Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:12

Salat-ı tefriciye veya Salat-ı nariye hakkında ayet veya hadis var mı?

Salat-ı tefriciye veya Salat-ı nariye hakkında ayet veya hadis var mı?

Tarikatsiz 1i
Okunabilir diyerek fetva getiren kişilere sorarmısınız peki,4444 kere okunulmasındaki hurafeyi ne yapacağız.sonradan uydurulan ve sünnette yeri olmayan bir duanın 4444 kere okunması ile tüm dileklerin gerçekleşeceği yalanını din kitaplarına sokanların hükmü ne olmalıdır sorabilirseniz faydası olacaktır.


Cevap: Salat-ı tefriciyenin 4444 defa okunması konusunda ayet veya hadis var mıdır?

Kayıtsız Üye
Peki, bu "sahih" rivayetlerle neden yetinilmiyor ben de hep bunu merak etmişimdir. Neden bu türlü hiçbir isnadı olmayan şeylere tevessül eder insanlar? Bu soruların cevabını bulmak demek, çok şey demek… Rabbim sorularımıza doğru cevaplar bulabilmemizi nasib eylesin…

Okudunuz mu?  Çıplak namaz kılmak

Allah razı olsun kardeşim paylaşım için…

vesselam…


Cevap: Salat-ı tefriciyenin 4444 defa okunması konusunda ayet veya hadis var mıdır?

Kayıtsız Üye
< 4444 Tefrîciyye veya 41 Yâsîn gibi belli saylarda okunan dualar, zikirler, salavât, âyetler ve sureler hakkında (namazlardan sonra 33 adet olarak söylenen tesbîh, tahmîd ve tekbîr gibi pek az müstesna tutulursa) emreden, tavsiye eden bir nas yoktur. Müslüman istediği kadar Tefrîciyye diye anılan salavât veya Yâsîn suresi okuyabilir. >

Hayrettin KARAMAN’ın bu sözüne katılmıyoruz…


Maddi kilitlerin kendilerine münasip anahtarları olduğu gibi manevi kilit hükmünde bazı sırların da kendilerine münasip ölçülerde anahtarları vardır.

Okudunuz mu?  Alafranga tuvalette (klozette) idrar sıçratmadan ayakta bevl etmek günah mıdır?

Kilide göre anahtarı kullanmadınız mı muvaffak olamazsınız. Mesela sizin e- mailinizin bir şifresi vardır. O şifreyi yanlış girdiğiniz takdirde – mail kutunuza giremezsiniz. İşte bazı ilahi sırların açılabilmesi için belirli sayıda tesbihin veya salavatın çekilmesi gerekir. Bu sayı kasten çekilmez ise o ilahi sırra erişilmesi mümkün değildir. Fakat sehven yani unutarak yanlış çekilmiş ise Cenab-ı Hakkın rahmeti sizden onu kabul etmektedir. O ayrı meseledir.

< Kur’anda ve Sünnette böyle bir emir yoktur, vardır die yaparsa bidattır. Böyle bir inanç olmaksızın, şahsî veya başkasının tecrübesine dayanarak "Bu kadar okumanın şuna faydası oluyor, oldu" der, okur ve tavsiye ederse bu bid’at olmaz ve sakıncası da bulunmaz. >

bu söze itirazımız yoktur..

Okudunuz mu?  Büyük tuvaleti yaptıktan sonra temizlik elle mi yapılmalıdır ya da tuvalet kâğıdıyla mı

< Müslüman istediği kadar Tefriciye salavat ve Yasin okuyabilir >
Yanlışlık şurada: Bir alim bize 4444 kere Tefriciye salavat oku diyorsa o kadar sayıda okumak gerekir. 4443/4445 kere okumak o kilidi açmayacaktır. şu hacetin olsun diye 41 kere Yasin oku deniyorsa o kadar sayıda okunur. 40 yada 42 kere okumak o kilidi açmayacaktır. bilmem anlatabildimmi…

Okudunuz mu?  Diş dolgusu ve kaplama dişler gusle mani midir?

Ha sevap olsun diye istersen 1 milyon kere oku o ayrı…


Yorum: Salat-ı tefriciyenin 4444 defa okunması konusunda ayet veya hadis var mıdır?

Kayıtsız Üye
Pekala nerden biliyosun kabul olacağını bunu Allah nerde söylemiş ki bu bildigin tuccarliga girer ben sana bu kadar sure okudum sende bunun karsiliginda bana bunu ver Allahm tüccar değil aşık ibadeti yapın karşılıksız yapin ne yapacaksanız ona teslim olun dünyaevi seyler yerine ibadetlerinizn kolayligi için nefsinizi yenmek için yardim dileyin


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeşim. Bende sorunuzu çok beğendim. Keşke buna gerçekten bir açıklama getirseler.

Okudunuz mu?  Çiğ et yemek caiz mi? Çiğ köfte, çiğ salam, sosis, sucuk yemek caiz midir?

Omer Faruk
Bu tür duaların içeriği güzel olmasına rağmen Rasulullah’tan böyle dualar gelmemiştir. İslam’da asıl olan DUA dil ile değil HAL (amel) ile yapılan duadır. Bu tür dualarla problemlerinizi çözemezsiniz. Eğer müslümanlar bu tür dualarla sorunları çözecek olsalardı bu gün dünyaya küfür değil müslümanlar hakim olurdu.
Bu tür dualar Rasulullah’tan yüzlerce yıl sonra toplanmış içine kendi edebi duaları katılmış hiçbir özelliği ve Allah indinde ayrıcalığı olmayan dualardır.
En güzel dua biçimleri zaten Kur’an’da var;

2/ el-Bakara -186- Kullarım Beni senden soracak olurlarsa, bilsinler ki Ben pek yakınım. Bana duâ’ edenin duâsına icâbet ederim. Öyleyse onlar da davetime icâbet etsinler ve Bana hakkıyla inanıp tasdîk etsinler ki doğru yolda yürüyerek selâmete ersinler.

Okudunuz mu?  İnternet te abdestsiz olarak Kuran okuyabilirmiyiz

7/ el-A’râf -55- Rabbinize yalvara yalvara ve gizlice duâ’ edin. Çünkü O, haddi aşanları sevmez.

56- Düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın. ALLÂH’a (azabından) korkarak ve (rahmetini) umarak duâ’ edin. Şüphesiz, ALLÂH’ın rahmeti iyilik edenlere çok yakındır.

180- En güzel isimler ALLÂH’ındır. O’na o güzel isimleriyle duâ’ edin ve O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır.

Okudunuz mu?  Diş teli taktırmak günah mı ?

205- Sabah akşam demeden, kendi içinden, korkarak ve yalvararak, alçak sesle Rabbini an ve gâfillerden olma.

11/ Hûd -61- Semûd’a da kardeşleri Sâlih’i gönderdik. Onlara şöyle dedi: Ey kavmim! ALLÂH’a kulluk edin, sizin O’ndan başka hiçbir ilâhınız yoktur. O sizi topraktan yarattı. Orada size yaşama imkânı ve gücü verdi. O’ndan bağışlanma dileyin. Sonra O’na tevbe edin. Şüphesiz Rabbim yakındır duâ’yı kabul edendir.

17/ el-İsrâ -110- De ki: (Rabbinizi) ister ALLÂH diye çağırın, ister Rahmân diye çağırın. Hangisiyle çağırırsanız çağırın, nihayet en güzel isimler O’nundur. Namazında sesini pek yükseltme, çok da kısma. İkisi ortası bir yol tut.

Okudunuz mu?  İmsaktan sonra oruca niyet edilir mi? Oruca Ne Zaman Niyet Etmelidir?

18/ el-Kehf -28- Sabah akşam Rablerine, O’nun rızasını dileyerek dua edenlerle birlikte ol. Dünya hayatının zînetini arzu edip de gözlerini onlardan ayırma. Kalbini Bizi anmaktan gafil kıldığımız, boş arzularına uymuş ve işi hep aşırılık olmuş kimselere boyun eğme.

21/ el-Enbiyâ -90- Biz de duâsını kabul ile icâbet ettik de kendisine Yahyâ’yı ihsân ettik. Ve eşini (doğum yapmaya) elverişli hâle getirdik. Doğrusu onlar iyiliklerde yarışıyorlar, umarak ve korkarak Bize yalvarıyorlardı. Bize karşı derin saygı duyuyorlardı.

25/ el-Furkân -77- De ki: Duâ’nız olmazsa Rabbim size ne diye değer versin ki?

Okudunuz mu?  Düğünde takılan takıların zekatı

26/ eş-Şu’arâ -213- O halde sakın ALLÂH ile beraber başka ilâha kulluk edip yalvarma, yoksa azaba uğratılanlardan olursun.

28/ el-Kasas -88- ALLÂH ile birlikte başka bir ilâha duâ’ etme! O’dan başka ilâh yoktur. O’nun dışında her şey yok olacaktır. Hüküm O’nundur. Sonunda döndürülüp O’na götürüleceksiniz.

32/ es-Secde -16- Onların yanları yataklardan uzaklaşır, korku ve ümit içinde Rablerine duâ’ ederler ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan hayra sarf ederler.

40/ el-Mü’min -60- Rabbiniz buyurdu ki: Bana duâ’ edin ki size karşılık vereyim. Zira Bana ibâdet etmeyi kibirlerine yediremeyenler, zelîl ve rezîl olarak cehenneme gireceklerdir.

Okudunuz mu?  Kocası ölen,yahut boşanan kadın,hemen evlenebilir mi?

72/ el-Cin -18- Muhakkak mescidler hep ALLÂH içindir. O halde ALLÂH yanında başka birine duâ’ etmeyin.

20- De ki; Ben ancak Rabbime duâ’ ederim ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmam.


salatı nariye, salati nariye, salatı tefriciye

Bu kategoride yer alan Diş beyazlatmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Salat-ı tefriciye veya Salat-ı nariye hakkında ayet veya hadis var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.