap olmayanın araba üstünlüğü yoktur’ demiştir.Keşke hep uysak değil mi hoşgörü kurallarına,birbirimizi sevsek,bir omuz için adam öldürmesek…
Bütün dünya buna inansa bir inansa
Hayat bayram olsa
İnsanlar el ele tutuşsa birlik olsa
Uzansak sonsuza…

Okudunuz mu?  Salih ameller nelerdir neleri yapınca salih amel yapmış oluruz?

hoşgörü ile ilgili kompozisyon

Bu kategoride yer alan Dini nikah şartmı dır? Resmi nikah dini nikah yerine geçer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hoşgörü ile ilgili kompozisyon Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.