Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:23
Namaz
Abone

Şafilerde bütün farz namazların sünnetleri iki rekat olarak mı kılınıyor?

Şafilerde bütün farz namazların sünnetleri iki rekat olarak mı kılınıyor?

Kayıtsız Üye
almun aleykum şafilerde bütün farz namazların sünnetleri iki rekat olarak mı kılınıyor? farz namazlarının sünnetlerini kılarken nasıl niyet edilir? şafii lerde vitir namazı ne zaman kılınır??? kılınış şekli nasıl hükmü nedir???? çok teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Namaz kılmak istiyorum ama duaları bilmiyorum ezberlemek istiyorum

Cevap: Şafilerde bütün farz namazların sünnetleri iki rekat olarak mı kılınıyor?

Hoca
Şafi mezhebinde, sünnet namazların ikişer rekat olarak kılmaları daha faziletlidir
Şafii mezhebinde sünnetlere aynen diğer mezhepler gibi niyet edilir bir fark yoktur. Niyet ettim sabah namazını iki rekat sünnetini kılmaya gibi…
Şafii mezhebinde vitir namazı sünneti müekkededir. Yatsı namazı kılındıktan sonra vakti başlar ve imsak vaktine kadar devam eder.
Şafiide vitir namazı;
1,
2+1,
4+1,
6+1,
8+1,
veya 10+1 olarak kılınır.

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebinde cuma namazı nasıl kılınır? Şafii mezhebinde sünnet namazları nasıl kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafilerde bütün farz namazların sünnetleri iki rekat olarak mı kılınıyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.