Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:52
Gusul
Yönetici

Cünüpken tırnak veya tüyler kesilebilir mi yoksa gusül aldıktan sonra mı kesilmeli?

Cünüpken tırnak veya tüyler kesilebilir mi yoksa gusül aldıktan sonra mı kesilmeli?

Kayıtsız Üye
Cünüp iken tırnak veya kıllarımı kesebilir miyim? Cünüp bir kişinin tırnaklarını kesmesinde bir sakınca var mıdır ?


Cevap: Cünüpken tırnak veya tüyler kesilebilirmi yoksa gusül aldıktan sonramı kesilmeli?

muvahhidim
Evet, kişinin cünüpken, tırnaklarını kesmesi ve tenindeki herhangi bir tüyü alması caizdir. Çünkü müslüman cünüp ve adetliyken Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in dediği gibi necis yani pis değildir.
Huzeyfe (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
"Ben cünüp olduğum halde Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) ile karşılaştım. Tokalaşmak için bana elini uzattı. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’e:
−Ben cünübüm dedim. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) bana:
−‘Müslüman necis olmaz’ buyurdu.”
İbni Hibban: 1369, Müslim: 372/116, Ebu Avane: 1/275, Ebu Davud: 230, Nesei: 1/145, İbni Mace: 535, İbni Huzeyme: 1359, Beyhaki: 1/189, Ahmed: 5/384-402
Benim bu hadisi yazmamdaki sebep, hadisin içerisindeki "Müslüman necis olmaz” kısmıdır! Çünkü Müslüman ister cünüp olsun isterse adetli olsun kesinlikle necis yani pis değildir. Tırnağını da kesebilir, tenindeki her hangi bir tüyü de alabilir.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra kalan katı necaset

Bu konu hakkında farklı görüşler de mevcuttur.


gusül abdesti almadan tüyler alınır mı, gusül abdesti almadan tırnak kesilir mi, boy abdesti almadan tırnak kesilir mi

Bu kategoride yer alan Cünüp kişi ne kadar süre içinde gusül abdesti alması gereklidir,dini hükmünü öğrenebilirmiyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüpken tırnak veya tüyler kesilebilir mi yoksa gusül aldıktan sonra mı kesilmeli? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.