Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:00
misa00
Abone

İslam’da evlere girerken uyulması gereken kurallar nelerdir?

İslam’da evlere girerken uyulması gereken kurallar nelerdir?

Kayıtsız Üye
Dinen yabancı bir eve gittiğimizde uymamız gereken kurallar nelerdir?


Cevap: İslam’da evlere girerken uyulması gereken kurallar nelerdir?

Ehfiya
Değerli Kardeşimiz;
Yabancı bir eve ya da yakın – uzak akrabamızın(farketmez) veya komşumuzun evine misafirliğe gittiğimizde, evlere girmeden önce zil çalarak veya kapı tıklatılarak izin istenir, buyurun edilince içeri girilir ve selam verilir.
Bu hususu yüce Allah, Nur Suresi 27.ayette şöyle anlatmaktadır:

يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُيُوتًا غَيْرَ بُيُوتِكُمْ حَتَّى تَسْتَأْنِسُوا وَتُسَلِّمُوا عَلَى أَهْلِهَا ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ

"Ey inananlar! Evlerinizden başka evlere, izin almadan, seslenip sahiplerine selam vermeden girmeyiniz. Eğer düşünürseniz bu sizin için daha iyidir” (Nur 24/27)

İçeri girmemize İzin verilmez ise girilmemeli ve eve kabul etmedi veya beni içeriye almadı, buyur etmedi diye de alınılmamalıdır. Çünkü gitmek istediğimiz kimse müsait olmayabilir, bir mazereti bulunabilir, uygun bir vaziyette olmaya bilir vs. çoğaltıla bilir.
Bu husus Kur’an Kerim’in Nur Suresi 28.ayet-i kerimesi’nde şöyle bildirilmektedir:

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Evlilikle ilgili Hadisleri

فَإِنْ لَمْ تَجِدُوا فِيهَا أَحَدًا فَلَا تَدْخُلُوهَا حَتَّى يُؤْذَنَ لَكُمْ وَإِنْ قِيلَ لَكُمْ ارْجِعُوا فَارْجِعُوا هُوَ أَزْكَى لَكُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ
"Eğer evde kimseyi bulamazsanız, yine de size izin verilmedikçe içeriye girmeyiniz. Size "Dönün" denirse dönün. Bu, sizi daha çok temize çıkarır. Allah yaptıklarınızı bilir" ( Nur 24/28)

Selametle Kalın…

Bu kategoride yer alan İslam dinine göre evlilikte kadının hakları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam’da evlere girerken uyulması gereken kurallar nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.