Anasayfa
19 Ekim 2021, 2:35
Gusul
Yönetici

Gusül konusunda fazla vesvese yapıyorum

Gusül konusunda fazla vesvese yapıyorum

ekrem004
selamün aleyküm arkadaşlar ben vesveseli biriyim guslümü aldıktan sonra göğüs tarafımı iyice yıkayıp yıkamadığımdan emin olamadım üç defa başımı yıkadım üç defa omuzlarımdan su döktüm göbek deliğimi yıkadım kollarımı yıkadım omuzlarımın arasına su döktüm yüzüme su döktüm ama göğüs bölgem yıkandımı hatırlamıyorum sanki yıkanmadı gibi geliyor iki gündür aklıma takılıyor bende inat ettim tekrar gusül almadım tekrar gusül almam gerekir mi ?


Cevap: Gusül konudunda fazla vesvese yapıyorum.

EarthQuake®
ve aleykümüsselam, başınıza, omuzlarınıza vb su döktüyseniz o su göğüs bölgesine de ulaşmıştır diye düşünüyorum. Ki zaten duş aldıysanız o bölge de ıslanmıştır.

< Niyetiniz temiz oldugu için Allah c.c insAllah kabul eder.
(Bi yeri yikamaya unutsaniz bile: Siz rahatliktan unutmuyorsunuz (dert ediniyorsunuz) ugrasiyorsunuz. O yüzden içiniz rahat olsun) >


Gusül Alırken Sürekli Vesvese Yapıyorum

Nkno9699
Selamınaleyküm arkadaşlar ben gusül alınca hep kafama takılıyor bir takıntıdan kurtuluyorum başka bir takıntı başlıyor meni geldi ve bir kere deil 5 kere gusül aldım bana yardımcı olurmusunuz şimdiden hepinizden ALLAH razı olsun.


Yorum: Gusül Alırken Sürekli Vesvese Yapıyorum

Tevbe
Şehvetsiz halde gelen meni guslü gerektirmez, vesvese şeytandandır dikkate almayalım. 10 dakikalık bir duşta su deymemiş yeriniz kalmaz, duşa girince ilk niyetinizi alın ve hemen ağzınıza ve burnunuza su çekin sonrasında yıkanın içiniz rahat bir şekilde çıkın duştan. Allah bizlere af buyursun.

Okudunuz mu?  Rüyamda ihtilam olmadım ama sabah kalkınca biraz ıslaklık vardı gusül almam gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm bende de çok vesvese oluyor özellikle banyodan çıkıp iç çamaşırı ıslaklığı vesvesesi geliyor bu ıslaklık nerden geldi acabalar diye ?bıktım artık almayacağım gusül içim içimi yesede Allahım biliyor niyetimi ne bileyim kendimi böyle avutmaya çalışıyorum


davuthanakcay
Selamlar ben gusül abdesti alırken vesveseden değil de OKB rahatsızlığımdan dolayı sanırım her yerimi tek tek yıkamadan rahat edemiyorum.Yüzümü, boynumu, sırtımı, gövdemi, kulaklarımı, saçlarımı, kollarımı, bacaklarımı, ayaklarımı tek tek yıkıyorum. Bu yüzden gusül abdestim ortalama 1 saat sürüyor. Normalden çok fazla olduğunun farkındayım ama ne kadar denesem de gusül abdestimi hızlı alamıyorum. Sadece ağzıma ve burnuma 3 defa su verip sağ, sol omuz ve baştan aşağı su döktüğümde ise vücudum tamamen ıslanmamış gibi hissediyorum. Bu yüzden sadece saçlarımı yıkamam nereden baksanız 5-6 dakika sürüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Cevaplarsanız çok mutlu olurum 🙂


TC_Baron
Aleykümselam ve Rahmetullah Davut kardeşim !
Bahsettiğin hastalığın kendisi bende de mevcut. Bu yüzden çekinerek söylüyorum; 53 TL su faturası geldi. Bu lanet hastalıktan dolayı
günde 5 kere gusül aldığımı biliyorum. Ayrıca vesvesenin ban sebebi olduğunu da. Bahsettiğimiz hastalığın tedavisi maalesef ki insanın kendi gayreti ile tedavi bulmuyor. İlaç yardımı alacak olursanız da tedavi bulmuyor. Bu hastalığın tek tedavisinin Allah’tan geleceğine inanıyorum. Size kendi bulduğum bir tedavi yönteminden bahsedeceğim. Yöntem şudur :

Okudunuz mu?  Rahatladım ama meni gelmedi gusül gerektirir mi

Fıskiyeli musluk :
01- Niyet ediniz. ( Farz değil )
02- 1 Kere ağzınıza su alınız. 3 Kere almak sünnettir. ( Ağza 1 kere su almak Farzdır )
03- 1 Kere burnunuza su alınız ve genzinizi yakınız. 3 Kere almak sünnettir. ( Burna 1 kere su almak Farzdır )
04- Fıskiye ile tepenizi tarayın.
05- Fıskiye ile sağ kulak etrafını tarayın.
06- Fıskiye ile sol kulak etrafını tarayın.
07- Fıskiye ile ense etrafını tarayın.
08- Fıskiye ile yüzünüzü tarayın.
09- Fıskiye ile sağ omuz ve kolunuzu tarayın.
10- Fıskiye ile sol omuz ve kolunuzu tarayın.
11- Fıskiye ile çene altından kasıklarınıza kadar tarayın.
12- Fıskiye ile ensenizden poponuza kadar tarayın.
13- Fıskiye ile avret mahalinizi tarayın.
14- Fıskiye ile sağ bacağınızı tarayın.
15- Fıskiye ile sol bacağınızı tarayın.
16- Çıkarken sağ ayağınızı, sol ayağınızı yıkayıp çıkın.
17- Vesvesenin kaybolması adına 2 rekat namaz kılın. Burada namazdaki amaç : "Cünup namaz kılamaz, ben değilim ve kılıyorum." diyebilmektir.

Allah’ım önce bana, anne-babama, kardeşlerime ve bütün inanan kardeşlerime Şafii ismi ile şifa, Er-Rezzak ismi ile rızık, Es-Samed ismiyle selamet versin. Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Esneme anında gözden gelen yaş abdesti bozar mı,esnemeyi önlemek için ne yapılmaıdır?

ardabaykal06
Merhaba Hocam. Ben 14 yaşında bir çocuğum. Gusül abdesti konusunda çok fazla vesvese yapıyorum. Yaptığım bu vesveseler çeşit çeşit. Başta her an guslümün bozulup bozulmadığı konusunda vesvese yapıyordum. İç çamaşırımda bir damla idrar izi gördüğümde aha guslüm gitti diye kendimi bitirip defalarca gusül alıyordum. Neyseki bunu yenmeyi başardım. Şimdiki sıkıntım ise gusül abdesti alıp almadığım veya vücudumda kuru yer kalıp kalmadığı konusunda sürekli şüphe içerisinde olmak. Yanlış hatırlamıyorsam bu vesveselerim şöyle başladı: En başta tırnaklarımın arasında ufak kir veya noktalar gördüm. Daha sonra bunların guslüme engel sayılacağını düşünüp tek tek kestim tırnaklarımı. Tabii bu normal bir kesme değil. Tırnaklarım kısacık oldu. Daha sonra tırnaklarımı kısa kestiğim için tırnaklarımın arası kanadı ve şuan el tırnaklarımın arasında ve üstünde kahverengi ve kırmızı renkte kurumuş kan tabakaları, çizgileri, noktalar var. Hocam ben bunlar ya guslüme engel olduysa diye çok vesvese ediyor ve çok korkuyorum. Ya yaptığım gusüllerin hiçbirisi olmadıysa diye aklıma şüpheler geliyor. Gusülden sonra sanki vücudumda kasten bir yeri kuru bırakmışım gibi bir his geliyor. Fakat ben aşırılığa kaçmamaya çalışıyorum. Mesela kulaklarımın arasına suyu tam ulaştıramamışsam diye gusül esnasında kulaklarımı ve içlerini defalarca yıkıyorum ya da makatıma suyu tam ulaştıramamışım hissi oluşuyor. Eğilip elimle iyice sürtüyorum. Aynısını ayakta da yapıyorum. Ama sanki taharetimi düzgün yapamamışım ve orada bir kalıntı kalmışta su ulaşmamış hissi oluyor. Hocam birde ben taharetimi sol elimle zor yaptığımdan sağ elimle yapıyorum sağlak olduğum için. Taharetim olur değil mi? Birde gusül esnasında tırnaklarımı köpüklüyorum daha sonra üstlerini yıkayıp tüm tırnaklarımın arasını su akarken tırnaklıyorum. Tırnaklarım kısa olduğu için tam olmuyor aslında. Gusülden sonra tırnaklarımın arasında o yaralar olmaya devam ediyor ben de guslüm olmamış gibi hissediyorum. O gördüğüm yara ve yara kalıntılarının ya da kan kurusunun arkasında veya yanında ya kir varsa da ben göremiyorsam ya da ya yara sandıklarım aslında kirse diye vesvese ediyorum. Tırnaklarımın arkasında kir gibi noktalar görüyorum ve etlerimi kesiyorum gitmeleri için. Tırnak etlerimin arkasında kir varsa da göremiyorsam diye vesveseleniyorum. Sitenizden anladığım kadarıyla bunlar gusle engel değil. Ancak okuduğum diğer sitelerde yazanlar da beni endişelendirdi. İşte şunlar yazıyordu:

Okudunuz mu?  Gusül abdest gargara

376- Suyun bedene ulaşmasına engel olan şeyin giderilmesi gerekir; giderildiğinden emin olmadan gusledilirse, alınan gusül batıldır.

377- Guslederken, suyun bedene ulaşmasına engel olan herhangi bir şeyin bedeninde olup olmadığı hususunda şüpheye düşerse, şüpheye kapılması halkın nazarında yerinde sayılırsa, engelin olmamasından emin oluncaya kadar, araştırması gerekir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken birinin görmesi gusülü bozarmı

379- Abdestin sahih olması için açıklanan, örneğin suyun temiz ve gasp edilmemiş olması gibi şartların hepsi, guslün sahih olması için de şarttır

Bunlar doğrumudur?

Eğer doğruysa ben 377. Maddeye uygun olarak araştırıp emin olmak istiyorum. Yukarıda da bahsettiğim gibi tırnaklarımın arasında ve üstünde kahverengi ve kırmızı renkte kurumuş kan tabakaları, çizgileri, noktalar gusle engel midir? Hocam emin olmak istiyorum. Birde ben gusülden sonra tırnağımda o yaraları gördükten sonra gidip yıkamazsam guslüm geçersiz olurmuş gibi hissediyorum o yüzden hemen gidip yıkıyorum. Bu sadece tırnaklarım için geçerli değil. Mesela gusül abdesti aldıktan bir süre sonra gözümde çapak görsem hemen gidip yıkıyorum. Fakat gusül aldıktan hemen sonra banyoda aynaya baktığımda öyle bir şey görmemiştim. Bugün de burnum ve koltukaltımdaki jilet yarasına su gidip gitmediği konusunda kafama vesveseler geldi. Ben gusülde burnumun arasına baş ve serçe parmaklarımı burnumun arasında kir var mı yok mu kontrol etmek amacıyla sokuyorum. Bu sefer aldığım gusülde yapmadım ve bugün gidip hemen parmaklarımı burnuma sokup burnuma su verdim. Fakat gusulde zaten burnuma su vermiştim. Daha sonra bugün jelibon yedim ve genzime jelibon kaçtığını farkettim ve burnuma su verdiğimde ya jelibon suyun gitmesini engellediyse diye vesveselendim. Bu bugün yaşadığım olay. Gusülde guslümü İnşAllah tam yaptım ağzıma ve burnuma 3 kere su verip bütün vücudumu elimden geldiğince yıkadım. Jelibon olayı bugün yaşandı. Birde jilet yarası/izi meselesi var. Gusülde koltukaltımı tıraş ederken biraz fazla baskı uyguladığımdan 3 farklı yerinde iz vardı. Sonradan farkettim. Ya oraya da su gitmediyse diye gidip yıkadım. Fakat hala tam yıkamamışım gibi bir his var. Elimle suyu o koltukaltıma ulaştırdım ve elimle ovuşturdum. Ama sanki dikkat etmeden yıkamışım ve guslüm geçersiz olmuş gibi hissediyorum. Gidip yeniden yıkayacağım. Hocam kuru yer kanaati tam bir şekilde oluşuncaya kadar gidip yıkamamıza gerek var mı o bölgeyi? Ben kesin bir şekilde emin olmadım kuru kaldığına. O yüzden yıkamak zorunda kalmam değil mi? Hocam aklımda daha bunun gibi şuan aklıma gelmeyen birsürü düşünce var. Ben bunlarla başa çıkmakta çok zorlanıyorum. Bu vesveseler beni bunaltıyor, yaşam kalitemi düşürüyor. Halbuki benim ileride gerçekleştirmek istediğim çok hedefim var. Bunlar benim yaşamımı kısıtlıyor. Ablalarıma sormayı düşündüm fakat hem sizin daha iyi bileceğinizden hem de ablalarımla böyle konular üzerine konuşmak beni rahatsız edeceğinden buraya yazmaya karar verdim. Hocam lütfen benim tüm sorularıma teker teker cevap verin de artık kalbim rahat etsin, tatmin olsun. Dışarıdan çok mutlu görünüyorum ama aslında şeytanın vesveseleriyle uğraşmaktan bu yaşımda içim paramparça. Lütfen bana şöyle güzel bir cevap verin. Bekliyorum Hocam…

Okudunuz mu?  Cinsel içerikli video izledim gusül abdesti gerekiyor mu?

Teşekkürler…


misafir1
güzel kardeşim guslünün bozulup bozulmadığını nasıl öğrenmişindir, idrarı meziyi ve meniyi öğrenmek, bunların arasındaki farkı bellemek suretiyle öğrenmişindir. halen eksikliklerin olabilir ancak meniyi anlarsın güzel kardeşim. demek istediğim düşünerek sanki diyerek bir şey çözemezsin. üstelik bunları da sürekli olarak zorlaştırmaya veya araştırırken daha zorunu seçmeye kendini alıştırma. cünub olmak tabii bir şey olduğu gibi, gusletmekde tabii bir şeydir. bizim yapacağımız savsaklamadan guslettiğimizin bilincinde olarak yıkanmamız, guslümüzü aldığımızın farkında olmamızdır. savsaklamadığın sürece çetrefile düşmene ve git gide zorlaştırmana gerek yok. tırnağın altındaki kirler gusle manidir diyenler kalkıpda, tırnaklarını derinden kesmen kanatman için bunları söylemezler. biz zaten tırnaklarımızı fazla uzun tutmayız ve doğal bir şekilde keseriz, olurda tırnaklar uzun olmuş olsa bile çorapdi vesaireydi tırnağının arasına kaçan bir şey varsa da onu temizlersin. bu parmak başı iki saniyeden yarım dakika yapmaz. keza kulaklardı göbek deliğiydi avret yerleriydi bunları da ikişer üçer saniyede ovalayarak, diğer elini de kullanarak yıkarsın. bunlar bir dakika almaz, normal yıkanırken yıkanmana eşlik eden şeylerdir. bundan sonra da artık acaba mı ki demezsin. ayrıca avret yerlerine de sağ elinle dokunmamaya çalış, bunlar birer alışkanlıkdır ve zamanla edinilir. güzel kardeşim denize bir kere dalsan çıksan iki saniyede guslün olur. biz kendimiz su tutarken biraz da diğer elimizden destek alıyoruz veya ihtimam gösteriyoruz yoksa gusül iki saniyede de olacak bir şey. mesela tırnaklarının ucundaki renk değişikliklerine kir dedin derinden kesdin, yürürken veya kullanırken ayakkabının içinde bulunmasından veya basınçdan artık nedense bilmiyorum, tırnağın yanlarında da renk değişiklikleri olabiliyor onları ne yapacaksın. yani kimisi nasıl anlaşılacağını ve sonuçlarını düşünmeden bir şey söylemiş olabilir sen her şeyi zora sokduğun veya işkillendiğin sürece bunun çözümü olmaz. kir görülür edilir çıkartılır, hissedilmez insana öyle gelmez sankisi olmaz. kalkıpda her renk değişikliğine kir diyeceksen, tırnağın ortasında veya kenarlarında da renk değişiklikleri olabiliyor. bugün tırnağını derinden kesmişin, yarın uzadığı takdirde yine olacak oranın rengi hep farklı olacak bu kir olduğu anlamına gelmez ki. dolayısıyla bilmeyeceğin bu renk değişikliklerine de kafayı takarsan olmaz. yani birincisi her duyduğunla okuduğunla kendini zora sokma, ikincisi acaba mı ki ile sanki ile meşgul olma ve asla doğal olmayan şeylerle çözüm arama. bak parmaklarını kanattığını söylüyorsun, ne yapalım yani tırnaklarımızı mı sökelim, bu tırnaklar bize verilmiş üzerine su dökünce de temizleniyordur herhalde.

Okudunuz mu?  Cünüpken tırnak veya tüyler kesilebilir mi yoksa gusül aldıktan sonra mı kesilmeli?

bak güzel kardeşim biz yaratıldık, kabak gibi ortada kul halimizle duruyoruz ve tekrar Rabbimize döndürüleceğiz. biz varoluşumuza tabiatimize uygun yaşamaya, hayatımızı yaradılış gayemiz çerçevesinde şekillendirmeye, önümüze gelenlerden çirkinlikleri elimizin tersiyle itip temiz olanları seçmeye ve varış yerine hazırlıklı bir hayat sürmeye bakıyoruz. insan hakiki faydalarına ve somut menfaatlerine de ancak böyle ulaşabilir. yoksa önüne ve işine geldiği gibi çirkinlikler içerisinde, rastgele, gittiği yere kadar anlamsız bir yaşam sürer. mesela gençsin her yerde kızlar var oğlanlar var, bunlar geziyorlar gezince değerli oluyorlar, bir şey desen burun kıvırıyorlar ama gel gör ki hayatları çöplüğe dönmüş oluyor. halbuki kadın mı istiyorsun sorumluluğunu üstlenmeye bak, en temizinden kuzu gibi kokanı al helalinden evlen, dünya hayatında da sonuna kadar faydalan, ahiret hayatında da azığın olsun. aksi takdirde herkesin hayatı çöplüğe dönüyor, herkes gidip çöplükden murdar olmuş birini alıp kendini kandırıyor, ne dünya hayatlarında faydalanabiliyorlar, çoluk çocuklarından da bir hayır görmüyorlar. yani demek istediğim Allah avc insanlara hakiki faydaları ve somut menfaatleri göstermişdir ve çirkinliklerden sakındırmışdır ve bizler rastgele yaşayamayız. bunları anlatmamın sebebi hesabını verebileceğin bir hayatı düşündüğün zaman, guslü fazla düşünmezsin, namazı düşünürsün, bu gusüldür der alır geçersin. önemli olan sonrasında inşa edeceğin hayat ve varış yerine hazırlıklı gitmekdir. yani müslümanca yaşamayı düşünürsen tırnağını kökünden kesmekle meşgul olmazsın, bunlarda öyle ayrıca kafayı takacak meseleler değildir, temizinden hakiki faydalara yönelmek aldanmışlıklara itibar etmemekdir. her gevşeklik gösterdiğinde kendini toparlamak her düştüğünde ayağa kalkmakdır. jelibonu yara izini falan da sonradan gördüm, sadece gusle kafayı takarsan da olmaz. aslında hiçbir şeyei kafaya takmaya da gerek yok. dediğim gibi biz derli toplu temiz hazırlıklı bir hayat sürmeye bakıyoruz.

Bu kategoride yer alan Gusül abdestini bozan şeyler nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül konusunda fazla vesvese yapıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.