Anasayfa
7 Mayıs 2021, 21:01
Namaz
Abone

Teveccüh Namazı nedir,nasıl kılınır?

Teveccüh Namazı nedir,nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Teveccuh namazı kaç rekattır nasıl kılınır Teveccuh namazı kaç rekat olarak kılınmaktadır ?


Cevap: Teveccüh Namazı nedir,nasıl kılınır?

Desert Rose
Teheccüt namazı, yatsı namazından sonra geceleyin kılınır. Bir süre uyuduktan sonra kalkılarak kılındığı için teheccüd denmiştir. Yorgunluk sebebiyle gece kalkamayacağından korkan kimsenin uykudan önce kılması da mümkündür. İki, dört veya sekiz rekât olarak kılınabilir. Çok faziletlidir ve ümmete sünnettir. Cenâb-ı Hak Peygamber Efendimiz’e (asm) bu namazı şu âyetle emretmiştir: "Ey Resûlüm. Gece vakti de uyanıp, sadece sana mahsus fazladan bir ibadet olarak teheccüd namazını kıl. Umulur ki Rabbin seni övülmüş bir makam olan en büyük şefaat makamına çıkarır.” İsra Sûresi: 79.

Okudunuz mu?  Namazda son oturuşta ettahiyatüyü okuduktan sonra selam vermeden abdestimiz bozulsa namazımız geçerlimi

Teheccüt namazına, "Niyet ettim Allah rızası için teheccüt namazını kılmaya”
diye niyet edilir. istediğin kadar rekat kılınabilir bir sınırlama yoktur.
Namaz surelerinden yada kolayına gelen surelerden okunabilir.


teveccüh namazı, teveccüh namazı nedir, teveccüh namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Namazda son oturuşta ettahiyatüyü okuduktan sonra selam vermeden abdestimiz bozulsa namazımız geçerlimi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Teveccüh Namazı nedir,nasıl kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.