Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:40
Sure Ayet
Yönetici

Saffat suresi neden bahsetmektedir?

Saffat suresi neden bahsetmektedir?

Kayıtsız Üye
Saffat suresi neden bahsetmektedir? Saffat suresinin bizlere verdiği öğütler hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Saffat suresi neden bahsetmektedir?

Desert Rose
Sâffât sûresi, Mekke’de nâzil oldu (indi). Yüz seksen iki âyet-i kerîmedir. İlk âyet-i kerîmede geçen saf tutmuş melekler mânâsına gelen Sâffât kelimesi sûreye isim olmuştur. Sûrede; Allahü teâlânın birliği, kâfirlerin âhirette uğrayacakları azablar, îmân edenlere âhirette verilecek mükâfâtlar, Nûh, İbrâhim, İshak, Mûsâ, Hârûn, İlyâs, Lût ve Yûnus aleyhimüsselâmdan, sâlih kullardan, Allah yolunda olanların mutlaka gâlib geleceği bildirilmektedir. (İbn-i Abbâs, Râzî, Taberî, Kurtubî)

Okudunuz mu?  Yalan söylemek ile ilgili ayetler

Allahü teâlâ, göklerin ve yerin ve bunlar arasında ne varsa hepsinin Rabbidir. O, maşrıkların (doğuların) da Rabbidir. Hakîkat biz (size) en yakın göğü bir zînetle, yıldızlarla (donatıp) süsledik. (Onu itâatten çıkan) her mütemerrid şeytandan koruduk. Böylece onlar, mele-i a’lâya kulak verip dinleyemezler, her yandan koğularak atılırlar. Onlar için (âhirette de) ardı arası kesilmez bir azâb vardır. (Âyet: 5-9)

Okudunuz mu?  Helal, haram, sevap, günah hakkında hadis-i şerif ve âyetler

Kim Yâsîn ve Sâffât sûresini Cumâ günü okur, sonra da Allahü teâlâdan dilekte bulunursa, Allahü teâlâ ona dilediğini verir. (Hadîs-i şerîf-İbn-i Neccâr)

Kim kıyâmet günü tam ve kâmil anlamda sevâb almayı arzu ederse, oturmakta olduğu meclisten kalkacağı sırada, Sâffât sûresinin son üç âyet-i kerîmesini okusun. (Hadîs-i şerîf-Tefsîr-i İbn-i Kesîr)

Okudunuz mu?  İhlas suresi hastayken okunur mu?

Cevap: Saffat suresi neden bahsetmektedir?

reyna89
Kim kıyâmet günü tam ve kâmil anlamda sevâb almayı arzu ederse, oturmakta olduğu meclisten kalkacağı sırada, Sâffât sûresinin son üç âyet-i kerîmesini okusun. (Hadîs-i şerîf-Tefsîr-i İbn-i Kesîr)

Amin inşAALLAH okuyacagız peki ya kıyamet günü duaları unutursak ne olacak 🙁 o korkudan o telaş anında ?

Okudunuz mu?  Sevgi ile ilgili ayetler

Cevap: Saffat suresi neden bahsetmektedir?

Desert Rose
< Amin inşAALLAH okuyacagız peki ya kıyamet günü duaları unutursak ne olacak 🙁 o korkudan o telaş anında ?

>
Okumadan maksat dünyada yaşarken,bu sureyi bol,bol okumak
Bu mubarek sureyi okuyanın kıyamet saatinde o dehşet
anında sıkıntıların içinde sevap alabileceğimiz yönünde…
Korku anında Unutmamak için ihlasla okumak gerek
Allah c.c bize cümlemize unutturmasın….amin.

Okudunuz mu?  4 büyük kitap ile ilgili ayetler

melle
Saffat suresinden anladıklarınızı yazınız
Saffat süresi mesajları kısaca

İsmini nerden alır?

Kullara, Allah’a ibadetten ayrılmayan, temiz meleklerden oluşan "yüce topluluğu" hatırlattığı ve o yüce topluluğun mükellef oldukları vazifeleri açıkladığı için bu sûreye "Sâffât Sûresi" adı verildi: "O melekler bıkıp usanmaksızm gece gündüz teşbih ederler
————————-
İÇERİĞİ

Okudunuz mu?  Allah'a iman ile ilgili ayetler

Sâffât Sûresi, "Allah’ın birliği, vahy, öldükten sonra dirilme ve hesap" eibi, temel İslam inançlarına önem veren Mekkî sûrelerdendir. Bu sûre iman esaslarım yerleştirmeyi hedef alan diğer Mekkî sûrelerin özelliğini taşımaktadır.

Bu mübarek sûre, melâike-i ebrârdan söz ederek başlar, O melekler, namazda ayaklarını saf saf tutan veya Allah’ın emrini beklemek üzere kanatlarını saf saf bağlayan, bulutları, Allah’ın dilediği tarafa sevketmek üzere hareket ettiren meleklerdir. Sonra bu sûre, cinlerden ve onların parlak yıldızlarla taşlanıp kovulmaya maruz kalmalarından bahseder. Bunu, Allah’la cinler arasında bir yakınlık olduğuna inanan Câhiliyye halkının hurafelerini reddetmek için anlatır. Sûre, öldükten sonra dirilmeden, hesaptan ve müşriklerin bunu inkar etmelerinden, çürüyüp dağılmış kemikler haline geldikten sonra ikinci defa dünyaya gelmeyi uzak görmelerinden bahseder.

Okudunuz mu?  Anne Baba Ve Büyüklere Saygı İle İlgili Ayetler

Yine bu sûre, öldükten sonra dirilmeye iman esasını pekiştirmek için, "Mü’min ve kâfir" kıssasını ve dünyada bunlar arasında geçen konuşmayı anlatır. Bundan sonra, mü’minin cennete, kâfirin cehennemde ebedî kalmasıyla, her birinin vardığı sonucu anlatır.

Bu mübarek sûre, Nuh (a.s)’tan başlayarak sırasıyle İbrahim, İsmail, Musa ile Harun ve İlyas ile Lut (aleyhimu’s-selâm) gibi bazı peygamberlerin kıssalarını sunar. İsmail (a.s)’in kurban edilmesi ve Halil İbrahim (a.s)’-in gördüğü rüya olayındaki "İman ve imtihan" kıssasını genişçe anlatır. O zaman Yüce Allah, mü’minlere, Hâkimler Hâkimi’nin emrine teslim olma ve boyun eğmenin nasıl olacağını öğretmek için, İbrahim (a.s)’a, çocuğunu kurban etmesini emretti, sonra çocuğun yerine fidye geldi.

Okudunuz mu?  Kureyş suresi mekki mi medeni mi?

Bu mübarek sûre, Allah’ın yardımının, dünya ve âhirette peygamberleri ve velileri için, iyi sonucun da takva sahipleri için olduğunu açıklayarak sona erer.


saffat suresi bu surede hangi konular anlatılmaktadır

Bu kategoride yer alan Tahiyat süresi kuranı kerim de var mı varsa nerede geçiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Saffat suresi neden bahsetmektedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.