Anasayfa
20 Eylül 2023, 7:11
sizden91
Abone

İsteğe bağlı sigorta primi yatırmak caiz mi?

İsteğe bağlı sigorta primi yatırmak caiz mi?

Altundal
İsteğe bağlı sigorta primi yatırmak caiz mi?


Cevap: İsteğe bağlı sigorta primi yatırmak caiz mi?

mumsema
SORU: Hayat sigortası. araba sigortası, deprem sigortası gibi kimi durumlarda yapılması gereken veya kişilerin kendi istekleriyle yaptırdıkları sigotalar var. Bu sigortaları yaptırmak caiz midir?

Okudunuz mu?  Kopya çekmek kul hakkı mı

CEVAP: Muasır ulemamız. sıgortanın caiz olmayacağı kanaatidedr. Ancak şeratımızın zaruret adını verdiği kualları da vadır. Evet, zaruret kişinin keyfinin bozulmsı olarak anlaşılamaz. Zaruret hayati denebilk düzeyde bir sıkıntının oluşması ile ortaya çıkar. Buna göre, sıgorta için caiz diyemeyiz. Ama Müslüman’ın zarureten yaptığı işler de olabilir. Allah korkusu seviyesi ise Müslüman’ı yönlendiren etken olacaktır.
Nureddin Yıldız Hoca

Okudunuz mu?  Şia mezhebinden biriyle evlenmek caiz midir ?

İsteğe bağlı (ssk) sigorta caiz midir?

hiçbir çalışma göstermeden ssk’lı olunuyor. Dinen hükmü nedir?
Sosyal Sigortalar Kurumu, Emekli Sandığı ve Bağ-kur gibi sosyal güvenlik kurumları, kuruluş amacı gereği insanların sosyal güvenliği, sağlık yardımı ve emeklilik ihtiyaçları gibi hizmetlerini karşılamaktadır. Bu kuruluşların mevzuatı dahilinde bir kimsenin pirim ödeyerek (veya kendi adına pirim ödenmesi suretiyle) günü gelince emekli olması ve emeklilik haklarından istifade etmesinde bir sakınca görülmemektedir.

Okudunuz mu?  Sakal bırakmanın hükmü nedir? Farz mıdır, sünnet midir?

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI


Sgk Sigortası Haram Mıdır?

mertjundullah
Selamunaleyküm, Müslümanlar.
Ben üni. okuduğum için babamın üzerine sigortalıyım. Bir sorun oldu ve bu sigortayı şu an aynı formatta yenilemem gerekiyor. Babamın sgksından sağlık adına yararlanmam, özel sigorta (dolayısıyla, haram) kapsamına girer mi?

Okudunuz mu?  Meninin bulaşma sınırı nedir, acilen bakar mısınız ? Yıkamadığım şey kalmadı.

Yorum: İsteğe bağlı sigorta primi yatırmak caiz mi?

Ensar
Ve aleyküm selam , Şimdi çocuklar babalarının SGKsından yararlanır, dolayısıyla sizlerin bu durumunda herhangi bir haram siz konusu değildir. Böyle yapmanızda herhangi bir sakınca yoktur.


isteğe bağlı sigorta caiz mi, disardan odenen sigorta caiz mi, prim gunah mi

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti almak sevap mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsteğe bağlı sigorta primi yatırmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.