Anasayfa
12 Nisan 2023, 13:59
sizden03
Abone

Günlük hayatta okunacak dua ve sureler

Günlük hayatta okunacak dua ve sureler

ikindi
S.a.
benim iki sorum olicak ishAllah

1. yatmadan önce ben ayetel-kürsi, felak, nas, kafirun surelerini okuyorum. üstüne 3 kere bismillahilezi la yedurru maasmihi seyün fil ardi vela fis semai ve hüve semiul alim" ve 7 kere "hasbiyellahu la illahe illahe illahu aleyhi tevvekeltü ve hüve rabül arsül aziym" (noktali s harfini yazamiyorum bu duayi okumak isteyenler lütfen dogrusunu bulup onu ezberlesinler ve bu dualari sabah ve aksam 3er ve 7er kez okumak lazim) ve sayisiz kelime sahadet ve salavat okuyorum.
yaptigim dogrumu yoksa buna herhangi bir şey eklemem lazimi, hatta sectigim sure ve dualar arasinda bir yanlislik varmi

Okudunuz mu?  Vücut geliştirme sporu ve dinimizde heybetlilik

2.evden ciktikdan sonra hep ayetel-kürsi,felak,nas,kafirun ve 3 ihlar 1 fatiha okuyorum, bide sayisiz sahadet ve salavat. ve burdada 1) deki gibi ayni sorulari sormak istiyorum

Allah hepimizden razı olsun mekaniniz ishAllah cennet olsun


Cevap: Güncel hayata okunacak dua ve sureler

muvahhidim
وعن أبان بن عثمان قال سمعت عثمان بن عفان رضي الله عنه يقول قال رسول الله صلى الله عليه وسلم :
ما من عبد يقول في صباح كل يوم ومساء كل ليلة بسم الله الذي لا يضر
مع اسمه شيء في الأرض ولا في السماء وهو السميع العليم
ثلاث مرات فيضره شيء

Osman bin afvan (r.anh)’dan rivayet edildiğine göre, Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurmaktadır:

”Her kim her gün sabah ve her gece akşam üç defa, Bismillehillezi le yedurru me’as mihi şeyun fil ardi vele fissemei ve huves semi’ul ‘alim derse Ona hiçbirşey zarar veremez.” (Tirmizi – İbn-i Mace)

Bu duayla alakalı bu ve buna benzer bir çok dua bulunmaktadır.
Ayrıca tüm kardeşlerime İmam Nevevi’nin me’suratlarından bu duayı okumalarını da tavsiye ederim..

بسم الله الرحمن الرحيم… بسم الله خير الأسماء، بسم الله رب الأرض والسماء، بسم الله الذي لا يضر مع اسمه أذى، بسم الله الكافي، بسم الله المعافي، بسم الله الذي لا يضر مع اسمه شيء في الأرض ولا في السماء وهو السميع العليم، بسم الله على نفسي وديني، بسم الله على أهلي ومالي، بسم الله على كل شيء أعطانيه ربي، الله أكبر الله أكبر الله أكبر، أعوذ بالله مما أخاف وأحذر… الله ربي ولا أشرك به شيئاً… عز جارك وجل ثناؤك وتقدست أسماؤك، ولا إله غيرك. اللهم إني أعوذ بك من شر كل جبار عنيد وشيطان مريد ومن شر قضاء السوء ومن شر كل دابة أنت آخذ بناصيتها، إنَّ ربي على صراط مستقيم

Okudunuz mu?  Annemle babam kavga ediyor ne yapmalıyım

O’nunla Kalın..
celle celeluhu


Cevap: güncel hayata okunacak dua ve sureler

ikindi
ben bu duayi zaten biliyorudm benim sorum biraz baskaydi degerli kardesim 🙂 yinede Allah razı olsun umarim yazdigin baskalarin isine yarar ve onlarda bu hayirli duayi okurlar

Okudunuz mu?  Gusül sırasında yara kabuğunu koparttım.

Cevap: Günlük hayatta okunacak dua ve sureler

peugeot_bor
Ne kadar güzel yaptıkların. yatarken avcunun içine her defasında üflemek üzere başta ayetel kürsi sonra fatiha 3ihlas 3felak 3nas son olarak yine aytel kürsi okuyup avcunu tüm bedenine mest etmek sünnettir amentüyü okumak imanı tazeler 33defa subhanall elhamdülillah ve alhuekber demek son sözünde son nefesinmiş gibi lailahe illAllah demek iyidir. Yaptıklarına devam et.

Okudunuz mu?  İsot yemek günah mı?

günlük okunması gereken sureler, hergün okunması gereken sureler, bismillahilezi

Bu kategoride yer alan Düşmana karşı, hased-fesad ikiyüzlü insana karşı okunacak dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günlük hayatta okunacak dua ve sureler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.