Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:14
sizden91
Abone

Gusülde tırnaklar arasındakiler

Gusülde tırnaklar arasındakiler

erty1987
tırnaklarımızın arasında kalan şeyler mesela kir oluyu bişey ayıtlıyoruz onlar oluyo yada ne olduğunu bilmiyoruz ama bişeyler var bunlar gusül abdestine engelmidir. Gusul alıp banyodan çıktığımızda bunlar gitmemişse bir sıkıntı olurmu.


Cevap: Gusülde tırnaklar arasındakiler

mumsema
< tırnaklarımızın arasında kalan şeyler mesela kir oluyu bişey ayıtlıyoruz onlar oluyo yada ne olduğunu bilmiyoruz ama bişeyler var bunlar gusül abdestine engelmidir. Gusul alıp banyodan çıktığımızda bunlar gitmemişse bir sıkıntı olurmu. >
Suyun deriye değmesine engel olan maddeler gusle engeldir.
Yıkandıktan sonra, suyun değmediği yeri gördüğünüzde, sadece o kuru kalan yeri yıkamanız yeterlidir. Yeniden gusül almanıza gerek yoktur.
Allah’a emanet olun


Cevap: Gusülde tırnaklar arasındakiler

erty1987
çok güzel açıklmaışsınız sağolunda benim sorumun cevabı bu değilki bir yerde görmüştüm tırnakların arasındakiler gusule engel değil diye ama şimdi şöyle cevaplarda gelebilir tırnağınızın altındaki şey suyu geçiriyorsa gusele engel değildir diye ama ozamanda tırnağımın içine girenlerin muhasebesinimi tutcam ne biliyim içindeki şeyin suyu geçirip geçirmediğini.

Okudunuz mu?  Bu şarkıda küfür var mı

Cevap: Gusülde tırnaklar arasındakiler

mumsema
< çok güzel açıklmaışsınız sağolunda benim sorumun cevabı bu değilki bir yerde görmüştüm tırnakların arasındakiler gusule engel değil diye ama şimdi şöyle cevaplarda gelebilir tırnağınızın altındaki şey suyu geçiriyorsa gusele engel değildir diye ama ozamanda tırnağımın içine girenlerin muhasebesinimi tutcam ne biliyim içindeki şeyin suyu geçirip geçirmediğini. >
Tırnakların altındaki kir, suyun deriye değmesini engelliyorsa güsle manidir.
Tırnak altında neden kir olsun onu anlamdım:)
Haftada bir/her cuma tırnağını kesen kişide zaten bu gibi bir sorun olmaz.
Sünnete uyalım rahat edelim/her cuma tırnağımızı keselim.


erty1987
teşekkürler ama tırnakların arasında kir olmaz olurmu insanız sonuçta bu işin cevabı bu değilki daha aydınlatıcı bilgi verecek arkadaşlardan cevap bekliyorum.


Şema
< teşekkürler ama tırnakların arasında kir olmaz olurmu insanız sonuçta bu işin cevabı bu değilki daha aydınlatıcı bilgi verecek arkadaşlardan cevap bekliyorum >
Cevap bu değil dediğine göre cevabı biliyorsun demektir.
Paylaşda bizde öğrenelim kardeş

Okudunuz mu?  Sakal sünnetine dil uzatmak küfür müdür?

erty1987
buyurun bu sizin sitenizden

Gusle ve abdeste mani olanlar

Tırnak arasındaki kir
Sual: Tırnak arasındaki kir, pislik abdeste, gusle mani olur mu?
CEVAP
Abdeste de, gusle de mani olmaz, içine su geçer


mumsema
< buyurun bu sizin sitenizden

Gusle ve abdeste mani olanlar

Tırnak arasındaki kir
Sual: Tırnak arasındaki kir, pislik abdeste, gusle mani olur mu?
CEVAP
Abdeste de, gusle de mani olmaz, içine su geçer >
Kardeşim,
zaten cevabımız aynıydı.
Bu alıntıda genel bir ifade kullanılmış.
Suyun değmesini engellleyen bazı maddeler var. Bunları gidermek zorundayız.
Doğru cevap budur.
Hem Hanefi hemde Şafii mezhebinde durum aynıdır.
< Tırnakların altındaki kir, suyun deriye değmesini engelliyorsa güsle manidir. >
demiştik.

Okudunuz mu?  Cennette İstekler.

erty1987
tamam onu anladımdas tırnağınızın arasındaki siyahlıkların ne olduğunu siz bilebilebiliyormusunuz bunu ben bilmiyorum, mesela 4 gündür banyo yapmıyosunuz arasına ne girdi çıktı muhasebesini yapamıyoruzya eğer siz bunları bilebiliyosunuz ya siz üstün insansınız yada bizde bir eksiklik var.Sonuçta içindeki şeyin su geçirip geçirmediğini nasıl anlıyacaz bir testi filan varmı.


muvahhidim
< tamam onu anladımdas tırnağınızın arasındaki siyahlıkların ne olduğunu siz bilebilebiliyormusunuz bunu ben biliyorum mesela 4 gündür banyo yapmıyosunuz arasına ne girdi çıktı muhasebesini yapamıyoruzya eğer siz bunları bilebiliyosunuz ya siz üstün insansınız yada bizde bir eksiklik var.Sonuçta içindeki şeyin su geçirip geçirmediğini nasıl anlıyacaz bir testi filan varmı. >
kardeş kusura bakma ama ben senin öğrenme derdinde olduğunu zannetmiyorum.
Saçma sapan sorular soruyorsun.
sana tırnağın içindeki o siyahlığı temizle ve tırnağın içini yıka deniyor.tınağın İçindekini siyahlığı çok mu merak ediyorsun sana soruyorum sen günde kaç kere tuvalete gidiyorsun,
en az iki defa giriyorum dersin sana o tırnağının arasındaki senin pisliğindir dersem belkide bir daha yemek yiyemiceksin. Onun için bu kadar soru soracağına öncelikle tırnaklarına mukayet ol ve her kirlendiğinde temizlemeye bak. böyle yaparsan ne kafanda şüphe kalır ne de saçma sapan soru sorma geeği kendinde hissetmezsin,, Müslüman temiz olmalıdır..

Okudunuz mu?  Günahı ifşa etmek hakkında bilgi verirmisiniz?

erty1987
gerçek anlamıyla burda cevap yok sadece belli konularda yuvarlak cevaplar var herşeye onları kopyala yapıştırla iş görülüyo belki bazı şeylere yeterli oluyo ama çoğu sorunun direk cevabı yok siz soru sorana bu şekilde yaklaşırsanız cevaabınızda beni tatmin etmez tabi hadi çıkmıyo yada çıkaramadık ne olcak müslüman temiz olcak diyosun bunu her müslüman gibi bizde biliyoruz söyelemene gerek yok ayrıca bu tip derin noktaa soruları soranlara buraların dışında fetva kurumu olan diyaneti öneririm her türlü sorunuzu rahatlıkla sorabilirsiniz cevabınızıda bilmediğinden dolayı tersleyerek verenler olmaz en azından çünkü bilmiyorum demekte bir erdemdir.

Okudunuz mu?  Oruçken vesvese oluyor sürekli ağzıma toz su vs. kaçtı mı diye vesvese ediyorum bunun bi çözümü var mı ?

muvahhidim
< gerçek anlamıyla burda cevap yok sadece belli konularda yuvarlak cevaplar var herşeye onları kopyala yapıştırla iş görülüyo belki bazı şeylere yeterli oluyo ama çoğu sorunun direk cevabı yok siz soru sorana bu şekilde yaklaşırsanız cevaabınızda beni tatmin etmez tabi hadi çıkmıyo yada çıkaramadık ne olcak müslüman temiz olcak diyosun bunu her müslüman gibi bizde biliyoruz söyelemene gerek yok ayrıca bu tip derin noktaa soruları soranlara buraların dışında fetva kurumu olan diyaneti öneririm her türlü sorunuzu rahatlıkla sorabilirsiniz cevabınızıda bilmediğinden dolayı tersleyerek verenler olmaz en azından çünkü bilmiyorum demekte bir erdemdir. >
Biz size Diyanete sormayın demedik demeyiz de ama inanıyorum ki onlara da bu şekilde sorsanız aynı cevabı verecekler ve bırakın cevap vermeyi belki dinlemezler bile..

bilmiyorum demek bir erdem olduğu gibi doğruyu kabullunmek te onurlu bir davranıştır..

Okudunuz mu?  İçinde fesat bir amaç yokken yanlış bir cümle kullanmak

Kayıtsız Üye
Gusülden çıktıktan sonra tırnak altında kir farkettik kiri temizleyip yıkamamız yeterlimidir ?

Gusül abdesti aldıktan sonra tırnağımdan pislik gibi bisey çıktı temizligim tirnagimin içini yikadim guslum kabul olur mu

Rırnağım arasındaki kir gibi bişeyi bilmeden gusül abdesti aldım sonra gusulden sonra o kir gibi sey cikti tirnagimdan guslüm kabul olurmu lütfen cevap verin


arifselim
Tırnak altında kalan ufak tefek kirler gusle engel değildir. Ancak suyun ulaşmasını engelleyecek derece çok fazla olan kirlerin temizlenmesi gerekir. Eğer bu kir fazla ise gusülden sonra sadece o bölgeyi yıkmak yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Kardeşim benim tırnağımın altında kökünden kesmişim hala kir var tırnağıma tırnak makası değdiremiyorum acıyor ama hala tırnağımın altında kir mi var bilmiyorum siyah bişey napıcam gusle mani midir


arifselim
Geçmiş olsun. Tırnak altında kalan böyle ufak tefek şeyler gusle mani değildir. Bunları büyütmeyin. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez. Sen elinden geleni yaparsın ve guslünü alırsın.

Okudunuz mu?  Gayr-ı Muslim kadının yanında saç açılır mı?

imam
Tırnak arası kirle gusül almak

Müslüman her hafta yani haftada bir tırnağını kesiyorsa gusül alırken bir şey yapmaya gerek yok sadece elinizi yıkamak yeterlidir ama uzun tırnak ise biraz çaba sarf etmek gerek.


user55
Selamın aleykum

Şimdi geçen ben gusül abdesti almaya yeltendim gusül öncesi tırnaklarım filan yeni kesmiştim banyoya girdim gusül almadan önce normal banyo yaptım şeytan aklıma girdi tırnak aralarımda kir kaldımı acaba diye çıktım banyodan halbuki tırnaklarımı da yeni kestim banyomu yaptım ayaklarımı filan iyice yıkadım neyse çıktım banyodan o tırnak makasının sivri yeriyle etle tırnağın bağlı olduğu kenara baktım böyle kir mi desem ne deniyor bilemiyorum öyle beyaz kir gibi bir şeyler cıktı ama bayağıda yıkadım ayaklarımı filan tırnaklarımı zaten yeni kestim o bana vesvese yaptı gusülde alamadım gusle engel midir ?

Okudunuz mu?  Namazda yanlış okumak nasıl olur

arifselim
Aleykum selam. Senin bu yaptığın sadece bir vesvesedir. Böyle yapmakla sadece kendine zahmet verir ve şeytanı sevindirmiş olursun. Tırnakların altında ancak çok büyük bir pislik bulunur ve suya engel olursa o zaman temizlenmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
İyi günler benim bir sorum vardı ben gusül abdesti aldıktan sonra tırnağımı kesiyordum ve tırnağımı keserken kestiğim tırnağımın altını kazıdığımda beyaz bir toz çıktı. Bir önceki gün evin bir odasını boyamıştım ondan mı diye merak ettim. Ve eğer ondan ise tırnaklarımı kestikten sonra ellerimi yıkadım guslüm kabul olmuşmudur ? (Bir önceki gün de banyo yapmıştım ve kalın bir boya tabakası yoktu )


arifselim
Hayırlı günler. Bu tür toz ve kirler gusle engel değildir, guslün geçerlidir. Ancak çok büyük bir kir olur ve suya engel olursa o zamanda sadece o yer temizlenir ve yıkanır bu yeterli olur. Yeniden gusle de gerek olmaz.

Okudunuz mu?  Bir kıza aşık olmak veya arkadaş olmak

Kayıtsız Üye
Hocam hani daha sonra ıslatmak yeterlidir Dediniz ya üstümü giydikten sonra da geçerlimı bu söylediğiniz


ACİLSERVİS
Daha sonranın bir süresi mi olur. Öyle olsa giyinene kadar denirdi. Banyodan çıktıktan saatler sonra yine daha sonradır.


Kayıtsız Üye
Merhaba
Kirli olan yere (tozlanmaktan dolayı kirli yer) çıplak ayakla baya bir basmıştım daha sonra gusül için banyoya girdim çıktıktan sonra ayaklarımın altı siyah-gri gibi karaydı bu karalık guslume engelmidir? Teşekkür ederim.


ACİLSERVİS
Su geçemeyecek kadar kirlilik varsa sadece tırnak altını yani ellerini yıkaman yeterlidir. Yeniden gusül almaya gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Sevgili acilservis ben soruyu yanlış yere sormuşum k.bakmayın benim tırnaklarımla ilgili bir problemim yok el ve ayak tırnaklarım yoktu. Ben sadece hani yer nasıl tozlanır kirlenir ben öyle bir yerde çıplak ayakla yürüdüm bu yüzden ayaklarım karardı sabunla yıkanmadığı içinde ayaklarım tam temizlenmedi bu gusle engel olur mu diye sormuştum cevabınızıda tam anlayamadım yeni bir cevap yazabilir misiniz? Teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Dinlediğimiz şarkılardaki sözler tehlikeli mi

ACİLSERVİS
Önemli olan suyun deriye veya tırnağa veya saça ulaşıp ulaşmamasıdır. Ölçü budur. Bu duruma göre kararını verebilirsin.


Kayıtsız Üye
Gusülümü alırken tırnak arası kiri görmüştüm ve almadım yıkayınca geçer diye. Çıktıktan 1-2 saat sonra biraz kir fark ettim. Hemen gittim kiri çıkardım gusülüm kabul olmuş mudur?


ACİLSERVİS
1-2 saat sonra o bölgeyi yıkaman yeterlidir. Guslün bu açıdan geçerlidir.


tırnak arası kir gusül, gusülde tırnak araları, gusülde tırnak altına su

Bu kategoride yer alan Sure'lerde, Dua'larda Ve Zikirler de Ü harfimi kullanılır U mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde tırnaklar arasındakiler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.