Anasayfa
11 Kasım 2023, 6:29
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Sel görmek

Rüyada Sel görmek

Hoca
Seyid Süleyman rüya tabirine göre Sel

Rüyada sel sularının yeryüzünü kapladığını görmek; halk için felaket, düşman yahut bulaşıcı hastalıktır. Sel sularına kapıldıktan sonra, kurtulduğunu gören; devlet idarecileri yüzünden sıkıntıya duçar olur. Bilahare kurtulur. Sel sularıyla uğraşan, düşmanla mücadele eder. Selle başa çıkabilirse, düşmanını yener. Gitmek istediği bir yerle arasına, sel sularının girdiğini gören; aksiliklerle karşılaşır, üzülür, arzusuna ulaşamaz.
Bazılarına göre sel; zalim bir idareciyle yorumlanır.
Cabir’ül Mağribi’ye göre, sellerin taşarak yeryüzünü örtmesi, orada yaşayanlara azap ineceğine delalettir. Sel sularının binaları, temelleri tahrip etmesi, padişahın zulmüdür.
Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla yorumluyor: Büyük düşman, zalim melik, galip asker ve şiddetli fitne.
Abdulgani’ye göre rüya; düşman, zarar, zulüm, fesat ve emsaliyle yorumlanır. Yağmur sularının çokluğu dolayısıyle meydana gelmiş sel gören, hasta olur, eziyet çeker yahutta uzak ve zahmetli bir yola gider. Sel sularının dükkanları istila ettiğini görmek; bela ve zulümdür. Selin önünü açarak nehre akıtan; düşmanını yener veya birinin yardımı ile düşmanın şerrinden kurtulur. Selin hanesine girmesine mani olan, düşmandan ailesiyle beraber muhafaza olur.
Bazı tabirciler, halkın sel sularından istifade etmesini fayda bereketle yorumlamışlardır. Bir rivayete göre sel; boş ve yalan sözlerdir.

Okudunuz mu?  Rüyada saç örmek Görmek (imam nablusi)

Cevap: Rüyada Sel görmek

Hoca
RÜYADA SEL
Rüyada sel görmek gören kişinin, düşmanlarının saldıracağına yorumlanır ve dikkatli olması gerektiği işaret edilir. Rüyada sel evlilik hayatında birtakım sıkıntılar yaşanacağını işaret eder. Bu rüya işinizden istifa edeceğiniz ya da sağlığınızın bozulacağı demektir.


Rüyada sel görmek

Mübarek
Rüyada sel gördüm, dalgalar bana doğru geliyordu ama bir yere girip kurtulmuştum, böyle modern karanlık, hafif ışıklı ve sessiz bir yerdi, bu rüyam ile ilgili ne dersiniz?

Okudunuz mu?  Rüyada Sakız Görmek (imam nablusi)

Teşekkürler.


Yorum: Rüyada Sel görmek

arifselim
Rüyada dalgaların üzerine geldiğini görmek, gerçek hayatta tehlike ve musibetlerin gelmesi anlamındadır. Eğer kurtulmuş isen bunları Allah’ın izniyle atlatmaya yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bütün şehri su bastığını gördüm. Binaların yarısına kadar su yüksekliği vardı. Oturduğum ev yüksek katta balkondan aşağıya bakınca binanın yarısından fazlası suyun altındaydı ama su kirli veya çamurlu değildi berrak bir suydu. İnsanlarda bu durumdan dolayı tedirginlik ve korku vardı ama bende öyle bir şey yoktu ben rahat bir sekildeydim dışarıyı izliyordum. Rüyayı yorumlarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Rüyada sevdiğin kız arkadaşını görmek

arifselim
Etrafı ve evleri su basması eğer anlattığın şekilde ise hayırlı olarak kabul edilir. Bu hem senin için hemde toplum için ferahlık, bolluk, huzur ve sevindirici olayların meydana gelmesine tabir edilmiştir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bizim evin bahçesi ve yaşadığımız köyün yollari sular altında kalmış sel gelmiş bizim bahçede iki inek su ya kapilmis ben çok usumuslerdir diyorum. Bizim evde iki erkek var onlar gitmek istiyor Hayır sel var şimdi gitmeyin diyorum sonra çok kısa bir sürede sel suları cekiloyor

Okudunuz mu?  Rüyada sevdiğinin başkasıyla evlenmesi

arifselim
Bu rüya genellikle insana sıkıntı, sorun ve hastalık gibi şeylere neden olacak durumlarla karşılaşmak olarak yorumlanır. Ayrıca üzüntüye neden olacak olayların yaşanacağına delalettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


cakarta
rüyamda sokaktan çok şiddetli bir sel gittiğini gördüm. evimizin bahçesi yoldan 3-4 metre yüksek olduğu için sel bize ulaşmıyordu. sadece aşağıdaki merdivenlere su gelmişti. ancak sel suyunun şiddeti ve hızı fevkalade yüksekti. normal bir selden birkaç kat hızlı ve şiddetliydi


arifselim
Rüyada görülen sel ne kadar şiddetli ise o kadar olumsuz olarak yorumlanır. Çeşitli bela ve musibetler anlamındadır. Eğer size zarar vermemişse bu hayırlıdır ve bazı musibetlerden Allah’ın izniyle korunmaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada sevmediğin birini görmek

Cem al
Merhaba. Hanımımın gördüğü rüyadır. Şöyle ki: kendisi ile beraber bir kaç kişi daha kapalı bir yerde bulundukları halde, bulundukları yeri bir anda sel suları doldurmaya başlar. Herkes yüksek yerlere çıkar kaçmaya çalışırken eşim suyun içinde bekler. Sular bel hizasına kadar yükselir daha sonra dışarıdan müdahale edilir ve sular çekilmeye başlar. Aynı odada yatağı vardır ve dönüp baktığında yatağın baş ucunda bir kümes ve kümes içerisinde bir tavuk, bir kaz, bir büyük ve bir yavru güvercin olduğunu görür vesselam.
( Bu rüyayı daha önce sormuştum ama eksik olmuş, tamamladım) yorumunuzu bekliyorum. Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Rüyada salıncak Görmek (imam nablusi)

arifselim
Merhaba. Evi su basması ile kümesin görülmesi hayırlıdır. Rüya sahibinin özlediği huzura ve mutluluğa kavuşacağına ve sıcak bir yuvası olacağına işaret olarak tabir edilir. Sizde görülen rüyanın hayırlısını dileyin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm,
Rüyamda ben kardeşim ve babam yüksek bir binanın balkonundan dışarı bakıyoruz bir anda hava kararıyor şimşekler çakıyor kapkara bulutlar kaplıyor gökyüzünü ve çok büyük dalgalar şeklinde şehri komple balkonlara kadar sel vuruyor(su masmavi ve parlak) ve ben kardeşimle babamı kaybediyorum, bulamıyorum. Gerçekte yüzme bilmediğim halde yüzüyorum 2 kişi geliyor bana bir kapı gösteriyor buradan girersen kurtulursun diyor ben babamla kardeşimi bırakmak istemiyorum arkaya bakınıyorum fakat gelen giden yok mecburen kapıdan giriyorum. İçerde insanlardı konuşuyordu herkes benim aklım onlarda kaldığı için hiç konuşmadım sonra uyandım. Allah razı olsun şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada sevdiğini dargın görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Olumsuz bir olayla bağdaştırılır. Hastalık, birinden göreceğin güvensizlik, kavga, küslüğe neden olabilecek durumlar gibi seni huzursuz edip üzülmene neden olabilecek olaylar yaşamana sebebiyet verecek durumlar yaşayabilirsin. Allah’ın yardımını dileyip koruması altına girmelisin. Allah doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Öncelik le selâmün aleyküm ben rüyam da bir anda dağların ararasın da büyük bir su geldiğini görüyorum ama rüyada bugün kıyamet olduğunu tufan suyu olduğunu biliyorum çocuklarım ı abim i ailemi kurtarmak için çok yüksek bir binaya çıkıyorum ama bize bir şey olmuyor bide devamli su ile buna benzer rüyalar görüyorum şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada sökük elbise görmek nedir?

Tohat
Ve aleyküm selam. Rüya sahibin hal durumuna göre yorumlanan bir rüyadır. Eğer iş, sağlık, özel hayatın ve parasal yönden sıkıntılı bir hayatın varsa bunların geçeceğine, her şey yolunda giden bir hayata sahipsen beklemediğin bir ölümsüzlüğün baş göstermesi geçici bir sorunla katılacağın şeklinde yorumlanır. Allah en iyisini bilendir elbette.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. İçerisinde ağaçların olduğu düz yeşillik bir alanda eşim ve oğlum zaman geçiriyoruz. Yere düşen yapraklarla oynuyor foroğraf çekiniyoruz. Bir vakit ne büyük ne küçük bir aslan görüyorum sonra kayboluyor. Bu düzlükte bizim yakın bulunduğumuz yerde sanki boyum hizasında set var ve sete çıkıp baktığımda sel görüyorum. Ancak bunun sel olduğunu daha az hatırlıyorum küçük çakıllar ve toprak akıyor buradan . Kendi kendime sanırım sel de bu akan çakılların ve toprağın altında herhalde diyorum ama sel olduğunu hissediyorum. Bu akanları hem berrak hem de çamur rengi hatırlıyorum. Ama bu heyelan gibi olan şey pürüzsüz ve düz bir şekilde oluyor. Bulunduğumuz alana hiç tesir etmiyor sadece bu alanın kenarlarında setin diğer tarafında oluyor. Yorumlarsanız sevinirim Selamlarımı iletiyorum. Hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Rüyada şeytan görmek ve ayetel kürsi okumak

Tohat
Ve aleyküm selam. Selin berrak olması olumsuzluğa çamurlu olması ise sorunun daha büyük olması anlamı taşımaktadır. Hangi konuda olacağı bilinmeze de hastalık görülmesi, borç altına girmek, aile içinde yaşanacak sorunlar gibi hayatı önemli ölçüde etkileyen konularda derin üzüntü çekilebilir. Kısaca kolay atlatılamayacak bir olay yaşayabilirsin. Allah en doğrusunu bilir elbette.

Okudunuz mu?  Rüyada silah görmek

rüyada sel görmek, yuxuda palciqli sel gormek, Ruyada sel gormek

Bu kategoride yer alan Rüyada Sütlaç Görmek/Almak/Yemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Sel görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.