Anasayfa
12 Mayıs 2023, 22:08
sizden92
Abone

İtikadi ve Ameli Mezhepler

İtikadi ve Ameli Mezhepler

_İslam_
şafi,maliki,hanbeli mezhebindekiler eşaridir denilmiş,bir maliki maturidiye geçebilirmi yoksa malikiler illa eşarimi olmalıdır? aynı durum hanefiler içinde,bir hanefi eşariliğe geçebilirmi yoksa hanefi olduğu için illa maturidimi olması gerek?
Şimdiden Allah Razı olsun


Cevap: İtikadi ve Ameli Mezhepler

mumsema
< şafi,maliki,hanbeli mezhebindekiler eşaridir denilmiş,bir maliki maturidiye geçebilirmi yoksa malikiler illa eşarimi olmalıdır? aynı durum hanefiler içinde,bir hanefi eşariliğe geçebilirmi yoksa hanefi olduğu için illa maturidimi olması gerek?
Şimdiden Allah Razı olsun >

Eş’ari ile Maturidi arasında ayrılığa sebep olacak bir fark yok kardeş.
Zaten iki mezhepde ehli sünnettendir.

Okudunuz mu?  Abdest alırken kafama takılan bi düşünce

Ameli mezhepler ile itikadi mezhepler arasında bir bağ görünüyor olsada öyle bir zorunluluk yok kardeş.
Nice şafii gördüm maturidi, nice maturidi gördüm eşarinin görüşündedirler.


Cevap: İtikadi ve Ameli Mezhepler

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun hocam çok güzel bir şekilde açıklık getirmişsiniz konuya

Okudunuz mu?  Kızlarla Yanyana oturmak

Yorum: İtikadi ve Ameli Mezhepler

Kayıtsız Üye
Dun aksam bir konuya deginildi benim amcam veya bir baskasi diyelim kilmadigi veya tutmadigi oruclarini bir kulliyeye gittigini kulliyede hoca ile gorusup 3.4. Binlira gibi bir para ile bu isi halledecklerini soylemis vede yaptirmislar.simdi bir daire kuruluyor yere oturuluyor kimin ne kadar ihdiyaci varsa aliyor dualar ediliyor kuranlar okunuyor halledildi deniyor ve cenaze sahipleri gonulleri rahat evlerine gidiyor.Bana sacma geldi boyle bir şey varmi.

Okudunuz mu?  Sürekli mutsuzum ne yapmalıyım

itikadi ve ameli mezhepler, itikadi ve ameli mezhepler nelerdir, ameli ve itikadi mezhepler

Bu kategoride yer alan Namazda yanlış niyet ettim sonradan Sehiv secdesi yaptım bu yaptığım doğrumu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İtikadi ve Ameli Mezhepler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.