Anasayfa
11 Aralık 2021, 21:53

Ayrı kalmak nikahı düşürür mü?

6 yıl ayrı kalmak dini nikahı bozar mı

Kayıtsız Üye
Ben eşimle ayrilali 6 yıl oldu ama sonrasında tekrar birlikte olmaya başladık eşimle ve dinen beni bosamadi dinen bosamadigi için acaba bizim dini nikahimiz hala gecerlimi yoksa tekrar dini nikah yapmak gerekiyormu

Okudunuz mu?  Dinen kadının çalışmasında bir sakınca var mıdır? Erkeklerin içinde yanyana çalışması dinen caiz midir?

Cevap: 6 yıl ayrı kalmak dini nikahı bozar mı

Şema
Nikah, boşama olmadığı sürece bozulmaz. Yıllar geçse bile erkek karısını boşamamış ise nikahına yani evliliğine devam eder.
Sözün kısası, Nikah zamanla bitmez.


Cevap: Ayrı kalmak nikahı düşürür mü?

AKBİLE
Dini boşanma sebeplerinden biri olarak gösterilsede bazı alimlere göre resmen boşol demedikten sonra boşanma olmaz iyi araştırmak gerek

Okudunuz mu?  Erkeklerde bacak kıllarını almak günah mı?

Nikah

Kayıtsız üye
Selamun aleykum Ben 4 ay önce esimle bir tartışma yaşadım sebebi ailesi beni istememesi bende benimle gel dedim oda gelmedi simdi ayrı yaşıyoruz ben eşimi boşamadım nikâhımız düşer mi bir süresi varmi?


Omer Faruk
Yukarıda cevabı var. Ayrı kalmak nikahı düşürmez bozmaz

Okudunuz mu?  Kavga sözleri boşanma sayılır mı

muvaffak
Ayrı kalmak nikahı düşürmez, ayrı kalınca nikah bozulmaz. Nikahın düşme şekilleri bellidir. İlmihal bilgisinin temel seviyesi her Müslümana farzdır. Buna dair ve Aile Hukukuna dair bilgi edinmeniz birkaç soru sormakla halledilmez bir durumdur. İlmihal kitabı okumanızı tavsiye ederiz.

Bu kategoride yer alan Diş beyazlatmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayrı kalmak nikahı düşürür mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.