Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden96
Abone

Hayattan soğudum :(

Hayattan soğudum 🙁

-smyye-
hayattan soğudum iyice istediğim hiç bişey olmuyo çok istediğim bişey için dua ediyodum ama olmadı olacagına o kadar inanmıştım ki omadı şimdi olması için hiç bişey kalmadı.. sadece buda değil ygs sınavına girmişti sonuc kötü ben namazlarımı kılıyorum bazen aksatsamda hep iyi bir insan olmaya çalıştım Allah’ın yolundan gitmeye onun rızasını kazanmaya çalıştım ama sonuç hep hüsran şimdi ne yapacağımı hayatımda neler olacağını kestiremiyorum..bıktım iyiki dediğim hiçbir şey yok şu dünyada ne ailemden ne arkadaşlarımdan yana nede kendimden o kadar çaresizimki artık..mutsuzum dua’nın gücüne çok inanıyordum dediğim gbi olmayacağını düşünmemiştim kendimi hep olacak diye hazırladım hayel kurdum ama yok olmadı olması için tüm imkanlar bitti zaten..kırıldım böyle dinimden de soğuyorum artık hiçbişey için dua etmek gelmiyor içimden yitirdim tüm umutlarımı 🙁

Okudunuz mu?  Dua kaderi değiştirir mi böyle birşey mümkün mü?

Cevap: hayattan soğudum 🙁

battuta
Peygamberleri düşünün,zira onlarda sizler için çok güzel örnekler vardır…

selam ve dua ile…

battuta


Cevap: hayattan soğudum 🙁

rana
< hayattan soğudum iyice istediğim hiç bişey olmuyo çok istediğim bişey için dua ediyodum ama olmadı olacagına o kadar inanmıştım ki omadı şimdi olması için hiç bişey kalmadı.. sadece buda değil ygs sınavına girmişti sonuc kötü ben namazlarımı kılıyorum bazen aksatsamda hep iyi bir insan olmaya çalıştım Allah’ın yolundan gitmeye onun rızasını kazanmaya çalıştım ama sonuç hep hüsran şimdi ne yapacağımı hayatımda neler olacağını kestiremiyorum..bıktım iyiki dediğim hiçbir şey yok şu dünyada ne ailemden ne arkadaşlarımdan yana nede kendimden o kadar çaresizimki artık..mutsuzum dua’nın gücüne çok inanıyordum dediğim gbi olmayacağını düşünmemiştim kendimi hep olacak diye hazırladım hayel kurdum ama yok olmadı olması için tüm imkanlar bitti zaten..kırıldım böyle dinimden de soğuyorum artık hiçbişey için dua etmek gelmiyor içimden yitirdim tüm umutlarımı 🙁
>

Kardesim yasin daha çok genc, genc bir kizsin ve bu yaslarda hayal etmen çok normal. Herseye ulasmak ve sabredemedigin bir dönem.
Bir kere herseyin en hayirlisini veren Allah’a güvenmelisin 🙂
Sonuc hüsran dedigin sonuclar belki asil güzel olan sonuclar sadece senin görmek istedigini göremeyince seytaninda sendeki zayif noktasini bulmasiyla kendini iyice olumsuzluga vermissin. Namaz kılmamız, Allah yolundan gitmemiz, Allahin rizasi dorultusunda yasamamizi dile bile getirmemiz yanlis demekki birseylere ulasman için yapiyorsun? 🙂 yani bu yorumdan böyle anlasiliyor yanlis anlama kardesim ama kendini sartlandirmisin. Ibadet sana ferahlih vermesi içindir, Allah ile baglanti içinde olman seni ümitsizlikden alkoymali. Allahu Teala kulluk etmek için geldik dünyaya. Bence hayata baska bir bakis ile bak. Ve sabret, mümin ümitsiz olamaz cünkü Rahmani vardir onun. Olmayan istekler senin için daha hayrlidir belki, Allahu Teala bunu ayetlerinde acik ve net yazmis. Sizlerin hayr bildiginde serr, serr bildiginizde hayr vardir, bunu ben bilirim siz bilemezsiniz diyor. O yüzden güclü ol ve kendini hüsranlara sürükleme. Sürükledigin an kurtulman zor olur cünkü insanoglu zayiftir. Bizlerde dua ediyoruz ama dua ederken kabul olmasini bekleme dua et ve gönder Allahu Tealaya. Ya bu dünyada yada ahirette duamiz kabul olacaktir. En hayirli ve en güzel vakti bilen Allah’a güven.

Okudunuz mu?  Sehiv secdesi nasıl niyet edilir

Hamd et, olanla yetin ve sabret. Allah hakkinda herseyin hayirlisini nasip etsin.


Cevap: hayattan soğudum 🙁

Esse
öyle çok insan tanıdım ki herkes bir an önce dilekleri arzuları yerine gelmesini ister.yemek yerken bile yutmadan çiğniyoruz değilmi?hayat böyledir önce yanacaksın sonra pişeceksin Allah bazı kulların öyle bir imtihan ederki insan hamur gibi olur.ve zamanla öyle dertli insanlarla karşılaşırsınki haline şükr eder hale gelirsin.ben öyle bir asabi insandım ki Allah beni biriyle imtihan ederek her halime şükür eder oldum:):) vardır bunda da bir hayır der sineme ceker ve mükafatı rabbimden beklerim daha önünde uzuuuun yıllar var pes etme

Okudunuz mu?  Namaza yeni başladım onun için cemaatle namaz kılarken nelere dikkat etmem gerekr imam okurken ben susmalı mıyım?

gulistan-ank
için mi daraliyor?
O biliyor.
Ya Fettah! de.

Huzursuz mu oluyorsun?
…O görüyor.
Ya Selam! De.

Gönlün mu kırık?
O’na dayan
Ya Cebbar! De.

Günahlarin mi var?
O’na yönel
Ya Tevvab,Ya Gaffar,Ya Afüv! De.

Kimse seni anlamiyor değil mi?
O seni bekliyor.
Ya Semi’,Ya Mucib! De.

Okudunuz mu?  Bir günahı terk ettiğini söylemek başka bir günah mıdır

Ve seni Biricik yaratan Rabbine.
Ya Vedud Seni Seviyorum.De.

YÜREGİNE FERAHLIK OLSUN KARDEŞİM:)

Hz.Eyüp dermansız kaldı İMDAT demedi!

Hz.yusuf karanlığa düştü EYVAH demedi!

Hz.İbrahim ateşe düştü YANDIM demedi!

Hz.Hamza kanının yudumlanmasına FERYAT etmedi!

Hz.Bilal kayanın altında kaldı EZİLDİM demedi!…

Unutma; Sıkıntı, dert, tasa ALLAH’A SEVGİLİ OLANDAN BAŞKASINA İNMEDİ… Günahlara kefalettir gönüldeki keder niyetler halis olunca ameller olmaz heder.

Okudunuz mu?  Makineli kesimhanelerde kesilen tavukların yenmesi caiz midir?

Biraz daha sabreyle neler göreceksin neler!

"MEVLAM İHMAL DEĞİL SADECE İMTİHAN EDER.

RABBİM İMTİHANINI GEÇENLERDEN EYLESİN"
ALINTI….
Peygamberleri düşünün,zira onlarda sizler için çok güzel örnekler vardır…

selam ve dua ile…:)


Guray
Allah bizi sabırla da imtihan eder.

Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz , Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir . (Bakara /45)

Okudunuz mu?  Kul hakkı yiyip o kişiden helallik alıp ona dua edersek ALLAH bizi affeder mi?

Ey iman edenler ! Sabredin. Sabır yarışında düşmanlarınızı geçin. (cihat için ) hazırlıklı ve uyanık olun ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz. (Al-i İmran / 200)

Andolsun zamana ki , insan gerçekten ziyan içindedir . Ancak iman edip de salih ameller işleyenler , birbirlerine hakkı tavsiye edenler , birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir) (Asr Suresi)


musab.b.umeyr
< Valla kardeş.Ben namaza 1 senedirli başladım.Başladıgım günden beri sorunlarım devam ediyor.Hastalıgımı söylemek istemiyorum ama Allah kimsenin başına böyle bişey vermesin.Ondan sonra şöyle bişey oldu.Namaza geçen sene Mart aylarında başladım.O sıralar okulumun 2. sınıfının 2. dönemi idi.6 tane ders alıyodum.6 sıda kaldı.Şimdi onlarla ugraşıyorum.Ayrıca ondan sonraki dönem yani bu okul senesinin ilk dönemi 10 ders aldım sadece 2sini verebildim.Yani öyle şeyler düşündüm ki özellikle geçen sene Allah etmesin çok kötü şeyler olabilirdi.Ama kendimce sabrettim şimdilerde namazımı kılıyorum fakat yaz geldi son 3 gündür kılamıyorum.Ve buna bile şükrediyorum çünkü bize hayır görünende şer bize şer görünende hayır olabilir.Hala sınavdayız Allah senin içinden geçen birşeye göre bile seni sınavlara tabi tutar.Ben kendimden bunu ögrendim.Yani seninki tahminimce bir sınav.Hatta diğer bazı arkadaşlardan dediği gibi senin azabını ahirette görmemen için bu dünyada veriyordur.Hatta bence azabın yoksa bile seni mükafatlandırıyordur.
Yine pek okumam ama bir ilmihal de denk geldi ve orada şöyle diyordu:Size gelen musibetleri, dertleri, üzüntüleri, sıkıntıları yani her türlü olumsuz şeyi neşe ile karşılamanız gerekir demişti.Çünkü onlardan kazanacağınız sevapları bir bilseydiniz hep onları isterdiniz diyordu.Bu böyle birşey.Yani sabır edilmesi gerekiyor.
Öncelerde bende hatta şimdi bile azcık var:sınavlarımı namaza bağlıyodum.Hep bu namaz yüzünden derslerim kötü gidiyor diye düşünüyordum ama napalım hayat bu bugün varız yarını Allah bilir.Önemli olan dine sıkı sıkıya sarılmak ya, Allah da bunu sever.

Okudunuz mu?  Mezi veya Vedi bir giysiye bulaşıp kuruduktan sonra bir başka giysiye bu bulaşır mı?

Kısacası Allah sınav eder sınav edipde geçemeyeceği kullarına da musibeti direk verir.Benim dertlerim sabırlar azaldı.Seninki de azalır inşaAllah.

Bunları yazarken aklıma, başıma gelenler geldi de çok duygulandım ve üzüldüm.Napalım Allah’tan mükafatı bekleriz, mutlaka verir.Çünkü O Allah.

Selametle…
>
Bak bu üstteki benim başka biryere yazdıgım yazı.Senin için de nacizane birkaç görüş belirteyim.

Okudunuz mu?  Maliki Mezhebinde namaz nasıl kılınır ?

Şu yaz günlerinde benim de başıma böyle şeyler geldi.Yani bende böyle düşünmeye başladım biraz biraz.Ama böyle düşünmek bu işin çaresi değilki.Yani böyle düşünürsek bize istediklerimiz gelmez ki.Önemli olan sabretmek.
Sabır sabır sabır.

Allah yardımcın olsun.


seherr
bende hayattan sogudum yoruldum birzamanlar çok dua ederdim cunku birdilegim duam vardi ama olmadi Yaratan duami kabul etmedi simdi hayattan bir beklentim yok çok hayirsiz zalim bir ese dustum omrum boyunca bedel odedim yetmedi demekki halada oduyorum olumu çok istedim Allahtan boyle cekmektense oluyum kurtuluyum dedim Allah canimi almadi surunmeyi aci cekmeyi layik gordu yapacak bisey yok bir insanin omru boyunca yuzu gulmezmi gulmedi olmayinca olmuyor

Okudunuz mu?  Kul hakkının ahiretteki karşılığı

Kayıtsız Üye
bende sogudum hayattan benimde bibeklentim yok birdilegim duam vardi olmadi


Kayıtsız Üye
yarını düşünün, yarın bir fırsat doğabilir
olmazsa öbür gün diğer gün için umut edin
Allah bir şekilde çıkartır
ondan başkada çıkartacak yoktur
bende aynı durumdayım
ama Allah ol derse hemen olur, bu kadar.
dua edin bırakmayın
ondan başka yardım edecek yoktur
inanın inanın inanın

Okudunuz mu?  Felek ne demektir feleğe lanet okumak caiz midir ?

Ahmet28
Allah insanları zor imtihanlarla sınar. Eğer sabreder ve şikayet etmez iseniz ne mutlu size. Bu da bir imtihandır. Ve Hz.Ali’nin dediği gibi : her duanın gerçekleşeceği bir zaman vardır. Şüphesiz sizin için en hayırlısını ALLAH (C.C) bilir.


hayattan soğudum, hayattan soğudum sözleri, hayattan sogudum

Bu kategoride yer alan Malikide sübhaneke okumak mekruh mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayattan soğudum :( Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.