Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Neden sünniler Hazreti Ali’yi ve Kerbela Olayı’nı aleviler kadar zikretmiyorlar?

Neden sünniler Hazreti Ali’yi ve Kerbela Olayı’nı aleviler kadar zikretmiyorlar?

barışuğur
Birincisi kendimi tanıtarak başlıyayım. Alevi bir aileden geliyorum ama sünni kardeşlerim gibi ibadetlerim namaz, oruç vs..
Ehli-beyt sevgisi bize farz iken peygamberin torunu olan Hazreti Hüseyin efendimizin şehit edildiği olay neden sünni kesim tarafından pek anılmıyor? Misal halk arasında , ki benim de fikrim o, müslüman değil denilen günümüz alevileri bu olayı daha çok anıyor. Hazreti Ali’den daha sık bahsediyorlar. Yani adamlar müslüman değil ama peygamber torununun şehit edildiği olayı bizden daha çok zikrediyor sanki Hazreti Ali’yi bizden daha çok seviyor. Cevap bekliyorum.


Cevap: Neden sünniler Hazreti Ali’yi ve Kerbela Olayı’nı aleviler kadar zikretmiyorlar?

-UGUR-
< Birincisi kendimi tanıtarak başlıyayım. Alevi bir aileden geliyorum ama sünni kardeşlerim gibi ibadetlerim namaz, oruç vs..
Ehli-beyt sevgisi bize farz iken peygamberin torunu olan Hazreti Hüseyin efendimizin şehit edildiği olay neden sünni kesim tarafından pek anılmıyor? Misal halk arasında , ki benim de fikrim o, müslüman değil denilen günümüz alevileri bu olayı daha çok anıyor. Hazreti Ali’den daha sık bahsediyorlar. Yani adamlar müslüman değil ama peygamber torununun şehit edildiği olayı bizden daha çok zikrediyor sanki Hazreti Ali’yi bizden daha çok seviyor. Cevap bekliyorum. >


sevgili kardeşim. Hz Ali (R.A) sevmek sunnilere farzdır. Ehlibeytin hepsini severiz bizler. sunnilerde Kerbela olayına çok üzülüyorlar. ama Şia mezhebi gibi veya benzer mezhepler gibi. Gidipte bedenimize zarar verecek hareketler yapmıyoruz. bunlar bizim itikatımıza göre terstir. Hz Ali (R.A) bir araştırdıgın zaman Sunnilerin bütün mezheplerden daha bağlı oldugunu göreceksiniz.. Alevilik konusunda ben bir şey diyememki. Aleviligin bir kitabı yok. Bir Alevi Hz Ali (R.A) Peygamberden Üstün görüyor. Başka bir Alevi Tövbe Haşa Allah diyor.. böyle sapık fikirli insanlar çok var hepsinede denk geldim. hatta bir arkadaşım vardı. Kendisi Aleviydi. hemde HIristiyan. incil taşıyordu.. yani farklı farklı türleri var. bak senin gibi Namaz kılıp oruç tutan Kardeşlerimizde var..

Hz Huseyin (R.A) Kerbela da Şehit edildi. ve buna üzülmeyen imanı yerinde olan bir sunni görmedim. ben hatta Kerbela olayını Bir Ehli sünnet alimden dinleyince Tüylerim diken diken oluyor. Ama itikatımızda Lanet etme yoktur. yezide KAfir de diyemeyiz . ancak bu denilenler Ayetle hadisle Sabit ise denilebilir. İmam Rabbani Hazretlerinin dedigi gibi yezidin yaptıgını Frenk Gavuru bile yapmamıştır. diyip orada dururuz. Çünkü Yezidinde son nefesini bilmedigimiz için. Ayetlede Hadislede Sabit olmadıgı için. Susuyoruz. Allah Büyüktür cezasını İnşAllah verir diyip kesip atarız.

Okudunuz mu?  Sözlüm şuan açık ve evlendikten sonrada kapanmak istemiyor benim üstüme sorumluluk olurmu?

Alevilerde yanlış bir inançta Hz Muaviye (R.A) ile Yezidi Aynı kefeye koymaları var. sunnilerin bazılarındada tabi bu yanlış anlayış var. hz Muaviye sahabedir. Peygamber efendimiz (SAV) dualar almış birisi. Sıffın vakkasında Hz Ali (R.A) nin Kardeşlerimiz bize asi geldi demiştir. daha çok anlatırım bu kadar yeter fazla uzatmim bu konuyu

Hz Huseyine canım feda . Peygamber efendimiz (SAV) sevdigi üzerinde titredigi torununa biz nasıl olurda sevmeyiz. bizler herkesten daha çok üzülüyoruz. ama gündeme gelmiyoruz. hatta biliyormusun . Bizler Her namazda Ehlibeyti anıyoruz. Ehlibeytin Faziletlerini Anlatmakla bitiremem..

şunuda söyleyeyim Ehli sünnete göre. Hz Ebubekir ve Hz Ömer (R.A) Hz Ali (R.A) den üstündürler. hatta bir hadis te Hz Ali (R.A) kim beni Ömer Veya Ebubekirden üstün görürse 80 kırbaç iftira cezası var demektedir..


Cevap: Neden sünniler Hazreti Ali’yi ve Kerbela Olayı’nı aleviler kadar zikretmiyorlar?

mumsema
< Birincisi kendimi tanıtarak başlıyayım. Alevi bir aileden geliyorum ama sünni kardeşlerim gibi ibadetlerim namaz, oruç vs..
Ehli-beyt sevgisi bize farz iken peygamberin torunu olan Hazreti Hüseyin efendimizin şehit edildiği olay neden sünni kesim tarafından pek anılmıyor? Misal halk arasında , ki benim de fikrim o, müslüman değil denilen günümüz alevileri bu olayı daha çok anıyor. Hazreti Ali’den daha sık bahsediyorlar. Yani adamlar müslüman değil ama peygamber torununun şehit edildiği olayı bizden daha çok zikrediyor sanki Hazreti Ali’yi bizden daha çok seviyor. Cevap bekliyorum. >

Ehli Beyti sevmek biz sünnilere de göre farzdır:)
Hz.Hüseyin’nin (ra) şehit edilişini hatırlayan anan okuyan hiç bir mümin yokturki çok üzülmesin/ağlamasın.:(
Tek fark şudur:
ilahlaştıracak kadar sevene göre, normal seven kişiler sevmemiş gibi görünür.
Allah’a emanet ol.

< Âl-i Beyt sevgisinin dinimizdeki yeri nedir?

Âl-i Beyt’e Allah için muhabbet etmek, dinimizde vaciptir (İmam-ı Şâfiî’ye göre farzdır).

Cenâbı Hak Şurâ sûresinde şöyle buyurmaktadır:

"Resulüm, sizden peygamberlik vazifesine mukabil ücret istemez. Yalnız Âl-i Beyt’ine meveddet (sevgi ve saygı) istiyor.” (Şûra Sûresi, 23)

Bir hadis-i şeriflerinde Peygamberimiz (asm.) : "Sizlere iki şey bırakıyorum. Onlara yapışsanız kurtulursunuz. Birisi Kur’an-ı Kerim, biri Âl-i Beyt’imdir.” buyurmaktadır.

Bu hadis-i şerifte Allah’ın Kitabına ve Âl-i Beyt’e yapışmanın birlikte zikredilmesiyle, bizlere şu hakikat ders verilmiştir:

Okudunuz mu?  Hayızlı iken oruç tutulabilir mi

Allah’ın Kitabına uyan her Müslüman, Âl-i Beyt’i sevecek, Âl-i Beyt’i seven her Müslüman da Allah’ın Kitabı’yla amel edecektir. Binâenaleyh, Âl-i Beyt’i seven bir mümin, Kur’ân-ı Kerim’in ihtiva ettiği bütün inanç esaslarına iman ettiği gibi, gerek ahlâka, gerekse ibadete dair bütün hükümlerine de inanacak ve onları hayatına uygulayacaktır.

Her şey gibi Âl-i Beyt’i sevmenin de bir ölçüsünün olması lâzımdır. Bu ölçü ise, Resulüllah Efendimizin (asm.) Sünnet-i Seniyye’sini, bütünüyle yaşamaktır. Bu hususu Bediüzzaman Hazretleri şöyle ifade etmektedir:

"Âl-i Beyt’ten vazife-i Risaletçe muradı, Sünnet-i Seniyye’sidir. Sünnet-i Seniyye’yi terk eden hakikî Âli Beyt’ten olmadığı gibi Âl-i Beyt’e hakikî dost da olamaz”

Bu hakikate binâen, ancak Sünnet-i Seniyye’ye tâbi olan bir Müslüman, Âl-i Beyt’i gerçek anlamda sevmiş olacaktır.

Son olarak şu hakikati de ifade edelim ki, bizim Ehl-i Beyt’i sevmemiz onların sadece şahsiyetleri için değil, Kur’an’a yaptıkları hizmetleri, İslâm Dini’nin neşrinde gösterdikleri büyük fedakârlıkları, ilim ve irfan sahasında yaptıkları hizmetleri içindir.

Onların bu hizmetleri sayesinde, ümmet-i Muhammed itikatlarını ehl-i dalâletin sapık fikirlerinden, hurafelerden, batıl inançlardan koruyabilmiştir.

Onların bu halis, fedakâr, sadıkâne hizmetlerine bir mükâfat olarak, Cenâb-ı Hak, İslâm âlemini asırlar boyu irşat eden Zeyne’l-Abidin, Ca’fer-i Sâdık, Abdülkadir-i Geylâni Hazretleri gibi nice büyük mürşitleri onların neslinden göndermiştir.

Âl-i Beyt, ibadeti, hayatlarının en büyük gayesi bilmişler ve ömürlerinin her anında, kulluk görevini en yüksek sadakat ve ihlâsla yerine getirmişlerdir. Meselâ: Zeyne’l-Âbidin Hazretleri, en dehşetli fitneler ve siyaset çekişmeleri içinde bile, gece ve gündüzde bin rekât namaz kılardı.

Onların neslinden gelen bütün kutuplar, mücedditler, evliya ve asfiyalar da, aynı yolu takip etmişler, büyük bir gayret ve çalışmayla ümmeti bu yola yönlendirmişlerdir.

O halde, Ehl-i Beyt’i seven her mümin de, ibadet görevini yerine getirmekle, onları örnek almalı, onlara benzemeli ve onlar gibi olmaya gayret etmelidir. Ehl-i Beyt’i gerçek anlamda sevmek de ancak bu yolla gerçekleşebilir. >


Cevap: Neden sünniler Hazreti Ali’yi ve Kerbela Olayı’nı aleviler kadar zikretmiyorlar?

rabbe_ozlem
şu zamanda alevilerin geneline baktığınızda alevilikle alakası yok arkadaşlar. bence alevilik demek hz. Ali’yi sevmek demek varmıdır sevmeyen ?

Allah’a inanıyorum kur’an a inanıyorum ama (haşa) peygambere inanmıyorum deyipde aleviyim diyenler var. mümkün olabilirmi böyle bir şey ?

gerçek aleviler namazından ayrılmazlar. şimdikilerin çoğu bence rafazi..


Mürid74
Benim sünni olmam veya alevi olmam, Ehli Beyti sevmem veya sevmem anlamina gelmez.
Hz.Aliyi (r.a.) veya Ehli Beytinden birisini ya seversin yada sevmesin, bunun sünni veya alevilikle ilgisi yok.
Sevgi veya sevmek, bagli olunan itikadi koluna göre olmaz, sevgi veya sevmek gönülden olur.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


barışuğur
"hatta biliyormusun . Bizler Her namazda Ehlibeyti anıyoruz"

Okudunuz mu?  ALLAH ile dertleşmek konuşamak uygunmudur?Namaz kılmayan insanın duası kabul olur mu?

Allahümme Salli ve Allahümme Barik dualarında ehlibeytin anıldığını biliyorum.
ayrıca bakın ben de kendime sünniyim diyorum ama bu forumda da biri de demişti "hz. Ali hz. Hüseyin demeye çekinir olduk şia, rafizi yaftası yiycez diye.." böyle bir durum var. yani biraz şu psikoloji var evet hz. ali’den çok bahsedersem aleviyim diye düşünürler diye; doğru da bu psikolojinin oluşmaması gerekiyor işte benim dediğim odur. ben bazı dini meseleleri bir tanıdıkla konuşurken hz. ali’den bir örnek verdim mi adamın rengi değişiyor ha bu da alevi çıktı diyerek. yine misal gıybet olmasın da bir sünni arkadaşım da hazreti hasan hüseyin’i o kadar anma demişti bana yeter gibisinden. yine televizyonda bir hocaydı galiba yahut imam camide kerbeladan bahsedemeyiz tepki çeker gibisinden bir şey diyordu.
yani benim demek istediğim sevgili arkadaşlar, mumsema hocanın ilahlaştırarak sevmek benzetmesine katılmakla beraber, biz sünnilerin diyicem tamam hepimiz yahut pek çoğumuz ehlibeyti seviyoruz ama onların anılmasından rahatsız olunması cehaletini de henüz atlatabilmiş değiliz.
sevgilerle..


-UGUR-
barışuğur kardeşim. Hz Ali Yi sevmek lazımdır. Hz Ali (R.A) Faziletlerini anlatmakla bitiremeyiz. evet dedigin gibi bazı kimseler var. her Hz Aliden söz edildiginde Alevidir caferidir şudur budur diyen. Ama Bizler Gönülden baglı olalim Hz Aliye , Hz Ali nin Yolu bizleri cennete götürür.. Hz Ali (R.A) nin yolu Muhammed Mustafa (SAV) yoludur.. Allah doğru yoldan ayırmasın bizleri.


Desert Rose
< Ehli Beyti sevmek biz sünnilere de göre farzdır >
evet biz sünniler sevgimizde sadığız,adam gibi derler ya!..
ama diğer bazı fitneci kesim ise bir saldırı aracı olarak kullanmaktan çekinmiyor
gerçekten sevgilerinde sadık olsalar her daim malzeme yapmaktan
karanlık sayfaları çevirip durmaktan utanır ve üzülürlerdi
maksat halen politika yapmak fitne çıkarmaktır=(


Kayıtsız Üye
Arkadaslar Alevilik Hakkinda fikir sahibi olmak için önce bilgi sahibi olmak gerekir.Burda Aleviligi tartisiyorsunuz iyi güzel taktir ediyorum sizi ama lütfen sizden ricam aleviligi bilin oyle tartisin Aleviler nasıl ibadetlerini yerine getiriyorlar cem semah, darda durmak. 40lar cemi, cem erkani, Dede, Pir, Mursit, Sofu vebenzeri çok seyi bilmeniz gerekirki tartisabilesiniz.. aleviligi islam gibi yorumlayip islammis gibi tartisirsaniz bir yere varamazsiniz ve kavga edersiniz..

Okudunuz mu?  Sürekli söz verip bozuyorum.. Allah yine beni affeder mi?

Alevilerin Peygamberi hz.Muhammeddir. Kitabi kuran.

ama inanclari farklidir secme etmek yerine dara durulur. ibadet yerlerine asla kus girilmez. inancimiza gore bir alevi baska bir aleviye kotuluk yalan hakaret vb seylerde bulunursa pir huzurunda duskun olarak kabul edilir..
duskunluk alevi inancina gore en kotu durumdur.. ceme giremez halk onunde af diler herkes afederse (buyuk bir kotuluk yapmissa) ceme girer yoksa giremez..

muslumaniz ama mehzebimiz inancimiz farkli. Biz yaradani yaratigindan oturu severiz kiblemiz insandir bizim.Can cana deriz cana deger veririz
Kul hakkini yemeyiz.. Aleviler camiye neden gitmezler sorusunun cevabi cunku alevilerin inanci ibadeti farklidir..

Bunu anlayabilmek buna saygi duymak bukadarmi zordur.. Biz Dil din irk ten ayrimi yapmayiz.. Biz Allahdan korkmayan luzum eden zalimden korkariz..
.
Biz Amin demeyiz Allah Allah deriz. Biz Afiyet olsun demeyiz afiyet yezidin torunudur. Bir Helali Hos Olsun. Biz Gel yemek ye demeyiz Buyur Can Halil ibrahim sofrasina deriz..

Alevigi alevileri yargilamadan önce alevigi ogrenin dostlar ogreninki tartisalim..


İbnî_Roza
Kardeşim Aleviliğin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.
Sırf Hazret-i Ali (RadıyAllahu anh) namaz da şehit oldu diye secde etmemek olur mu?
Daha bir sürü sayabilirim.


Darusselam
bu söylediklerin ne kuranda nede sünnete vardır
peygamber efendimizi kendinize önder bir peygamber olarak görüyorsanız onu yolundan giderdiniz cem evinde değil camilerde ibadet ederdiniz.


Kayıtsız Üye
SelamAleykum ”Hz Ali (R.A) kim beni Ömer Veya Ebubekirden üstün görürse 80 kırbaç iftira cezası var demektedir..” Demişsiniz bana kaynağını gösterirmisiniz.. bir diğeri bir toplulukda 3,5 sapık o toplumu alçaltıyo diye o toplumu sapık yerine koymak aslında farketmezler cahilliklerini göstermekdedir İran’ı mesela sapık ülke ile damgalamışlar Farz edebiyatının Yüksek derin olduğunu şahsen Ehli sünnet kardeşlerim bilirler Şialıkda dini derine girdiğini bilmezsiniz Ve son Olarak Nebiler Nebisi Muhammed Mustafa (S.a.a) efendimiz bize Veda hutbesinde 2 ağır emanet bırakmıştır Biri KUR-ANKERİM Diğeri ise EH-LİBEYT’dir Bu iki emanete sarılırsanız sapmazsınız buyurmuştur O devirden bu devire kadar farkındaysanız bu iki emanete kim daha çok istekli sarılıyo Ehlisünnet kardeşlerim tabikide KURANA Çok sarılıyo Ehlibeyt’ede saygıları var lakin Ehlisünnetden Prof.dr vs.. Hocalar EHLİBEYT’İ doğru düzgün anlatmazlar.. Ve bir şey daha diyeceğim Hz İmam Ali (Aleyhisselam)’ı Peygamberden üstündür diyenler gulat-ı şia’dırlar Lakinn Şialardan, alevilerden Yada caferilerden alakaları yokdur.. Ve ALEYKUMSELAM VESSELAM…

Okudunuz mu?  Kitlesel Gıybet nasıl olur?

Kayıtsız Üye
kardesim kime anlatiyorun ki ?ben çok yazdim anlamiyolar ki cogu.yine takiyye sucu ,yine kafir damgasi ,yine sapik iftirasi.Muhammed peygamber s.a.s dan sonra Imam Ali a.s gelir benim için,vurun bana kirbaci!


Kayıtsız Üye
O zaman biz de şöyle mi desek: "Yav bu sünniler bir türlü anlamıyorlar, bişey anlatıyoruz yine aynı şeyi tekrarlıyorlar." ne kadar çirkin ve hoş gelmeyen sözler değil mi? Ama biz ehlibeyt dostlarından böyle birşeyi duymayacağınız gibi maalesef ehli sünnet kardeşlerimizin büyük bir kısmı bizleri bu şekilde itham etmektedir, şahsi olarak ehlisünnete kalbim her geçen gün burkuluyor.
Ağır ithamları sanki çocuk oyuncağıymış gibi insanlara yapmaktan vazgeçmedikçe bu sorunlar hep gündemde kalır. Vahdet yapmak varken parçalanmak niye? Bunlar dış güçlerin oyunları unutmayın! "BÖL, PARÇALA = YÖNET" asırlardır yayına konan senaryo bu seferde alevi sünni meselesi için yayına koyulmaya başlanıyor.

Lütfen dolduruşa gelmeyelim..


umutlucan
ehli sünnet te herzaman hz ali sevgisi vardır.Bunu inkar etmek ahmaklıktır.


Kayıtsız Üye
Şia ehli beyt derler ama ehli beyt ebu bekir ömere ve osmana ıydular biat ettiler, onlar ise lanet okuyorlar.
Kim hak ahrette görülür


Kayıtsız Üye
hey misafir arkadaş sia elbet ehlibeyt yolu tutar,sizde o "sahih" kaynak nasıl bilemem ama bizde mutaber hadisler çok o konudaa bu arada eğer sen ehli sunneysen yazdigin ilk uc halife ismini onlara deger vererekden buyuk harfla ve de hz eklemekle bildireydin.bu ne abicim sizin kendi mukaddeslerinize verdiginiz deger bumu ? Biz ilk uc halifeyi kabul etmesek de adlarini buyuk harfle yazriz hiç olmazsa .Ebubekr,Omer ibn Hattap.Osman


i.rozaya cvp.
sayın ibni roza alevilerin camide namaz kılmama nedeni Sırf Hazret-i Ali (RadıyAllahu anh) namaz da şehit oldu diye değildirnedenleri çoktur.biride camiler dedikodu yuvasına dönmüş aleviler kötüleniyor,bn şahit oldum şu karşı mahallede aleviler var şöyledirler böyledirler orası Allahın evi dedikodu evi değildir…


Kayıtsız Üye
Kardeşim kurana inanır ve hz.Muhammed i peygamber olarak biliriz diyorsun. Buraya kadar tamamdır peki kurandaki emirlere ve peygamberin hadislerine neden inanmıyorsunuz. Bizim ibadetemiz ve inanisimiz şöyledir böyledir olabilirmi? O kuran bu olaylardan daha önce indirildi . Her ne olduysa o oluşan olaylara göre değil önceden inen ve bozulmamış kurana gore ibadet edilir ve inanılır. Hz. Ali namaz kılarken hainler tarafından öldürülmüs. Namaz kılarken.. sizin daha çok namaza ve ibadetlere sarilmaniz gerekirken ibadet diye saza söze girmissiniz.. mantıksiz mi bu dediklerin Allah aşkına..

Okudunuz mu?  Şeriat Cezaları

EÖOA
Sevgili arkadaşalar birbirimize çok benziyoruz bir sürü ortak paydamız payşımlarımız yaralarımız acılarımız zaferlerimiz nidalarımız var fakat öyle kısmi, öyle ufak sebeplerimizden dolayı birbirimize ağır ithamlarda bulunuyoruz ki herseyden önce bu bizim kardeşliğimize ve İslam birliğimize zarar verir bu hassasiyetle yazalım cümlelerimizi.. Yüce dinimiz İslamı mezhepsel farklılıklara indirgeyip lime lime etmek , mezhepsel radikalizmle olayı daha karanlığa sürüklemek , en çok İslamın birliğine ve dokusuna zarar verir.Evet Hz.Ali (R.A) sünnilerde çok sever Hz.Muhammed(S.a.v)i seven ve tabii olan herkes çok sever ve sayar fakat Hz.Ali (R.a) ye daha kutsi anlamlar yüklemezler.. Efendimiz(S.a.v) Veda hutbesinde bize bıraktığı 2 emaneti hatırlayalım 1.Kur’anı Kerim 2.Peygamber Sünnetidir.. Bunlar bize Rehberdir..Bunun dışında tabiki Ehli beyt bizim için çok değerlidir çok kıymetlidir..İnsanlığın iftihar tablosunun bize emanetleridir onları sevmemek değer vermemek düşünülemez ancak onlarda nihayetinde İnsan ve kuldurlar hata yapabilirler bizim önümüzde En güzel örnek Son Peygamber Efendimiz(S.a.v) dururken, onun bize getirdiği namaz, sünnetler vs. dururken neden batıl çelişkilerle dolu bir inanış biçimine yönelirki insan ? Hem Kitabımız Kuran Peygamberimiz Hz.(Muhammed Sav) diyip hemde onun sünnetine, namazına riayet etmeyen bir inanış biçimi düşünülebilir mi ? Kur’anı Kerimde kaç yerde namazın ehemmiyetinden ve öneminden bahsediliyorken nasıl olurda namazın yerine hiçbir indirilmiş kitapta bulunmayan ve tamamen kültürel yollarla geçmişten süregelen ibadet biçimleri uygulanabilir ? Hz.Ali (R.a) İslama çok büyük hizmetler vermiş Efendimizin soyundan gelen çok kıymetli bir İslam pırlantasıdır fakat sizin Hz.Ali(R.a) a yüklemiş olduğunuz kutsi ve İlahi anlamlar o pırlantanın üzerini tozla kaplıyor.. Sadece yetiştiğimiz aile ortamına göre inancımızı kült alıp hayatımıza yerleştirmeyelim arkadaşlar.. İnanç geleneğe kültüre göre değişmez İslam Kuran ve Sünnet heryerde aynı kıymete sahiptir..Farkında olmadan Alevi kardeşlerim Hz.Ali(R.a) zarar veriyorlar.. Rabbim aramıza fitne sokmasın bizi İslam sancağından ve birliğimizden ayırmasın.. Vesselam


Kayıtsız Üye
Oncelikle ben sunu demek istiyorum cahil ile sohbet etme uzulursun o yuzden ben bir alevi olarak diyorum ki Hz Alinin kerametlerini ve nurunu bilseydiniz boyle konusamazdiniz Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali bunu deriz biz bunlardan baska biseyde tanimayiz.


Kayıtsız Üye
BarIş uğur alevi olmadIğInI çok güzel belli ediyorsun müslüman değil falan elhamdülillah müslümanIz ama müslümanlIk adIna sünnilii adIna kafa kesenler kabeyi YIkacağIz diyenlere yetmiyor yahudinin yolunu tutanlara a bak bunlar müslüman diyorlar çünkü o sünnilii adIna cihad ediyor ediyor. Hz Muaviyeyi savunanlarI destekleyenler var. Yetmiyor Hz Aliyi kafir gören Işide vahabbi harici yolunu tutanlara destek veriyorsunuz.Oysa Hz.Muhammed Göstermelik namaz kIlma, komşum açken yok yatma hadisi şeriflerbahsediyor. Hz Ali konuşan kuraldIr diyor.Bm inancInda olan sünnileride kardeşim gibi görürüm.Ama mosada cia destek veren ve tekfircilere destek verenler onlar en büyük islamsIzlar.AyrIca cemevindesecde rüku var.semah ibadettir.Hz Aliyi ve Hz Muhammedi semahat anmak ibadettir.Allaha inanmak kulluk etmek ibadettir.Aleviliğin farklI yorumlanmasInA tek sebebi diyanettir.çünkü diyanet alevilikle ilgili bilgileri toplamIyor.Tekelleştirmek istiyor.

Okudunuz mu?  Allahtan ölümü istiyorum.

Kayıtsız Üye
Şimdi bm namazInI kIlIyorum.aleviyim.bağIra bağIra bm aleviyim göstere göstere namaz KIlIyorum diyemi göstereyim.KIlmayanlar var ateistleşmiş olanda var ateistlik yapan aleviyimdemesin belli bir ideolojiyi aleviliğe yükleyenlerde aleviyim demesin. Ama gösteriş için namaz kIlanlarda zorlayanlarda bm sünniyim demesin.AyrIca sünnilerdede ateist olan var.Işid bu ara gibi tekfircileri sevenlerde bm sünniyim demesin.Herkes inancInda olsun.MadImak katillerini savunanlarda bm sünniyim demesin. Terör örgütlerine kaçanlarda bm aleviyim demesin.yani KısacasI sen genelleştiremezsin.Birde muharremdw oruç tutuyormusun.cemevine gidiyormusun.O zaman bu insan alevidir Müslümandr.Allaha peygamberlerimize Kurana Meleklere iman eden alevi dir.Dini kullanarak hIrsIzlIk katillik adam kayIrmacılIk yapan kul hakkI yiyen sonrada namazdayIm diyen bu en büyük imansIzdr.dinsizdir.BunlarI kollayanda müşriktr. Çünkü Hz Muhammed sav 1 günlük adalet sağlayan 1000 gün sevap kazanmştr.Hadisi var.


Sade
Aleyküm selam rahmetullahi ve beraketehu ‘BENCE’ DİYE DİN OLMAZ, DİNİMİZ VAHİY DİNİDİR. PEYGAMBER EFENDİMİZ ( S.A.V ) BUYURUR BİZ TESLİM OLURUZ. NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR, NAMAZSIZLIĞI NE AD ALTINDA OLURSA OLSUN SAVUNANIN DİREĞİ SAKATTIR. TESPIT DOĞRU, SÜNNETE UYANLAR HZ ALİ’Yİ, EHLI BEYTI YETERİNCE ANMIYOR VEYA ANAMIYOR YANLIŞ ANLAŞILMAYA SEBEBİYET VERMEMEK İÇİN. MÜSLÜMAN KORKMAZ TEMKİNLİ OLUR DİYELİM YOKSA HZ ALİ’Yİ SEVME NOKTASINDA ZERRE SIKINTI YOK. BİRLİK OLALIM SORUN DEĞİL. SORUN ALLAH’IN ( CC ) KURANDA FARZ KILDIĞI NAMAZI NEFİSLERİNE AĞIR GELDİĞİ İÇİN KABULLENEMEYEN CAHİLLER. KUSURUMA BAKMAYIN MÜMİNLER ANCAK KARDEŞTİRLER AMA KİŞİ ALLAH’A CC PEYGAMBERINE ( S.A.V ) KİTABINA İTÂ’AT ETMİYORSA KARDEŞ DAİRESİNDE DEĞİLDİR.
BU ARADA YOK IŞİD YOK BILMEM KIM ŞÖYLE KÖTÜ BÖYLE KÖTÜ. .. VELEVKİ SEVMEDIGINIZ HERKES CEHENNEME GİTTİ. .BU SİZİ KURTARIR MI? MİLLETİ ELESTİRECEGİNİZE SIZ ÖRNEK MÜSLÜMAN OLMAYA GAYRET EDİN. SUNNİLER CEHENNEME GİDİNCE ALEVİLİK Mİ KURTARIR YA DA TAM TERSİ? BIR BAKALIM ALLAH CC NE DEMİŞ
Zümer 3.Ayet: Dikkat et, hâlis din yalnız Allah´ındır. O´nu bırakıp kendilerine bir takım dostlar edinenler: Onlara, bizi sadece Allah´a yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz, derler. Doğrusu Allah, ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve inkârcı kimseyi doğru yola iletmez.

Okudunuz mu?  Çocuklar seytandan korumak icin okunacak dua

Kayıtsız Üye
Mumsema her kimsin bilmiyorum ama bu ehlibeyt konusunda son derece cahil olduğun apaçık ortada…Sana bir soru madem hz.ebubekir,hz ömer ve hz osman ..hz Ali den üstünse ,muminin miraci namazda neden üç halifeye değilde hz Ali nin de içinde olduğu ehlibeyt te salli barik okuyoruz…Bide maide 55 te "sizin veliniz ancak Allah ,resulu ve rükü halinde zekat verenler (hz Ali)"denilerek bütün tefsirlerden hz Ali olduğu açık ve nettir…ve 200 sünni alım ve tefsircinin naklinde gadir i hum hutbesi var ve hz Peygamber (sas) hz Ali yi işaret edip benden sonra halifeniz Ali dir dediği nakledilir…bunlardan biri ahmed bin hambel in ( musned_i ahmed cilt 4 sayfa 281. )olayın bir diğer boyutu sahabeden 18 kişi hz Ebubekir e biat etmeyip,hz Ali nin hilafetini savundular (ebuzer ,selmani farisi,ammar bin yasir ve eyyubel ensari gibi sahabeler hz Ali nin hilafetini savundular)…bakınız hilafet kolay bir iş değildir ve ıslam dini demokrasi dini değildir,vahiy dinidir…peygamberide halifesinide Allah cc seçer…insanlar değil…ve bir insanın peygamberin halifesi olabilmesi için manen tertemiz olması gerek…üç halifenin manen tertemiz olduğunu anlatan bir ayet varmı…Ama ehlibeyt in tertemiz kıldığını Allah cc in Kuranı Kerim in tathir ayetinde "ey ehlibeyt Allah sizi her türlü cirkinlikten giderip sizi tertemiz yapmak ister"ayeti apaçık ehlibeyt in maddi ve manevi temizliğe ulaştırmış Allah cc ….hal böyle iken "ben ilim sehriyim ALİ de kapısıdır" diyen hadiste manevi temizlik te , ilimde ve kahramanlikta üstün,Peygamber sav medine hicretinde yatağına yatan kahramanı överken Allah cc ,biz siz oluyorsunuzda da başkalarını hz Ali den daha üstün olduğunu soyleyebiliyorzun…mumsema madem çok biliyorsun bende senden üç halifenin hz Ali den üstünlüğünü anlatan ayet ve sahih hadisler bekliyorum….


Şem’a
Hz Ali ra Hz Ebubekir ve diğer iki halifeye biat etti siz şiirlere ne oluyor anlamıyorum
Delilsiz mesnetsiz rivayetler konusunda sizin gibisi yok
Hz Ali büyük insan ayakları başımın tacı ama sizinle alakası asla yoktur


Kayıtsız Üye
İslamda önce Kelime-i Şehadet sonra Kelime-i tehvid gelir.
Tanımayız etmeyiz gibi iddaalı lafları Allah’a inanıyoruz Peygambere inanıyoruz deyip Allah’ın indirdiği Peygamberimizin aracı olduğu Ehlibet’in yardımcı olduğu bir din de aykırılık yapacak kadar bilgi nereden geliyor?

Okudunuz mu?  Ölü birini gerçek hayatta görmek

Kayıtsız Üye
Nasil yani omer Hz Aliden ustundur bu nrde yazildi hangi hadis Hz Ali bir imamdir Allah tarafindan secilmis bir peygamber cocugudur …hic bir zaman bir serkerde ondan ustun olamaz


Kayıtsız Üye
Alevilerin Hz Aliyi peygamber olarak gördüğümüzü soyleyen arkadaş ibadetimizi Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali diyerek yapiyoruz


Kayıtsız Üye
Kardesim kurani kerim ve Allahin elcisi hz Muhammed (sav) hadisleri bizim yol gostericimizdir. Benim de alevi bir arkadaşim var kendisi sık sık durust olsun adam olsun der iyi guzelde kardesim beni yaradan benden sadece durust olmami istemiyorki acip kurani kerimi okuyun derim orda herseyin ölcusu yazar.


Kayıtsız Üye
Kardesim ne dersen de de dedigin seyin kaynagi kuran ve hadislerde yok sa oyle kafana gore kulturel yasaya bilirsin islam dini kulturel din degildir kurani kerim her yerde anlami aynidir degismez o nediyor sa o olur kafana yasamak durust olsanda kurani kerime gore yasamazsan bos yasarsin


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bir siayim ve mezhebim başta olmak üzere herşeyi araştırıyorum. Ama Kerbela olayında öyle sünni kardeslerimle karşılaştım ki bizim inancımıza ters bir şekilde yüksek sesle şarkı dinliyordu. Ve bende uyardim dedim ki dinlemek istiyorsan biraz sesini kisip dinler misin onun bana soyledigi laf neydi biliyor misiniz ;
Hz. Hüseyin kim ya ben onu tanımıyorum. Kerbela olayı uydurmadir.

Bu bir sorunun yani sonra bir yorumdur. Her mezhepte her inançta kendini kaybedenler olabilir


Kayıtsız Üye
Siz daha veli veya velayeti yariştırırken kefere üzerimize nasıl saldıracağının hesabını yapıyor.

"Bizler müslümanız",deyin kurtulun!


Kayıtsız Üye
Cevabi çok basit alevilerle sunnilerin arasini acabilmek onlari birbirine kirdirarak iki tarafida ortadan kaldirabilmek için tarihte yaşanmış olan talihsiz bir olayi kasiyarak müslümanları birbirine kirdirmak.sunni Müslümanlar tarihte yasanmis olan bu olaydan niye aleviler kadar bahsetmiyor onlar kadar anmiyorlar diye bazi soylentiler dolasiyor.Kardesim bahsetsen veya bahsetmesen neyi halledeceksin Allahu teala yanliz bana kulluk edin yanlizca bana sukredin hatta bazi ayetlerinde ise siz nekarda az sukredicisiniz diyor kime diyor bize yani demek istiyorki kulum olan hz ali kadar beni nedeb anmiyorsunuz ona gosterdiginiz ilgi ve alakayi bana gostermiyorsunuz.Sadece beni sevin demiyir peygamberini ve onun ehlibeytinide sevin diyor ama biz Müslümanlar bu sevgide gevseklik ve ihmalkarlik yapuyorsak bu bizim birbirimize dusman acagiz anlaminami gelir.O zaman bende derimki misal olarak tabi sen peygamberi benim kadar niye sevmiyorsun Allahu tealayi benim kadar sevmiyorsun desem bana ne dersin veya ben sana derim derim kim bu isimlerini zikrettigin Allahin sevgili lerini benden daha çok severse Allah ondan razı olsun derim.ama sevgisinde kusur edenide benim yargilamak gibi bir yetkim yoktur gonullrde olani ancak Allah bilir sadece o yargilar bunun disinda baska bir sey aramak pesine kostugumuz seylerle muslymanlari birbiriyle catisacak duruma getirmeknin bedelinide hekes Allahun huzurunda verecektir sevgimi ve saygimi sunarim.

Okudunuz mu?  Şehvetsiz akan meni boy abdesti

Kayıtsız Üye
asıl şu soruyu sormak lazım. neden şiiler sünnileri sevmezler. biz diğer halifeler gibi hz ali’ yide severiz. kaldıki hz ali peygamberimiz için ölümü göze almış bir yiğittir.
ayrıca şiiler madem hz ali yi çok seviyorlar neden onun gibi yaşamıyorlar. Neden tarihi boyunca hep müslümanlarla şavaşmışlar. günümüzde olduğu gibi neden mülümanları acımadan katlediyorlar. Hemde kafirlerle birlikte olarak. siz şiiler şu günlerde islamın en büyük düşmanısınız..


Kayıtsız Üye
Hepinizi saygıyla anıyorum desem yalan söylemiş olurum arkadaşlar yaratan Allah
Alevi sünni yaratmamistir peygamber efendimiz vefat edelim 1400 yıldır o tarihten günümüze kadar öldürülen insandan dağ yapsan ağri dağini geçer
Bu yanlışlık yetmiyor halen devam ediyor
Allah’ın yaratığı her canlı Allah’ın nimetini yiyor Allahin suyunu içiyor Allahin havasından oksijenini alıyor Allah ambargo
Koymuyo insanlar insana yaptığını hayvan
Yapmiyor hiç bir balık sürüsü kuş sürüsü
Sınır tanımıyor yok türkiye yonyunaistn
Allahin egemenliginde Yasar insan hayvanlara bile yaşam haki tanimiyor
Allah’ın kuran ini hakem yapalım her insan haline razı olur birileri tavirlardan yaşarken
Birisi sokakta yer bulamıyor bu düzene çare arayalım adaletsiz düzen zengin fakir
Düşünün her insan bir ama insanlar birini vezir birini rezil yapıyor sonuçta her insan aynı ölçülere sahip çıplak geldik çıplak gidemeyiz .alevi süni yahudi hıristiyan
Deyip insanları zulmüne ugratmayalim
Kim neye inanıyorsa ona inansın biri insanın babasına hakaret etse sende onun
Babasına hakaret edersin sagilarmla saygılı olalim


sünnilik nedir, sünniler alevileri neden sevmez, aleviler sünnileri neden sevmez

Bu kategoride yer alan Yemin Kefareti İnternet'ten Bağış Yaparak Ödenir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden sünniler Hazreti Ali’yi ve Kerbela Olayı’nı aleviler kadar zikretmiyorlar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.