Anasayfa
6 Ağustos 2021, 6:35
Namaz
Abone

Peygamberimiz secdeyi eksik yapan kimseye “sen namaz kılmadın” demiştir

Peygamberimiz secdeyi eksik yapan kimseye "sen namaz kılmadın" demiştir

Kayıtsız Üye
Peygamberimiz (s.a.) secdeyi eksik yapan kimseye "sen namaz kılmadın" demiştir. Buna göre tadil-i erkana uymayanın namazı kabul olur mu?


Yorum: Peygamberimiz secdeyi eksik yapan kimseye "sen namaz kılmadın" demiştir

arifselim
Namazda tadili erkana uymak konusunda ihtilaf olmuştur. Malikiler, şafiiler, hanbeliler ile İmam Ebu Yusuf dahil çoğunluk fukahaya göre tadili erkan namazın bir farzı olarak kabul edilmiştir. Sadece Ebu Hanife ile İmam Muhammede göre tadili erkan farz değil vaciptir denilmiştir. Sözü geçen hadisi şeriflerden bir tanesinde şöyle buyrulmaktadır:

Okudunuz mu?  Kadınlar nasıl Namaz kılar resimli anlatım

Ebû Hureyre (r.a)’ın rivâyetine göre bir gün Hz. Peygamber (s.a.s) mescide girdi. O arada bir adam daha mescide girdi ve namaz kıldı. Sonra Hz. Peygambere gelerek selâm verdi. Bunun üzerine Hz. Peygamber: "Dön ve namazını kıl; çünkü sen namaz kılmadın" buyurdu (Buhârî, Eymn, 15; Tirmizî, Salat, 110, İsti’zân, 4; Nesâî, İstiftâh, 7, Tatbîk, 15, Sehv, 67; İbn Mâce, İkâme, 72). Bir başka hadisinde Hz. Peygamber: Rükû ve secdeleri tamamlayın buyurmuştur (Buharî, Eymân, 3; Müslim, Salât, III; Nesâî, Tatbîk, 16, 60). Diğer bir rivâyette de "Rükû ve secdelerinizi güzel yapın" (Ahmed b. Hanbel Müsned, II, 234, 319, 505) buyurulmuştur.

Okudunuz mu?  Teravih namazının fazileti (hergün kazanılan sevap - 30 gün)

Yorum: Peygamberimiz secdeyi eksik yapan kimseye "sen namaz kılmadın" demiştir. Buna göre tadil-i erkana uymayanın namaz

Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben yatsı namazında 4 cü rekatda secde ederken kaçıncı olduğunu karıştırdım. O an 2 olduğunu düşündüm fakat aklımda soru işareti kaldı. Vesvesedir diye o an aklıma gelen yanı o an için doğru olduğuna inandığımı yaptım. Fakat aklımda soru işareti var hala. Namazı bitirdikden sora sehiv secdesi yaptım. Amma içim rahat değil. Yeniden kılmam gerekirmi?

Okudunuz mu?  Hastalık hali namaz kılmazsak günah olur mu

Teşekkür ederim.


Yorum: Peygamberimiz secdeyi eksik yapan kimseye "sen namaz kılmadın" demiştir

arifselim
Merhaba. Eğer sık sık vesvese oluyorsa bunu önemseme ve kalbinin en mutmain olduğu şeyi yap. Bu durumda yaptığın ise geçerlidir ve namazı yeniden kılmana gerek yoktur. Karıştıran kişi bir secde fazla yapar ve sonunda sehiv secdesi yaparak namazını bitirir.

Okudunuz mu?  Cemaatle namazda imamdan önce secdeye varmanın hükmü nedir?

namazda secdeyi eksik yapmak, eksik secde yapmak

Bu kategoride yer alan Teşrik tekbiri namaz sonunda unutulursa ne yapılmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz secdeyi eksik yapan kimseye “sen namaz kılmadın” demiştir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.