Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:52
missa95
Abone

Peygamberlerin isimleri

Peygamberlerin isimleri

Kayıtsız Üye
peygamberlerin isimleri


Cevap: peygamberlerin isimleri

sevim yalçın
Peygamber İsimleri, Tüm peygamberlerin isimleri, Bütün peygamberlerin ismi

Kuran-ı Kerim de geçen peygamber isimleri listesi geliş sırasına göre

1-Hz. ADEM
2-Hz. Sit
3-Hz. İdris
4-Hz Nuh
5-Hz. Hud
6-Hz. Salih
7-Hz. Zülkarnyen
8-Hz. İbrahim
9-Hz. Lut
10-Hz. İsmail
11-Hz. İshak
12-Hz. Yakup
13-Hz. Yusuf
14-Hz. Eyüp
15-Hz. Şuayp
16-Hz. Musa
17-Hz. Harun
18-Hz. Hızır
19-Hz. İlyas
20-Hz. Zülkifl
21-Hz. Davut
22-Hz. Süleyman
23-Hz. Yunus
24-Hz. Lokman
25-Hz. Uzeyr
26-Hz. Zekeryya
27-Hz. Yahya
28-Hz. İsa
29-Hz. MUHAMMED


Cevap: peygamberlerin isimleri

Desert Rose
Kur’an’da Adı Geçen Peygamberler

Her topluma bir peygamber gönderilmiştir
Peygamberlerin ilki Hz. Âdem, sonuncusu ise Hz. Muhammed’dir. Bu ikisi arasında birçok peygamber gönderilmiştir. Yüce Allah Kur’an’da: Her ümmetin(toplumun) bir peygamberi vardır." buyurarak, her topluma bir peygamber gönderildiğini haber vermektedir. Ancak Kur’an’da Allah peygamberlerin sayısını bildirmemiştir. Konu ile ilgili olarak Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır:
"Ey Muhammed! Ant olsun, senden önce de birçok peygamber gönderdik. Sana onların kimini anlattık, kimini de anlatmadık" ( Mümin suresi, ayet 78)

Okudunuz mu?  Hazreti Muhammed'in insanlığa yaptığı iyilikler

Peygamberlerden 25 tanesi Kur’an’da yer almaktadır. Onların isimleri şöyledir

1.Hz Âdem (as) :

Kur’an’da adı 25 defa geçmektedir. İlk insan, ilk peygamber, ilk örtünen, toprağı ilk işleyendir. Allah onun cesedini topraktan yaratmıştır. Daha sonra eş olsun diye Havva’yı yaratmıştır. Kendisine kitap olarak 10 sayfa

Okudunuz mu?  Gusülden sonra gelen beyaz akıntı

2.Hz. İdris (as):

Kur’an’da adı 2 defa geçmektedir. Astronomi ve matematikle ilk uğraşan, ilk defa iğne ile dikiş diken ve elbise yaparak giyen, ölçü ve tartı aletlerini ilk defa kullanan, ilkyazı yazanın olduğu rivayet edilir. Kendisine 30 sayfalık kitap indirilmiştir.

3.Hz. Nuh (as):

Kur’an’da adı 43 defa geçmektedir. Kur’an’ın 71. suresi onun adını taşımaktadır. Kavminden kendisini çok az kişi iman etmiştir. Karısı ve çocuklarından biri de iman etmeyenler arasındadır. Nuh tufanından sonra yeni bir nesil yaratılmıştır.

4. Hz. Hud (as):

Kur’an’da adı 10 defa geçmektedir. Kur’an’ın 11. suresi onun adını taşımaktadır. Yaşadıkları yer olan İrem şehrinde, yüksek binalar inşa etme yarışına girmiş Âd kavmine gönderilmiştir. Ticaretle uğraşmıştır

Okudunuz mu?  Yeniden dirilme ile ilgili hadisler

5. Hz. Salih (as):

Kur’an’da adı 8 defa geçmektedir. Dağları ve yüksek kayaları oyarak inşa ettikleri görkemli evlerle ünlü Semud kavmine gönderilmiştir. Semudlular kendilerine denemek için gönderilen Salih’in devesini öldürdüler. Ticaretle uğraşmıştır.

6.Hz. İbrahim (as):

Kur’an’da adı 69 defa geçmektedir. Kur’an’ın 14. sure onun adını taşımaktadır. Oğlu Hz. İsmail (as) ile birlikte Kâbe’yi inşa etmiştir. Çok misafirperver biriydi. Kurban kesmeyi bize o öğretmiştir. Kendisine 10 sayfalık kitap verilmiştir. Babil hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atılmış, ateş kendisini yakmamıştır. Allah’ın dostu olarak anılır.

7.Hz. Lût (as):

Kur’an’da adı 27 defa geçmektedir. Hz. İbrahim’e (as) iman eden ilk kişidir, onunla birlikte hicret edenlerdendir.

Okudunuz mu?  Koç yumurtası helalmıdır harammıdır

8.Hz. İsmail (as):

Kur’an’da adı 12 defa geçmektedir. Çobanlık yapmıştır. Babası Hz. İbrahim (as) ile birlikte Kâbe’yi inşa etmiştir. Hacla ilgili pek çok merasim ve kurban kesme konularında Hz. İbrahim (as) ile birlikte Müslümanlara örnek olmuştur. Hz. Muhammed (as) onun soyundan gelmektedir.

9.Hz. İshak (as):

Kur’an’da adı 15 defa geçmektedir. Hz. İbrahim’in (as) oğludur. İsrailoğullarına gönderilen, Kur’an’da adı geçen bütün peygamberlerin atasıdır.

10.Hz. Yakup (as):

Kur’an’da adı 16 defa geçmektedir. Hz. İbrahim’in (as) torunudur. Evlat acısı ile evlat ihaneti ile imtihan edilmiştir. Oğlu Hz. Yusuf’un (as) acısı dolayısıyla gözleri kapanmış, sonra ona kavuşmasıyla yeniden açılmıştır. Mısır’a gitmeden önce Filistin civarında peygamberlik yapmıştır.

Okudunuz mu?  Haramı beğenmek nasıl olur ?

11.Hz. Yusuf (as):

Kur’an’da adı 27 defa geçmektedir. Kur’an’ın 12. suresi onun adını taşımaktadır. Yakub’un 12 oğlundan en çok sevdiği oğludur. Kardeşleri kendisini kıskanmışlar, kuyuya atmışlardır. Kendisine rüyaları yorumlama yeteneği verilmiştir. Bu bilgi ve yeteneği sayesinde Mısır’a yönetici olmuştur. Kur’an’da toplu olarak bir sürede, baştan sona anlatılan tek kıssa onunkidir. Bu kıssa Kur’an’da "kıssaların güzeli” olarak nitelenmiştir.

12.Hz. Şuayb (as):

Kur’an’da 11 defa geçmektedir. Hitabet yeteneğinden ötürü "Peygamberlerin Hatibi” olarak anılmıştır. Ölçü ve tartıda hile yapan Meyden ve Eyke halkına gönderilmiştir. Kızlarından biriyle Hz. Musa evlenmiştir.

13.Hz. Musa (as):

Kur’an’da adı 136 defa geçmektedir. Kur’an’da kendisinden ve mücadelesinden en çok bahsedilen peygamberdir. Hz. Şuayb’ın (as) damadıdır. İsrailoğulların’a peygamber olarak gönderilmiştir. İsrailoğulları onun önderliğinde Mısır’dan çıkmışlardır. Kendisine Tevrat verilmiştir.

Okudunuz mu?  Kuran hatmi yaparken karışık okumak

14.Hz. Harun (as):

Kur’an’da adı 20 defa geçmektedir. Hz. Musa’nın (as) kardeşidir. Onun yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Hz. Musa Medyen’den Mısır’a dönünce Harun’a Allah’ın buyruklarını iletmiş, o da bunları kabul ederek Musa’ya yardımcı olmuştur. Güzel konuşması ve hitabet yeteneği, en güçlü özelliğidir.

15.Hz. Davud (as):

Kur’an’da adı 16 defa geçmektedir. Sesi o kadar güzeldi ki sesine dağlar ve kuşlar eşlik ederdi. Önceleri Tâlût’un ordusunda bir asker olarak savaşmış, daha sonra Allah’ın kendisine verdiği peygamberlik ve hükümdarlıkla birlikte İsrailoğullarına kral olmuştur. Demirciydi. Kendisine Zebur verilmiştir

Okudunuz mu?  Ameliyat öncesinde okunacak dualar

16.Hz. Süleyman (as
Kur’an’da adı 17 defa geçmektedir. Babası Hz. Davud’dur (as). Babasının ölümünden sonra onu yerine hükümdar olmuştur. Bütün canlılarla konuşabilme yeteneğine sahipti. Emrinde bütün canlıları çalıştırabilirdi.

17.Hz. Eyyub (as):

Kur’an’da adı 4 defa geçmektedir. Çok ağır bir hastalık geçirmiş, sabrıyla sembol olmuştur.

18.Hz. Zülkifl (as):

Kur’an’da adı 2 defa geçmektedir. Hz. Eyyub’un (as) oğludur. Sabreden, Allah’ın rahmetine ulaşan ve Salihlerden olduğu bildirilen peygamberlerdendir.

19.Hz. Yunus (as):

Kur’an’da adı 4 defa geçmektedir. Kur’an’ın 10. suresi onun adını taşımaktadır. Asur devletinin başkenti olan Ninova halkına peygamber olarak görevlendirilmiştir.

20.Hz. İlyas (as):

Kur’an’da adı 3 defa geçmektedir. İsrailoğullarından Ba’l adlı bir puta tapan topluma peygamber olarak gönderilmiştir.

Okudunuz mu?  Ağrıları dindirmesi için okunacak şifa duaları

21.Hz. Elyesa (as):

Kur’an’da adı 2 defa geçmektedir. Hz. İlyas’a (as) yardımcı olarak gönderilmiştir

22.Hz. Zekeriyya (as):

Kur’an’da adı 7 defa geçmektedir. Hazreti Süleyman (as) soyundandır. Kudüs’te Hz. Meryem’in himayesini üstlenmiş, ona koruyuculuk yapmıştır. İsrailoğulları tarafından şehit edilmiştir.

23.Hz. Yahya (as):

Kur’an’da adı 5 defa geçmektedir. Hz. Zekeriyya’nın (as) oğludur. Adı daha önce hiç kullanılmamış bir isimdir ve Allah tarafından konulmuştur. Hazreti İsa’nın (as) müjdecisidir.

24. Hz. İsa (as):

Kur’an’da adı 25 defa geçmektedir. Babasız olarak doğmuştur. Daha beşikteyken konuşmuştur. Ölüleri diriltmiş, hastaları ve körleri iyileştirmiştir. Onun doğduğu sene miladi takvimin başlangıcı kabul edilir. Kendisine İncil verilmiştir.

Okudunuz mu?  Allah her bir insana melek veya insan olma şansını mı sundu?

Hz. Muhammed (as):

Kur’an’da adı 4 defa geçmektedir. Kur’an’ın 47. suresi onun adını taşımaktadır. Son peygamberdir. Bütün insanlığa gönderilmiştir. Kendisine Kur’an-ı kerim verilmiştir.

Bu peygamberlerin dışında, Kur’an’da Meryem, Lokman, Zülkarneyn, Üzeyir gibi örnek kişilerden de bahsedilir.

Hz. Muhammed peygamberlerin sonuncusudur

En son gönderilen, İslam peygamberi Hz. Muhammed’dir. Ondan sonra Allah tarafından başka bir peygamber gönderilmeyecektir. Kur’an’da konu ile ilgili olarak şöyle buyrulur: "Muhammed… Allah’ın resulü ve peygamberlerin sonuncusudur." (Ahzab, ayet 10)

_____________________________

Not) sevim yalçın yanlış cevaplar vermeyelim…

Kur’an-ı Kerimde 25 Peygamber ismi geçmektedir
Hızır,Lokman,Zülkarneyn,Üzeyr,Kur’anda adı
geçen Zaatlar fakat Peygamber değil Veli zat olarak görüş birliği vardır.

Bundan sonra verdiğin her yanlış cevap
tarafımızdan silinecektir.:(

Okudunuz mu?  Şüphesiz sen işiten ve dualarımızı kabul edensin hangi ayet?

Cevap: peygamberlerin isimleri

sevim yalçın
Not) sevim yalçın yanlış cevaplar vermeyelim…

Kur’an-ı Kerimde 25 Peygamber ismi geçmektedir
Hızır,Lokman,Zülkarneyn,Üzeyr,Kur’anda adı
geçen Zaatlar fakat Peygamber değil Veli zat olarak görüş birliği vardır.

Bundan sonra verdiğin her yanlış cevap
tarafımızdan silinecektir.:(Silmenize gerek kalmayacak çünkü birdaha cevap vereceğimi sanmıyorum…


peygamberlerin isimleri, veli peyganberlerin isimleri, tüm peygamberlerin isimleri

Bu kategoride yer alan Ameliyata giren bebek için hangi dualar okunmalıdır?... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberlerin isimleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.