Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Akşam namazının son vakti ile yatsı namazının giriş zamanı olan “Şafak” ne demektir?

Akşam namazının son vakti ile yatsı namazının giriş zamanı olan "Şafak" ne demektir?

Hoca
Akşam namazının son vakti ile yatsı namazının giriş zamanı olan "Şafak" ne demektir?
Cevap: İmam Ebu Yusuf ile İmam Muhammed’e göre "Şafak", güneşin battığı ufukta görülen kırmızılıktır. İmam-ı Azam Hazretleri’ne göre ise, kırmızılıktan sonra görülen beyazlıktır. Kırmızılık kaybolduğunda, İmameyn’e göre akşam vakti çıkmış; beyazlık kaybolduğunda Ebu Hanife Hazretleri’ne göre akşam vakti çıkmış ve yatsı namazının vakti girmiş olur.

Okudunuz mu?  Niçin İbadet Ediyoruz? İbadet etmemizin sebebi nedir?

Cevap: Akşam namazının son vakti ile yatsı namazının giriş zamanı olan "Şafak" ne demektir?

ZİREGÜL
akşam güneş battığı zaman bir renk görülürki buna şafak vakti denir bu esnada namazın çoktan eda edilmesi gerekir bazı vakitler çok geçikince namaz olmaz derler

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akşam namazının son vakti ile yatsı namazının giriş zamanı olan “Şafak” ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.