Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:52
Gusul
Yönetici

Esneme anında gözden gelen yaş abdesti bozar mı,esnemeyi önlemek için ne yapılmaıdır?

Esneme anında gözden gelen yaş abdesti bozar mı,esnemeyi önlemek için ne yapılmaıdır?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm,,kuran okurken çok esneme geliyor bunun için ne yapmam lazım, esneye esneye gözümden yaş geliyor bu abdesti bozarmı?


Cevap: Esneme anında gözden gelen yaş abdesti bozarmı,esnemeyi önlemek için ne yapılmaıdır?

Desert Rose
Göz ağrısı gibi hastalıktan meydana gelen akıntının abdesti bozacağı, böyle kimsenin özür sahibi sayıldığından her namaz için vakit girince abdest alması lâzım geleceği Bedayi’us-Sânayi’de yazılıdır. (Ahmed ŞAHİN)

Okudunuz mu?  Sessiz ve kokusuz yellenmek abdesti bozmaz deniyor

Bir göz hastalığından dolayı gözleri sulanan kimselerin abdesti bozulur. Bir hastalığa bağlı olmayarak gelen akıntılar ise, abdesti bozmazlar. Meselâ, ağlama ve çok gülmekten dolayı akan gözyaşı veya havanın soğukluğu sebebiyle burundan gelen akıntı abdesti bozmaz. Bunlar abdestle ilgili olanlardır. Bir de ağlamaktan dolayı namazın bozulma durumu vardır.

Okudunuz mu?  Gusülden önce banyo yapsak Sonra gusül alsak sakınca var mı?

Dünyaya ait bir işi hatırlayarak sesli ağlamak veya ağrı veya sızıdan dolayı ve bezginlikle, ah of deyip inlemek. Ağlamak, cennet ve cehennemi hatırlamak sebebiyle meydana gelmişse huşû’dan ileri geldiği için namazı bozmaz. Hadîs-i şerîfte: "Cenâb-ı Hakk’a, ağlıyarak itâat eden, gülerek cennete dahil olur ve gülerek günah işleyen, ağlayarak cehenneme girer" buyurulmuştur.

Okudunuz mu?  Gusül Abdestim Doğru mu?

Şafii mezhebine göre; Gülmek, ağlamak, üflemek, inlemek, aksırmak, Öksürmek ve esnemek gibi şeyleri kasten yapınca iki harf çıkarsa, namaz bozulur. İrâde dışı yapınca çıkan sesin, toplamı altı kelimeyi geçmezse namaz bozulmaz.


esnemek abdesti bozar mı, esnerken gözden yaş gelmesi abdesti bozar mı, esneyince gözden yaş gelmesi abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken niyet sırasında sanki arkadan yellenme oluyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Esneme anında gözden gelen yaş abdesti bozar mı,esnemeyi önlemek için ne yapılmaıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.