Anasayfa
24 Ocak 2024, 5:16
missa05
Abone

Hayvan öldürmenin hükmü nedir,kefareti varmıdır?

Hayvan öldürmenin hükmü nedir,kefareti varmıdır?

Kayıtsız Üye
Hayvan öldürmenin keffareti nedir Dinimizde hayvan öldürmenin hükmü nedir açıklar mısınız ?


Cevap: Hayvan öldürmenin hükmü nedir,kefareti varmıdır?

şaf_ak
Kedilerle diğer hayvanları öldürmek farklı değildir.

Hiçbir hayvana eziyet, işkence etmek, suda boğarak veya ateşte yakarak öldürmek caiz değildir. Hayvana işkence etmek, gayrimüslim vatandaşa işkence etmekten daha büyük günahtır. Gayrimüslim vatandaşa eziyet etmek de Müslümana eziyet etmekten daha büyük günahtır. (Dürr-ül muhtar)

Maksatsız olarak bir hayvanı öldürmek caiz değildir. Ahirette (Onu niçin öldürdün?) diye sorguya çekilecektir. Hayvanları birbiri ile dövüştürmek de caiz değildir. Hayvanların hakkına riayet etmeli, onlara acımalıdır. Hadis-i şerifte, (Merhamet et ki, merhamet olunasın!) buyuruldu. (Şir’a)

Zararlı hayvanları öldürmek caiz olduğu gibi, sansar, porsuk gibi hayvanları derisi ve kürkü için, geyik, ceylan gibi hayvanları eti için öldürmek de caizdir. Domuz hariç, eti yenmeyen çeşitli hayvanları para karşılığı gayrimüslimlere ihraç etmek de caizdir. (Şerh-i Nikaye)

Zararsız hayvanları öldürmek caiz değildir. Zararlıları da eziyetsiz öldürmek caizdir. (Berika)

eğer böyle bir şey yapmış iseniz tövbe ediniz..


Yorum: Hayvan öldürmenin hükmü nedir,kefareti varmıdır?

Kayıtsız Üye
Merhaba balık avlamak için solucan almak oltaya takmak istesek ancak vicdanımız elvermediği için daha dazla el vermediği için bıraksak (1-2 defa suya attıktan sonra) bunun kefareti var mıdır? Durum nedir?


Yorum: Hayvan öldürmenin hükmü nedir,kefareti varmıdır?

arifselim
Merhaba kardeşim. Solucan olsa bile hiç bir canlıya işkence etmemek gerekir. Merhamet edip bıraktığın için sana bir şey gerekmez bunun bir kefareti yoktur.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Komşumuzun köpeği sürekli havlıyor. Bizi çok rahatsız ediyor. Uyarılarımıza rağmen köpekle ilgilenmiyorlar. Bütün yaz boyunca doğru düzgün uyuyamadım. Sizce ne yapmam gerekiyor artık canıma tak etti bana bir fikir verirseniz çok sevinirim aksi taktirde köpeği zehirlemeyi düşünüyorum


Şem’a
< aksi taktirde köpeği zehirlemeyi düşünüyorum >
Zehirlemek kul hakkıdır ve günahsız bir hayvanın canına kıymaktır.
Belediyeye şikayet edin mutlaka tedbir aldırırlar.


dilek konur
Merhaba ben muhabbet kuşu öldürdüm bunun günahı nedir ama öleceğini bilemedim


Kayıtsız Üye
Uyuyamiyorum diye bir cana kiyabilecekseniz, eğer varsa vicdaniniz sizi hiç uyutmayacaktir.


Kayıtsız Üye
Bizim 1 haftadir her sabah bir kopek gelip tavuklari yiyiordu bende. Tufekle vurdum. Sizce gunahmidir


arifselim
Bu yaptığın doğru değildir ancak tamamen çaresiz kalır ve saldırıya uğrarsan o zaman bunu yapman caiz olur. Öldürmek yerine başka tedbir alabilirdin.


Kayıtsız Üye
Merhaba koyde tavuklarimizi yemek isteyen köpek var sürekli geceleri geliyor oldurmek caizmi dir


mum
< köpek var sürekli geceleri geliyor oldurmek caizmi dir >
Önce İlgili yerlere şikayet edin çaresine bakmazlar ise o zaman
İslam dininde MUZIR olan yani zarar veren bir hayvanın zararını defetme imkanı yoksa öldürülmesi caizdir.


Kayıtsız Üye
Merhaba benim iki tane yavru köpeğim var ve mahallemizde dolan yavru bir kedi bahçemize dadandı köpeğim oscar kediyle oynamak istedi fakat kedi köpeğimin gözüne pençe atarak köpeğimi kör etti şu anda sinirden kendimi tutamıyorum ve o kediyi öldürmek istiyorum ve kediyi bit türlü uzaklaştıramıyorum Ben kovaladıkça geri geliyor sizce ne yapmalıyım?


mum
< kediyi öldürmek istiyorum >
Kedi köpeğe zarar vemişse hayvandır bu biz insanlar arasında bile böyle kaza olur.
Kediyi öldürsen günahtır

Okudunuz mu?  İslamda miras hukukunda miras nasıl bölüşülür?

Kayıtsız Üye
Trafikte giderken bir kediye çarptım😔Malesef öldü.çok kötüyüm herhangi bir kefareti varmıdır


arifselim
Geçmiş olsun. Bunun bir kefareti yoktur ve kastın olmadığı için günah da değildir. Elbette insan üzülür ama bu bir kazadır ve insanın elinde olmayan bir şeydir. Bundan sonra daha dikkatli davranabilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben muhabbet kuşu öldürdüm bunun günahı nedir ama çok pişmanım sürekli aglıyorum ne yapmam lazım


arifselim
Hayvanlar Allah’ın dilsiz kullarıdır ve onlara zulmetmek ve boş yere öldürmek asla caiz değildir. Bu çok çirkin ve günahtır. Bundan tövbe istiğfar etmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba benim arkadaşimin bana aldigi iki balik vardi bir gün çok kötü kavga ettik ve çok kizdirdi beni bende baliklarin suyun içine camasir suyun koydum ve öldüler çok ağladm çok pisman oldum ne yapmam gerekiyor

Merhaba arkadaşimin bana aldiği iki balik vardi o arkadaşim ile kavga ettik çok kötü ve bende o sinirle baliklarin içine çamaşir suyu koydum çok pisman oldum ama ne yapmam gerek ?


arifselim
Merhaba. Bu yaptığın bir işkence ve zulümdür. O balıkların ne suçu vardı ki onları cezalandırıyorsun. Bu yaptığın günahtır. Tövbe et ve asla bir daha öyle bir şey yapma.


Kayıtsız Üye
Bugün yanlışlıkla bir yavru köpeği arabayla ezdim bacakları kırıldı ama tüm uğraşları a rağmen öldü. Çok üzgünüm hayvanın viyaklaması kulağımdan gitmiyor. Acaba dinen yapabileceğim bir şey varmı tövbe dışında çünkü vicdanen çok rahatsızım
—–

Başka bir ziyaretçi sorusu:
Zararsız bir köpeği öldürdüm silahla ama su su anda vicdan azabı çekiyorum keşke oldurmeseydim diye ne yapmam gerekir bilmiyorum bana yardımcı olurmusun lütfen


@hmet
hayvan öldürmenin günahı
< Zararsız bir köpeği öldürdüm silahla ama su su anda vicdan azabı çekiyorum >

Kardeş yapacağınız şey pişman olup bir daha yapmayacağına Allah’a söz vermektir. Bir de bir yetim aileye sadaka verin. Çünkü iyilikler günahları siler


Kayıtsız Üye
Be nim bir adet koyun köpeğim vardı ve onu çok seviyor dum ve komşunun iki adet köpeği bnim köpeği çok kötü şekilde her yerini diş yarası olmuş ve bnim köpek dayanamayıp öldü ve Bn çok üzüldüm ve köpek lerin birisini tüfekle vurdum ama acı cektirmedim sonradan pişman oldum bunun günahı var midir


arifselim
Köpekleri sonuçta akılları olmayan hayvanlardır. Bundan dolayı köpek öldürmek yanlıştır. Artık bunun için tövbe etmelisin, komşundan helallik almalısın ve bir fakire sadaka verebilirsin. İyilikler kötülükleri siler.


ARİF1466
Merhabalar ben Arif hocam ben 23 yasindayim arkadaşlarla kafede otururken bir fare gorduk. Fare saklandi arkadaşlarım fareyi saklandigi yerden cikartti ve fare hizla hareket etmeye basladi ben ve arkadaşlarım ona tepik saladik ve benim vurmam sonucu öldü gercekten çok pismanim ama kasitli olarak onu oldurdum tekrar ediyorum çok pişmanim ne yapmam gerekir ki Allah a kendimi affettirebileyim ve bu çok buyuk bir gunah midir teşekkürler.


arifselim
Merhabalar. Yaşam alanı dahilinde ortaya çıkan bu tür fare, akrep ve yılan gibi zararlı olan hayvanları öldürmek caizdir. Bu yaptığın günah değildir. Asıl önemli olan hayvana işkence etmeden öldürülmesidir.

Okudunuz mu?  Meleklerin görevleri ve özellikleri

#UguR
Bir hayvanı kendi zevklerin için öldüremezsin. Örneğin bir böcekden bahsedelim. Bir böceği kendi zevkin için öldüremezsin onu ya çöpe atarsın ya da bahçeye atarsın.


Kayıtsız Üye
Gecen ava gitmiştik akşama doğru geri donuşte önumuzde aniden bir sey uctu ve 2 el ben 3 el arkadaş ates etti ama kusa hiç bir sey olmadı biz sonradan anladikki bu normal bir kus değil baykuş hayatimda hiç namlu dogrulmadigim bir hayvan dahada namlu dogrultmam bu kusa bilmeden ates ettik ama olmedi bunu kefareti nedir acaba yardımcı olursaniz çok sevinirim…


imam
İstemeden yaptığınız için bir günahı veya kefareti yoktur, imkanınız varsa bir yetime sadaka verin.
Not: Size tavsiyem bilmediğiniz şeye ateş etmeyin. 🙂


Kayıtsız Üye
Hocam teşekkür ederim Allah nasip ederse inşAllah en kısa zamanda bir mazlumu sevindirecem insAllah..


Kayıtsız Üye
Meraba benim çok sevdiğim muhabbet kusum vardı. Temizliğine yemine çok dikkat ediyordum ama dün yemi yokmuş hiç aklıma gelmedi belkide önce ki gün bitti bilmiyorum. Nasıl unuttum onu da bilmiyorum.dün eve geldim halsizdi .baktım yemi bitmiş kendisi de kafesin dibinde . Yem koydum yanına yemedi şu icirdim sonra belki yer diye yukardaki yemin yanına koydum dengesini kaybedip düştü. Galiba boynu kırıldı biraz çırpınıp öldü. Benim aklımda n çıkmıyor dünden beri aglamaktan dedi oldum. Vicdanım rahat değil ne yapmalıyım kafamı toplayamiyorum


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam is yerimde iki tane kopek vardi ben garson olarak calisiyorum elimde tepsi ile kapidan cikdigimda kopekler ayaklarima dolasdi elimde tepsi oldugu için ayagimin altini doğru duzgun goremedim kopeklerden galiba kopeklerden birinin ayagini ezdim.kopegi veterinere goturduler.veteriner biseyi yok demis.ama bir ay sonra arkadaş arayip kopegin öldüğünü söyledi çok kotuyum bilerek yapmadim bir günahı varmidir?


arifselim
Merhaba kardeşim.Birincisi zaten bir kastın olmamış. İkincisi veterinerde bir şeyi yoktur demiş. Her iki durumda bir sorumluluğun olmadığını gösteriyor. Bunun için bir günah yok kendini üzmene gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
1 – Ben öğlene doğru eğitimli rot köpeğim vardı köpek tavuğun birini öldürmüş bende göz sunmuştu büyük odununu alıp köpeğe vurdum vurdum durdum sonrada çıktı gitti belli süre sonra ölmüştür. ölmüşse gunaha girdimmi sonrada çok pişman oldum

2 – merhaba bir köpek bizim arabanın peşinden geldi bitli pireli köydeki evin yanınsa furuyor.2 kere uzaklara bırakmaya.gittik ama geri geldi bitli ve pireli vurmak.caizmidir


Şem’a
1- Köpeği korkutmak caiz ama ölesiye öldürmek değil. Allahtan af dileyin ve bir daha yapmayın

2. İslamda zararlı hayvanı uzaklaştırma imkanı yoksa öldürülebilir ama siz belideyeyi çağırın onlara teslim edin bu daha hayırlı


Tuğba karabaş
Bitlis pirelli hayvanı niye öldürmeyi düşünüyorsun Allah senin yoluna cıkarırsan imkanın varsa o mazlume tedavi ettir.


avcı
ben çulluk avı yaparken gece yanlışlıkla baykuş’u ona benzetip öldürdüm.Baykuş vurmanın iyi olmadığını üzerime müsibetler geleceğini söyleyenler oldu. bunun hükmü nedir ?

selamün aleyküm ben bugün çulluk avlarken gece baykuşu ona benzetip yanluşlukla öldürdüm.Baykuşun başıma türlü felaketler açacağını söyleyenler oldu.Dinimizdeki yeri nedir ? söylentiler doğru mudur ?

Okudunuz mu?  Gayrimüslim bir bayan ile dini nikah

arifselim
Aleykum selam. Bu tür söylentiler yanlıştır bir aslı yoktur. Baykuş hakkında söylenen olumsuz şeyler batıl ve hurafelerden ibarettir. Bunları hiç önemsemeyin. Hangi hayvan olursa olsun eğer gereksiz yere ancak kasıtlı öldürülürse günah olur.


Kayıtsız Üye
Abi benim 2 av kopeyim vardi 1 sini yumurta yerken görmüş yen gem ve ben le tartisti ben de kopeyi vurdum diğer kopek ise biraz yasliydi onu da vurdum ama kaç defa milete vermeye calistim ama almadilar bir de 2 vurdugum kopek gayet iyi di av falan yapidi acaba bunlar gunah midir ALLAHA-CC- KENdi nasıl af etirirom gunahmi benim yaptim


arifselim
Bu ayptığın elbette günahtır ve caiz değildir. Hayvanları bu şekilde öldüremezsin. Bu yaptığın için tövbe istiğfar et ve bir daha öyle bir günaha düşmemelisin.


Kayıtsız Üye
1 – Demin akşam bekinde çulluk beklerken önümden bişey geçti sonra yukarı yükseldi hayvanı görsemde ne olduğunu anlayamadım vurdum düştü yanına gittiğimde baykuş olduğunu gördüm can çekişiyordu bende bidaha vurdum acı çekmesin diye. Dinen ne yapmam gerekiyor?

2 – merhaba bizim evimiz dubleks ve hiç bilinmeyen bir kedi bizim dublex balkona gelip tuvaletini ve birşeyleri parçalıyıp yapıyor sonra balkona tırmalayıp eve gelmek istiyor ama korkuyoruz. bize lütfen yardım edin fikrinizde aksi takdirde kediyi alıp balkondan atacam ve öldürecem.


arifselim
1- Avda da olsa Bilmeden ateş etmemelisin. Artık bir şey yapman gerekmez.Bundan sonra daha dikkatli davranırsın.

2- Merhaba. Eğer sana zarar veriyorsa onu oraya gelmesini engelleyebilirsin. Ama ne olduğunu bilmeden böyle düşünmene gerek yoktur. Belki zararsız bir hayvandır ve onu uzaklaştırmanla bir daha gelmeyebilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben şuan 20 yaşındayım 17 yaşlarında iken bir Horozu Horozumu dövdügü için iskence ile boğazına basarak öldürmüştm ama yaptıktan sonra ağladım çok pişman oldum ne yapabilrim 3 sene oldu hatirladikca üzülüyorum

Sey ben civcimi usumesin diye yanima alip yattim uyaya kalmisim uyandığımda ölmüştü ve ayni sey kedimde de oldu oda öldü bu gunah midir isteyerek yapmadim sadece üsümesinler istemistim 🙁


arifselim
– Merhaba. Hayvanlara işkence etmek haramdır. Artık bu yaptığından tövbe et ve bir daha bu şekilde acımasız davranma. Hayvanlar Allah’ın dilsiz kullarıdır.

– Bu hayvanların yeri yatak değildir. Sen iyi niyetle yapmış olabilirsin ama yanlış bir hareket onların ölümüne neden olur. Artık bir daha yapma bu sana ders olsun.


Kayıtsız Üye
Bizim balkonda kuşlar yuva yapmıştı iki yavru kuş vardı biz biraz kuşla eğlenelim dedik kuş uçtu bizim fırının üstüne kondu sonra ben yuvasına dönmesi için kuşa el hareketiyle git yaptım kuş korktu ve dışarı uçtu sonra kedi onu yedi ve ben çok vicdan azabı çekiyorum ağlamaktan gözlerim şişti ben bir günaha girdim mi girdiysem bu günahın kefareti nedir Allah rızası için cevaplayın vicdan azabından Olucem

———-

merhaba yanlışlk la köpek öldürdüm ama çök üzgünüm bunu bilmeden yaptım lokantada çalışıyorum yavru köpeye kemik atim önüne oda gitti kemiği almak için gitti ve ondan sonra araba geldi ve kafasını ezdi ve bende aldım onu pöşete katım götürdüm çöpe attım ama anam babam olseydı bu kadar üzülmezdim bir can çekişirken görmek gördüm Allah bela mı versin ??!!

Okudunuz mu?  Hanefi bir bayanım eşim alevi,bu evlilik nedeni ile günaha girmiş oluyor muyum?

arifselim
Merhaba. Bunu kasten yapmadıktan sonra yapacak bir şey yoktur. Kendini üzmene de gerek yoktur. Ancak kasıtlı olursa insan günah işlemiş olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben inek çiftliğindeyim buraya hasta yaşlı köpek geldi yanına yanaşanıyorum öldürsem caizmidir


arifselim
Merhaba. Bu köpeği uygun bir şekilde uzaklaştırabilir veya yardımcı olabilirsin. Onu öldürmen caiz değildir. Eğer imkanın varsa onu tedavi edecek belediye yetkililerine haber vermelisin.


Xyz
Mahallede baktigim kedilerime kafayi takmis kopekler var her aksam saldirmaya calisiyorlar bircok yere sikayet ettim sonuc alamadim ne yapmam gerekiyor kafamda seytani fikirler dolasiyor Allah affetsin bu yuzden baska fikirler sunabilcek olan var midir cana kiymak değil niyetim cozum uretebilcek birilerini bulmak 🙁


Kayıtsız Üye
Merhaba köpeğimi köyden başka köpekler boğmuş köpek çok korkmuş ve acı içindeydi çağırınca gelen köpek gelmez oldu yemez içmez oldu bende acı içinde ölmesine dayanamadım vurdum günahmı


arifselim
Merhaba. Acı çeken veya yaşaması artık zor hale gelen hayvanlar öldürülebilir ama bunu ehil bir veteriner tarafından yapılması gerekir. Bu yaptığın şeyin doğru olduğunu söyleyemeyiz.


Kayıtsız Üye
hayvan öldürmek kanunende dininende günahtır çünkü Allah o hayvana bir emanet verir o emanette candır Allah hepimize can verir bir hayvan öldürmek cehennemin yoludur ve hayvanın rıskı vardır


Kayıtsız Üye
Bunu yapdığım için çok pişmanım zaten öldürdükden sonra veterinere felan götürmediğim içinde çok pişman oldum ama veterine götüremezdim hayvan gelmioki gel dion gelmio yemek koyuyom uzağına ona bile gelmedi


Kayıtsız Üye
Merhaba sahipsiz kopek ewimizdeki tavuk ve hindilerimizi yedi yetkili kisileri haber veriyorum kopegi alip gidiyorlar ertesi gunu tekrar geliyor oldursem :(caizmidir teşekkürler. . .

Evimize sokak kopegi geldi tavuklarimi ve hindi leri yedi yetkili kisileri arayip saolsunlar goturduler ama herseferinde ewe tekrar geliyor ve yinede yapacagini yapiyo zarar veriyo ne yapmaliyim


arifselim
-Merhaba. Tekrar geldiğini de yetkililere defalarca gerekirse bildirin ama köpeği öldürmeyin. Size saldırmadığı sürece onu öldürmeyin ve yetkililere bir daha şikayette bulunun.


Kayıtsız Üye
Uyuz köpek vardı koyduk gelmeye devam etti iki el kaz saçması ile sıktım hayvan acı çekmeden öldü hastalığı bulaştırma ihtimali vardı bu şekilde düşündüm hastalıklı hayvanı öldürmenin hükmü nedir


arifselim
Hastalığı bulaşıcı olan bir köpek öldürülebilir lakin bunu yetkililerin karar vermesi ve gerekiyorsa onları yapması gerekir. Bu en doğrusu olur. Yoksa zararından korunmak elbette gereklidir ama herkes işini ehline bırakması doğrudur.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Ben 2 ay önce 6 civciv aldım ve baya bydkleri için onlari kümese koydum. Dün gece kedi gelip onları alıp gitmiş sabah kalkıp baktıgımda yerde tylerini gtdm kanlıydıkar çok üzül hatta agladım bile o kedi defalarca eve girip herseyi yiyor kaçıyor herseye kafasını sokuyor iğreniyorum artık lütfen bana acil cevap verin kediyi zehirlemeyi düşünüyorum ama vicdanım ek vermiyor ne yapmalıyım zehirlesem günaha girermiyin ama o kediden bıktım usandım artık lütfen yardım 🙁


arifselim
Merhabalar. Kediyi bir şekilde engellemek veya tedbirler alabilirsin. Hatta istersen onu yakalayarak bir hayvan barınağına da teslim edebilirsin. Ama bu nedenden dolayı zehirlemek caiz değildir.

Okudunuz mu?  Lohusa kadının yanında dua ve Kur'an okunmasında bir sakınca var mıdır?

Kayıtsız Üye
Bizim iki tane kopegimiz vardi ama ikisini zehirlediler ve bende iyi beddua ettim birisi oldu ama biriside yasiyor ve ikisi zararsizdi yavrulardi


Kayıtsız Üye
Evcil tavşanımız vardı büyük anneme geldik oda yanımızda bahçe de elimizde severken köpeği gördü kaçtı Köpekte arkasından koştu ve ağzna aldı 3-4 saat sonra tavşan öldü iç kanama geçirmiş bu köpeği öldürmeyi düşünüyorum caiz midir
Köpek öldürenin başı büyük belaya girer diyorlar doğru mudur?


Kayıtsız Üye
Uyuyacağım yerde bir tırtıl buldum lakin öldürmek istemedim bunun için onu bir şeker kutusuna koyup balkona attım fakat kıpırdamadı sonra üfledim ve nereye gittiğini göremedim sonradan fark ettim ki balkonda bir de bir örümcek varmış köşeye yuva kurmuş şimdi bu örümcek eğer bu tırtılı yerse bana günah var mıdır ve ben bu tırtılın balkona attıktan sonra hareket edip etmediğinden de emin değilim yani yanlışlıkla öldürmüş de olabilirim eğer durum böyleyse yine de bana günah var mıdır


Hoca
< köpeği öldürmeyi düşünüyorum caiz midir >
Köpeğin bir suçu yok öldürmen günahtır
< Köpek öldürenin başı büyük belaya girer diyorlar doğru mudur? >
Haksız yere hayvan öldüren kişi Allah’a karşı hesap veremez yoksa köpeğin özelliği değil

< bana günah var mıdır >
Bilinçli ve haksız yere hayvan öldüremeyen günahkar olmaz rahat olun


Kayıtsız Üye
9-10 yaşlarındayken komşumuzun bahçesinde arkadaşımla oyun oynuyorduk. Kendi bahçemize büyük taşların dizili olduğu duvardan atlayıp eve dönecektim. Çok hızlı zıplarken duvar dibinde saklanmış yavru köpeği farkedemedim. Başına büyük bir taş parçası düştü. Köpeklerden çok korkardım o zaman da çok korktum. Hem o korkuyla hem de can çekişmesin diye bu defa kasıtlı olarak taş attım. Bir daha da yaklaşamadım oraya. Sonra ertesi gün babamlar farketmiş. Köpeğin ölüsünü bulmuşlar. Çok üzgün bir şekilde anlatıyorlardı. Ben hatamı itiraf edemedim. Arkadaşım şahit sadece. O da kimseye söylememiştir. Ama hem arkadaşımdan hem de Allah’ın yarattığı masum köpekten hem de Allah’tan böyle bir hata yaptığım için çok utanıyorum ve üzülüyorum. Üzerinden 20 yıl geçti hala gözlerimin önüne geliyor. Artık havlayan köpeklerden dahi korkmuyorum. Sevebildiklerimi seviyorum. Yine de ne yaparsam yapiyim kendimi affetmiycem. Hiçbir şey o savunmasız köpeği geri getirmeyecek. Allah böyle hatalarımızdan dolayı cümlemizi affetsin. Bizim yüzümüzden acı çeken canlılara da ahirette mağfiret eylesin.


Kayıtsız Üye
Babamın 10 a yakın keçisi var. Keçi sevdası o kadar būyūkki onlar için bize zulūm ediyo. Bizim rızkımızdan kesip onlara yem alıyor. Eline para geçincede gidip bir keçi daha alıyo. Bir keçiyi 1300 tl ye alıp 800-900 zararına satıyo. Kendimi bildim bileli bu böyle. Anneme ablama defalarca kūfūr edip şiddet uyguladı. Bazen elime bir bıçak alıp būtūn keçilerini kesmek istiyorum ama o gūnahların bir gūnahı yok diyorum kendi kendime.


merteren2541
kardeşim boş yere öldürdüysen günah eyer sana saldırıya geçtiyse yinede öldürmeden onu kovabilirsin o öldürdüğün için ohayvan senden ahirette öcünü alcak Allah bir tek şu iki karayı gördüğünüzde öldürebilirsiniz demiştir yılan ve akrepyir yanlışım varsa düzeltin iyi günler

Okudunuz mu?  Eşler arası dialog adabı nasıl olmalıdır?

Kayıtsız Üye
Nasıl insansınız? Ne demek köpek zehirlemek? Allah aynı şeyi yaşatır çoluğunuzda,çocuğunuzda.Havlamaktan rahatsız olmakta nedir? Biraz hayvam sevin be

————

Kardeş bir canlı ne olursa olsun öldürülmez her türlü yolu vardır siz sabredin gerisi hayra çıkar ben kendimden biliyorum Allah affetsin


Kayıtsız Üye
Merhaba bilerek muhabbet kuşunu öldürdüm. Ama ölür ölmez içimi bir aci kapladi çok pismanim keffareti varsa yapmak istiyorum. Bu nasıl pismanliktir ya. Cok sevimli geliyordu ama bu sevimliligi yüzünden sıkıştırdım öldü.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bir kelebek yakaladım ona bakmak istedim fakat yakalarken kanadı zedelenmiş uçamıyordu. Bir kutuya koydum. Nasıl beslenir bilmeme rağmen su meyve verdim. Sesler çıkardığını duydum bu benim saçmalamam da olabilir. Ama çok vicdan azabı çektim sadece kanadı güzel zaten ömrü kısa 2güne ölür kuruturum gibi saçma bir düşünceyle yakaladığım ve bırakmadığım için. Bunun kefaleti var mıdır? O çıkardığı sesler hala kulağımda:(((


imam
Kelebek öldürmenin günahı vardır lakin kefareti yoktur sadece tövbe edilir.
Günah işledikten sonra tövbe edenin bir sadaka vermesi sünnettir.


Hocam bakınnn
Merhaba hocam ben yolda giderken küçücük bir kurbağa buldum nedense bilmiyorum ama işkence yapmaya başladım en son tamamen öldürdüm onun hiçbir suçu yoktur ve 15 yaşındayım kefareti nedir ne yapmam lazım ?????


Hoca
Sebepsiz yere hayvan öldürmek günahtır, eziyet ederek öldürmek ise daha büyük günahtır.
Allahtan af dileyin ve bir daha asla yapmayın


Kayıtsız Üye
Çocukken köy de yavru bir köpeğe eziyet ederek ölümüne sebep oldum. Belki çocuktum ama şimdi beni rahatsız eder oldu. Bunun bir kefareti var mıdır. Yada nasıl affolunurum.


mum
Hayvana eziyet ederek öldürmenin bir kefareti yok sadece tövbe edip bir daha asla bir hayvana eziyet etmeyin aksine merhamet edin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm öncelikle 19 yaşında bir genç kızım muhabbet kuşu besliyorum yumurtalar vardı yumurtadan ses geliyordu daha önce ses gelen yumurtaları aciyordum ve yavru sağ salim çıkıyordu fakat bu kuş ses vermesine karşın gelişmemiş ve cikarttigim an oldu ben ne yapmalıyım lütfen yardım edin vicdanım acıyor o yavruya onu ben öldürdüm Allah’a nasıl hesap vericem Allah rızası için cevap verin ise gidicem yarın ama ağlamaktan helak oldum can her ruha kıymetli ama istemezdim ölmesini nasıl affettirebilirim kendimi yaradana


mum
Kuşların yumurtasını ellememek lazım çünkü Allah onları çıkaracağı zamanı bilir.
Siz iyi niyetle çıkardığınız için günahı olmadı ama bence elemeyin


Kayıtsız Üye
İyi geceler sokak kopekleri var 5 10tane gece havliyor ve cocuklarimiz var zarar verebilirler belediyeye basvurdugumuzda gerekli islemi yapmazlarsa oldurmenin dinen bir sakincasi var mi teşekkürler


mum
Zararlı hayvanları öldürmek son çaredir. Siz bir üst makama şikayet edin ilgilenirler


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm hayir aksamalar bugün arcima bindigimde altinda yavru kopek olduğunu farketmedim haret ettim yavrucak ezilip öldü bizde topraga gomduk herkes senin sucun yok falan diyor ama yinede icim icimi yiyor keske baksaydim arbanin altina diye bunun için bir sey yapmam gerkirmi bir sonucta ölümünden ben sorumluyum boyle fitre zekat gibi bisey .?

Okudunuz mu?  İdrar Sıçraması

mum
< bunun için bir sey yapmam gerkirmi bir sonucta ölümünden ben sorumluyum boyle fitre zekat gibi bisey .? >
Dini açıdan yapmanız gereken bir şey yoktur.
Gönlünüzü rahatlatmak için fakirlere sadaka verebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Merhabalar İstanbul’dan İzmir e gidecektik şans eseri giderken yavru bir kedi gördüm ve kutuya koydum daha küçüktü .neyse yolda gidiyorduk ve 2 saat sonra bir mola vermeye karar verdik ve kediyi de indirdik .tabii mola verdiğimiz yerde manzara da vardı biraz resim çekindik derken kedi arabanın tekerinin oraya tırmanmış . Bagaja filan biraz vurduk yine aşağıya inmedi. Babam da biraz gaza basayim dedi çünkü o sesle iner diye düşündük. yine inmedi babam 5 metre kadar ilerledi ve bir anda kedi düştü .koştu koştu en sonunda yere yığıldı can çekişti ve öldü ve bir ağacın kenarına koyup gittik.sonrasında hepimiz çok üzüldük ve agladik . Yolda tövbe istiğfar çektik .şuan vicdan azabından ölüyorum . Çok tatlı bir kediydi.hepimiz çok agladik

——————

Merhabalar bir sorum olcak yaklaşık 2.5 ay önce bulup kömürlükte henüz yürüyemezken buldum yavru kedimi besledim adını maviş koydum bu zamana kadar gayet saglıklı idi ama bugün içime resmen şeytan kaçtı ve bir anda oldu yavruyu halıya işedi diye yere fırlattım ve bir anda solunumu yavaşladı ve dilini yutmuş korkudan ve ben anlıyamadım ellerimde can çekişerek öldü bir anlık hata ne yaptıysam canlandıramadım ona çokda alışmışdım simdi ise yok 😭 ve ben çok vicdan azabı çekiyorum 😭 sizce ne yapmalıyım ben canii degilim bundan önceden besledim kedi dün ise böyle oldu keşke ellerim kopsaydı da yapmasaydım çok pişmanım 😔😔😔😢


Zeus10
Kardeşim sen bırak köpeği o havlayıp durur ama eninde sonunda hatasını anlayıp susar yüce rabbimiz bize demişki hiçbir canlıyı sebepsiz yere öldürmeyin


Kayıtsız Üye
Yavru iki kedim vardi. İki kardes. Bahceye oynamalari için indirmiştim. Daha sonra su kapılarını doldurmak için aşağı indiğimde gözüm karardı ve yalpaladim. Yavrunun bir tanesi de ayağımın yanindaymis kafasına bastim. Hemen yığıldı aldim cesme basina götürüp su carptim ama heryer kan içindeydi. Yere yatırdım iki üç saniye içinde öldü. Tel teselli can cekismemis olması. Benim yüzümden öldü ve bunun günahı nedir? Ayrica ruhu rahat midir?


mum
Kedinin ölümüne sebep olduğun doğru ama istemeden olduğu için hiç bir günahı yoktur.


Kayıtsız Üye
Merhaba bir şey öğrenmek istiyorum daha doğrusu vicdanım beni çok rahatsız etti o Andan itibaren yazın burada kulak böceği çok olur ve genelde balkonda çamaşırların içinden çıkar bende kontrol ediyorum ve öyle içeri alıyorum Ütü Yaparken bir tane çıktı içinden o anda yanımda alıp dışarı atabileceğim bir şey yoktu hızlı hareket ediyordu ve tekrar çamaşırlara girmeye gidiyordu bende mecbur Ütü ile öldürmek zorunda kaldım vicdanım sızlıyor benim ne yapabilirim? Ben bir hayvana zarar verdim içimi kemiriyor insanları çocukları katledenler nasıl yaşıyor anlamıyorum…


Kayıtsız Üye
Allah rızası için yardım edin ..
Banyomda keltenkele gördüm Haşere gördüğümde bile kaşınan bir insanım hemen sıçradım Korkuyorum Halk arasında süleymancık ismi ile tanınanlardan zararszdır ama orası banyom ve gece çok kalkıyorum Lavoba ihtiyacım için onu uyku serserimi görüp çok korkakırım diye babama haber verdim baba dedim mumkunse oldurmeden at ama çok hızlydı mecburen vurdu babam hemen öldü ama çok pişman oldum keşke öldürmeden atabilseydik bunun bir sadakası yokmu Bu günahın telafisi için nasıl bir iyilik yapmamız gerekli .. Yardımcı olun Lütfen Allah razı olsun hayırlı günler

Okudunuz mu?  İşten kaytarmak günah mıdır?

mum
Evde bizi rahatsız eden haşaratı öldürmenin dini bir sakıncası yoktur.


Kayıtsız Üye
Bizim mahallede komşunun iki tane köpeği, bana ait olan kurbanlık kuzuyu sıkıştırıp parçalamaya çalışıyorlardı hemde kuzu bağlı olduğu ipe dolaşarak boğulmak üzereydi bende iki köpeği birden vurarak öldürdüm acaba günahmıdır?


imam
İslam fıkhında genel bir kural vardır MUZIR HAYAN ÖLDÜRÜLEBİLİR günah değildir.


Kayıtsız Üye
Kaza ile yavru bir atı demir bir kalın çubuk fırlatım kafasına geldi ve yere düşüp can çekişir iken kalp masajı yaptık ama öldü vicdanım beni uyutmuyor çok üzülüyorum


Yeni anne
Selamınaleyküm ben bundan 6 yıl önce fare öldürdüm evde fare vardı kıyafetlerimi kemirmişti ve sürekli ev kirleniyodu bir ara yorgandan ses geldi baktım ki fare yorganımı kemirmiş içini oymuş ve oraya yavrulamıştı o zaman daha 20 yaslarındaydım fare yorganın içine 5 tane yavru bırakmıstı ogünkü cehaletle yavruları aldım su dolu kaba koyup üstünü kapattım bogdum sonra anne için kapan yapıp yakaladım üzerine kar döküp sogukta bıraktım şimdi bende 2 aylık anneyim be çok çok pişman oldum vicdanım beni yedi bünün kefareti nedir nasıl tövbe etmeliyim o güne dönsem asla öyle yapmazdım 😩😩😩 ben normalde merhametsiz biri değilim nasıl yaptım hala aklım almıyor bir hayvanın acı çektiğini görünce bile oturup ağlayan bir insanım böcek ve haşereleri cırcır böceği gibi hayvanları öldürmek günahmıdır


Alettin ve
Bizim komşu köyde yaşı şuan 90 civarlarında olan bir dayı vardı. Bu etrafında, evinin yanında gördüğü; kedi, köpek ne varsa kızıp söverek taş yağmuruna tutardı.

Bu adam bir gün İstanbul’a gitmiş, çocuğunun yanına.Sokakta gezerken bir kedi görmüş. Hani şehirlerde ki kedi ve köpek gibi hayvanlar insana alışkındır, kaçmazlar.

Bu önündeki kediye kızmış; ama kedi bunu hiç tınlamamış. Sonra dayı etrafına bakmış taş, sopa var mı diye. E şehrin ortasında taşı, sopayı nerden bulacak?

Neyse kedi adamın yanında, onu kovmak ya da sopalamak için bir nesnede yok.

Dayım hemen kafasındaki sekiz köşe şapkayı çıkarmış ve kediye bir kez çarpmış.

Yine aynı köyden aynı kafaya sahip birisi daha var. Bu gördüğü kurda, kuşa; her şeye taş sallayan birisi.

Bu kara trenin henüz kalkmadığı yıllarda yanına bir teneke ceviz alıp 80 km ilerdeki şehre gidiyor. Yolda gördüğü kuşa, sincaba, kediye, köpeğe o cevizleri fırlata fırlata şehre varmış ki tenekede ceviz kalmamış.

Hayvanlar konusunda duyarlı olmamız gerek. Zaten zararlı hayvanların öldürülmesinde bir sakınca olmadığını hocamız belirtmiş.

Lakin etrafımızda insanlar birbirlerini doğruyorlar. Asıl duyarlılığımızı bu alana taşımalıyız.


Kayıtsız Üye
– Babam biz küçük ken evimizin hamile köpeğini tüfekle vurmuş öldürmüş.Bunun kefaret ini ödemek için ne yapmalıyız

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre düşük yapan kadın

– Selamünaleyküm. Mahallemizde köpekler insanların üzerine saldırıyor bir çok kişi hastaneye kaldırıldı. Belediyeye bir çok defa müracaat etmemize rağmen hiçbir sonuç alamadık. Bu durumda Köpekleri öldürmek günah mıdır? Ne yapılabilir ?

– Merhaba abiler 15 16 yaşımdayım benı birkaç gündür ısıran bir şey vardı sinek öldürdüm ve örümcek beni bunların ısırdığını düşünürek defalarca tövbe ettim küçük bile olsa bir cana kıydım çok üzüldüm keşke bir kağıtla alıp disari biraksaydim ne yapmam gerekiyor 🙁


Şem’a
< Bunun kefaret ini ödemek için ne yapmalıyız >
Keffareti yoktur babanız tövbe istiğfar etsin yeterlidir.
< Bu durumda Köpekleri öldürmek günah mıdır? Ne yapılabilir ? >
Köpeklerin şerrinden korunun ama öldürme son iştir, başka çare yoksa o zaman öldürme izni verir dinimiz.
Siz belediye cevap vermezse bimere şikayet edin halletsinler

< ısıran bir şey vardı sinek öldürdüm >
Zarar veren haşeratları öldürmek caizdir.


Kayıtsız Üye
merhabalar hocam köyümüzde köpek var 2 yıldır bütün tavukları ördekleri telef ediyor köyde hayvan besleyemez olduk kaç kere belediyeye müraacat ettik her gelişlerinde ya köpekleri bulmuyorlar yada yakalıyamıyorlar kaçıyor bu tür hayvanları öldürmek günah mı


Şem’a
Hayvan öldürmek son çaredir. Şayet başka bir yol yok ise dinimize göre öldürülmesi zarurete binaen caizdir.


Kayıtsız Üye
Evimize lağan faresi girdi ve kapanla yakaladık kaçmasın diye posetleyip bant ladik ve fareyi sabah atmak için gittiğimizde havasızlıktan ölmüş tü bunun günahı nedir


arifselim
Yılan, akrep ve fare gibi zararlı hayvanlar öldürülebilir. Ama yinede işkence edilmeden olması gerekir. Onu havasız bırakarak öldürmeniz doğru değildir. Bir daha yapmamalısınız.


Kayıtsız Üye
Ben de aynı dertten muzdarip durumdayım, belediye çözüm bulmuyor.


Kayıtsız Üye
Eti için her gün öldürülen milyonlarca hayvan var. İnsanlar kusana kadar 3 öğün et yer oldu. Yazık günah değil mi bu masumlara
kuzular,danalar,koyunlar,oğlaklar….Allahın özene bezene yarattığı bizim gibi ana rahminden olan dünya güzeli kuzular hergün katlediliyor bu nasıl dünya bu nasıl adalet Allah her gün hayvanları kesip kesip yiyin mi demiş ben bu ayeti görmek istiyorum
Artık bu hayvan öldürülme işi sınırlanmalı insanlar et tüketimini azaltmalıdır ne eziyet ne acılar içinde ölüyorlar insanlar et yerken
onun bir canlının cesedi olduğunu bilerek yemeleri lazım, lokantalarda otellerde hep zarar ziyan çöplerde Allah abdest almak
için ırmaktan alınan suyu bile sadece yetecek kadar al demiş insanlar da sadece vücüdun ihtiyacı kadar et yemelidir herkesin
ne yediği bilmesi onun masaya nasıl geldiğini görmesi lazım….


Kayıtsız Üye
Hocam ben sat gece 23:30 gibi yolda elektirikli motorla gidiyodum ama şarkı değiştirmek için telefonu elime aldım o sırada yolun kenarında yavru köpek varmış görmeden ezdim günahı nedir hocam üzüntüden hep ağlıyorum


Ensar
Kişi yolda giderken herdaim dikkatli davranmalıdır. Siz hariç başkalarının da yolda olduklarını yaşadıklarını asla aklınızdan çıkarmayın. Sonuçta siz bu köpeği bilerek öldürmediniz. Sahipli bir köpekse sahibine ulaşabiliyor sanız ulaşmanız ve kendisinden helallik dilemeniz elzemdir. Sahipli değilse yollarda çok daha dikkatli olmaya bakın herdaim.

Okudunuz mu?  Kaygılanmak şirk midir

Kbr
Merhaba bugün arabayla giderken yolda olan bir tavuğun üstünden geçtim o an neden böyle Bişi yaptım anlamıyorum bilerek öldürdüm hayvanı çok pişmanım ne yapmam gerekiyor çok büyük bir günaha girdim biliyorum tövbe ettim ama içim hiç rahat değil aklımdan çıkmıyor sahibine karşı bir sorumluluğum. Varmı bu günahtan nasıl soyutlanırım yardımcı olun lütfen


Ensar
Sizin niyetiniz asılda kendi düşünce sizliğiniz den olsada öldürmek değildi. Tamam siz üstünden geçmek istediniz ancak öldürmek istemediniz gider sahibine değerinde bir tavuk alır ve af dilersiniz sahibinden… Herhangi bir kefaret ödemenize de gerek yoktur


Kayıtsız Üye
Merhaba bizim evimizde muhabbet kuşu var onun ötüşünden çok rahatsız oluyordum o ötmete başladığında hiçbişey yapamıyordum kitap okuyamıyordum müzik bile dinleyemiyordum o kadar rahatsız oluyordum ki artık o ötmeye başlayınca kafamı duvarlara vuracak seviyeye geliyordum ben de muhabbet kuşunu öldürdüm günahı nedir ne yapmam gerekir ?


ACİLSERVİS
Madem rahatsız oluyordun kuşçuya gidip verseydin olmadı komşuya verseydin insan istesin yeterki bir çok çaresi var. Artık yapacağın bir şey yok. Rabbim zalimin cezasını verecektir.


Kayıtsız Üye
Aynı olayı bende yaptım iş yerindeki tavukları öldürmüş yememiş yumurtlayan tavukları ben usta başı da köpek kaçtı görürsen vur dedi sokak köpeği arada geliyordu bende vurdum ama yaralı olarak kaçtı olur mu bilmiyorum ama şu an pişman oldum ve vicdan azabı çekiyorum


diego06
Bundan 10 yıl önce bir tane kuş aldım elimi çok ısırınca o kuşu öldürdüm.Nasıl olduğunu bile anlayamadım.2 saat ağlaya ağlaya kuşu öpe öpe kalp masajı yaptım.Kuşu hayata döndüremedim .O zaman öyle bir ağladım ki pişmanlıktan göğsüm sıkıştı nefesim kesildi.Öğrendim ki hayvan hakkı kul hakkından zor bir hakmış.Bu garibin eziyetle ölümüne sebep olan ben oldum nasıl olduğunu bile anlamadım .Yatsı namazını kılıp ağladım ALLAHTAN af dileyip tövbe ettim.
Ama korkarım ki ALLAH ve o kuşcağız beni mahşerde affetmez vay benim halime . Bu vicdan azabı beni kahretti bitirdi . Ellerim kırılaydıda böyle bir büyük günaha sebep olmayaydım.Kendimi çok ama çok günahkar hissediyorum.O kuş aklıma geldiğinde vicdan azabı çekiyorum . ALLAH Rızası için ALLAHIN ve o kuşcağızın bu eziyete rağmen beni affetmesi için ne yapabilirim . Ben vahşi gaddar bir insan değilim bir anlık öyle oldu ağladım sızladım bende anlamadı .

ALLAH Rızası için bu günahkar bu aciz bu akılsız adama bir yol gösterin kendimi RABBİME o kuşcağıza nasıl bağışlatabilirim.Çok dertliyim çok acılıyım vicdan azabı çekiyorum.


Kayıtsız Üye
iki tane köpek kendi köpeğimizi öldürmek üzereyken ayırdım o sinirle birine taş attım fakat taş bizim diğer kendi köpeğimize geldi kafasına ve öldü vicdan azabı çekiyorum normalde sineğe bile zarar veren bir insan değilim ne yapmalıyım vicdanım sızlıyor


köpek öldürmenin günahı, hayvan öldürmenin kefareti, hayvan öldürmenin günahı

Bu kategoride yer alan Arkadan Çıkan Kabarcık Abdesti Bozar Mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayvan öldürmenin hükmü nedir,kefareti varmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.