Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:44
sizden94
Abone

Sofilik Nedir? Sofilik Hakkında Geniş Bilgi – Kimlere Sofi Nedir?

Sofilik Nedir? Sofilik Hakkında Geniş Bilgi – Kimlere Sofi Nedir?

İsmail
Bir kaç arkadaş Çevremde Sofilik altında Evlerde yapılan Töbe ettikten sonra Günahların azalıyor Sofi olursan günahların azalıyor vs tarzı şeyler duydum. Üstelik bu evler gençleri toplamaya ve hepsini yanlarına çekmeye çalışıyor. Hangi amaçla yapılıyor bir türlü anlamadım ? Sofilik nedir? Ne işe yarar? İslamda yeri var mıdır? Peygamber Efendimiz (s.a.v) nin bununla ilgili hadisleri mevcut mudur? Allah (c.c) ayetlerinde var mıdır ?

Okudunuz mu?  Kafir Cinleri Hafife Almalımıyız ?

Cevap: Sofilik Nedir? Sofilik Hakkında Geniş Bilgi – Kimlere Sofi Nedir?

VanLi
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/143367-sofiler-hakkinda-bilgi-verebilirmisiniz.html

buradakileri güzelce ve tamamen oku ki aklında bir soru oluşmasın.
Yanlış düşünceler seni kaplamasın.
Dine hizmet için yanlarına çekiyorlar -ki- ne güzel birşeydir.
Tövbe Sofilere has değil günahları bağışlanmasıda Sofilere has değil.
Tövbe edin diyor Rabbimiz ve yine diyon Efendimiz.
Tövbe edin günahlarınızı bağışlayayım diyen Allah (c.c.)
Sofilik şuanda Efendimiz (s.a.v) soyundan gelen mübarek kişilerin etrafında olanlara onlara gönül verenlere deniliyor.

Okudunuz mu?  Oruçluyken taharet almak

– si yok + bir hayli fazla sizde yararlanabillirsiniz inşAllah.


Cevap: Sofilik Nedir? Sofilik Hakkında Geniş Bilgi – Kimlere Sofi Nedir?

Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar çok güzel bilgiler verdiniz elinize sağlık


Cevap: Sofilik Nedir? Sofilik Hakkında Geniş Bilgi – Kimlere Sofi Nedir?

Kayıtsız Üye
Bismillah islam sofilik veya sufilik diye bir kavram bulunmama ktadir.malesef insanların kendi uydurmalaridir.sufi koyun yununden yapilan elbiseyi giyen kisiye denir.ehli sünnet vel cemaat ozellikle halk tarafindan 4 mezheo imami denilen alimlerimiz sofileri kinamislardir.orenk olarak omam şafii rha .teblizi iblis adli kitapta yazilanlara gore kim sabah tasavvufa girerse oglen olmadan ahmaklasir.sofi ile 40 gun birlikta olana akli bir daha geri dönmez.soflilerde rabita aracilik vb gibi ehli sünnette gore şirk olan cokca amele rastlamak mumkundur. Nitekim taki mezarlardan kabirlerden medet ve yardim istemeye kadar gidiyor. Sonuc olarak Allah bizleri yanlizca kendisine kulluk edelim diye yaratmistir. Kendilerini Allah dostu diye insanlara tanitip insanlari kendilerine kul ve kole etmeye zorlamaktadirlar.kendileri ihtisamli hanelerde oturup .miridleri somuren sahsiyetler mevcut aslen hristiyanlarda bilunan ruhbanca ibadet sekilleri mevcut .bir kenera cekilip elleri tesbih alip Allah a Allah i zikr ediyoruz deyip toplumdan ve sosyal hayattan uzak cihad ruhunddan uzak demokratik laik duzenle icice olan bir somuru duzenidir….konunun tamamini okumak isteyen ferit aydin rabita adli kitaba bakabilirler .basari mutlaka Allah tan dir.rabbim sadece kendisine kul olanlardan eylesin selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Rüku Tesbihi

Kayıtsız Üye
Peki siz ne önerirsiniz İslam’ı Öğrenmeye Başlayan biri rehbere ihtiyaç duyuyor nerden başlamalı kime danışmalı? Neye göre Şirk oluyor sofilerin yaptıkları?


Şema
< İslam’ı Öğrenmeye Başlayan biri rehbere ihtiyaç duyuyor nerden başlamalı kime danışmalı? >
Akaid, fıkıh öğrenin sonra dilediğiniz yola girersiniz.
Diyanet islam ilmihali bu konuda çok iyi

Okudunuz mu?  İçinde küfür bulunan kitabı okumak günah olur mu

Kayıtsız Üye
Efendimiz s.a.v her Müslüman sık sık tövbe etmeli yaptığı tövbeye sadık kalmalı buyurmuşlardır.başka bir hadiste ise tövbe eden günah işlememiş gibidir.gunahlarina tövbe eden ALLAH cc sevgili bir kuludur buyurmuşlardır.fitrat gereği sürekli olarak günah işlemeye meyilli olduğumuz için sık sık tövbe etmeliyiz.gunahlardan uzaklaşmak için ise istikamette yani ALLAH cc rızasına uygun olan kişiler
ile beraber olmamız gerekir.

Okudunuz mu?  Arada bir alkol alıyorum Dua kabul olmaz mı?

Kayıtsız Üye
Allah bize söz olarak Kitab’ı vermiş. Sözlerin en güzeli de şüphesiz Allah’ın sözüdür. Beşer olan insandan ziyade Halik olan Allah’ın sözünü dinleyiniz. Her insan farklı görüş sunabiliyor.


sofi nedir, sofilik nedir, sofi ne demek

Bu kategoride yer alan Namaza baslarken Allahu Ekber demeyi unutuyorum. Namazim kabul olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sofilik Nedir? Sofilik Hakkında Geniş Bilgi – Kimlere Sofi Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.