Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden1
Abone

Dinden çıkma ile ilgili vesveseler

Dinden çıkma ile ilgili vesveseler

Müslüman123
Bazen içimde bişi oluyor. Dinden mi çıktım acaba diyorum. Sonradan en fazla 3 saniye önce düşündüğüm şeyi tekrar aklıma getirmeye çalışıyorum çünkü analiz edicem. Sonradan hiç bişi hatırlamıyorum. Az önce tekrarlandı bu. Hesapta yarın kıyamet kopcak diyorlar ya onları yalan yanlış yazılarını okuyordum. İçime bir huzurluk oluyor ister istemez. Kendi kendime diyorum ki ben naptım ne dedim diyorum 2 saniye önceki şeyi hatırlayamıyorum. Yanlış anlamayın hafızam iyidir 🙂 Yani kardeşlerim böyle bir şey tekrar yaşadığımda ne yapmam lazım ? O yaşadığım şeyi tam anlatamıyor olabilir anlayanlar var mıdır?


Cevap: Dinden çıkma ile ilgili

barışuğur
Arkadaşım içindeki vesveselerden ötürü dinden çıkmazsın ya da günaha girmezsin. Dilinle kafir edicek sözler söylemedikten sonra. Yazdığından bunu anladım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Okudunuz mu?  Dökülen saçlar yakılmalı mıdır? Atılması günah mı?

Cevap: Dinden çıkma ile ilgili

şaf_ak
yaşadığın vesvese gibi duruyor 🙂 üstünde çok fazla durma insan aklından geçenler nedeniyle dinden çıkmaz…


Cevap: Dinden çıkma ile ilgili

HAMMADUN
Şeytan Aleyyullana’nın vesveselerini aklına takıp, dinden çıkmışmıyımdır diye mi düşünüyorsun……??? Bilmem kaç milyon yaşında olan o cahil cühela şeytan aleyyullana seni Rab’binden uzaklaştırabilmek adına türlü türlü desise ve hilelere başvururken, o’nu kafana takıp Rab’binin rahmetinden ümit mi kesiyorsun.

Tabiki hayır. O cahil şeytan, seninle akıl mukayesesine girme hadsizliğinde bulunmaya çalışmış anlaşılan. Rab’bine daha iyi bir kul olabilmek adına, aklını kullanıp şeytan aleyyullana’yı itekleyemiyormusun.

Okudunuz mu?  Ne yapsam Ramazanda Teravih Namazına gidemiyorum !

Kovulmuş şeytanın şerrinden rabbine sığın. Zira o, sana dost olan Rab’binin hükmü karşısında kaçacak mekan ararda, mekan’da rab’binin olduğundan, soytarı gibi ortalıkta dolaşıp akıl yürüttüğü zannı içerisinde başka bir gafil aramaya koyulur.

Dininden gafil olan, gafletini şeytanın mekanında yaşar.

Takma kafana, allah-u Taala’nın sana verdiği akıl muvacehesinde, şeytanın cehaletini gör ve nefsine de dostunu ve düşmanını tanıt. Hepsi bu önemsiz de addedme sakın. Unutma cihat etmek illa elde kılıç savaş meydanına çıkmak değildir. Şeytanın şerrinden emin olabilmek için, nefsinle cihat etmelisin. Zira en büyük savaş, cahil şeytanın ivasına karşı olan savaş değil. Nefsine karşı olan savaşındır.

Okudunuz mu?  Yanımdaki küfür etse banada günah yazılırmı?

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Müslüman123
Çok saolun kardeşlerim çok allah-u Teala razı olsun !


burakin
Fıkhı ekberin aliyyül kari şerhinden aldığım aşağıdaki bilgilere göre mesela bir söz işiten bunun ayet olup
olmadığında şüpheye düşse,o sözün ayet olup olmadığını araştırmazsa o
söz de ayetse dinden çıkar mı,yoksa bu sadece bilmemiz gereken zarureti diniyye denen tafsili iman için öğrenmemiz gereken şeyler de midir?


sahinn41
tek bir ayeti dahi inkar edersen dinden çıkarsın, ayeti bildigin halde,
ayetten haberi olmayıpda fikir yürütenlerin hükmü nedir bilmiyorum.


OxyGen`s
1- Benim sınıfta türkçe kitabım yere düştü. Kutsal Kitap yere düştü dedim sesli dinden çıkar mıyım ?
2-Başka bir zamanda bişi oldu önce ALLAH dedim sonrada orda bir argo sozcuk kullandım mal salak gibi değil ama dinden çıkarmıyım ?

Okudunuz mu?  Kardeşlerim yardım edin bi akıl verin sıkıntıdayım

3- ALLAH rızası için şu dinden çıkma olaylarını anlatın Şeytanın vesvesesinden midir bişi oluyor hemen dinden çıktım diyorum tobe tobe.

Bu 3 Sorunun Cevabını verirseniz çok makbule geçicek.


karadamlalar
kardeş her vesveseyi dillendirirsen peşini bırakmaz, kendini imanı doğruca öğrenme yoluna sok ve şeytanın boş vesveselerine kulak asma. geçmişte yaptığın her ne var ise evvela kalpten tövbe et.


OxyGen`s
1 ve 2.sorumun cevabını alamadım dinden çıktımmı şimdi ?


karadamlalar
şu an şehadet ediyor musun kardeşim Allahın tek ilah ve Muhammedin(aleyhissalatu vesselam) onun Rasulü olduğuna? ediyor isen bitmiştir.

Okudunuz mu?  Küfre rıza göstermek küfürdür ne demektir?

Kayıtsız Üye
Ara ara dinden çıkma vesvesesi yaşıyorum. Hemen kelimei şahadet getiriyorum. Bu vesvese gusulle birleşiyor bazen . Gusul alırken aklima dinden çıkmakla ilgili şeyler geliyor ama aldırmıyorum. Abdestimi aldım çıktım makatimi iyi temizlememişim gibi geldi o sırada bir düşünceden ötürü dinden çıktım zannettim kelimei şahadet getirdim sonra makatimi yıkadım. Şimdi güdül almam gerekiyor mu tekrar .dinden çıktım zannetmekle dinden çıkmış oluyor muyum


Kayıtsız Üye
Dinden çıkacağımı bilmeden çok elfazı küfür kullanıyormuşum sinir anıyla vs şimdi ise pişmanım ama sürekli dinden çıkıyor gibi hissediyorum aşırı huzursuzum tabi namaz falan da kılamıyorum kendimi layık görmüyorum huzuruna.Çok çok mutsuzum moralim bozuk.İbadetlerimin falan kabul olduğunu düşünmüyorum tabi iman konusunda da bir hayli sıkıntıdayım psikolojik olarak.Dayanamıyorum artık. Ne kadar düzeltebilirim bilmiyorum. Allah rızası için bana yardım edin.Kendimi lanetlenmiş gibi hissediyorum. Sürekli dinden çıkmış gibi hissediyorum.Bir de mürtedlikle bilmeden elfazı küfür kullanmak aynı mı ? Kendimi çok günahkar çaresiz mutsuz hissediyorum.Bildiğim her şeyden uzak durmaya çalışıyorum ama bilmeden yaptığım bir şey yüzünden dinden çıkıyorum ve dinden çıkarabilecek çok şey var.Bunlara dayanmak çok zor geliyor.Psikolojik destek almayı düşünüyorum ne yapacağımı şaşırdım artık.İçimde sürekli iki farklı ses var.Bir yanım ibadet etmek istiyor ama diğer yanım hiçbir anlamı yok diyor.Dayanamıyorum

Okudunuz mu?  Şekilli Arapça İsimler

Dinden çıkacağımı bilmeden çok elfazı küfür kullanıyormuşum sinir anıyla vs şimdi ise pişmanım ama sürekli dinden çıkıyor gibi hissediyorum aşırı huzursuzum tabi namaz falan da kılamıyorum kendimi layık görmüyorum huzuruna.Çok çok mutsuzum moralim bozuk.İbadetlerimin falan kabul olduğunu düşünmüyorum tabi iman konusunda da bir hayli sıkıntıdayım psikolojik olarak.Dayanamıyorum artık. Ne kadar düzeltebilirim bilmiyorum. Allah rızası için bana yardım edin.Kendimi lanetlenmiş gibi hissediyorum. Sürekli dinden çıkmış gibi hissediyorum.Bir de mürtedlikle bilmeden elfazı küfür kullanmak aynı mı ? Kendimi çok günahkar çaresiz mutsuz hissediyorum.Bildiğim her şeyden uzak durmaya çalışıyorum ama bilmeden yaptığım bir şey yüzünden dinden çıkıyorum ve dinden çıkarabilecek çok şey var.Bunlara dayanmak çok zor geliyor.Psikolojik destek almayı düşünüyorum ne yapacağımı şaşırdım artık.İçimde sürekli iki farklı ses var.Bir yanım ibadet etmek istiyor ama diğer yanım hiçbir anlamı yok diyor.Dayanamıyorum içimden daha kötü şeyler de geçiyor tabi.Hızla zayıflıyorum yemek bile yiyemiyorum artık.Bünyem kaldırmıyor.

Okudunuz mu?  İslamda Nafaka ve Tazminat

misafir4
şöyle düşün kardeşim, bir hristiyanın aklına islamın hak din olup olmadığı gelse, sonra da boşver deyip zulmüne küfrüne devam etse, bu kimse müslüman oluyor mu ? olmuyor. ne zaman ki iman edip, oturup kelime i şehadet getirip, eksik gedik bir şeyler yaparsa o vakit müslüman oluyor. yani iman meselesi açık bir meseledir. insan açık bir şekilde Allahdan geleni kabul eder veya reddeder. Allah a verirsin ahdini, budur. biz zaten ahdimizi galu belada vermişiz. Allah teala, Ben sizin Rabbiniz değil miyim dediğinde, şüphesiz demişiz. zaten bir yere zıplayabildiğimzde yok. bakma insanın kibrine, yaradılış kanunlarını esnetebilen kimse yok ama bir havalar civalar. hem ne güzel Allah teala bize olayın ne olduğunu nasıl yaşamamız gerektiğini de bildirmiş, bize de lafdan anlamak düşüyor. içkinin fuhşun kibrin dünya hayatına bir faydası var mı. bize hayrımıza, menfaatimize, temiz, varış yerine hazırlıklı bir hayat sürmek düşüyor. Allah teala her işin güzel bir şekilde yapılışını takdir etmişdir. bu da gözümüzün önündeki, burnumuzun dibindeki hayatın ta kendisidir ve bunların arasında üç kere gusül almak kendi kendine uğraşmak filan yok. bunun içinde en büyük dayanağımız olan namaz var, insan ilişkilerimiz var, günlük işlerimiz var, bunları güzel güzel temiz temiz yapmak var.

Okudunuz mu?  Banyoda tırnak kesmek

dinden çıktım vesvesesi, Vesvese analiz , insana gelen dinden çıkma vesveseleri

Bu kategoride yer alan Adak ve vesvese başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden çıkma ile ilgili vesveseler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.