Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa1
Abone

Feyza ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Feyza ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Kayıtsız Üye
feyza ismi kuran da geçiyormu bilmek istiyorum, ayrıca kuran da geçen kız çocuk isimleride yazabilirsiniz. şimdiden tşkr.


Cevap: feyza ismi kuran,da geçiyormu.

Fetva Meclisi
Feyza ismi bayan ismidir. Kuranda ismiyle anılan tek kadın hazreti meryemdir
İmran’ın karısı: "Rabbim, karnımdakini tam hür olarak sana adadım, benden kabul buyur, şüphesiz sen işitensin, bilensin." demişti. (ALİ İMRAN 35.)

Feyza İsminin Anlamı:
1. Suyun taşıp akması.
2. Bolluk, çokluk, verimlilik, fazlalık, gürlük, ilerleme, çoğalma.
3. İlim, irfan.
4. Feyz ile dolu olan.

yeni doğan çocuğa kısa bir süre içinde güzel bir isim koymak anne ve babaların en önemli görevlerindendir. Çocuğa konulan isim hem bu dünyada hem de ahirette geçerlidir. Rasulullah (sav) sadece çocukların değil, büyük insanların ismiyle dahi ilgilenmiştir. Kötü bulduğu bazı isimleri değiştirme yoluna gitmiştir. Yine konulması gereken güzel isimler hakkında bilgiler vermiş, zaman zaman bizzat kendileri çocuklara isimler vermiştir.

Okudunuz mu?  Mercimek köftesi nasıl yapılır?

Rasulullah (sav) güzel isim koymanın önemini şöyle açıklıyor: "Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız.Öyleyse isimlerinizi güzelyapın." (Ebu Davud, Edeb 69)


Cevap: Feyza ismi Kur’an’da geçiyor mu?

feyza ercan
Kur’an’ı Kerimde ismi geçen tek bayan Hz. Meryemdir. Bu da gösteriyor ki Feyza ismi geçmemektedir.

Okudunuz mu?  Bir bayan eşi ve mesleği yüzünden açılmak zorunda bırakılabilirmi?

feyza ismi kuranda geçiyor

Kayıtsız Üye
KURANI KERİMDE FEYZA ismi geçer bende okuyorum annemi dinlerken hep feyza diyor ve duruyor sadakAllahül azim diyor duruyor ve bana bakarak feyza bak senin ismin diyor kuran okumadan bilmede konuşmayın kuranı okuyun feyza yazıyormu anlarsınız ben 9 yaşında bir kız çocuğuyum 4|a ya gidiyorum

Okudunuz mu?  Sünnet düğünü nasıl yapılır?

klav
Tahminimce annen fe ize yi okumuştur. ordaki z zaten z değil türkçede olmayan peltek z dir. Arapça gibi değilde türkçeye yakın okumuşsa feiza demiş olabilir. Buda feyza olduğu anlamına gelmez. Ayrıca düzgün bir okuma şeklide değildir. Başka bir kelimeyse cümleyle beraber gel.

Okudunuz mu?  Misk ve Amber neden yapılır?

ADIM feyzanur
benim adım feyzanur ben doğunca evimize bereket gelmiş


feyza isminin anlamı, feyza ismi kuranda geçiyormu, feyza isminin anlami

Bu kategoride yer alan Allah sevdiği kulunun duasını kabul eder mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Feyza ismi Kur’an’da geçiyor mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.