Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:58
Sure Ayet
Yönetici

A’raf suresi neden bahsetmektedir?

A’raf suresi neden bahsetmektedir?

Kayıtsız Üye
A’raf suresi neden bahsetmektedir? A’raf suresinin biz insanlara anlatmak istediklerini kısaca açıklar mısınız ?


Cevap: A’raf suresi neden bahsetmektedir?

Desert Rose
A’raf suresi veya A’râf Sûresi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an‘ın yedinci ve Bakara Suresi ile Şu’ara Suresi‘nden sonra en fazla ayet içeren üçüncü suresidir.
A’raf Suresi Mekke‘de inmiştir. 206 ayettir. İbn Abbas ve Mukatil’den yapılan bir rivayete göre 163-172 ayetleri Medine‘de inmiştir. İslam dininde var olan Araf kavramından ve Araf’ta bulunanlardan, bu surenin 46-50 ayetlerinde bahsedilir. Bu nedenle sureye A’raf Suresi denmiştir.
Surede İslam dini itikadına (din esaslarına) ve diğer dini hükümlere ait birçok temel bilgi ve emir bildirilmektedir. Ayrıca bazı peygamberlerin kıssaları ve topluluklarının durumlarına dair tasvirler içerir.

Okudunuz mu?  Peygamberimize indirilen ayetleri korumak için hangi önlemleri almıştır

araf suresi neden bahseder, araf suresi neden indirilmiştir, araf suresi nelerden bahseder

Bu kategoride yer alan Nisa suresi neden bahsetmektedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

A’raf suresi neden bahsetmektedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.