Anasayfa
2 Kasım 2023, 3:49
sizden6
Abone

Namaza ara vermek ?

Namaza ara vermek ?

Butterfly
selamün aleyküm

nişanlım askerde ve 10gün izine cıkıcak ve biz ailemle onların evinde misafir olarak 10 gün kalacağız.o sırada imam nikahımız kıyılacak. namaz kılmak için bende, ortamda müsait olmayacak ne yapmam gerekiyor ?

rabbim dünyada ve ahirette tüm işlerinize kafi gelir inşAllah rabbim sizi kusurlardan,günahlardan temizlesin Allah yar ve yardımcınız olsun Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Ramazanda tüm şeytanlar bağlımıdır?

Cevap: Namaza ara vermek ?

musab.b.umeyr
Misafirlikte namazları nasıl kılmalıyız.

Soru

Misafirlikte namazları nasıl kılmalıyız.

Cevap

Değerli kardeşimiz;

Mümin nerde olursa olsun namazını kılmalıdır. Bu bakımdan misafirlikte de olsa namaz vakti girdiğinde ev sahibinden müsait bir yer isteyip namaz kılmak gerekir. Eğer ev sahibi de namaz kılıyorsa birlikte cemaat yapılarak da kılınabilir.

Okudunuz mu?  Kızlarla konuşmak günah mı?

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

Selametle.


Cevap: Namaza ara vermek ?

rabbe_ozlem
Gözümüzün nuru peygamber efendimiz s.a.v ümmeti ile savaşta bile namazı terketmemiş.. bunu göz önünde tutarak misafirliğe gitmeyi düşün . 🙂 sakın ha sakın terk etme kardeşim

rabbim namazını dosdoğru kılan kullarından eylesin

Okudunuz mu?  Vesvesem Var açıklayamıyorum anlatamıyorum

Cevap: Namaza ara vermek ?

Desert Rose
< nişanlım askerde ve 10gün izine cıkıcak ve biz ailemle onların evinde misafir olarak 10 gün kalacağız.o sırada imam nikahımız kıyılacak. namaz kılmak için bende, ortamda müsait olmayacak ne yapmam gerekiyor ?
>

Ne arası ben onu anlamadım on dakika filim arası gibimi?
Kardeşim Nikah kıymaya zamanı veren Allah c.c on dakika namaz arasınıda verir
Yeterki bu arayı kulu kendine vermek istesin
Rabbimde niyetinize göre yürü kulum desin…
Minareyi çalmadan önce kılıf hazırlmaya benzetmeyelim bu işi….
Yatalak hastalara bile bu ara verilmemişken hayret doğrusu:(

Okudunuz mu?  Çok sevilen bir şeye tapıyor demek caiz mi

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benim sorum wudur ben INWALLAH ksa zamanda evleneceğim wu anda niwanliyim ve namaz kiliyorum fakat evlendikden sonra coluk cocuk oluncaya kadar namaza biraz ara versem gunah olurmu acaba? tewekkur ederim lutfrn cevaplayn


arifselim
Aleykum selam. Tam tersi olarak artık namazlarına çok daha fazla önem vermelisin. Aile kurmak manevi açıdan önemli sorumluluklar getirir ve namazsız bir yuva huzursuz bir yuva olmaya hazır bir ev demektir. Namaz eşlere huzur verir, hamile iken bile bebeğin olumlu etkilenmesine sebep olur. Bebeğe ve çocuklarına dini maneviyatı ve güzel ahlakı aşılamış olur. Daha sayamadığımız bir çok faydası olacaktır. Hepsi dışında sen ilk önce Allah katında sorumlusun ve sakın namazlarını bırakma ki Allah’da her zaman seninle olsun.

Okudunuz mu?  Sabah Namazı kılarken güneş doğdu makbul müdür?

namaza ara vermek, namazda ara vermek, namaz kılarken ara vermek

Bu kategoride yer alan Gusül sırasında sinirlenip bağırmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaza ara vermek ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.