Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:34
missa1
Abone

Ölmüş kimse için mevlit okutmanın Dini hükmü nedir,bildirimisiniz?

Ölmüş kimse için mevlit okutmanın Dini hükmü nedir,bildirimisiniz?

Kayıtsız Üye
Herkeze iyi günler. Benim merak ettiğim bir konu var.Annem öleli 1 sene olacak onun ölüm gününde insanları toplayıp mevlit yapmak kuran okutmak ve ardından pilav…vs.gibi ikramların yapılması sizce doğrumudur.Dinimizde böyle bir zorunluluk varmıdır.İnsanları toplamadan da ve ikramlar yapmadanda kendi başına kuran okunabilirmi ? Cevabınız için teşekkürler…..

Okudunuz mu?  Kirli sakal bırakmak traşın haramını kaldırır mı ?

Cevap: Ölmüş kimse için mevlit okutmanın Dini hükmü nedir,bildirimisiniz?

Yetim
Mevlid hakkında herhangi bir ayet veya hadis yoktur ama Kur’an okumanın bir harfe on sevab verildiğini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla umulur ki merhume kişinin amel defteri açıksa yani hadiste de geçtiği gibi:

Okudunuz mu?  Çalgı çalmak hakkında: islam dininde saz gitar gibi çalgılar caiz midir ?

"Resulullah (s.a.s.): "İnsan ölünce ameli kesilir (amel defteri kapanır). Ancak üç şey müstesna (onlar yazılmaya devam eder): Sadakayı cariye (insanların uzun zaman istifade ettiği çeşme, yol, köprü, hastahane, cami…), kendisinden istifade olunan ilim (kitap vb.), kendisine duacı olan salih evlâd" buyurmuştur." (Ebû Dâvud, Vesâyâ; 14; İbn Mâce, "Mukaddime”, 20)

o zaman okutulacak Kur’an’ın sevapları da ölen kişiye bağışlanırsa merhumeye fayda sağlar. Bunun yanı sıra vereceğin yeneğin sevabını da bağışlayabilirsin.Yani kardeşim Kur’an okutmanda bir zorunluluk yoktur. Ama annene sevaplar gitmesini istiyorsan okutursun. Tercih senin. Selam ve dua ile..

Okudunuz mu?  Kötü Huylar,Güzel Ahlak ve Kalp Temizliği

Cevap: Ölmüş kimse için mevlit okutmanın Dini hükmü nedir,bildirimisiniz?

Hud112
Mevlid, çıkışı itibariyle bir peygamber aşığının ona yazdığı naattır. Güzel, içli, duygulu bir şiirdir. Ancak toplum içindeki edindiği yer bakımından ‘Bid’attir’ dinden olmayan bir şey olduğu halde toplum nezdinde yapılması gereken dini bir vecibe olarak algılanmaktadır.
Bir de ölü ardından 7si 40ı 52si senei devriyesi gibi günler tertipleyip bu günleri bir kazanç kapısı haline getirmek, din ticareti yapan sözüm ona hocaların icadıdır.
Uzak durmak, bu tür şeytanın sağdan vuruşlarına tedbir almak önemlidir. Vesselam.

Okudunuz mu?  Hz Ömer kaçıncı müslümandır?

Cevap: Ölmüş kimse için mevlit okutmanın Dini hükmü nedir,bildirimisiniz?

@hmet
mevlit okumanın dini hükmü BİDATTIR.


mevlit okumanın dini hükmü, mevlit okutmak dini bir zorunluluk mudur, mevlit okutmanın hükmü nedir

Bu kategoride yer alan Mum lekesi nasıl çıkar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölmüş kimse için mevlit okutmanın Dini hükmü nedir,bildirimisiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.