Anasayfa
25 Mayıs 2023, 1:07
missa01
Abone

İçkili iken dua okunurmu?

İçkili iken dua okunurmu?

Kayıtsız Üye
1 bardak alkol alınca 3 saat sonra dua okunur mu? konu hakkında dini bilgilere ihtiyacım var ?


Yorum: İçkili iken dua okunurmu?

arifselim
İslam, alkolün azını da çoğunu da haram kılmıştır. Bir bardak değil bir damlasını bile Allah yasaklamıştır. Sarhoş halde iken namaz kılınması caiz değildir. Zaten sarhoş olanın aklı tam başında değildir ve ne yaptığını idrak edemez. Dua etmek ise bir yasak söz konusu değildir.

Okudunuz mu?  Güzel Ahlakla İlgili Şiirler

Yorum: İçkili iken dua okunurmu?

Kayıtsız Üye
< 5. Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi? (Maide 91) >
Şimdi bu son ayeti ele almak istiyorum. Şeytan içkide düşmanlık vermek ister demiş. Peki ya içki içip de dili çözülüp aklı açılıp daha da net düşünüyorsak. Şeytana uymuyorsak içkiiçmemize rağmen. Açık açık içki içmek günah mı denmiş yoksa içki içmesini bilmeyene mi günah demiş. Tartışmaya açık değil mi sizce de. Ben şahsen içiyorum. İçince pişmanlıklarım daha net geliyor aklıma. Ve diyorum ki sen bu konuda şu zata yanlış yaptın. Ayıp ettin. Bunun vebalini kaldıramazsın hakkını da helal et. Ve helallik istiyorum.
Hayyam demiş ya senle içilen içki helaldir. Sensiz içilen su bile haram.
Senden kastı bence Allah. Doğru da dememiş mi. Allah anılmadan su bilr içilmrz. Bize o nimeti veren kim.
Din bence ucu açık ve felsefeye çok yatkın. Düşündükçe daha çok düşünesi geliyor insanın ve yaradan bence bunu istedi. İçki haram deyip çıkmamalıyız işin içinden. Kime göre neye göre haram. Nasıl haram kılındı. Haram kılınırken sebep ne idi. Peki sebeplere mutalip değilsek içmemizde sakınca varmı gibi sorular uzayabilir. Ve soruların ardı arkası asla kesilmez. Burda önrmli olan mantık. Allah kimsenin aklına noksanlık vermesin. Allah kimseyi körü körüne her söze ikna edecek kadar kör etmesin. Allah düşünelim diye yarattı bizi. Düşünelim diye verdi nefisimizi. Selametle. Saygıyla. Allah’a emanetsiniz dostlar.

Okudunuz mu?  Tövbe İle İlgili Ayet Ve Hadisler Hikâyeler

Yorum: İçkili iken dua okunurmu?

arifselim
İslam dininin temelleri vardır. Bir ayeti açıklayabilmek için yeteri kadar temel ilimlere sahip olmak şarttır. Yoksa her önüne gelen ayrı bir mana çıkarmaya çalışır. Sen bu ayeti veya diğer ayetleri kendisine kuran indirilen peygamberden daha mı iyi anlayacaksın? Bu konular şunun veya bunun mantığına göre değildir. Alkolün haram olduğu hakkında tek bir ihtilaf yada şüphe bile yoktur. Bir başka ayette de şöyle buyrulmuştur:

Okudunuz mu?  Camilerin bakım onarım ve temizliginin fazileti

Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz. (5-90)


Kayıtsız Üye
Din ucu açık değildir. Yasak olduğu bildirildi kurân da . Net
Ayrica islam Allahın dini şeriat ile yöneltimesi uygun kural net ortada herkesin evinde bir kuran vardir muhakkak okumak gerek anlamak gerek birazcik herkes gun icersinde kisa kisa da olsa okuduğumuz yazilar vardir .. bence hergun kisa kisa da olsa okumaya başlasak çok daha iyi okucak eminim .

Okudunuz mu?  Evlatların salih olması için okunacak dualar

Kayıtsız Üye
alkolün düzeyi çok önemlidir. alkollü insan kendinde değildir gibi bir düşünce olamaz. yazdıklarınızdan anladığım şey hayatta hiç alkol içmediğinizdir. içmeyin de için diye demiyorum. ama bu şeye benziyor hayatta hiç namaz kılmamış birinin namazı yorumlamasına benziyor. ben alkollü çok dua ettim hepsinde de kendi hür iradem içerisindeydim. Allah bizim içimizi biliyor burda ne yazsak ne desek de boş. herkesi kandırabiliriz ama onu asla. yani hayatta tecrübe etmediğiniz bişey hakkında biliyor gibi yorum yapmayın.

Okudunuz mu?  Zararlı alışkanlıklar nelerdir dinimiz bunları neden yasaklar

Alkollüyken dua okunurmu, alkollüyken dua edilir mi, içkili iken dua okunurmu

Bu kategoride yer alan Cenaze evine cenabet gitmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçkili iken dua okunurmu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.