Anasayfa
21 Eylül 2022, 13:27
sizden93
Abone

Abdest tutamama ve vesvese

Abdest tutamama ve vesvese

peugeot_bor
Yaklaşık olarak 7-8 aydır abdest tutamama (yellenme geldiğini hissetmiyorum çıkarken hissediyorum, gelirkende tutamıyorum) gibi sorunum var.Doktora gittim bagırsaklar içindeki bakterilerle ilgili dedi. Tedavi sırasında durum daha kötü ola bilme ihtimali olduğunu ve bu bakterilerin zarar görmesi halinde daha kötü olabileceğimi söyledi.Bide rahatsızlığımın psikolajik durumununda olduğunu belirtti.Yeri geliyor sabah namazlarında 5-6 kere abdest aldığım, yatsı namazlarımın 1,5-2 saat sürdüğü oluyor.Yeri geliyor hiç bir sorunum olmuyor 2 arada kalıyorum.Özürlülük hali ile ilgili konulara baktım ama kendimi özürlü olarak göremiyorum.Çünkü nezaman namaza yanaşsam bu sorunum daha çok oluyor.Namaz dışında da oluyor ama namazdaki kadar çok değil.Hem gazın çıktığını azda olsa hissediyorum.Ama ses ve koku duyma olayı arada bir oluyor.Abdes almak zoruma gitmiyor ama su israfına yol açıyorum.Ne yapacağımı bilemiyorum. Bundan dolayı yüzümde egzama çıktı ve bu durumdan çok rahatsızım.Namazda hiç huşu bulamıyorum.Namazı zorla kılıyorum ve biran önce bitsin diye bakıyorum.Abdesiz namaz kıldığım oluyor.Dua ediyorum rabbim affet halimi biliyor rabbim. Yeri geliyor isyan edecek duruma geliyorum. Hiç şifa bulamadım.Bu konuda dini hükümler nedir yardımcı olurmusunuz.Çok zor durumdayım üzüntümden kahroloyorum. Cemmatle namaz kılmayı özledim, huşu içinde namaz kılmayı özledim.Bide cumalara bile zar zor gidiyorum.Yardımcı oacağınıza inananıyorum.Allaha emanet olun.


Cevap: Abdest tutamama ve vesvese

mumsema
< Yaklaşık olarak 7-8 aydır abdest tutamama (yellenme geldiğini hissetmiyorum çıkarken hissediyorum, gelirkende tutamıyorum) gibi sorunum var.Doktora gittim bagırsaklar içindeki bakterilerle ilgili dedi. Tedavi sırasında durum daha kötü ola bilme ihtimali olduğunu ve bu bakterilerin zarar görmesi halinde daha kötü olabileceğimi söyledi.Bide rahatsızlığımın psikolajik durumununda olduğunu belirtti.Yeri geliyor sabah namazlarında 5-6 kere abdest aldığım, yatsı namazlarımın 1,5-2 saat sürdüğü oluyor.Yeri geliyor hiç bir sorunum olmuyor 2 arada kalıyorum.Özürlülük hali ile ilgili konulara baktım ama kendimi özürlü olarak göremiyorum.Çünkü nezaman namaza yanaşsam bu sorunum daha çok oluyor.Namaz dışında da oluyor ama namazdaki kadar çok değil.Hem gazın çıktığını azda olsa hissediyorum.Ama ses ve koku duyma olayı arada bir oluyor.Abdes almak zoruma gitmiyor ama su israfına yol açıyorum.Ne yapacağımı bilemiyorum. Bundan dolayı yüzümde egzama çıktı ve bu durumdan çok rahatsızım.Namazda hiç huşu bulamıyorum.Namazı zorla kılıyorum ve biran önce bitsin diye bakıyorum.Abdesiz namaz kıldığım oluyor.Dua ediyorum rabbim affet halimi biliyor rabbim. Yeri geliyor isyan edecek duruma geliyorum. Hiç şifa bulamadım.Bu konuda dini hükümler nedir yardımcı olurmusunuz.Çok zor durumdayım üzüntümden kahroloyorum. Cemmatle namaz kılmayı özledim, huşu içinde namaz kılmayı özledim.Bide cumalara bile zar zor gidiyorum.Yardımcı oacağınıza inananıyorum.Allaha emanet olun.
>

Kardeşim,
Sen kendini özürlü görmesende dinimiz seni özürlü kabul edip bazı kolaylıklar getirmiştir.,
Her namaz vakti girdiğinde abdestini alıp dilediğin kadar ibadet edebilirsin yellenme olsada.
Allah’a emanet ol

Okudunuz mu?  İdrardan temizlik sorusu

Cevap: Abdest tutamama ve vesvese

peugeot_bor
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Allah razı olsun. Bu sorunum olmadan önce namazımı huşu içinde kılıyor ve çok zevk alıyordum. bu sorundan sonra huşu bulamıyorum. Bu sorunumu nasıl gidere bilirim?


Yorum: Abdest tutamama ve vesvese

Kayıtsız Üye
Bilgili deilim ama bu vesvese bence namazı geç kılman için çünkü bence buna uymaz normal bir seferde biçey takmadan kılarsan zamanla eski haline döneceğini düşünüyorum
bu arada bnmde sorum olacak huşu ile kılınan namaz kabul değilmiş diye bir şey duydum bu sadece söylenti mi böyle bir şey var mı?

Okudunuz mu?  Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı

arifselim
Huşu demek, korku ve sevgi halinin bir karışımı olan ve Allah’a karşı ibadetler halinde iken hissedilen bir duygudur. Huşu ile namaz kılmak çok değerli ve faziletlidir. Huşu içerisinde kılmaya çalışmak gerekir. Ancak fetva açısından şartları yerine getirildi mi namaz sahihtir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ile ilgili soru şofben hortumuyla yıkanabilirmiyiz??

Sahra 2001
Ben abdestimi zor tutan birisiyim, yani yellenme konusunda vesveseliyim,
Almanyada yaşayan bir öğrenciyim,
Abdest aliyorum evden cikmadan ki namazımı eda ediyim okulumda,
Lakin bende şöyle bir sorum var bu bana çoğu zaman oliyor
Abdest aldim ve ciktim dişariya
Tabiki aklim bazen başka şeylere daliyor mesela derse, arkadaşlarimin anlatti olaylar sonra kendime soriyorum ki, abdestim var mi acaba? Ya kaçtiysa ve ben bunu farketmediysem? Gibi sorular geliyor zihnime sonra diyorum ki, Yok ya olsaydi anlardim ondan yine bir şüphe ya gercekten abdestin gitdiyse, böylelikle bu benim için baya zor malum almanyada her tarafta abdest hane yok hemde alman okullarda
Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
Bir fikir? Bu vesveseden ibaretmidir, yada vesvese değilmi?

Okudunuz mu?  Allah bir kul hakkında hayır murad ederse hadisini açıklarmısınız?

Tevbe
Güzel kardeşim yellediğinden emin değilsen yani ben yellenip yellenmediğimi bilmiyorum diyorsan abdestin duruyordur Allah’ın izniyle. Vesvese şeytandandır bunları kafana çok takıp üzerinde durma allah-ü Teala bilip, bilmeden işlediğimiz tüm günahlara af buyursun inşaAllah.


abdest tutamıyorum, abdest tutamama, abdest tutamamak imansızlıktır mı gelir

Bu kategoride yer alan Haksız yere beddua etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest tutamama ve vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.