Anasayfa
26 Ocak 2023, 23:46
missa04
Abone

Kardeşim öldü ve rüyama girmiyor

Kardeşim öldü ve rüyama girmiyor

Kayıtsız Üye
kardeşim trafik kazsında öldü ve rüyama hiç gelmedi onu göremiyorum neden


Cevap: kardeşim öldü ve rüyama girmiyor

Mürid74
Sevgili kardesim,

öncelikle kardesinin vefati için Allah´dan (c.c.) rahmet ve senide bu konuda idrak sahibi kullarindan olmasini diliyorum.
Benimde oglum vefat ettiginde onunla birlikte zamani gerekli olarak degerlendiremedigim için çok üzülüyor ve agliyordum.
Birgün secde suresini okurken oglum aklima geldi ve aglamya basladim, hem agliyor hemde secde suresini okuyordum.
O gece rüyamda oglumu gördüm ve onu kucagima aldim ve aldigimda onu hissettim.Bu rüyanin diğer rüyalardan farki, gercek anlamda oglumu hissetmemdi ve bana "Baba beni unuttunmu" diye sordugunda bende unutmadim diyerek aglamaya basladim.
Bu Allah´in bana bir lütfu oldugunu düsünüyorum.
Kardesini niye rüyanda göremedigini bilemem fakat sunu söylemek isterim ki, senin böyle bir arzun varsa, yönelicegini kisiler insanlar degil, seni yaratan Rabbindir.
Herkesin uyudugu bir vakit kalkip, güzel bir abdest aldiktan sonra, iki veya dört rekatlik nafile namazı kil ve ardindan ellerini acarak samimi ve icdenlikle Rabbine yönel.Bir kere olsa bile kardesini görmek istedigini ve sadece Onun (c.c.) izniyle bunun gerceklesecegini dille getir ve kalbin ilede tasdik et.Eger o gece kardesini rüyada görmezsen sakin isyan bayraklarini cekme, sabret, nitekim Allah (c.c.) seni bu konuda deniyebilir.
Sunu idrak etmelisin ki, cevrende ne var ne yoksa hicbiri sana ait degil, hepsinin sahibi bizi yaratanindir.Zor günler gecirdigini biliyorum, bu zorluklari insAllah idrak sahibi oldugunda arkanda birakicaksin.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Cevap: kardeşim öldü ve rüyama girmiyor

Kayıtsız Üye
benim kardeşim annemin karnında öldü ben onu niye rüyamda göremiyorum bütün aylemin rüyasında ölen kardeşimi gördüler. ben niye göremiyorum.

Okudunuz mu?  Cennet ve cehennemdeki görevli melekler

Yorum: Artık ruhu rüyama neden gelmiyor

Kayıtsız Üye
Bir insan çok kıymetli bir yakınını kaybettikten sonra ilk 54 gecesi neredeyse her gece rüyasında gördüğü halde sonrasında neden göremez


Sabır
Ölenle ölünmez kardeşim. Ömür boyu sürecek değil ya.


Kayıtsız Üye
Aynı benim kardeşimde annemin karninda öldü ama ben o sanki yaşamış gibi sevdim ve bütün herkesin rüyasına giriyor ama benim rüyama girmiyor

Okudunuz mu?  Veliler Allahın izniyle gaybı bilebilir mi?

Kayıtsız Üye
Meraba benim ilk eşimden ayrıldım biriyle tanıştım dört yıl sürdü onunda ilk eşinden ayrıldı yeni öldü bende oda bir birimizi sevdik ölmeden önce kavga etdik tartıştık sonra beni aradı hasta olduğunu söyledi bende gittim iki gitdim hala ağlıyorum üzülüyorum mezarına gidiyorum beni görüyormu duyuyormu rüyamda görmek isdiyorum onu sevdiğimi söylemek istiyorum öbür dünyada onunla tekrar olurmuyum kuran da okuyorum ona hediye olsun diye biliyormudur ona okuduğumu

Okudunuz mu?  İç içe geçmiş 3 boyutlu görülebilen resimler

arifselim
Merhaba. Ölüye edilen dualar ve ona bağışlanan sevaplar iletilir Allah’ın izniyle. Hemde ona kimin dua ettiği bile haber verilir. Mezarına gittiğinde sesini duyar, seni çok iyi tanır ve anlar. Evli olarak vefat edenlerin cennete girerlerse birlikte olacakları hakkında rivayetler vardır. Artık bundan sonra Allah’tan hayırlısını dile.

Okudunuz mu?  Anne karnında ölen bebeğin cenazesi nasıl olur

Kayıtsız Üye
Babam kardeşim dedem Nenem kısacası ölen hiç bir akrabamı rüyamda görmüyorum üzellikle kardeşim 1 ay önce rahmet etti hiç rüyama gelmiyor ne yapsam gelir acaba


Kayıtsız Üye
Ben 23 yaşındayım ablam 31 erkek kardeşim 20 yaşında ablamla benim aramda ölen bir kız kardeşimiz var şimdi yaşasaydı 27-28 yaşları arasında olacaktı öldüğünde 1 yaşındaymış ben ve erkek kardeşim tanımıyoruz ama ben onu tanımasam da çok özlüyorum rüyama girsin diye çok dua ediyorum bir gün rüyamda istanbul da mezarı orda onu arıyorum bulamıyorum yüzünü görür gibi oldum bulanıktı seçemedim nedir bunun hikmeti bilemiyorum..

Okudunuz mu?  İyilik ve güzel ahlak ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Annem öleli 1 sene 5 ay oldu rüyamda hiç görmedim Yasin okudum her gece yatarken dualar ettim görmek için ama maalesef göremiyorum nedenini bilmek istiyorum bazen çok ağlıyorum tek kaldığımda onun için mi gelmiyor ölülerin arkasından ağlanmazmış ondan gelmiyor diyorlar ama Allah’tan başka kimse bilemez yüce rabbim bilir

Okudunuz mu?  Televizyon izlerken bazen açık sahneler oluyor.

Omer Faruk
Sevgili kardeşlerim,

Rüya hayatımızın bir parçasıdır ama herşeyi değil. Eğer ölen yakınınzla iyi bir ilişkiniz varsa ilk öldüğü anda büyük bir özlem duymanız çok normal. Ancak hemen onu tekrar rüyada görmeye çalışmanız ve bunun için duygusal strese girmeniz size bir şey kazandırmaz. Allah sizi hazır bulduğunda size o kişiyi gösterir.

Okudunuz mu?  Evlilik için hicret eden sahabi

Normal olarak islami hayatınızda, helal ve haramlara dikkat edin. Namazdan sonra dualarınızda da ölen yakınınızı anın.Kendinizi ve ruhsal durumunuzu kasmayın Allah onları görmenizi lütfedecektir.

Unutmayın Allah’ın merhameti sizinle karşılaştırılmayacak kadar sınırsızdır.

"Kalpler O’nu anmakla teskin olur.!!!" (RA’D suresi 28) Siz Allah’a bağlanırsanız Allah da size hayırlı olan herşeyi nasip eder.

Okudunuz mu?  Cenazelerde konuşmak, alkış tutmak slogan atmak ve ıslık atmak caiz midir

Kayıtsız Üye
Abim ölmeden önce rüyamda görmüştüm.bana kızgındı ve elinde büyük bir bıçakla bana doğru geliyordu.neden böyle yapıyosun.4 yıldır seni arıyoruz.dedim.üzülerek ve elinde ki bıçakla birlikte geri gidip betonda bir yerde uzanarak gitti ve uzandi..ve abimi bir ay sonra trafik kazasında öldüğü haberi geldi.Abim öleli 27 gün oldu.ve rüyamda öldükten 2 gün sonra, rüyamda abimin resminin altinda 220.ayet yaziyodu.ondan sonrasi hiç rüyamda göremiyorum 😓😓

Okudunuz mu?  Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim manası nedir?

ölen kişi neden rüyaya girmez, kardeşim öldü, ölen kişi rüyaya neden gelmez

Bu kategoride yer alan Uyurken birinin dokunduğunu hissetmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kardeşim öldü ve rüyama girmiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.