Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:17
missa95
Abone

Yahudi peygamberler

Yahudi peygamberler

Kayıtsız Üye
Yahudilere gönderilen peygamberler kimlerdir bilgi verir misiniz.


Cevap: Yahudi peygamberler

Desert Rose
İslam‘da peygamberler, Allah‘ın dünyadaki elçisi kabul edilir. Kur’an’da bahsi geçen İslam’a göre peygamber kabul edilen kişilikler 124.000’dir.Kuran’da 25 peygamberin ismi geçer.Kuranda geçen peygamberlerin yaklaşık kronolojik sıra ile Adem, İdris, Nuh, Hud, Salih, İbrahim, Lut, İsmail, İshak, Yakub, Yusuf, Eyüp, Şuayb, Musa, Harun, Zul-Kifl, Davud, Süleyman, İlyas, Elyesa, Yunus, Zekeriya, Yahya, İsa ve Muhammed‘dir. İslam peygamberlerinin büyük bir kısmı Yahudilik ve Hıristiyanlık‘ta peygamber kabul edilmez, sadece din büyüğü olarak anılırlar. İsa, Yahudilik tarafından, Muhammed her iki din tarafından da peygamber kabul edilmez. [1]
Muhammed, İslam’a göre Hatemül Enbiya (son peygamber) kabul edilir. İslam’da peygamberlere geldiğine inanılan 4 büyük kitap vardır: Zebur, Tevrat, İncil, Kur’an. Hristiyanlığın kutsal kitabı Kitabı Mukaddes, Tevrat ile İncil‘lerin dördünü kapsar. Yahudilik ve Hristiyanlığa göre Zebur (Mezmurlar), Davud veya Süleyman tarafından yazılmış şiirlerdir.
Kur’an‘da birçok peygamberin dünyaya gönderilmiş olduğu belirtilir:
"Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir." (Al-i İmran Suresi, 1"buna rağmen daha önceki toplumlara da nice peygamberler göndermiştik." Zuhruf Suresi, 6)
Islama gore peygemberler
1. Allah tarafinden gonderilmisler 2. bütün peygemberler elecede Isa ve Musa Islam dini içinn gelmisler 3. Muhemmed (S.A.V) ALLAHIN son peygemberidir.

Okudunuz mu?  Çevremdekilerin aklımı çelmesinden nasıl kaçınırım? İmanımı güçlendirmek istiyorum

______________

Not) Peygamberlerin yahudisi hristiyanı yoktur
Bütün Peygamberler Müslüman’dır ve
Allah c.c dinini tebliğ için gönderilmişlerdir.


yahudi peygamberleri kronolojisi, Gaib nedir, yahudi peygamberler

Bu kategoride yer alan Peygamberlerin Ortak Özellikleri ve Diğer Dinlerde Peygamberler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yahudi peygamberler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.