Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Cennette domuz eti var mıdır, eğer varsa yemek helal olacak mıdır?

Cennette domuz eti var mıdır, eğer varsa yemek helal olacak mıdır?

m.deniz
Kur’an’da ve hadis kaynaklarında, Cennette domuzun olacağına ve onun etinin yenilip yenilmeyeceğine dair herhangi bir bilgiye rastlayamadık. Bunun ötesinde söylenecek sözler, sadece bir tahmin olacaktır. Bizim tahminlerimize göre, cennette domuz olmaz ve eti de yenmez.

Okudunuz mu?  Trans yağlar helal mı

Evvela, dünyadaki hayvanların hepsinin cesetleri toprak olacaktır. Bunlar arasında domuz da vardır. Sadece bazı hayvanların, özellikle her türden bir-iki canlının hem ruh hem bedeniyle gideceği bilgisi bazı rivayetlerden anlaşılmaktadır. Diğer hayvanların ruhları yok olmayacak ve bedeniyle yaratılacak hayvanın cesedinden cenneti seyredecektir.

Okudunuz mu?  Bilmeden alkol içmek?

Kur’an’da, cennetteki etten (Tur, 52/22) ve kuş etinden (vakıa, 56/21) yalnız birer defa söz edilmiştir. Bu da cennetteki etin -bütün türleriyle- oraya mahsus, özel bir et olduğunu ima etmektedir.

Abdullah b. Abbas’ın bildirdiğine göre, cennetteki gıdaların, içeceklerin ve diğer varlıkların hiç birisi dünyadakilerle benzer değildir. Tek ortak yönleri isimleridir. (Beyhakî’den naklen Âlûsî, 1,204.) Demek ki, domuzun veya başka bir hayvan etinin, dünyadan cennete ithal edilmesi söz konusu değildir.

Okudunuz mu?  İki kaş arasını kesmek caiz midir?

Cennetin ve nimetlerinin dünyada bildiklerimizden, hatta hayal ettiklerimizden farklı, bütün bunların ötesinde olduğunu açıklayan başka âyet ve hadisler de vardır. Hz. Peygamber (asv) bir sohbetinde cenneti anlatırken,

"Orada hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın işitmediği ve hiçbir kimsenin hayalinden geçmeyen şeyler vardır." buyurmuş, ardından da,

Okudunuz mu?  Kaş ektirmek günahmı

"Korku ve ümit içinde Rabbine ibadet ve dua etmek üzere vücutları yatak görmez, kendilerine verdiğimiz rızıktan da Allah için harcarlar. Yaptıklarına karşılık olarak onlar için saklanan mutlulukları hiç kimse bilemez." (Secde 32/16-17) mealindeki âyetleri okumuştur. (Müslim, Cennet, 5.)

Cennetin nimet ve güzellik bakımından benzeri olmadığı gibi, azap bakımından da cehennemin bir benzeri yoktur.

Okudunuz mu?  Diş teli gusle mani midir ?

Cevap: Cennette domuz eti var mıdır, eğer varsa yemek helal olacak mıdır?

AKBİLE
dünyada yasaklanan zararlı görülen bir şey cennete nasıl verilebilirki zaten cenneti ala o kadar güzelki bilinmeyen ve eşi benzeri olmayan tadlar bulunacaktır

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette domuz eti var mıdır, eğer varsa yemek helal olacak mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.